Στράτευση και στρατός

ααα

μην ξεχασουμε να ευχηθουμε στον ulver καλη θητεια
να μην μασαει τιποτα (σε περιπτωση που συναντησει κανα μαλακα στρατοκαυλο)
και φυσικα να παρει τις αδειες που θα χρειαστει για να δει testament και obituary!!!

lol, ρε freedom λές κι εσύ θα τη σκαπουλάρεις δλδ :stuck_out_tongue:

Καλή θητεία κι από μένα στον Ulver.

Δεν πρόκειται να τη σκαπουλάρω:(

Εύχομαι μέχρι τότε να είναι προαιρετική η στράτευση… :papas:

Ακριβως αυτο σκεφτομαι αυτη την εποχη για τη ζωη μου.
Θα μου την καταστρεψει κυριολεκτικα

Γιατί βρε?Ξερεις τί καλη παρεα κάνει η Καλλιοπη τα κρυα βραδια του Μαιου…???Μη σου πω για τον Γκοτζιλα, την Εβροleague(τί champions league σου λέει μετα),κατι γεμανικά (μάλλον λουκάνικα θα εννοουν…,)…πουλί ranger… ελπίζω να σου αλλαξα γνώμη:wink:

:emoticon που μουτζωνει:

μα γιατι ρε τολκι??

δεν θες και συ να καθεσαι με την παρεα σου και να συζητατε για το που υπηρετησατε,για το ποσο μαλακας ητανε ο διοικητης σου,για το κρυο που τρωγες φυλωντας 2-4 το βραδυ,για το ποιες συναυλιες εχασες,για το ποσο ηθελες να πλακωσεις στο ξυλο τα κωλοβυσματα που χανε την ευνοια ολων και αλλα τοσα ωραια???
εεε? εεε?

Τον πρωτο χρονο αφου απολυθεις τα λες αυτά…Μετα τετελεσται…:lol:

παιδια επειδη ρωτησα ενα παιδι που πηγε στρατο και παραλληλα ειχε και την σχολη μου ειπε οτι δικαιουμαστε σαν φοιτητες μονο 20 μερες.Με αλλα λογια δικαιουσαι 20 μερες αδεια ή για φοιτητικη ή για αγροτικη η για οτι αλλο…

Με τη παρεα μου πιστευω οτι εχω πιο σημαντικα πραγματα να συζητησω απο το στρατο.
Στην τελικη επειδη ειμαι εντελως κατα του στρατου και οπως εχουν ερθει τα γεγονοτα αυτο το καιρο βλεπω οτι παω τη καλυτερη στιγμη της ζωης μου και θα αφησω πραγματα στη μεση που δε πρεπει,με εχει ψιλογαμησει ψυχολογικα.
Ας ειναι καλα η αεροπορια και η Αθηνα :smiley:

(ha :lol: ha) this is great!..:lol: :lol: :lol:

Tolkki μην ψαρώνεις από τα διάφορα που γράφονται εδώ. Στο κάτω-κάτω 12 μήνες είναι μόνο πιά και θα περάσουν. Όταν υπηρετούσα εγώ, τους δωδεκαμηνίτες (προστάτες και ομογενείς κλπ) τους λέγαμε “ημιάρβυλα” και τους θεωρούσαμε τυχερούς που υπηρετούν λίγο.
Ε, τώρα πιά όλοι έγιναν “ημιάρβυλα” :smiley:

Από την άλλη μην θεωρείς τίποτα δεδομένο επειδή “το γράφει το σύνταγμα”. Αν πας στον στρατό με το σύνταγμα παραμάσχαλα θα απογοητευτείς γρήγορα. Δεν παύει να ισχύει φυσικά, αλλά η ισχύς του περιορίζεται όπως και τα μέσα που έχεις για να διεκδικήσεις την εφαρμογή του, εκτός και αν θέλεις να γίνεις στόχος. Καλύτερα να το πας με το μαλακό, να δείς τι δικαιούσαι με βάση τους στρατιωτικούς κανονισμούς και να το διεκδικήσεις έχοντας υπ΄όψη όμως και τις ειδικές συνθήκες/συνήθεις πρακτικές της μονάδας σου.
Γενικά οι διοικητές πίσω από την ταμπέλα “υπηρεσιακές ανάγκες” μπορούν αν όχι να μην σου δώσουν αυτά που δικαιούσαι στα χαρτιά, να μην στα δώσουν τη στιγμή που τα θέλεις.

Edit @ Ian$:
Σ’ άρεσε ε; Μην χαίρεσαι, εδώ και πολλά χρόνια ισχύει και στην Ελλάδα το “Don’t ask, don’t tell”

Μια και θα εισαι σμηνιταρχος…

[SPOILER]Τολκκι αφου θα σαι μοδιστρα εις τας Αθηνας δεν εχεις να ανησυχεις για τιποτα περα απ τις μερες που θα περασεις στο γαμωκεντρο στην Τριπολη.Στη χειροτερη περιπτωση να σου παει 1 εξω,1 μεσα και απο ενα σημειο και μετα να βαρεθεις απιστευτα.Στην αεροπορια επισης υπαρχουν τα λεγομενα off,αγραφες δηλαδη 24ωρες αδειες,που παιρνεις συχνα πυκνα.

Πανε να τελειωνεις ρε μαν,κι εγω τα ιδια σκεφτομουν πριν παω και με το που τελειωσε ο κωλοβραχνας απ τη ζωη μου,ηρεμησα.Απ τους 12 μηνες αντε να σαι μεσα στο στρατοπεδο τους μισους και αν.Αεροπορια ρε συ,Πλαπουτας,Νταλας και λοιποι ηταν βγαλμενοι μεσα απ την πραγματικοτητα…:stuck_out_tongue: [/SPOILER]

Εντάξει, όπως και να χει απ’ όλα τα σώματα η αεροπορία είναι το πιο άνετο… Αυτό δε σημαίνει καλοπέραση φυσικά (δε παύει να είναι στρατός), αλλά σε σχέση με κάτι άλλα, κάτι πεζικά, κάτι τεθωρακισμένα, κάτι τέτοια, δε συγκρίνεται.

Τα off ειναι κυριως σε μοναδες εκτος η πολύ κοντά στην Αθηνα…Στην Αθηνα συνηθως ειναι 1 μεσα-1 εξω…Βy the way,η πιο λούφα πλέον πεφτει Ναυτικό…

Το Ναυτικό ήταν παντα το πιο κυριλλε και χαλαρο σωμα. Ειδικα δε εδω και 2-3 χρονια που σταματησαν να παιρνουνε τα ναυτακια στα καραβια, εχει γινει ζωη και κοτα. Μιλαμε τωρα για καταστασεις 1 μεσα, 4 οξω :wink:

αντε ρε κολοβισμα μιλας κιολας!:stuck_out_tongue:
σουκου!
ου ρε παραπονιεσε!
:lol:

Φιλε Ulver εγω μπαινω 11 Φεβρουαριου Σπαρτη εφοδιασμου-μεταφορων. Απ’ο,τι μου ειπαν, για στρατο ξηρας μαλλον ειναι καλη περιπτωση…
Φιλος μου απο το σχολειο μπαινει και αυτος πυροβολικο Θηβα την Τριτη. Σταματη τον λενε αν τον πετυχεις, καλοοο παιδι!!!:stuck_out_tongue:

Αντε, καλο μας κουραγιο και περαστικα μας…:frowning:

μια χαρα εισαι αποτι εχω ακουσει. Πολυ αγγαρεια αλλά οι καραβανάδες ειναι ξηγημενοι. Το δευτερο μεγαλυτερο στρατοπεδο της Ελλαδας ειναι. Απο εκει βγαινεις μάγειρας ή οδηγός ή υπαξιωματικος κίνησηας. Δεν εχει αλλες ειδικοτητες.
Αμα σκασεις με πτυχια/ μεταπτυχιακα κτλ, πιθανως να σε παρουνε ΥΕΑ.
Μην τρελαινεσαι ομως. ΚΕΕΜ Σπαρτης = Και Εσυ Εχεις Μεσο? :smiley:

αυτα απο προσωπικη εμπειρια φιλου που ητανε εκει το 2005. Τωρα δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι και τι

Nαι, αυτο μου το ειπαν και αλλοι οταν εμαθαν που πηγαινω αλλα ειλικρινα δεν χρησιμοποιησα κατι γι’αυτο… Ετσι ηρθε το χαρτι, το αποδεχτηκα, γνωριστηκαμε και τωρα τα εχουμε!!:smiley:

Για να ειμαι ειλικρινης ειχα χωσει εναν φιλο μηπως γινοταν καμια καλη για αεροπορεια αλλα μαλλον σημερα ειναι η τελευταια μερα που θα μπορουσα να μαθω κατι “ευχαριστο”…:frowning: