Απο τις πιο αληθινες και σωστες κουβεντες του τοπικ (και αλλες φυσικα, απλα αυτην ξεχωρισα). Αρχικα αναφερω οτι δεν εχω παει στρατο και στην φαση που ειμαι τωρα μαλλον σε 2 χρονια θα μπω.
Εχουμε και λεμε: Ελλαδα, Αυστρια, Γερμανια, Λετονια, Λιθουανια, Σουηδια,Ελβετια, Νορβηγια, Ρωσια, Ουκρανια, Φινλανδια, Πολωνια, Σερβια ειναι οι μονες χωρες στην Ευρωπη που εχουν υποχρεωτικη στρατευση (οι 2 τελευταιες μαλιστα πανε προς καταργηση). Στις υπολοιπες πλην της Ελλαδας, ειτε η στρατευση ειναι λιγοτερο απο 12 μηνες, ειτε σε αποζημιωνουν με καποιο αξιοσεβαστο ποσο για τον χρονο που αφιερωνεις, ειτε κανεις “κοινωνικη θητεια” δλδ βοηθας σε κοινωνικα εργα. Αξιζει να επισημανθει επισης πως χωρες οπως η Αλβανια, Κροατια, FYROM, Βουλγαρια, Βοσνια, Μαυροβουνιο ειτε κατηργησαν προσφατα, ειτε εχουν μπει στην διαδικασια καταργησης της υποχρεωτικης στρατευσης. Εδω περα δυστυχως πολλοι λογοι, με κυριο λογο αυτο που ειπε ο Zouglau περι οικονομικου κατεστημενου κρατανε ακομη την υποχρεωτικη στρατευση. Κακα τα ψεματα, φανταροι και φοιτητες δυστυχως εχουν καταντησει να ειναι απο τους μεγαλυτερους “αιμοδοτες” μερικων επαρχιακων περιοχων, ενω αυτες οι περιοχες με την μεριμνα του κρατους παντα, θα επρεπε να ειχαν βασισει αλλου την αναπτυξη τους.
Eπισης, με καμμια διαθεση να πολιτικολογησω, (δεν ειμαι σταθερος ψηφοφορος καποιου κομματος) η κυβερνηση της ΝΔ προεκλογικα το 2004, μεταξυ αλλων φυσικα, ειχε δεσμευθει οτι θα μειωσει την θητεια στους 6 μηνες και τελικα 4 χρονια μετα αντι να την μειωσει αρχιζει και τις απειλες οτι θα μαντρωνει τους 18χρονους μετα το Λυκειο…
Μια καλη ιδεα θα ηταν να αντικατασταθει/εξισωθει με κοινωνικη εργασια, πχ να βοηθας σε γηροκομεια, να φυλας δαση το καλοκαιρι κ.α. Προσωπικα προτιμω να βοηθησω για ενα χρονικο διαστημα την χωρα μου με ουσιαστικες πραξεις, παρα να βαραω προσοχη σε καθε στρατοκαβλο.
Καταργηση εδω και τωρα…:thumbup: