Στράτευση και στρατός

δεν θα πάω όμως… λόγω … φύλου… :roll:

Αααχαχαχαχα πως την πάτησα έτσι! Πάντως να ξέρεις υπάρχουν και κάποια εθελοντικά σώματα για γυναίκες, καθώς και ΕΠΟΠ. Σκέψου το! :stuck_out_tongue: Επίσης, ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις φύλο… :stuck_out_tongue:

νομίζω πως καλά είμαι έτσι, χεχε… αμα αλλάξω γνώμη θα σε ενημερώσω :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Το μόνο που με προβληματίζει είναι το εξής:

Πρόσφατα, απολύθηκε φίλος μου που πήγε στρατό από τα 18. Μου είπε το εξής: “Ρε Βασίλη, εσείς συνεχίσατε κανονικά τη ζωή σας, ενώ εμένα η δικιά μου πήγε πίσω, ή στη καλύτερη, έμεινε στάσιμη”.

Συμφωνοι, αλλα το τι ειναι πιο βολικο για τον καθενα δεν ειναι καλυτερο να το αποφασιζει καποιος μονος του και οχι να του επιβαλλεται? Ειτε πας στα 18 ειτε στα 23 ειτε στα 28, εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του.

Εγω πχ. δεν θα ηθελα με τιποτα να παω στα 18 μου.
Μπαινω σε 4 μηνες κ ολα καλα.

όμως έζησε άλλα πράγματα που δεν τα ζήσατε εσείς. απλώς δεν είχε την ίδια παρέα για να μοιράζεται εμπειρίες…
δεν γίνεται να μείνει στάσιμη η ζωή με το στρατό πιστεύω…
αλλά αυτό είναι άλλο θέμα πιο ‘φιλοσοφικό’ :stuck_out_tongue:

Έχει δίκιο… όσο και να λέτε ότι είναι πιο καλά να πάει κανείς τώρα…πραγματικά αμα μου λέγαν να πάω στρατο τώρα θα την έκανα με το πρώτο αεροπλάνο για έξω…ειλικρινά μου είναι αδύνατο να φανταστώ να τελειώνω με τα αγγούρια των εξετάσεων…και μετά αφού τελειώσω να πάω και ένα στρατό στο καπάκι να γουστάρω…μπείτε λίγο και στη ψυχολογιά των 18αρηδων, θυμηθείτε πως ήσασταν(δεν είναι και τόσο μακρινη ηλικία ρε:p )…Και κακά τα ψέματα πάντα ο άνθρωπος κοιτάει και λίγο βραχυπρόθεσμα τα πράγματα είδικα στην ηλικία των 18…θελώ να ζήσω τώρα…όχι αύριο, ούτε σε ένα χρόνο:wink:

Η ζωη στο στρατο ειναι πιο στασιμη και απο βαλτο, εκτος αν το 90% οσων φιλων/γνωστων εχουν παει μου εχουν πει ψεμματα. Δηλαδη για εναν χρονο ουσιαστικα δεν κανεις τιποτα παραγωγικο και δεν εχεις και καμια αλλη επιλογη.

ε ναι ρε παιδια

χαμενος χρονος ειναι

το θεμα ειναι οτι γινεται τοση μεγαλη συζητηση
για ενα χρονο απραξιας,ρεκλας και ξυσιματος

προσωπικα εγω εχασα ενα χρονο απο τη ζωη μου οταν ξαναδωσα πανελληνιες για δευτερη φορα (και τελικα περασα στις ιδιες σχολες με την πρωτη φορα!! #-o )

και επισης εχασα ενα χρονο στα 2 πρωτα εξαμηνα της σχολης οπου κολωβαρουσα

γιατι το κανουμε such a big deal??

ξαναέδωσες πανελλήνις γιατί ήλπιζες σε κάτι καλύτερο άμα τα είχες καταφέρει δεν θα τον χαρακτήριζες χαμένο χρόνο…στον στρατό δεν ελπίζεις σε κάτι…ούτε σου δίνεται κάποια επιλογή…είναι σίγουρα χαμένος χρόνος:p

όσο για το δεύτερο…όσο κωλοβαρούσες δεν ανακάλυπτες νέα πράγματα, δεν διάβαζες βιβλία…γενικότερα δεν ασχολίοσουν με τα ενδιαφεροντά σου???Το θεωρείς όντως χαμένο χρόνο?

και στο στρατο ασχολιομουνα με τα ενδιαφεροντα μου
διαβασα βιβλια (το illuminati του dan brown συγκεκριμενα :stuck_out_tongue: )
εβλεπα ταινιες (σε λαπτοπ)
εκανα φιλιες
εβλεπα αγωνες
ακουγα μουσικη
επαιζα παιχνιδια στο laptop

μην το ψαχνεις
ειναι αναλογα με τι διαθεση θα πας

δεν λεω οτι ειναι γαμω
απλα εφοσον δεν μπορουμε να το γλυτωσουμε
ας περασουμε οσο καλυτερα γινεται

Aυτο ξαναπες το!

Οπως λεει κ ενα σοφο ρητο:

“Δεν συμβιβαζομαι με την κατασταση ως εχει μα την απολαμβανω οσο προσπαθω να την αλλαξω”

η στρατιωτική θητεία σε κάνει χειρότερο ως άνθρωπο.
πιστέψτε με, μισείς τον δίπλα σου που περνάει καλύτερα. και επικεντρώνεσαι σε αυτό.
σε κάνει για άλλη μια φορά να αντιληφθείς σε τι σκατοχώρα ζούμε από άποψης αξιοκρατείας.

πραγματικά απέκτησα φίλους.
αξιολογότατους ανθρώπους. ελπίζω να διατηρήσω επαφή.
μέσα από τα δύσκολα δένεσαι.

ανγκάστικα όμως να συνυπάρξω με τους χειρότερους.
με άτομα κομπλεξικά και άχρηστα που νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να επέμβουν στη ζωή σου.

τώρα μετράω τις απώλειες.
γιατί η στατική τριβή είναι μεγαλύτερη της τριβής ολίσθησης, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωμα στην αγορά πλέον.

σαφέστατα ο πιο χαμένος χρόνος της ζωής μου και σε στιγμές πολύ δύσκολος.
μαθαίνεις να είσαι άχρηστος και να το υπερηφανεύεσαι, να τρως ενώ δεν πεινάς, να ανέχεσαι τη βρώμα, να κοιμάσαι ελάχιστα και άπειρα, να μην σκέφτεσαι.

α και θέλει τις οικονομίες σου!

και μετά βλέπεις τους ιδεαλιστές, τους δήθεν, τους ανεξάρτητους να κάνουν το φανταρικό μέσα στο σπίτι τους και τους λες να πάνε να γαμηθούν και παρεξηγείσαι. αλλά και εσύ το ίδιο θα έκανες.

σε 5 μέρες θα είμαι και πάλι επίσημα πολίτης.

στο στρατό έχεις έναν αχώριστο φίλο από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα που θα είσαι μέσα.
τη μουσική σου.

Προφανως το θεμα γινεται για το αν συμφωνεις με το να υπαρχει στρατευση κι ολα αυτα. Και νταξει το να μην σου αρεσει και απλα να πηγαινεις επειδη δεν σ’ επηρεαζει αμμεσα δεν κανει κατι. Θα μου πεις εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Απλα για λιγο πιο περα…

Το illuminati κι εσυ; Κριμα ο χρονος :Ρ

Χρήστο, θα κατέβεις για KISS ρε?

ξέρεις πόσο θέλω και το έχω στο πρόγραμμα μου…
απλά πάντα κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω τι θα προκύψει με δουλειά.
είναι και οι post military service οικονομικές δυσκολίες.
ελπίζω…

Δεν το συζητάω.
Θα έρθεις!!!
Η καλύτερη αποτοξίνωση θα είναι μετά το φανταριλίκι. Θα έρθεις!

η αλήθεια είναι πως μου χρειάζεται…
δεν τίθεται δίλημμα μεταξύ greek army και Kiss army, ε?

Καμμία Χρηστάρα!!!

Ωραιο ποστ Outshined. :wink: