To Roadburn ηταν μια τρελη εμπειρια, του καλυτερου μικρου φεστιβαλ που εχω παει ποτε. Period.
Η κεντρικη σκηνη εχει τον καλυτερο και πιο επαγγελματικο ηχο που εχω ακουσει ποτε μου.
Ακους συγκροτηματα με μια ποιοτητα που δε προκειται να ξαναδεις. To μπασο ειχε τη τιμητικη του!
Μετα ειναι το θεμα του κοινου, οπου με χαρα συνειδητοποιεις οτι ειναι πανω κατω 30+ , οποτε οχι πιτσιρικια να ξεφτιλιζονται. Ο κοσμος πολυ ωριμος, δεν ειδα ουτε εναν τσακωμο και γενικα μια απιστευτη κουλ κατασταση.
Οι μπαντες περπατανε αναμεσα στο κοσμο on the way στη συναυλια… Τα ελεγα με τον John Baizley απο Baroness, Kvost – Grave Pleasures και Julie Xmas λες και ειμασταν φιλαρακια.
Στα τα της μουσικης, τι να πρωτοπω…
Στις 4 μερες του φεστιβαλ ακουγαμε περιπου 8-9 ωρες ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ απο Stoner σε Psy Rock και απο Doom σε Black Metal και Crust. Ειδαμε καποια performances που δε νομιζω να ξαναζησω ( Waste of Space Orchestra, Boris/Stephen O Malley, Converge You Fail Me) αλλα το φεστιβαλ κερδισαν οι Ιαπωνες. Ηρθαν και τα γαμησαν ολα απλα. Kikagaku Moyo, Minami Deutsch, Boris, Damo Suzuku, Greenmachine.
Οι Boris παντως ηταν ισοπεδωτικοι με το Absolutego … Με το πιο δυνατο drone setup του ηχου που μπρουσαν πρωτου κουφαθουμε και μαζι με τον Ο’ Μalley απλα μουδιαζες. Kikagaku Moyo μας κερδισαν ολους με τους psychedelic rock τους – μπαντα/ανακαλυψη του φεστιβαλ για εμενα. Godspeed!YBE πραγματικα συγκλονιστικοι – καλυτεροι απο τον Νοεμβρη που τους ειχα δει Λονδινο. Οι Converge δυσκολευτηκαν να βγαλουν ολο το The Dusk in Me αλλα το You Fail Me ηταν κολαση. Μεγαλο απωθημενο το God Luck and Good Speed απο Weedeater που τα εσπασε.
Το Waste of Space Orchestra ηταν και αυτο ενα one-off commission απο αυτα που θα θυμασαι για πολυ ακομα. Οι Godflesh δυστυχως με απογοητευσαν λιγο. Ευχαριστη ακυρη εκληξη ο Zonal που επαιζε noise-hop και ραπαρε.
The Body & Thou θα τους δω Λονδινο οποτε αποφασισα να τους αφησω. Converge ομως θα τους ξανα δω για 3 φορα μεσα σε 10 μερες
Στα του φεστιβαλ, δεν εχω να πω ειλικρινα τιποτα κακο, ηταν απλα τελειο.Γινεται στο κεντρο του Tilburg στην Ολλανδια και ειναι χωρισμενο σε διαφορα indoor χωρους. Το πρωτο συγκροτημα βγαινει περιπου στις 2 και ειναι ολα μαζεμενα κοντα οποτε βολταρεις συνεχεια. Εμεις μεναμε σε ενα φιλικο σπιτι στο Eindhoven (30mins απο Tilburg) αλλα την επομενη φορα να νοικιασεις στο Tilburg ειναι η καλυτερη επιλογη – υπαρχει και urban camping μεσω του φεστιβαλ.
Το Roadburn θα γινει στανταρ μια παραδοση και ηδη σκεφτομαστε το 2019.
Πιστευω στο επομενο θα πειραματιστω με μικροτερα συγκροτηματα που δεν εχω ξαναδει γιατι πραγματικα η ποιοτητα του lineup με ενθουσιασε και μιλαμε που φετος ηταν «χειροτερο» απο περσυ. Ειναι ενα φεστιβαλ με τη πιο πρωτοποριακη μουσικη εκει εξω και το πιο ανθρωπινο απο πλευρα διοργανωσης.
Πεμπτη
Waste of Space Orchestra ( Oranssi Pazuzu & Dark Buddhah Rising)
Earthless
Converge – The Dusk in Us
Cult of Luna & Julie Christmas
Weedeater
Παρασκευη
Mutoid Man
Motorpsycho
Kikagaku Moyo
Converge – You Fail Me
GodFlesh
Σαββατο
Bell Witch