Εξαρταται νομιζω απο το τι θα δηλωσεις ως τοπο διαμονης στο χαρτι που σου δινουν να συμπληρωσεις για προτιμησεις πρωτης και δευτερης(αν εισαι 8μηνος) μεταθεσης.Αλλα εμας στο κεντρο μας το χαν δωσει αυτο,λογικα το χεις συμπληρωσει ηδη.
Αντε θειο μια χαρα σου κατσε,τα ΤΥΠ γενικα ειναι απο τα πολυ καλα.Καλο πηξιμο λατρεια <3
ισχυει αυτο με τα βυσματα. μια τετοια μοναδα ειναι και η Σχολη Πυροβολικου στη Νεα Περαμο που ειμαι. αλλα θα ξερεις οτι μετα του (δεδομενου) 3ου νουμερου που θα βαρας, θα εισαι την επομενη μερα σπιτι.
εγω το βλεπω τωρα στη πραξη οτι αξιζει τον κοπο, καθως θα εχεις ενα σπιτικο φαγακι, ενα ζεστο μπανακι, το πισακι σου και τη μουσικη σου ή και το πιπινι που θα καυλαντιζεις που λεει ο λογος. το προβλημα ειναι πολλες φορες τα ατομα σε τετοιες μοναδες και ο καθε γραφεας που θα φτιαχνει τον δικο του.
Μου ελεγε ενας φιλος-σειρα οτι ενας φιλος του πηγε κι αυτος στην μοναδα που ημασταν κι εμεις και επειδη ειναι και γαμω τις μοναδες, ψαχνοταν να ακυρωσει την μεταθεση που δικαιουταν λογω 8μηνου. Θα τον ρωτησω τι εγινε τελικα και θα σου πω να ξερεις κι εσυ.
Νομίζω ότι μπορείς να δηλώσεις αμετάθετο (να παραμείνεις δηλαδή στην μονάδα παραμεθορίου που είσαι τώρα) μέχρι κάποιο χρονικό σημείο. Δεν σου εξασφαλίζει βέβαια κανείς ότι ντε και καλά θα γίνει αυτό, αλλά οι πιθανότητες είναι μάλλον με το μέρος σου.
Eγώ το είχα καταφέρει αλλά από τότε πάνε 15 χρόνια, η θητεία είναι η μισή σε διάρκεια, έχουν αλλάξει πολλά, οπότε δεν ρισκάρω να πώ αν μπορείς και σήμερα να το κάνεις.
Koίτα σχετικά είναι όλα.Εγώ ήμουν 8-μηνο και η ευνοϊκή μετάθεση μου ήταν Γιάννενα,δηλαδή 3 ώρες από Ναύπακτο και 6 από Αθήνα που είχα δηλώσει σαν μόνιμη κατοικία.Ομορφίες.
Ακόμα καλύτερα ήταν δυο αδέρφια από Σπάρτη που κάνανε μαζί θητεία και έπρεπε να πάνε Σπάρτη σαν εξάμηνα.6 μήνες Γιάννενα θητεία.Μεγαλύτερες ομορφιές.
Όπως και να’χει,κάνε τα χαρτιά σου και στο στρατολογικό που ανήκεις,γιατί έχει συμβεί σε πολλούς και σε μένα να μην είμαστε περασμένοι για οχτάμηνοι αν και είχαμε συμπληρώσει τα χαρτιά μέσα στο κέντρο.
Κοιτα παρα τα βυσματα που υπαρχουν στα στρατοπεδα στην Αθηνα, δε νομιζω οτι ειναι ασχημα εκει. Εγω μετα την Κυπρο, τον τελευταιο μηνα της θητειας ημουν στην ΑΣΔΥΣ στο Γουδι και ενας αλλος απο τη σειρα μου ειχε παει Πενταγωνο στο ΓΕΣ. Το δικο μου στρατοπεδο ηταν καραχαλαρο. Υπηρχαν βυσματα γιωταδες που δεν εκαναν τιποτα αλλα κι εμεις μη νομιζεις… μονο κανενα χαλαρο νουμερο μια στο τοσο και κατα τα αλλα υπνο και σουβλακια ολη μερα. Συνηθως με βαζανε αρχιφυλακα πυλης για να μπορω να πηγαινω σπιτι μου το πρωι. Ο φιλος μου στο Πενταγωνο δε, απλα κοιμοτανε ολη μερα…
Δεν εχω ακουσει για κανενα χαλια στρατοπεδο στην Αθηνα. Ισως μονο για σχολη πυροβολικου και ευελπιδων που ειναι λιγο χειροτερα απο τα αλλα νομιζω.
Λοιπόν μάγκες όλα εντάξει τελικά ε, για κάποιο λόγο ως τόπο μόνιμης κατοικίας καταχώρησαν το Ηράκλειο και πρώτη φρουρά προτίμησης δήλωσα επίσης Ηράκλειο. Κομπλέ. Είχε και πλάκα γιατί μια τύπισσα αξιωματικίνα που ήταν στη μηχανογράφηση μου λέει στην αρχή “λοιπόν, βάζω κατά σειρά Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά, πώς να τα βάλω;”, εγώ μόλις άκουσα Ρέθυμνο ήμουνα σε φάση “ω ρε πούστη μου”, μετά από λίγο λέω έτσι δειλά δειλά “εεεε μήπως γίνεται να βάλουμε Ηράκλειο-Χανιά αλλά τρίτη φρουρά προτίμησης Αττική αντί για Ρέθυμνο;”, οπότε μου κάνει εκείνη “αα ναι! απλά νόμιζα ότι ήθελες μόνο Κρήτη. Λοιπόν, οπότε βάζω Αττική αντί για Ρέθυμνο στο 3;” “Αν πρέπει να συμπληρώσουμε και τα τρία ναι, ας βάλουμε Αττική, μόνο Ρέθυμνο να μη βάλουμε καθόλου”. Εκείνη τη στιγμή ένας λοχίας μου από το φυλάκιο που με συνόδευε μου κάνει “καλά ρε, γιατί δε θες με τίποτα Ρέθυμνο;” “Ε, γιατί ήμουνα κέντρο εκεί.” Και γελούσε.
να ρωτήσω… ξέρει κανείς τι παίζει με τα ειδικά φύλλα πορείας??
οταν απολύθηκα πήρα το άσπρο αλλα προχτές μου στειλαν το πράσινο
τώρα δηλαδή να περιμένω να με καλέσουν για καμιά άσκηση??
έχει γινει σε κάποιον αυτή η αλλαγή απο άσπρο σε πράσινο?
κι εμενα προσφατα μου εστειλαν νεο χαρτι με αλλαγη την περιοχη πουυ θα παω
αν με καλεσουν.και εστειλα πισω το παλιο
πρασινα και τα δυο ειναι,δεν ειχα ασπρο.
το ασπρο δεν σημαινει οτι δεν θα καλεσουν ποτε?
Παρών!
Είναι πολύ πιθανό να σε καλέσουν σε άσκηση το Σεπτέμβριο. Αυτό είχε γίνει και σε μένα από άσπρο μου στείλανε πράσινο και μετά με κάλεσαν για εβδομαδιαία άσκηση στην Κοζάνη σε μια μοίρα φάντασμα…