To kanete oloi ligo poli, iposinidita kiriws. Sthn ousia einai to anapodo thread apo to ‘‘sevasmies mpantes’’. Milame gia mpantes pou den einai aparaithta oi no1 agaphmenes sas alla pou thewreite diskolo na mh pairnoun to RESPECT apo atoma me kalo gousto. Giati gamane. Gia paradeigma petate to onoma twn Queensryche (golden era) sth sizitish, o allos kanei gkrimatsa kai ton ksegrafete apo filo me sinoptikes
Yes . Απλά και όμορφα . Δύσκολα γράφεται τέτοια μουσική . Ε αυτοί το κατάφεραν και ήταν και πολύ μπροστά . Σε τι θες σε ενορχήστρωση , παραγωγή , συναίσθημα ;
Helloween επί Hansen, Judas Priest, Death, Symphony X, Jag Panzer με μία πρόχειρη σκέψη. Και φυσικά Manowar χωρίς εποχές και λοιπές πίπες, αυτά είναι για άλλους.
αν βάζει την τριάδα floyd / sabbath / zeppelin πάνω από όλα, ξέρεις ότι θα συνεννοηθείς καλά
αν του πεις τη λέξη “Krautrock” και πει amon dull / tangerine dream τον αγκαλιάζεις, αν πει can / neu! του μιλάς εγκάρδια αλλά μέχρι εκεί, αν πει faust του λες δυο κουβέντες και προφασίζεσαι κατούρημα.
αν του πεις “90s” και απαντήσει στιγμιαία Alice in chains κερνάς μπύρες, αν porcupine tree / tool ξέρεις ότι μιλάτε την ίδια γλώσσα, αν σου πει kyuss είναι δίκοπο μαχαίρι μεν γιατί παίζει να είναι οκ τύπος, εύκολο δε γιατί οι 1000μοντεοι/κλανετ οφ ζους κάνουν μπαμ από μακρυά.
αν του πεις “80s” και δεν σου πει “ΜΑΙΤΑΛ” τον διώχνεις.
Παράξενο thread. Γενικά δύσκολα λειτουργώ έτσι, γιατί μπορεί μεν να σου πει ο άλλος πως ακούσει 3-4 μπάντες που και εγώ θεωρώ κορυφή και στο καπάκι να σου πει πόσο θεοί είναι οι Foo Fighters, Nirvana, Radiohead και διάφοροι άλλοι άκυροι που δεν τους αντέχω με την καμία.
Αν αρχίζει να θάβει Nirvana, Foo Fighters και γενικά μπάντες που δεν αντέχω τότε κάτι μπορεί να γίνει 8)
Πρώτα και κύρια Dead Can Dance. Αν ειπωθεί αυτό αγκαλιές και γούτσου-γούτσου.
Ε μετά ανάλογα καθώς δεν έχω απαιτήσεις τέτοιου βεληνεκούς (δύσκολο αν κάνεις παρέα με Γράκχο). Αλλά αν πέσουν στο τραπέζι Neubauten, Amenra, Cure, Nick Cave, σκηνή της Factory και Manchester εν γένει και στα πιο βαριά Throbbing Gristle, Coil, Whitehouse, Vatican Shadow, Lustmord κλπ.
Tom Waits, αν και αγαπώ δεν τον θεωρώ κριτήριο καθώς βαρέθηκα την κάθε χιπστεροπιπίτσα που μου τον αναφέρει έχοντας ακούσει μόνο το Jockey Full of Bourbon. Και έχει συμβεί παραπάνω από μια φορές.