Σιγά που είναι αυτό φεστιβάλ,5 συνεχόμενες μέρες, με 3 σκηνές και 5-6 ονόματα ανά σκηνή, να μην προλαβαίνεις δηλαδή όλες τις μπάντες και να χάνεις τραγούδια για να πας για μπύρες. Εμείς θέλουμε 3 μπάντες max,σε διάσπαρτες μέρες και σε αποστάσεις από 300 χλμ και πανω
The dutch tour diary pt1
Η κλασικη κινηση οταν ετοιμαζω ταξιδι για live μετα την επιλογη πολης(κατα προτιμηση καποιας που δεν εχω επισκεφτει ξανα) ειναι να τσεκαρω αν παιζει κατι αλλο ενδιαφερον μια μερα πριν/μετα σε αποσταση τρενου.Σαυτο το ταξιδι λοιπον μου εκατσε και πριν και μετα.
Ξεκινημα με τον συμπαθη τυπο και ωραιο παιχτη adrian vandenberg στο cozy metropool του enschende/twente που ηταν sold out για την βραδια.Θα προτιμουσα εννοειται να παιξει κοματια απο την δισκογραφια του αλλα δεν με χαλασε να ακουσω ενα ωραιοτατο setlist γεματο κλασικους snake υμνους.Ο Leven χρειαστηκε κανα δυο κοματια για να ζεσταθει(ή να βραχνιασει αρκετα ) αλλα στην συνεχεια ηταν εξαιρετικος.
Ο vandenberg απεφυγε εντελως τις κλασικες guitar hero υπερβολες τοσο στην εκτελεση οσο και στο «μοιρασμα» του ηχου με τους επι σκηνης συμπαικτες του και επαιξε με ανεση και στυλ το υλικο.Φανηκε να απολαμβανει ιδιαιτερα τα 4 κοματια απο το (υποτιμημενο) slip of the tongue το οποιο αλλωστε ηταν το μονο στο οποιο συμμετειχε ως συνθετης.Εξαιρετικα τα πληκτρα(ενιοτε λατρεμενα hammondικα) που γεμισαν τον ηχο και καποιες στιγμες πρωταγωνιστησαν.Κορυφαιες στιγμες τα judgement day και sailing ships.
The dutch tour diary pt2.
Μια απο αυτες,τις σπανιες, φορες που οτι βιωσα ηταν ανωτερο αυτου που προσδοκουσα.
Το συναισθημα,το ανεπιτηδευτο χιουμορ,το musicianship φυσικα,ο ΗΧΟΣ,τα λατρεμενα τζαμαρισματα ηταν ολα εκει!Επος!
Ο Cross αποτελεσε εκπληξη για μενα καθως το νεροβραστο soft rock του οπως τουλαχιστον το ειχα στο μυαλο μου απεκτησε επι σκηνης αλλη οντοτητα χαρη κυριως στους φανταστικους (τζαζιστικης μαλλον προελευσης) μουσικους της μπαντας του.
Υ.Γ το live εγινε στο γηπεδο της vitesse(gelredome) το οποιο οχι μονο εχει κλειστη οροφη αλλα και θερμαινομενο δαπεδο αφου πρωτα ο τάπητας εχει ,μηχανικα, τραβηχτει.Ηταν δε τιγκα (μιλαμε για καμια 25αρια τουλαχιστον χιλιαδες θεατες).Αλλος κοσμος!
toto πρωτοκλασσάτοι με ότι lineup και ναναι. συγκεντρωτικά έχουν παίξει σε δίσκους που έχουν πουλήσει πάνω απο ένα δις κομμάτια. (ειδικά σε soundtrack, στου jackson κτλ) εννοείται όσες φορές είδα, (3 ήταν σπαθάτοι) και ναι οι Ολλανδοί στο 70-80 έχουν μεγάλη αγάπη και τα γεμίζουν τα στάδια. Prince, Fleetwood και πολλά άλλα, ήταν φίσκα ! Συναυλίες ζωής.
The dutch tour diary pt3
Ο βασικος λογος του ταξιδιου ηταν οι Toto, αλλα οταν παιζουν οι Queensryche(ή εστω η τωρινη εκδοχη τους) μια μερα μετα καπου εκει κοντα δεν το περνας ντουκου.
Ποσο δε μαλλον που κορμος του σετλιστ ειναι ολοκληρο το ep και ολοκληρο το warning(εξ ου και το origins).
5 χρονια+ απο την (μετρια κατ’εμε) εμφανιση τους στο φαζ εδω ειχαμε ενα live που σχεδον ακουμπησε τον θριαμβο.
Το venue στο eindhoven sold out (καμια 1500ρια ατομα λεω),με φανταστικη διαρυθμηση και ακουστικη.
Η μπαντα ηταν πραγματικα υπεροχη απο πλευρας αποδοσης με τον θεορατο ηχο του jackson να επιβαλλεται και το κιθαριστικο διδυμο Wilton/Stone πραγματικα αλανθαστο.Παιζει βεβαια ρολο και ο χωρος αλλα ηχητικα ηταν μαλλον η καλυτερη απο τις 5 φορες που τους εχω δει(με ολους τους συνδυασμους).
Ιδιαιτερη αναφορα αξιζει στον grillo ο οποιος δεν μου ειχε κατσει καθολου καλα στο φαζ αλλα εχτες το βραδυ ηταν πραγματικα τρομερος.Ισως το συγκεκριμενο πρωιμο υλικο του σετ να τον ευνοουσε,σιγουρα τα χρονια περιοδειας που μεσολαβησαν επαιξαν ρολο, παντως δεν μου ελειψε στιγμη ο rockenfield κι αυτο για μενα ειναι αθλος.
Παμε τωρα και στο «σχεδον»(θριαμβος).
Ο LaTorre ηταν φιλοτιμος,ιδρωσε την φανελα,ειχε το πιο απαιτητικό υλικο να υπηρετησει αλλα ηταν απλως επαρκης.Φουλ εκο εντωμεταξυ σε ενοχλητικο βαθμο.Κι αν πριν πεντε χρονια ειχα την αμφιβολια αν ο Tate θα τα καταφερνε τη δεδομενη στιγμή καλυτερα,σημερα και 2 τρομερα του live μετα δεν εχω καμια αμφιβολια.
Ξερω πως ειναι άδικο να συγκρινω εναν εξαιρετικο τραγουδιστη σα τον latorre με εναν απολυτως εμβληματικο φροντμαν σαν τον tate και πιστεψτε με παρακολουθω live παντα με την καλύτερη διαθεση αλλα ισως εμμονικα δεν μπορω να αποφυγω τις συγκρισεις.
Απο την αλλη και αναλογιζόμενος πως οι περισσοτεροι(αναμεσα τους και εγω) ειχαμε χαρακτηρισει την μπαντα του Tate «τιμια» δεν μπορω παρα να γελασω μετα την χτεσινη «καταιγιδα».Εν κατακλειδι ποσο ωραιο θα ηταν να τους ξαναεβλεπα μαζι(καλα με DeGarmo ,Rockenfield ουτε να το φανταστω μπορω).
Υ.Γ οι night demon καθε φορα που τους βλεπω και καλυτεροι.
Ήμουν στο αμάξι χθες γυρνώντας από το live όταν σκέφτηκα να σου στείλω dm γιατί μπορεί το pt.3 στο Dutch tour σου να ήταν αυτό! Κρίμα, next time στείλε ή θα το σκεφτώ νωρίτερα!
Όπως τα είπες πάντως, καταιγίδα. Τα δύο ιδρυτικά μέλη απλά κλέβουν την παράσταση, η μουσική τους αντίληψη στο δικό τους υλικό μιας ολόκληρης ζωής είναι απλά μοναδική, non-replicable. Ο έτερος κιθαρίστας μια χαρά, άψογος επαγγελματίας. A band is as good as its drummer, και χθες ο Grillo ήταν όντως εκπληκτικός. Σε ελάχιστα σημεία έπαιξε κάτι διαφορετικά από τα original (και το κατάλαβα γιατί αυτά τα άλμπουμ είναι η εφηβεία μου, μπορώ να τραγουδήσω απ’ έξω κάθε drum fill). Και φυσικά ο LaTorre ήταν επίσης εκπληκτικός, καλύτερος απ’ ότι θυμόμουν και περίμενα. Το παλικάρι πατάει εξαιρετικά στις δύσκολες νότες, και τις κρατάει, και διατηρεί την εκφραστικότητα του Tate σε ικανοποιητικό βαθμό.
Δυστυχώς αναπόφευκτη η σύγκριση με το τωρινό lineup του Tate, το οποίο, όπως έχω ξαναδηλώσει, είναι ερασιτέχνες μουσικοί ουσιαστικά. Απλά δεν μπορούν να αποδώσουν το υλικό. Ο ίδιος ο Tate κάνει ό, τι μπορεί και respect.
Εν κατακλείδι, μην τους χάσετε αν βρεθείτε κοντά!
Φημολογούμενες τιμές για Sabbath. Αουτς.
PL1 Gold Circle Standing – £395 ($495)
PL2 Best Seats – £395 ($495)
PL3 Seats – £275 ($340)
PL4 GA Standing – £250 ($310)
PL5 Seats – £195 ($240)
PL6 Seats – £175 ($215)
Διάβασα επίσης ότι θα μπορεί να πάρει μέχρι 2 ο καθένας
Λογικό αυτό. Για να αποφύγουν scalpers.
Μεχρι δυο το καθε μποτακι φανταζομαι οτι εννοουν.
η αλήθεια είναι ότι για τα μποτς κάνουν κάποιες προσπάθειες. Διάβασα ότι ακύρωσαν ένα σκασμό εισητήρια για oasis για υποψίες ότι αγοράστηκαν από μποτς. αλλά όπως και να έχει δε τα γλυτώνεις τελείως. κάποια εισητήρια θα πάνε εκεί.
Θα ηθελα να μπω στο queue για να δω τι νουμερα θα εμφανιστουν για αναμονες.
Το ρεκόρ μου σε ονλάιν ουρά εισιτηριων είναι αυτό:
Στο μεταξυ, το sale αρχισε στις 10 και σκεφτηκα να κανω σκρινσοτ 20 λεπτα μετα. Οταν ξεκινησα ημουν καπου στο εκατομμυριο.
Ομως νομιζω οτι καλυτερη φαση μου πρεπει να ηταν στο presale των Led Zep, οταν εκαναν το reunion. Απλως δεν ηταν δυνατον να εχω σκρινσοτ επειδη δεν μπηκα ποτε στην ουρα. Επεσε το συστημα. Ενταξει, επισης δεν καναμε με κινητα τις αγορες μας τοτε, αλλα ενα σκρινσοτ θα επαιρνα.
το είχα προσπαθήσει και εγώ τότε. αν θυμάμε καλά είχε γίνει κλήρωση για τα εισητήρια γιατί είχαν προσπαθήσει πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.
Πάνω από 20 εκατομμύρια είχαν προσπαθήσει
Ξανά στην Ευρώπη, Λονδίνο πάντα τέλειο, χωρίς νέο άλμπουμ άρα Glow On setlist?? Count me in.
Θα είναι κανείς Λονδρέζος φορουμίτης??
sabbath λέει είχαν μείνει κάποια στο πλάι της σκηνής, 3000 λίρες ? χαχα. νταξ.
Και επίσημα sold out με τιμές από 5300$ ως 8500$ το άτομο.
Αν ήταν 3 άτομα μαζί κόστιζε περίπου 3000$ έκαστος η διαμονή το τριήμερο.
Θα ήταν η συναυλία της ζωής μου αλλα δεν κατάφερα να πιάσω το τζόκερ😭
Να αναμένω κάποια ανταπόκριση της συναυλίας απ’ το rocking.gr?
^Σχετικό άσχετο… Umphrey’s McGee έχουν έρθει ποτέ Ελλάδα;;
24/3 Βουκουρεστι για τη πολυ τιμια τριαδα των Godsmack - P.O.D. - Drowning Pool.
Ενα πακετο που περναει απο Βουλγαρια, Ρουμανια, Κροατια οχι ομως κι απο εδω. Η τελευταια φορα που θυμαμαι να εκανε σταση εντος κατι αντιστοιχο, ηταν το μακρινο 2020 με Papa Roach, Hollywood Undead, Ice Nine Kills.
Τοσο δυσκολο ειναι ρε γμτ;
Ελλαδα;;;; Ουτε Ευρωπη δεν ερχονται αυτοι ρε, σιγα μην ερθουν Ελλαδα (η’ σιγα να μην εχουν ερθει). Οι τζαμομπαντες δυσκολα βγαινουν απο την Αμερικη.