Εθνική Ελλάδος

Συμφωνώ απόλυτα. Ωστόσο είναι διαφορετικό πχ να βάλεις ένα μπλε εξώφυλλο και να γράψεις η εθνική τα κατάφερε και οι τάδε παίκτες της ομάδας σου βόηθησαν στην πρόκριση και τελείως διαφορετικό να βάλεις το χρώμα της ομάδας σου και πέραν από την όποια επιτυδευμένη αναφορά στους “δικούς σου” παίκτες να βγάλεις χολή για όλους τους άλλους (πχ στον Τζόρβα). Και τα ίδια θα έλεγα και για την Πράσινη αν έβγαινε και έλεγε πχ ότι ο Σαλπιγγίδης έδωσε τη πρόκριση και το 2ο γκολ μπήκε χάρη στο σουτ του Τζίολη και ο Τοροσίδης απλά βρέθηκε στη πορεία της μπάλας και την έσπρωξε προς τα δύχτια κοκ. Στην πρώτη περίπτωση είναι αστειο “χάζο” οπαδιλίκι ενώ το δεύτερο απλά δεν το γράφεις (για μένα).

Πραγματικά, κάνετε συζήτηση για τον χρωματισμό της νίκης από οπαδικές εφημερίδες, αντί να κράζετε καιροσκόπους σαν τον σιχαμένο με τις χίλιες βουβουζέλες?

Παίρνετε πολύ σοβαρά κάποια πράγματα.

καταρχας χολη δεν εβγαλε καμια εφημεριδα. αυτο ηταν μια κουβεντα που ειπε ο ντοκτορ που ακουσε. συμφωνω οτι απο μακρια που θα δεις τις εφημεριδες κανει λιγο τσαφ, αλλα οποιος καθεται ωραια στο pc του μια χαρα θα δει και τα μαργιρταρια των αλλονων. γενικα ειπαμε ο οπαδισμος κανει πολυ κακο στην εθνικη. δεν υπαρχει κερδος κανενα.
στο κατω κατω στην κριση του καθενος ειναι και ποια εφημεριδα θα προτιμησει και ποια να πιστεψει.

καλα αυτοι πρεπει να τα εχουν βαψει μαυρα που δεν θα περασει η εθνικη για να πουλησουν κανα dvd…

στον εβδομο ουρανο ολοι αδερφια…

Ξύπνα, όλη η πάτρα ξέρει ότι παίζει στην ομάδα που υποστήριζε από μικρός.

:lol::lol::lol:

Βασικά, θυμάμαι και συνέντευξη του (νομίζω στο Βήμα) μετά από το γκολ που είχε βάλει στον ΠΑΟ όταν έπαιζε στην Παναχαϊκή, που στην ερώτηση “τι ομάδα είσαι;”, είχε απαντήσει “Παναθηναίκός”

Πάντως όταν έπαιζε στην Μπενφίκα και ερχόταν στην Ελλάδα σε παιχνίδια της ΑΕΚ πήγαινε ενώ είχε πει και επανελειμένα πως μόνο για την ΑΕΚ θα γυρνούσε στην Ελλάδα. Δεν τον κατηγορώ που πήγε στον Παναθηναϊκό, καλά έκανε αλλά μην μας το παίζεις και αεκάρας ρε Κατσουράνη, εσύ γίνεσαι ρόμπα. Φαντάσου δηλαδή να πήγαινε ο Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό μετά την Χαλ και να δικαιολογούταν αυτή η επιλογή σε φάση “κάποτε ήταν παναθηναϊκός”. Ε, ρόμπα θα γινόταν, όπως ρόμπα έγινε και ο Κατσουράνης.

Την βρήκα. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4126780

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: Στις 21 Ιουνίου 1979 στην Πάτρα.

ΑΓΑΠΑΕΙ: Το ποδόσφαιρο.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ: Ντιέγκο Μαραντόνα.

ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ: Το κυκλοφοριακό.

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ: Εμπιστεύεται εύκολα τους ανθρώπους.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ: Μπιφτέκια με πατάτες.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ: Σαντορίνη.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει αναφέρει η λαϊκή ρήση και αυτό συνέβη με τον Κώστα Κατσουράνη. Γιος του Βασίλη Κατσουράνη, παλαιού ποδοσφαιριστή του Εθνικού Πατρών και προπονητή αρκετών ερασιτεχνικών ομάδων της Αχαΐας, έμαθε τα πρώτα μυστικά του ποδοσφαίρου από τον πατέρα του. Πριν από τέσσερα χρόνια δοκιμάστηκε στην Παναχαϊκή από τον Χρήστο Αρχοντίδη, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του. Σήμερα στα είκοσι του χρόνια ο Κώστας Κατσουράνης, που έχει αγωνιστεί στην Εθνική Ελπίδων, επιδιώκει την καθιέρωσή του στην Παναχαϊκή. Το γκολ που πέτυχε κατά του Παναθηναϊκού πιστεύει ότι μπορεί να αξίζει μία κατηγορία.

ΕΡ.: Πώς ήταν οι αντιδράσεις των συμπατριωτών σου, την επόμενη ημέρα μετά το γκολ που πέτυχες κατά του Παναθηναϊκού;

ΑΠ.: Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά μου έδιναν συγχαρητήρια.

ΕΡ.: Πόσο αξίζει αυτό το γκολ;

ΑΠ.: Ίσως μία κατηγορία.

ΕΡ.: Πόσο απέχει ο υποβιβασμός από την παραμονή στην Α’ Εθνική.

ΑΠ.: Όσο το πάχος μίας κλωστής.

ΕΡ.: Ποια είναι η προσωπική σου φιλοδοξία;

ΑΠ.: Να καθιερωθώ στην Παναχαϊκή.

ΕΡ.: Τι πρέπει να χαρακτηρίζει έναν σκόρερ;

ΑΠ.: Ένστικτο, ικανότητα και τύχη.

ΕΡ.: Τι έχεις θυσιάσει για το ποδόσφαιρο;

ΑΠ.: Προσωπική ζωή και φίλους.

ΕΡ.: Τι σημαίνει Παναχαϊκή για σένα;

ΑΠ.: Όλη μου η ζωή μέχρι σήμερα.

ΕΡ.: Μελλοντικά μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ομάδα σου;

ΑΠ.: Με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό μπορεί να πετύχει τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

ΕΡ.: Είναι ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα;

ΑΠ.: Όχι, αφού υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων.

[B]ΕΡ.: Έχεις συλλογικές προτιμήσεις

ΑΠ.: Μικρός ήμουν Παναθηναϊκός, τώρα Παναχαϊκή.[/B]

ΕΡ.: Το επόμενο βήμα σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποιο θα ήθελες να είναι;

ΑΠ.: Πρώτα η καθιέρωση στην Παναχαϊκή και μετά να αγωνιστώ σε μεγαλύτερη ομάδα.

ΕΡ.: Ποιος αντίπαλος σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

ΑΠ.: Ο Ζήκος της ΑΕΚ.

ΕΡ.: Ποιος ήταν ο πρώτος σου ποδοσφαιρικός δάσκαλος;

ΑΠ.: Ο πατέρας μου που ήταν προπονητής ερασιτεχνικών ομάδων.

ΕΡ.: Τι προτιμάς: το χρήμα ή τη δόξα;

ΑΠ.: Ασφαλώς το χρήμα.

ΕΡ.: Ποιες οι σχέσεις σου με τους συμπαίκτες σου;

ΑΠ.: Κανένα πρόβλημα. Άριστες σε όλα τα επίπεδα.

ΕΡ.: Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, τι επάγγελμα θα διάλεγες;

ΑΠ.: Κάτι που να είχε σχέση πάλι με τον αθλητισμό.

ΕΡ.: Δέχεσαι την κριτική;

ΑΠ.: Φυσικά.

ΕΡ.: Σε ενοχλεί κάτι σ’ αυτή;

ΑΠ.: Όχι, δεν έχω πρόβλημα, καθώς με βοηθάει να διορθώνω αδυναμίες μου.

ΕΡ.: Ποια η άποψή σου για τους διαιτητές;

ΑΠ.: Δεν βλέπουν σωστά τις φάσεις και ιδιαίτερα οι βοηθοί τους.

ΕΡ.: Είναι αξιόπιστο το ελληνικό ποδόσφαιρο;

ΑΠ.: Όχι στο επιθυμητό επίπεδο.

ΕΡ.: Υπάρχει παρασκήνιο;

ΑΠ.: Από τα λίγα που γνωρίζω δεν έχω διαπιστώσει κάτι, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει.

ΕΡ.: Ποιος παίκτης από το ελληνικό πρωτάθλημα σε εντυπωσίασε;

ΑΠ.: Είναι δύο: ο Κωνσταντίνου και ο Γκόμεζ.

ΕΡ.: Ποιο είναι το χόμπι σου;

ΑΠ.: Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Βόλτες με την κοπέλα μου.

ΕΡ.: Είσαι προληπτικός;

ΑΠ.: Όχι, καθόλου.

ΕΡ.: Είσαι θρήσκος;

ΑΠ.: Ναι και πηγαίνω στην εκκλησία.

ΕΡ.: Η γνώμη σου για το γάμο;

ΑΠ.: Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να τον σκέπτομαι.

ΕΡ.: Πώς χαρακτηρίζεις τον Άρη Λουκόπουλο;

ΑΠ.: Έξυπνος και οπαδός της Παναχαϊκής.

ΕΡ.:… και τον Χρήστο Αρχοντίδη;

ΑΠ.: Εργατικός που δείχνει εμπιστοσύνη στα ταλέντα.

@ μανσον Μπορεί να το είχε πει μπορεί και όχι, δεν το ξέρω. Αλλά ξέρεις καλά πιστέυω πώς βγαίνουν κάποιες “δηλώσεις” παικτών στις εφημερίδες. Κοινώς αν βγει το Score και γράψει “μόνο στην ΑΕΚ θα γύρναγε ο Κατσουράνης” ή “θετικός στο να επιστρέψει ο Κατσούρ” θα κράταγα και μικρό καλάθι. Ειδικά όταν συνοδεύονται από σχόλια του στυλ “από το κοντινό του περιβάλλον διαρρέει” ή “οι καλές του σχέσεις με τον Ντέμη δε θα τον άφηναν ποτέ να πάει σε άλλη ομάδα” ή ακόμα χειρότερα “αν και δεν έχει δηλώσει κάτι συγκεκριμένο το δέσιμο που έχει αποκτήσει με τους οπαδούς και η αγάπη για την ομάδα δε θα τον αφήσουν…”

Για το συγκεκριμένο πάικτη πάντως κάπου έχει πάρει το αυτί μου ότι οι συμπαίκτες του στην ΑΕΚ τον φώναζαν “Βάζελο”.

κι εγώ ότι είναι βάζελος ξέρω, για αυτό μου κάνει εντύπωση το 21.

[SIZE=“6”]Η ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ[/SIZE]

Σύνθημα που είδα στα ΕΞάρχεια…άσχετο αλλά ρε παιδιά αν υπήρχε τόση μεγάλη κάβλα για άλλα θέματα όπως ασφαληστικό όπως με την Εθνική ίσως τα πράγματα ήταν καλύτερα σε όλους τους τομείς.
Επειδή όμως ζούμε σε μια περίεργη κατάσταση, καλή η Εθνική Ελλάδος(και πραγματικά γουστάρω τον Ρεχάγκελ) αλλά εγώ την έχω γραμμένη… διότι πολύ απλά δεν παίζουν οι παίχτες για την Ελλάδα αλλά για τα φράγκα…τουλάχιστον η Αργεντινή η Γερμανία, Βραζιλία, Ουρουγουάη παίζουν και για το θεάμα.
Ένας σημαντικός παράγοντας που κάνει την διαφορά…

ΥΓ
Πάντως δεν έχουμε καμία ελπίδα σαν Εθνική με τουςτρελό Αργεντίνους θα χάσουμε με πάνω απο 2 γκόλ!!!

:lol::lol:ειδικα αυτοι ναι,για τη ψυχη της μανας τους μην σου πω κιολας…

Μην σας κάνει εντύπωση. Ότι ήταν βάζελος μικρός είναι δεδομένο. Το έχει πει ο ίδιος, το έχουν πει και άλλοι όταν έπαιζε στην παναχαική, τον είχε πετύχει και η κάμερα τότε σε ευρωπαικό παιχνίδι του παο με κασκόλ στο οακα.
Όμως, πέρσι το καλοκαίρι, μετά την μεταγραφή του στον παο, διάβασα μια συνέντευξη του, δεν θυμάμαι που, και ο δημοσιογράφος τον ρωτάει (κάτι τέτοιο): “Επιτέλους, θα παίξεις στην ομάδα της καρδιάς σου, πώς νιώθεις;” και ο Κατσουράνης απαντάει (στο περίπου, δεν θυμάμαι τα λόγια ακριβώς, αλλά η ουσία είναι το θέμα): “Ναι, ήμουν από μικρός παναθηναικός, αλλά όταν πήγα στην ΑΕΚ αγάπησα αυτή την ομάδα. Ένα κομμάτι του εαυτού μου ανήκει εκεί…” κτλ. Ε, όταν τα λέει αυτά μετά την μεταγραφή του στον παο (ενώ πχ θα μπορούσε να πουλήσει εύκολα οπαδιλίκι, αφού έτσι κι αλλιώς όλοι για βάζελο τον ήξεραν, αλλά προς τιμήν του δεν το έκανε), σημαίνει ότι πραγματικά δέθηκε και με την ΑΕΚ. Άρα ας τον θεωρήσουμε πλέον μισό - μισό.

Καλό θα ήταν να μην περιμένουμε χάρες απ’τους Αργεντινούς…κάποια χρόνια πριν, ένα καραφλό παιδάκι, περίμενε χάρες από την Γιούβε κιέφαγε 7…υπάρχει αχαριστία σε φτούνο τον ντουνιά:p :slight_smile: :!:

ρε γμτ οσο βλεπω τα γκολ και φασεις απο το ματς με τη νιγηρια τοσο σπαζομαι για τις μαλακιες με κορεα και που θα περναμε και νικη ακομα με την ομαδα οπως επαιζε και ηταν στημενη με νιγηρια (αφου μπηκε ο σαμαρας).

Όντως, λίγο να έπαιζαν θά’χαμε περάσει τώρα:):!:

Μην λες πολλά και περάσει η Ελλάδα και μετά τραβάμε τις κοτσίδες μας…

Ποιοι είναι οι πιο σπιντάτοι ποδοσφαιριστές; Συνήθως οι γρήγοροι εξτρέμ που πετάνε την μπάλα μπροστά και σπριντάρουν. Στο περασμένο Euro ο Κροάτης Ιβιτσα Ολιτς (σε ρόλο αριστερού εξτρέμ τότε) μετρήθηκε ως ο πιο γρήγορος παίκτης της διοργάνωσης, πιάνοντας ταχύτητα 33 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ποιος είναι ο ταχύτερος παίκτης του Μουντιάλ μετά τα παιχνίδια και της Πέμπτης; Δεν είναι ο Μέσι ούτε ο Ρομπίνιο ούτε ο Ριμπερί ούτε κάποιος σαν αυτούς. Είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (!) που μετρήθηκε να σπριντάρει απέναντι στη Νιγηρία με ταχύτητα 31,57 χιλιομέτρων! Ποιος είναι ο δεύτερος σε όλη τη διοργάνωση; Πάλι έκπληξη. Ο Κώστας Κατσουράνης με 31,5! Απίστευτο κι όμως ελληνικό.
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=13150&catid=93