Στράτευση και στρατός

O καλός σας user ChrisP, θα σας επισκέπτεται τους επόμενους 2 μήνες από τα net cafe του Πύργου όπου βρίσκεται για ξύσ…, εεε, εκπαίδευση (ΣΕΤΤΗΛ, Τεχνίτης Ενσύρματων Μέσων ή, αλλιώς, τηλεφωνητής) δηλαδή.

Α, και για να καταλαβαίνετε πόσο γιατομπούτσο είναι ο στρατός μόλις προχτές έμαθα ότι είμαι Ι3 ένοπλο τελικά.
Στ’ αρχίδια μου όμως. :smiley:

Αντε βρε, και καλή εκπαίδευση!!
Ως Ι3 ένοπλος τι απαλλαγές έχεις; Σκοπετάκι γλιτώνεις;

Οι απαλλαγές είναι πολύωρη ορθοστασία (δεν πολυψήνομαι πάντως να αποφεύγω σκοπιές, αφού μας είπαν ότι όποτε είμαστε σκοποί, θα έχουμε μόνο ένα 2ωρο τη μέρα), άρση μεγάλου βάρους, ασκήσεις ακρίβειας κ πορείες.

Ένα δίωρο την ημέρα θα έχεις στη Πάτρα. Που πηγαίνεις μετά; Εκεί δεν ξέρεις τι θα έχεις, μπορεί και παραπανω από 3 δίωρα την ημέρα - που είναι το προβλεπόμενο - με επιπλέον υπηρεσία στο ενδιάμεσο. Βέβαια, αν γίνεις τηλεφωνητής σε καμιά ταξιαρχία μπορεί να είναι και μεγαλύτερο χώσιμο από σκοπετάκι, πχ όλη τη νύχτα στο τηλεφωνικό, χωρίς να μπορείς να ξαπλώσεις κάπου και χωρίς να υπάρχει κανένας να σε αλλάξει.
Anyway, αυτά θα τα δεις όταν θα πας στη μονάδα σου…

Σε λόχο διαβιβάσεων μου είπαν ότι θα πάω μετά.

Χμμ… Οι φήμες λένε ότι οι λόχοι είναι πιο χαλαρά επειδή δεν έχουν πολύ δουλειά και πολλούς υψηλόβαθμους να τριγυρνάνε αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο τελικά. Ένα φιλαράκι μου (σειρά μου) σε λόχο πήγε αλλά δεν έκανε τίποτε άλλο εκτός από σκοπία. Αν ξέρεις κάποιον που να είναι τώρα τηλεφωνητής πες τον να τηλ στη μονάδα σου και να ρωτήσει τι παίζει. Καλύτερα απόγευμα για να μην έχει δουλειά και να σας πει δυο πράματα παραπάνω

Λήμνο είμαι, 88 μονάδα νομίζω, δεν ξέρω κανέναν για να δω τι παίζει εκεί.

Προς το παρόν θα το ψάξω μήπως πάρω σχετικά σύντομα απόσπαση για Αθήνα.

Τιμημένος 88 ΛΔΒ!! :lol:

Φέρτε μας πίσω το Δάσκαλο:(:frowning:

To βύσμα βάλτο για να γυρίσεις Αθήνα μετά τους πεντέμισι μήνες που θα βγάλεις εκεί. Το δικαιούσαι έτσι και αλλιώς λόγω μορίων αλλά επειδή στον ελληνικό στρατό τίποτα δεν είναι σίγουρο σπρώχτο και με βύσμα για να είσαι σίγουρος. Ήξερα παιδί που υπηρετούσε στο Λαγό, δηλαδή την μονάδα με τα περισσότερα μόρια της Ελλάδας, εκεί όπου λογικά δεν θα έπρεπε να έχεις κανένα βύσμα για να γυρίσεις σπίτι σου. Όντως ΟΛΟΙ οι φαντάροι της μονάδας, είτε είχαν βύσμα είτε όχι γύρισαν κοντά στα σπίτια σου με εξαίρεση αυτόν. Όταν βγήκαν οι μεταθέσεις και αντί για Αθήνα είδε στο χαρτί να γράφει: “Θεσσαλονίκη” δεν πίστευε στα μάτια του. Πλήρωσε φαίνεται το βύσμα κάποιου άλλου που πήρε μία θέση στην Αθήνα που δεν έπρεπε να πάρει. Φαντάσου πόσο άτυχος ήταν που ενώ όλη η σειρά του γύρισε σπίτι, αυτός και μόνο αυτός πήρε μετάθεση και πάλι για του διαόλου την μάνα. Η Λήμνος είναι δυσμενής μετάθεση και κατά 99% θα γυρίσεις Αθήνα χωρίς να έχεις βύσμα αλλά επειδή μπορεί να είσαι τόσο άτυχος όσο ο από πάνω και ισχύσει το 1% των πιθανοτήτων βάλε και βύσμα και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

ουυυ γιοτομπαλα,ουυ παλιοβυσματιες…:p:p

Να ρωτήσω κάτι. Το αν θα είσαι έξω τα απογεύματα για παράδειγμα ή αν θα είσαι “μία έξω, μία μέσα” ας πούμε, είναι θέμα περιοχής, ιδιότητας ή παλαιότητας;

Επίσης, στην Κύπρο ξέρει κανείς τι παίζει γενικότερα;

Είναι θέμα του πόσα άτομα έχει η μονάδα. Αν είσαστε πολλοί οι έξοδοι θα είναι και πολλές. Αν είσαστε λίγοι τότε θα μένετε μέσα και η κατάσταση θα χειροτερεύει όταν κάποιοι θα φεύγουν για άδειες. Μερικές φορές είναι και θέμα διοικητή. Για παράδειγμα εγώ, πέρυσι το καλοκαίρι, όταν πήγα στην Αλεξανδρούπολη ήμουν μια μέσα, πέντε έξω. Χωρίς υπερβολή. Το μία,μία ήταν το χειρότερο. Και αυτό γιατί ο διοικητής είχε αφήσει πολλές σκοπιές κλειστές με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί απίστευτα οι υπηρεσίες. Μετά από δύο τρομερά χαλαρούς μήνες στην Αλεξανδρούπολη λοιπόν, αλλάζει ο διοικητής, έρχεται ένας στρατόκαβλος, ανοίγει όοοοολες τις κλεισμένες σκοπιές, θυμάται όοοοολες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες που ο προηγούμενος τις είχε ξεχασμένες και το μία μέσα, πέντε έξω γίνεται μία έξω, δέκα μέσα.Και μέχρι να πάρω μετάθεση πέρασα τρεις μήνες μέσα στην εμπλοκή.

ΓΑΜΑ ΤΑ! Απέφυγέ το όσο μπορείς.

Σπάνια Αλεξανδρούπολη δεν πάει καλά. Το… λεωφορείο των βυσμάτων σταματάει εκεί. Δεν ανεβαίνει πιο πάνω…

Εξαρτάται απ’ όλα αυτά συν πλήθος υπηρεσιών, διοικητής, στρατόπεδο, πλήθων ατόμων. Το να είσαι έξω “τα απογεύματα” είναι και αυτό σχετικό καθώς πολλές φορές που δεν υπάρχουν έξοδοι υπάρχουν τα υπηρεσιακά των 6-10μμ αλλά μερικοί πυροβολημένοι διοικητές δεν δίνουν ουτε αυτά μερικές φορές. Η αλήθεια είναι ότι είναι μπελάς 1 εκατομμύριο χαρτάκια αλλά είναι απαραίτητο για να ξεσκάς λίγο και να επιστρέφεις μετά.

Τώρα για Κύπρο όλα σχετικά είναι εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Αν θες την ησυχία σου μην πας. Αν θες να ζήσεις συναγερμούς, επιφυλακές κτλ πήγαινε. Δεν πρόκειται να τα βρεις αλλού.

Με λίγα λόγια… αν είσαι στρατόκαυλος πήγαινε Κύπρο, αν όχι, άσ’ το καλύτερα! :stuck_out_tongue:

Ημισια κληση επι δεξια, θεσεις για καμψεις λαβατε. Κατω! Πανω! Κατω! Πανω! :p:lol::roll::roll:

Ρε πάντως, αν μπορείτε πάτε Διαβιβάσεις και ελάτε για εκπαίδευση ΣΕΤΤΗΛ.
Μιλάμε για ΤΟ ΧΗΜΕΙΟ τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Και είμαι μόλις 10 μέρες εδώ…

Για πειτε κανενα τραγουδακι που λενε στο στρατο? πχ Σου στελνω τριανταφυλλο απτου στρατου τον κηπο για να μετρας αγαπη μου τις μερες που θα λειπω,σε βλεπω στο μπαλκονι σου διαβαζεις ιστορια και εγω μεστο κρεβατι μου αγκαλια με το G3.

#-o:p

Η σημαια που αγαπω εχει ενα λευκο σταυρο
και θα την υπηρετω μεχρι να με βρουν νεκρο.

Μπεεεε!!:stuck_out_tongue:

Δεν ξέρω κανένα. :expressionless: