Συναυλιες στο εξωτερικο

ποιοι είναι αυτοί?

My Chemical Romance.

1 Like

Μιλάμε. Για. Πόλεμο.

Τέλος.

Summary

Πάει το smartwatch. Πρέπει να κόψω τα πιτ.

7 Likes

Επιβεβαιώνω.

Επισης, φανταστικός ήχος στους qotsa.

8 Likes

Αφού στα 54 μου επιβίωσα απο fos σε soad νομίζω ειναι θαύμα! Πηγαίνω 38 χρόνια σε συναυλίες και τέτοιο πόλεμο δεν εχω δει πουθενά!

9 Likes

Τί ζήσαμε γτχμ!!

6 Likes

A Perfect Circle, live in Paris

Τον τελευταίο καιρό, κλείνω χρωστούμενα απανωτά. Το τελευταίο ηταν οι ΑPC

Για αρχή, ένα μικρό ραντ. Παρότι δεν μας κλείδωσαν τα κινητά, πριν βγουν οι ΑPC, είπαν 4 φορές από τα ηχεία (και το επέλαβε ο Κήναν μετά το πρώτο κομμάτι), ότι οποιος βγαλει βιντεο ή φώτο, θα σουταριστεί από τον χώρο. Ο Κήναν πρόσθεσε “καντε μια προσπάθεια ολοι μαζι να ταξιδέψουμε αυτές τις δύο ώρες, χωρις κινητά. Be present”. MΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, μπράβο και στους Γαλλους που με εξαίρεση 2 άτομα, το τηρήσανε. Σε αυτους τους δυο ομως, οι σεκιουριταδες στο καγκελο τους σημαδεψαν τις καμερες με λέηζερ τυπου SWAT κόκκινα και εντονα φωτα, που ναι μεν τους ανάγκασαν να σταματήσουν, αλλα που παράλληλα, για καποια δευτερολεπτα, χαλασαν τη φαση σε ολους μας, μιας και η σκηνη (οπως βλεπετε στις φωτο), ήταν κατα βάση μαύρη, με τα εξαίσια βιντεο πισω απο την μπαντα. Αρα , τη φατσα του κηναν δεν την ειδαμε, αλλα ειδαμε το λεηζερ. Ευτυχως που ηταν μονο 2, και ευτυχως που συμμορφωθηκαν.

Για το λαηβ καθεαυτό, έχω λίγο ανάμεικτα συναισθήματα. Ηταν ενα λαηβ, vibes. Η ιδια η μπαντα δεν εχει υπερχιτ, περ σε, να χορεψουμε κτλ, αλλα εκανε μια τεραστια προσπάθεια να σε ταξιδεύσει, οπτικά, ηχητικά, και ερμηνευτικά. Και το κατάφερε, ιδίως λόγω Κήναν, που κατάφερε να ειναι ταυτόχρονα ακίνητος σχεδόν, αλλά και εκφραστικός. Ισως εφταιγε που ημουν μονος, ισως η κερκιδα, ισως κατι καρακάξες που μιλαγανε πισω μου λες και περιμεναμε στην ουρα στην εφορια (και φάγανε και ενα υπερεπικ χέσιμο - όσοι διαβαζετε τα σινε, ξερετε), η μπαντα με πηρε μεν μαζι της, αλλα οχι στο διαστημα, αντε μεχρι την στρατόσφαιρα.

ίσως τον χειμώνα, σε κανενα πιο μικρο χώρο, να ήταν και αυτοι και εγώ, καλύτερα. Μπομπάτος ήχος, Τ Ε Λ Ε Ι Α οπτικά, φοβερός κήναν, αλλά… κάτι μου έλειψε

Σετλιστ

Summary

4 Likes

Σε εμάς στο Λουξεμβούργο που τους είδαμε το Σάββατο, γαμήσανε :smiley:. Και ήταν ένας μόνο ο μαλάκας που έβγαλε κινητό, στο πρώτο κομμάτι κιόλας νομίζω, οπότε δεν χάλασε τίποτα απολύτως. Γάμησε και η φάση χωρίς κινητά. Ωραίο setlist με 9/16 κομμάτια από τις δύο πρώτες δισκάρες, Maynard σαν να μην έχει περάσει μια μέρα φωνητικά, Josh Freese μπορεί να παίξει τα πάντα. Για τα visuals, όπως τα είπες.

4 Likes

Ανταπόκριση από Μιλάνο SOAD.

Acid Bath δεν είδα.

Queens 1 ώρα σετ, κυρίως best of από τα παλιότερα ( νομίζω από το τελευταίο μόνο το paper machete έπαιξαν, χωρίς να είμαι σίγουρος, villains τίποτα-και καλύτερα). Καλός ήχος, καλό σετ, μπορούσαν να παίξουν ένα τέταρτο παραπάνω, δεδομένου ότι υπήρχε μία ώρα κενό.
Αδικαιολόγητη η μία ώρα, αφού οι SOAD δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο στη σκηνή.
9.10 βγήκαν οι SOAD, έπαιξαν ένα ΓΑΜΑΤΟ BEST OF απ’όλους τους δίσκους για 1.40, χωρίς φιοριτούρες και we want more και τέτοια.
Άρτιος ήχος, άρτια εμφάνιση, συγκίνηση μιας και δεν τους είχα ξαναδεί ποτέ (Τανκιάν μόνο του στη Μαλακάσα). Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.

Πάμε στα της διοργάνωσης. Ο Ιταλώρης είναι απλά γιατομπούτσο. ΤΡΑΓΙΚΗ διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, και εκ των υστέρων κατάλαβα ότι αυτός ήταν και ο λόγος που το εισιτήριο είχε “μόνο” 92 εβρό, όταν σε όλες τις άλλες πόλεις βάραγε 200ρια.
Η συναυλία ήταν σε ιπποδρόμιο, το οποίο είχε γύρω γύρω χώμα (προφανώς) και στη μέση ένα λοφάκι-χωράφι. Εννοείται ότι αν δεν ήσουν στην κορυφή του χωραφιού και δεν ήσουν τουλάχιστον 1.90 δεν έβλεπες τίποτα. Μια τεράστια έκταση (πρέπει να είχε τουλάχιστον 40-50 χιλιάδες κόσμο).
Ο χώρος, μέσα στον αστικό ιστό, αλλά είχαν κλείσει τις πιο κοντινές στάσεις μετρό, και έπρεπε να περπατήσεις τουλάχιστον 2,5 χιλιόμετρα για να μπεις μέσα.
Μπαρ είχε 4 στις γωνίες του χώρου για να εξυπηρετήσουν τις χιλίαδες που λέμε, τα οποία τα μισά είχαν κλείσει ήδη από τους QUEENS γιατί είχαν ξεπουλήσει (που να μην ήξεραν δηλαδή ότι είναι sold out από το Νοέμβριο για να μπορέσουν να προγραμματίσουν) και οι ουρές τεράστιες. Φανταστείτε, όποιος κατάφερνε να πάρει μπίρα έφευγε από κει μέσα σε χειροκροτήματα από τους υπόλοιπους. Βασικά, αν περίμενες στο μπαρ για μπίρα, ήθελες στάνταρ 1 ώρα.
Ευτυχώς όμως που ο Ιταλώρης είχε προβλέψει και με κίνηση ματ, είχε πλανώδιους πωλητές που κυκλοφορούσαν μέσα στον κόσμο με καφάσια (όπως στα γήπεδα το πρόσφατο 1980) και μπορούσες να πάρεις γρήγορα μια χλυαρή μπίρα.
Και στις 2 περιπτώσεις η μπιρίτσα στην εξεφτελιστική τιμή των 10εβρό. Αν ήθελες απλά ταπεινό νεράκι, έσβηνες τη δίψα σου με μόλις 4 εβρό.
Φυσικά, δεν συζητάμε να θέλεις να κατουρήσεις. 5-10 χημικές σε κάθε γωνία για 10 χιλιάδες άτομα.
Και φυσικά, αντίστοιχη τρελή ταλαιπωρία για να φύγεις από το τραγικό αυτό μέρος.

Ακόμη και ο Λώρης άρχοντας μπροστά τους. Εννοείται Release και Eject δεν συγκρίνονται καν με αυτή τη ντροπή.
Και επειδή έχω δει και άλλα event στην Ιταλία, απλά συστήνω:
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
Οι τύποι είναι απλά απαράδεκτοι και το “ούνα φάτσα ούνα ράτσα” αποτελεί προσβολή ακόμη και για τη Μπανανία μας σε τέτοια θέματα.

5 Likes

Τώρα που χάζευα στο νετ, λέει για 80 χιλιάδες κόσμο. Οπότε βάλτε ένα συντελεστή 1.6 σε αυτά που ανέφερα πριν.

1 Like

Δίνω τεράστιο συν ένα σε ό,τι προηγήθηκε περί SOAD Μιλάνο. Φανταστείτε δηλαδή πόσο καλοί ήταν για να μας κάνουνε να ξεχαστούμε από αυτή την αθλιότητα.

Ένα έχω να προσθέσω μόνο. το ΧΩΜΑ. Θυμάστε εποχές Μαλακάσας που ούτε πότιζαν ούτε είχαν κάτω πλαστικό; Θυμάστε πόσο καιρό μετά βγάζατε χώμα από λαιμό και μύτη και βήχατε σαν γαϊδούρια; Ευτυχώς κουβαλούσα μια μπλούζα μαζί μου γιατί θα πήγαινα duomo (φυσικά κυκλοφορούσαμε σχεδόν γυμνοί λόγω ζέστης αλλά δεν μπαινεις σε ναο με τους ώμους έξω) και τη φόρεσα μαντήλι στο στόμα για να ζήσω λιγάκι.

Φυσικά μας έχουν μείνει μαρκες γιατί τελείωσαν οι (πανάκριβες) μπύρες που ελπίζω να τις δέχονται σε άλλο ιβεντ της καταραμένης I Days που θα πάω.

Για Acid Bath, εγώ που τους είδα δις, πέντε κομμάτια ντάλα μεσημέρι ίσα που προλαβαίνουν να σου πουν κάτι. Αψογοι σε αποδοση αλλά κάπως είναι σαν να μην υπάρχουν σε αυτό το lineup.

1 Like

Έχω σκοπό να γράψω πολύ αναλυτικό άρθρο για ότι ζήσαμε στο Μιλάνο. Η αλήθεια είναι ότι ευγνωμονώ τον φανμποισμό μου (μιλάμε για το πιο πάνω όνομα στη λίστα με τα όσα ήθελα να δω κάποτε στη ζωή μου) που με έκανε να πληρώσω τα έξτρα λεφτά για golden cirlce (ευτυχώς η διαφορά ήταν σε επίπεδο που μπορούσε αυτή τη φορά να αντέξει η τσέπη μου) γιατί εκεί η εμπειρία ήταν πολυ- πολύ διαφορετική από την απαράδεκτη γενική περίπτωση. (Δεν δικαιολογεί την ακραία κακή διοργάνωση αυτό βέβαια, με κανένα τρόπο)

Παρόλα αυτά, με πολύ λίγα λόγια, top5 live της ζωής μου. Και πολλά λέω με το 5.

Όντως στο golden circle οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Κρίμα γιατί θα έπρεπε να μπορούν όλοι να το ζήσουν με ίσους όρους.

1 Like

χαχαχαχαχαχ Ξέχασα να συμπληρώσω ότι σε ορισμένες στιγμές έβλεπες κανονικό σύννεφο από το χώμα να αιωρείται πάνω απ’όλους.
Και να βλέπουμε, όσοι κράζουμε/ν για τις ελληνικές διοργανώσεις…

Προσωπικά είμαι αναφανδόν υπέρ συναυλιών τύπου release. Αυτά τα μεγάλα “φεστιβάλ” που ξεκινούν από τις 12 το μεσημέρι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για την Ελλάδα. Εκτός κι αν έχεις κάποιο ιδιαίτερο κόλλημα και γουστάρεις να τρως 40 βαθμούς στην κεφάλα για 5 ώρες για να δεις 3 μπάντες.
Αν θες φεστιβάλ, πας στην Κοπεγχάγη και βλέπεις καλοκαιρινό φεστιβάλ στις 29 Ιουνίου με μπουφανάκι και ψιλόβροχο (πρόπερσι TOOL).

Κι εγώ golden circle ήμουν και η διοργάνωση μου φάνηκε σούπερ.

Εύκολα προσβάσιμος χώρος, ο σταθμός Bonola αν το λέω σωστά, ήταν πολύ κοντά.

Δεν ασχολήθηκα ποτέ βέβαια να περιμένω ουρά για μάρκες μπυρες κλπ γιατί ήθελα να το ζήσω νηφάλιος αλλά πρώτη φορά πάω τουαλέτα σε ώρα αιχμής (πριν βγουν οι soad) και δεν περιμένω στιγμή.

Στα θετικά πως ερχόντουσαν τύποι και πούλαγαν νερά μπυρες κόκα κόλα με μόλις 1 ευρώ παραπάνω (αν ήταν ζεστά που ανάφερε κάποιος, πάω πάσο).

Επίσης η χωραφίλα μου έβγαζε κάτι από Μαλακάσα που είναι ο αγαπημένος μου συναυλιακός χώρος, ή τουλάχιστον εκεί έχω τις καλύτερες και νοσταλγικές αναμνήσεις.

Ίσως βέβαια να τα λέω όλα ωραία γιατί όντως πορώθηκα με το live…
Πιθανό να μπει και στο δικό μου top5 με
Sabbath 2005, Metallica 2010, Maiden 2018 και Waters 2011.

2 Likes

Επιβίωσα ;

Γράφω ως αστρική προβολή;

Κανείς δεν ξέρει.

1 Like

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

1 Like

Χωρίς να θέλω να μειώσω την εμπειρία σου φίλε μου αλλά δεν είναι σωστό να κρίνουμε τη διοργάνωση μιας συναυλίας από το πως συμπεριφέρθηκε αυτή σε όσους έσκασαν περισσότερο ενώ για τους υπόλοιπους ζουν πεθάνουν, δεν πειράζει και πολύ, νομίζω καταλαβαίνεις πως το λέω. Πάντα όταν είμαστε στο vip section κρίνουμε με βάση το general admission experience.

Γι’αυτό ο Λώρης εξισώνει vip και general admission αλλά δεν σας αρέσει

7 Likes

Καταλαβαίνω απόλυτα!

2 Likes