Χάσμα. Ποια η γνώμη σας;

Eεεει με αγγιζει φουλ το στιχουργικό απλά πλέον πιστεύω ότι κάθε είδος έχει επεκταθεί στιχουργικά. Αυτό!

Ντάξει στα Γιάννενα είναι λίγο ιδιαίτερη η φάση, γιατί όντως ενώ υπάρχουν στην πόλη φίλοι του DIY και του Underground, δε θα’ λεγα ότι υπάρχει κάποια πανκ σκηνή.

Προσωπικά το κοινό που είπα πώς μου την σπάει είναι για παράδειγμα ένας καθυστερημένος “αναρχικός” μαθητής στην πόλη μου, που όταν είχαν έρθει οι χάσμα είχε ντυθεί πάνκης και κοιταγε τα μαλλιά του στους καθρέφτες από τα μηχανάκια, και την επόμενη βδομάδα τραγουδαγε hip hop με την μπάντα του, ντυμένος φαρδιά, με άλλα μαλλιά, άλλα μυαλά (ε σκατα εννοουσα) και τα σχετικά. Και άλλες παρεμφερεις περιπτωσεις…

καλα στα Γιαννενα επιδη ειμαι απο εκει ουτε καν δεν υπαρχει πανκ σκηνη…καποια ατομα μονο που γουσταραν πανκ και τπτ αλλο.

Οσο για το κοινο συμφωνω απολυτα με αυτο που λες…ετσι ειναι και εδω

Αυτό ήθελα να το γράψω κι εγώ όταν διάβασα όλα τα παραπάνω post.

Γιάννενα έμενες εσύ, ρε; Κυκλοφορούσες με ένα ποδήλατο μήπως;

Πάντως ούτε εγώ τους θεωρώ τόσο punk τους Χάσμα. Και, ναι, έχουν πολύ metal, πιο πολύ από punk ίσως. Τα ‘‘Κλώνος’’ και ‘‘Αντεκδίκηδη’’ που είπες, ρε worst, ΟΚ, είναι punk, αλλά δεν κρίνεις από δύο κομμάτια μόνο. Έχουν τόσα riffs, χοροπηδηχτούς ρυθμούς και μελωδίες που είναι παρμένα από metal εντελώς.

κι επαναλαμβάνω το πανκ δεν είναι μόνο τρεις συγχορδίες. Τουλάχιστον όπως έχει εξελιχθεί μέσα σε 3-4 περίπου δεκαετίες. Και ακριβώς το ότι υπάρχουν αυτά τα 2 κομμάτια, + πολλά ακόμη παρόμοια σημαίνει ότι οι επιρροές τους είναι σεπολύ μεγάλο βαθμό [B]και[/B] πανκ.

Μην κολλάς στις 3 συγχορδίες, ούτε εγώ εννοώ κάτι τέτοιο. Και προφανώς οι επιρροές τους είναι [B]και[/B] punk, αλλά για 'μένα ο ήχος τους ορίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα πράγματα.

Απλά κατά τη γνώμη μου το πανκ στις μέρες μας, σαν μουσική, έχει λάβει τόσες προεκτάσεις που δε καταλαβαίνω γιατί να μη θεωρήσω και τους χάσμα ως μια πανκ μπάντα, με καλές γνώσεις (στο παίξιμο ας πούμε) της μουσικής και ροκ ανησυχίες. Και δεν είμαι καν φανμποι της μπάντας. Εχω περασει την φαση τους εδω και πραγματικα πολλα χρονια.

χαχαχα οχι ρε εσυ λες τον Μενελαο που ηταν με το ποδηλατο:)
Καλο παλικαρι ειναι αλλα ειναι μεγαλητερος αυτος εγω ειμαι καμια 10αρια χρονια μικροτερος απαυτον,ηταν στα 90’s σκινας αυτος.Σπουδαζες Γιαννενα?

Όχι, όχι, από Γιάννενα είμαι, αλλά τώρα Σαλονίκη. Απλά δεν κυκλοφορούσαν και πολλοί με tattoo και σκουλαρίκια, γι’ αυτό ρώτησα.

Και ομως τοτε ειχαμε σκουλαρικια και λιγοτερα τατοο,τωρα εφυγαν τα σκουλαρικια και αυξηθηκαν τα τατοο :smiley:

Ισχύει ότι έχουν παίξει σε μαγαζί ή φούμαρα μου είπαν;