Στράτευση και στρατός

Απο τις πιο αληθινες και σωστες κουβεντες του τοπικ (και αλλες φυσικα, απλα αυτην ξεχωρισα). Αρχικα αναφερω οτι δεν εχω παει στρατο και στην φαση που ειμαι τωρα μαλλον σε 2 χρονια θα μπω.

Εχουμε και λεμε: Ελλαδα, Αυστρια, Γερμανια, Λετονια, Λιθουανια, Σουηδια,Ελβετια, Νορβηγια, Ρωσια, Ουκρανια, Φινλανδια, Πολωνια, Σερβια ειναι οι μονες χωρες στην Ευρωπη που εχουν υποχρεωτικη στρατευση (οι 2 τελευταιες μαλιστα πανε προς καταργηση). Στις υπολοιπες πλην της Ελλαδας, ειτε η στρατευση ειναι λιγοτερο απο 12 μηνες, ειτε σε αποζημιωνουν με καποιο αξιοσεβαστο ποσο για τον χρονο που αφιερωνεις, ειτε κανεις “κοινωνικη θητεια” δλδ βοηθας σε κοινωνικα εργα. Αξιζει να επισημανθει επισης πως χωρες οπως η Αλβανια, Κροατια, FYROM, Βουλγαρια, Βοσνια, Μαυροβουνιο ειτε κατηργησαν προσφατα, ειτε εχουν μπει στην διαδικασια καταργησης της υποχρεωτικης στρατευσης. Εδω περα δυστυχως πολλοι λογοι, με κυριο λογο αυτο που ειπε ο Zouglau περι οικονομικου κατεστημενου κρατανε ακομη την υποχρεωτικη στρατευση. Κακα τα ψεματα, φανταροι και φοιτητες δυστυχως εχουν καταντησει να ειναι απο τους μεγαλυτερους “αιμοδοτες” μερικων επαρχιακων περιοχων, ενω αυτες οι περιοχες με την μεριμνα του κρατους παντα, θα επρεπε να ειχαν βασισει αλλου την αναπτυξη τους.

Eπισης, με καμμια διαθεση να πολιτικολογησω, (δεν ειμαι σταθερος ψηφοφορος καποιου κομματος) η κυβερνηση της ΝΔ προεκλογικα το 2004, μεταξυ αλλων φυσικα, ειχε δεσμευθει οτι θα μειωσει την θητεια στους 6 μηνες και τελικα 4 χρονια μετα αντι να την μειωσει αρχιζει και τις απειλες οτι θα μαντρωνει τους 18χρονους μετα το Λυκειο…

Μια καλη ιδεα θα ηταν να αντικατασταθει/εξισωθει με κοινωνικη εργασια, πχ να βοηθας σε γηροκομεια, να φυλας δαση το καλοκαιρι κ.α. Προσωπικα προτιμω να βοηθησω για ενα χρονικο διαστημα την χωρα μου με ουσιαστικες πραξεις, παρα να βαραω προσοχη σε καθε στρατοκαβλο.

Καταργηση εδω και τωρα…:thumbup:

πολυ σωστος :wink:

Πολυ ευστοχες παρατηρησεις και ζητηματα. Ετσι ειναι.

Χο χο χο
Πρωτη μερα στο στρατο.Μου εδωσαν 2ημερη αδεια!!!
Παω Τεταρτη για τις ιατρικες εξετασεις και…παιρνω αλλες 2 μερες αδεια…
Παρασκευη Τριπολη για 14 μερες.

Πολυ πικρα ο στρατος :stuck_out_tongue:

ουστ ρε! Μη σπαμάρεις! εδώ μιλάμε για κανονικές θητείες!!!:lol:

Kι εγω κανονικη θητεια κανω…ξυριστηκα κιολας [-X

Αχ! Από νωρίς μπήκες στα βαθιά! :lol:

Tolkki μια συμβουλή.

Όσο μεγάλο βύσμα και να έχεις, καλά κάνεις και το έχεις.
Επειδή όμως όπως είπα στο στρατό είναι πολύ εύκολο να μισήσεις τον δίπλα σου και επειδή υπάρχουν παιδιά που για διάφορους λόγους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να μην περάσουν την ταλαιπωρία μιας “κανονικής” θητείας.
Όσο και χιούμορ να περιέρχουν αυτές οι δηλώσεις keep it to yourself και στους πολύ δικούς σου.

Δυστυχώς εμένα ο στρατός με έκανε να απομακρυνθώ από φίλους μου…κυρίως λόγω τέτοιων συμπεριφορών.

Δεν εχει να κανει με το βισμα…
Ολοι οσοι παρουσιαστηκαν μαζι μου στη Ελληνικο ειχαν την ιδια αντιμετωπιση :slight_smile:

Αν ηταν να “μισουμε” την καθε αδικη και μη αξιοκρατικη πραξη που γινεται σ αυτη τη χωρα μαλλον στο τελος θα μιλουσαμε με τα δεντρα και τα ξωτικα του δασους μονο.
Σιγα μη κατσω να χαλαστω αν ο αλλος εχει κωλοβυσμα στο στρατο.Εδω χανουμε μεταπτυχιακα και δουλειες απ αυτες τις παπαριες,ο στρατος θα με νοιαξει?

Συμφωνω με Κρισπ.

α)Γιατι να αναγκαστουν να περασουν την μεταβαση στην ενηλικιωση και σε αυτες τις σουπερ γουαου ηλικιες 18-19 μεσα σε ενα στρατοπεδο?

β)Οπως ειπε και ο Κρισπ, μετα απο μια χρονια οπου το αγχος εχει προσκολληθει στο πετσι τους και η πιεση εφτασε στο ζενιθ, δεν ειναι σχεοδν ‘‘εγκληματικο’’ να περασουν αλλη μια χρονια υπο τετοιες συνθηκες?(εστω παρομοιες)

γ)Ισως ομως και να εχει σημασια αν τη μπουνια θα τη φανε στο δεξι ή το αριστερο ματι. Σκεψου οτι αναβαλλοντας για ενα χρονο τις σπουδες, οι γυναικες θα παιρνουν πιο γρηγορα πτυχια και θα βγαινουν πιο γρηγορα στην αγορα εργασιας. Δηλαδη επηρεαζει και την ισοτητα των 2 φυλων :?

ρε Τολκι με δουλεύεις?
παρουσιάστηκες στο Ελληνικό…
έλεος όμως.

Hokam, 100% μαζί σου.
Καθημερινά βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι δεν θέλουμε να το ακούμε κιόλας.
Και ξέρω πολύ κόσμο που έχασε ολοκληρωτικά ή εν μέρει δουλειές, μεταπτυχιακά και διδακτορικά λόγω του στρατού.

Προς Θεού δεν το προσωποποιώ, αλλά επειδή τα έχω πρόσφατα έχω και μια σχετική ευαισθησία.

Παρουσιαστηκα στο Ελληνικο γιατι ηδη ειχα προυπηρεσια στο στρατο.
Παρασκευη φευγω για Τριπολη.Ικανοποιημενος?:slight_smile:

το κατάλαβα ότι είσαι εξ’αναβολής για να πας ελληνικό…
τέσπα.
don’t take it personally.
απλά πιάστηκα από τα λόγια σου…
θα δεις πολλά στην αεροπορία…

Καλα ρε Τολκι…Πρωτη μερα και σου εδωσαν pc στο Ελληνικό?:lol:

Υ.Γ Α ρε αθανατη 129…

Τρίπολη ζωάρα!!!Άντε 90 μείνανε ακόμα (κωλοσάντα)!!!

Ξερει κανεις που υπηρετησε αεροπορια οταν σε πανε με μεταθεση στο Πολεμικο μουσειο σε ποιο απ’ολα τα Πολεμικα μουσεια σε στελνουν?

Πειτε αυτο στην λεοφορο Αμαλιας ρε!!!:stuck_out_tongue:

Βασιλισσης Σοφιας. :stuck_out_tongue:

Καταρχήν είναι Β. Σοφίας όπως είπε και ο Chris.
Δεύτερον, είναι μεγάλη καμπανοπαγίδα.
Τρίτον, εκεί είχε κάνει ντου η 17 Νοέμβρη και είχε πάρει μερικά G3 και Π.Α.Ο. (Πυροβόλα Άνευ Οπισθοδρομήσεως 90 χιλ., κοινώς μπαζούκας).
Τέταρτον, όταν ήμουν Πεζικό στο Χαιδάρι το επάνδρωνε το ΚΕ.Β.Ο.Π. (Κέντρο Βαρέων Όπλων Πεζικού), αλλά αυτό έχει φύγει τώρα.
Μάλλον σε αυτό είσαι.

Θεϊκο!!! :lol: :lol: :lol: