εντάξει, είναι λίγο αστείο να λέμε πως έχουμε μέσα σε 4 χρόνια μία ομάδα καλύτερη από την πρωταθλήτρια Ευρώπης… Ούτε ο Νικοπολίδης είναι ο Νικοπολίδης προ 4 ετών, ούτε ο Γιούρκας, ούτε ο Δέλλας, ούτε ο Μπασινάς, ο Καραγκούνης και ο Γιαννακόπουλος. Επιπλέον Τσάρτας δεν υπάρχει (αν και για μένα αυτό δεν είναι δικαιολογία για κάποια πράγματα… ο Βασίλης αλλαγή έμπαινε όταν χρειαζόταν και δεν ήταν μονίμως βασικώς) όπως δεν υπάρχει Νικολαΐδης και Βρύζας (ειδικά ο 2ος για μένα είναι από τις μεγαλύτερες απουσίες της Εθνικής γιατί ήταν 100% το στυλ σέντερ φορ που χρειάζεται για το στυλ ποδοσφαίρου του Ρεχάγκελ).
Για άλλη μία φορά συμφωνώ με τα λεγόμενα Τσάρτα, αλλά δεν πειράζει…
μπα μαγκες…με βαση τη μπαλα που παιζεται σ αυτο το euro ειμαστε χαλαρα η ποιο αταλαντη ομαδα…αυτο που εγινε το 2004 δεν επαναλαμβανεται ουτε σε 100 χρονια…ουτε το 1\3 απ αυτα…
Δε θέλω σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσω την εμφάνιση με τη Σουηδία αλλά πιστεύω πως με το το 4-3-3 που λέγεται πως θα παρατάξει ο Ρεχάγκελ αύριο μπορούμε να κερδίσουμε τη Ρωσία. Και μάλιστα με ένα χαλαρό ματσάκι με τους Ισπανούς μπορούμε να πάρουμε το Χ και να ελπίζουμε…και με συνδυασμό αποτελεσμάτων να περάσουμε…λέμε τώρα…
Είδαμε τις φιναλίστ του μουντιάλ να ξεφτιλίζονται κανονικά, δε γίνεται να έχουμε τις τρελές απαιτήσεις από την Εθνική… πάντως τα media φούσκωσαν τα μυαλά όλων…
Εγώ όμως είδα και ομάδες σαν την Ελβετία, την Τουρκία, την Αυστρία και την Πολωνία να προσπαθούν να παίξουν μπάλα και εν μέρει να τα καταφέρνουν (άσχετα από τα αποτελέσματά τους), συνεπώς έχω απαιτήσεις από την Ελλάδα.
ΥΓ. Και δε νομίζω ότι η Γαλλία και η Ιταλία ξεφτιλίστηκαν. Έπεσαν πάνω σε μια δαιμονισμένη Ολλανδία.
Eγώ πάλι νομίζω ότι έπεσαν σε μια δαιμονισμένη Ολλανδία από την μέση και μπροστά αλλά σκορποχώρι από την μέση και πίσω. Το γεγονός ότι οι Ολλανδοί πέτυχαν εφτά γκολ σε δύο παιχνίδια το όφειλουν στην τρομερή ανάπτυξή τους αλλά το γεγονός ότι έχουν δεχθεί μόνο ένα το οφείλουν μόνο και μόνο στον Φαν Ντερ Σαρ. Η άμυνα της Ολλανδίας είναι αίσχος. Απλά ο Φαν Ντερ Σαρ μέχρι στιγμής κάνει τρομερό τουρνουά και κρατάει ανέπαφη την εστία του μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια από την αμυντική του γραμμή. Αν δεν βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση ο Φαν Ντερ Σαρ τα ματς με Ιταλία και Γαλλία θα μπορούσαν να έχουν λήξει 3-3 και 4-4 αντίστοιχα χαλαρά (ή έστω 3-2 και 4-3).
Ο Νικοπολίδης εγκαταλείπει. Όσοι αφελείς πανηγυρίζουν γιατί θα μας απαλλάξει από τα λάθη του, ας αναλογιστούν ποιος θα τον αντικαταστήσει. Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που να φτάνει έστω και στο μισό της αξίας του.
Αμυντικοί:
Η αποχώρηση Άντζα είναι πλήγμα. Ο Δέλλας απέδειξε ότι κάποιοι παίκτες παίζουν με μέσον στη Εθνική και ελπίζουμε να το πάρει απόφαση ότι με το να παίζει απλώς εκθέτει τον εαυτό του. Τουλάχιστον στα στόπερ υπάρχει φως με Κυργιάκο και Παπασταθόπουλο, Αβραάμ κι αναζητείται ακόμα ένας.
Στα ακραία μπακ, η κατάσταση του Σεϊταρίδη δείχνει μη αναστρέψιμη οπότε στα δεξιά μας μένουν Τόρο (έγκλημα η χρησιμοποίηση του στ’ αριστερά) και Γκαλίτσιος. Αριστερά φαντάζομαι επιτέλους να μονιμοποιηθεί ο Σπυρόπουλος και ως μόνη εναλλακτική λύση μπορώ να δω τον Βενετίδη. Ο Βλυντρα στην Εθνικλη μοιάζει με κακόγουστο αστείο.
Αμυντικά χαφ:
Ο Κατσουράνης είναι ακούνητος, παρά το κακό τουρνουά συνεχίζει να είναι από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Μπασινάς ποτέ δεν μου άρεσε σαν παίκτης αλλα μάλλον θα συνεχίσει. Τζιόλης είπατε? Ας αποδείξει πρώτα ότι μπορεί στον ΠΑΟ και βλέπουμε. Ο Πάτσα ήταν καλός με Ρωσία, μπορεί να προσφέρει κι αυτός ανά περιπτώσεις. Μάκος και Μπαλάφας του ΠΑΟΚ είναι ελπίδες αλλά θέλουν δουλειά. Από την άλλη ο Νεμπεγλέρας έχει κάνει δυο αξιολογότατες σεζόν στον Άρη, οπότε γιατί όχι?
Μεσοεπιθετικοί:
Αναζητείται επειγόντως μπαλαδόρος. Ο Νίνης είναι μικρός ακόμα για να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του, αλλά θα πρέπει να αρχίσει να καθιερώνεται. Ο Καραγκούνης παραμένει σταθερή αξία, ενώ για τον Γιαννακόπουλο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Χριστοδουλόπουλος και γρήγορα!
Φορ:
Κι εδώ αναζητείται γκολτζής. Ο Χαριστέας (ΜΟΝΟ ως φορ) μπορεί να δίνει περιστασιακές λύσεις και κυρίως από τον πάγκο. Απαράδεκτο να μη βρίσκεται φόρμουλα ώστε ο Σάλπι να είναι βασικός και να αξιοποιούνται τα προσόντα του. Όπως και του Γκέκα. Ο Αμανατίδης τρέχει, σκίζεται, ιδρώνει αλλά γκολ βάζει κάθε 2 φορές το χρόνο. Ο Σαμαράς είναι πολύ φρουφρού κι αρώματα, έχει ταλέντο αλλά δεν το αξιοποιεί. Ο Λύμπε έχει περισσότερη ποδοσφαιρική φινέτσα απ’ όλους αλλά μεγάλωσε πια. Μπορεί να συνεχίσει 2 χρόνια πάντως. Και βέβαια Μήτρογλου σιγά σιγά…
ρε παιδια σοβαρα τον θεωρειται αξιοπιστο φορ αυτον?? δεν κανει κοντρολ ουτε με σφαιρες. οσες φασεις θυμαμαι που δεχτηκε καθετες μπαλιες ειτε δεν μπορουσε να κοντρολαρει ειτε σουταρε στον τερματοφυλακα. ο,τι γκολ εβαλε αυτο το παιδι ειναι απο τα 4 μετρα και μονος. Δε λεω τρεχει αλλα απο μπαλα…
Τραυματίας σχεδόν όλη τη σεζόν ρε, από την πρώτη αγωνιστική με μας.
Ας ξαναπαίξει πρώτα σε υψηλό επίπεδο με το καλό και βλέπουμε…
Μικρός (και ελπιδοφόρος) παίκτης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πετύχει και στην εθνική. Στην Ιταλία πχ. ο Γκρόσο που έκανε την διαφορά στο Μουντιάλ ήταν 29 χρονών. Τον ξέραμε πριν? Όχι.
Πάνω σε αυτή τη λογική λέω ότι η ανανέωση μια εθνικής δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι με πιτσιρικάδες αλλά και με πιο έμπειρους παίκτες που κάνουν συνεχόμενες καλές σεζόν.
@ haliseco:
20 χρονών είναι, αν δουλέψει σωστά σε 1-2 χρόνια θα τα έχει διορθώσει αυτά που λες.
Ναι ρε ενοείται, απλά οι μικροί έχουν μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα και ειναι καλό να κοιτάμε πιο μακροπρόθεσμα. Αυτό δε σημαινει ότι αποκλείουμε και τους μεγαλύτερους
Πχ, αν καταφέρει να παρει ο Ολυμπιακός τον Αβρααμ στα 29, ε στα 29 θα παιξει εθνική, τι να κάνουμε
αυτο για τους μικρους πρεπει να ισχυει κυριως για τις τοπικες ομαδες οχι για τις εθνικες. Στις εθνικες χρειαζεσαι ετοιμους παικτες. Μικροι παιζουν μονο αυτοι που εχουν πολυ ταλεντο, οποτε δεν σε ενδιαφερει η εμπερεια τους
Χαχαχά, αν είναι ακόμα ο Ρεχάγκελ να σαι σίγουρος γι αυτό!
Και μιλώντας για Ρεχάγκελ να πω ότι όσες κουβέντες και να κάνουμε εμείς, αυτός λίγα πράγματα πρόκειται να αλλάξει. Το θέμα δεν είναι μόνο ποιους καλείς αλλα και πού τους βάζεις να παίξουν. Η άποψη “ένας καλός παίκτης μπορεί να είναι το ίδιο καλός και λίγα μέτρα παραπέρα” αποδείχτηκε αποτυχημένη ιδιώς όταν οι παίκτες που έπαιζαν “λίγα μέτρα παραπέρα” ήταν η μισή ενδεκάδα.
μονο εμενα μου ηρθε το αιμα στο κεφαλι με το υφακι του πουρουπουπου και του -αν ειναι δυνατον- αποτυχημενου προπονητη β’ εθνικης και μετεπειτα τηλεσχολιαστη μιχου? δηλαδη ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβουν πως απλα δεν τους πηγαινε το ματς? τα ελεγαν ολα τοσο απλα λες και παιζαν μανατζερ στο pc τους… τι να πω?! [-X
1)Ο Τζόρβας νομίζω ότι έχει περισσότερες ικανότητες από τον τωρινό Νικοπολίδη, αλλά του λείπει η εμπειρία, ώστε να παίξει βασικός. Τον Χαλκιά επίσης δεν τον εμπιστεύομαι για βασικό καθώς ναί μεν συνήθως κάνει καλές εμφανίσεις, αλλά αν κάνει μία άσχημη, θα είναι τελείως καταστροφικός. Η πιο αξιόπιστη λύση νομίζω ότι είναι ο Κοτσόλης, έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με Λάρισα, έχει και κάποια εμπειρία…
2)Για το τρίτο σέντερ μπακ που αναζητήται, ο Γκούμας για εναλλακτική νομίζω είναι μια χαρά. Αρκετά καλός, με μόνο μείον την ηλικία του. Πάντως για αλλαγή Κυργιάκου/Παπασταθόπουλου/Παπαδόπουλου κάνει και παρακάνει.
3)Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά εμπιστεύομαι περισσότερο Μάκο και Μπαλάφα από Τζιώλη και Πατσατζόγλου. Υπάρχουν ως βασικοί Κατσουράνης/Μπασινάς (σε καμμία περίπτωση δεν είναι όπως πριν 4 χρόνια, αλλά και πάλι είναι αξιόπιστος), ας ψηθούν και αυτοί οι δύο για να τους διαδεχθούν. Επίσης, συμφωνώ και για Νεμπεγλέρα, θα μπορούσε να βοηθήσει.
4)Νομίζω μία ευκαιρία την αξίζει και ο Χούτος. Τόσες καλές εμφανίσεις έκανε στον δεύτερο γύρο, να μην δικαιωθεί?