το χα ξεχασει το ονομα εντελως!!! :lol::lol:
απο λημνο σιγουρα αθηνα θα σε στειλουν. δινει τα περισσοτερα μορια μετα απο καστελοριζο (Μεγιστη για οσους γνωριζουν). εκτος αθηνας η πιο κοντινη μοναδα ΔΒ ειναι Λαμια. αλλα σιγουρα αθηνα θα σε στειλουν εχει πανω απο 4 μοναδες!! ευκολα λοιπον. για το 4μηνο δεν ξερω να σου πω. μαλλον 5 πρεπει να ειναι αν κανεις 12μηνο.
οσο για τις 5 πιο αχρηστες εβδομαδες της ζωης σου… ασε θα γινουν πιο πολλες. κοιτα και χαβαλεδιασε μοναχα, γιατι σιγουρα θα κανεις και 1-2 φιλιες εκει μεσα για να ξεφευγεις και λιγο. κι αυτες οι φιλιες συνηθως κρατανε…!!
ChrisP κοιτα μην παρεις κιλα ρε!
Ολοι οι φιλοι μου γυρισανε 8-10 κιλα πανω.
Για όσους τυχόν έχουν αμφιβολίες, παραθέτω μαρτυρία.
Τέλη 2003 είμαι στο ΓΕΣ. Σε κάποια φάση, ο Σχης του Γραφείου που είμαι, με στέλνει να του φέρω ένα έγγραφο. Στο δρόμο μου είναι το γραφείο της διεύθυνσης πυροβολικού (ή της διεύθυνσης προσωπικού? δεν θυμάμαι…:-k), και σταματάω να δω ένα φιλαράκι μου που έχει τοποθετηθεί εκεί. Είναι περίοδος που βγαίνουν οι μεταθέσεις της νέας σειράς που μόλις έχει μπει.
Μια χοντρή αρχιλοχίας κάθεται σε ένα γραφείο και έχει μπροστά της 2 ντάνες με φακέλους οπλιτών προς μετάθεση. Η μια ντάνα είναι μικρή, η άλλη τεράστια. Ρωτάω το φίλο μου τι συμβαίνει. “Βγάζει τις μεταθέσεις. Η μικρή ντάνα είναι τα βύσματα. Τα έχουν χώρια μην τυχόν και γίνει κάνα λάθος και τρέχουν.”
Η χοντρή πιάνει ένα φάκελο από τη μεγάλη ντάνα και διαβάζει : “Μπληντινχιστορίδης. Ζητάει να πάει Ρόδο…” Συνεχίζει: “Είχα ένα γκόμενο Μπληντινχιστορίδη στην Α’ Λυκείου… τι μ@λ@κ@ς που ήταν! Ας πάει λοιπόν Εβρο αυτός, να μάθει να έχει τέτοιο επώνυμο!!!”
Σφραγίδα και ο φάκελος κλείνει.
Προσωπικά με τέτοιες μαρτυρίες (Bleedin History) είμαι επιφυλακτικός (τουλάχιστον) αλλά άλλο θέλω να ρωτήσω γιατί δεν αντέχω :
[SIZE=“4”]Που τη βρήκατε τη σιγουριά ρε ότι όλοι οι Αθηναίοι που πάνε Λήμνο στη δεύτερη μετάθεση επιστρέφουν Αθήνα? Διαβάζετε το φλυτζάνι ή ξέρετε το βύσμα του chrisp???[/SIZE]
Λήμνο… χάλιααα. Αλλά όλα είναι θέμα βύσματος τελικά.
Ατακά σε αναφορά:
Χαϊδάρι, ο στρατοπεδάρχης είναι ένας λοχαγός από τη μονάδα μας (υποδιοικητής μας κιόλας), παλικάρι από τα λίγα (τη μία μέρα μπορεί να δώσει 2ήμερες τιμητικές, την άλλη να ρίχνει 5άρες). Κάθε φορά η αναφορά του διαρκούσε 30 λεπτά το ελάχιστο.
“Ο σκοπός ΔΕΝ πίνει, ΔΕΝ καπνίζει, ΔΕΝ μιλάει στο κινητό, ΔΕΝ στέλνει μήνυμα στο κινητό, ΔΕΝ έχει κινητό!”
“Απόψε όλοι μας θα είμαστε άγνωστοι! Δεν πάει να έρθει και η μάνα σας ή η αδερφή σας! Δεν θα ξέρετε κανέναν!”
και άλλα καλύτερα που δεν θυμάμαι τώρα.
Κάπου κυκλοφορούσε σε κινήτα ηχογραφημένος… τρελό γέλιο (βέβαια αν σε έβλεπε να γελάς εκείνη την ώρα… την 5άρα δεν την γλύτωνες).
Α… επίσης σε αναφορά του τάγματος… δίνει 2 μέρες τιμητική σε έναν έφεδρο λοχία από το θάλαμό μας, επειδή κάτι απάντησε καλά στην επιθεώρηση. Και μετά λέει σε μας: “Ο λοχίας εδώ πήρε τιμητική και θα πάει σπίτι να γαμήσει! Αυτός εδώ (και δείχνει έναν που είχε βγει στην αναφορά και έφαγε συνολικά καμία 10αριά μέρες Φ.) θα κάτσει μέσα Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και ΔΕΝ θα γαμήσει!”
ειναι καθαρα θεμα μοριων αδερφε. η 2η μεταθεση πρεπει να ειναι κοντα στο σπιτι του. επειδη ειναι κατοικος αττικης υπαρχουν και μοναδες να παει αθηνα. τι θες να παει δηλαδη? απο λημνο να παει ιωαννινα, κοζανη?? με τοσα μορια που δινει η λημνος αθηνα θα παει κατα πασα πιθανοτητα, τοσες θεσεις οπλιτων ΔΒ υπαρχουν στο ννομο Αττικης, δεν τηρει τις προυποθεσεις ο οπλιτης Crisp??
Οκ, παίζουν τα μόρια και ίσως έτσι γίνει τελικά. Αλλά τίποτα, μα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Και η χειρότερη ξενέρα που μπορείς να φας όσο υπηρετείς είναι να περιμένεις να πάρεις μετάθεση σπίτι σου κι να τρως ένα ωραιότατο άκυρο όταν αυτή βγαίνει. Σωστά; Οπότε καλύτερα να μην το περιμένει, κι αν έρθει τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.
Είναι κανόνας επιβίωσης για τον ΕΣ το να μην πιστεύεις τίποτα παρά μόνο τη στιγμή που θα το δεις να γίνεται.
Χρυσό μου αγόρι τα μόρια είναι τρίχες κατσαρές. Βέβαια πρέπει να είναι ντιπ καρνάβαλος κάποιος να θέλει να πάει “κοντά” στο σπίτι του και να τρώει 10 μέσα εμπλοκή (θυμίσου μόνο τι έγινε πέρισι με τις φωτιές και φάγανε ακόμα μεγαλύτερο αγγούρι) και να μην είναι π.χ στη Λαμία και να τον πάει 1 μέσα 2 έξω. Στην Αθήνα υπάρχουν 1 εκατομμύριο (λέμε!) φαντάροι μπορούν όλοι αυτοί να γυρίσουν στην Αθήνα??? Αφού οι περισσότεροι Αθηναίοι πηγαίνουν στα νησιά δεν θα έχουν μόρια? Ξέρω πάνω από 10 άτομα που πήγανε από Λήμνο είτε Λαμία είτε Λάρισα είτε ακόμη και Κατερίνη. Δεν με απασχολεί που θα πάει ο καθένας λοιπόν ας πάει όπου θέλει (και μπορεί) το άτοπο του ισχυρισμού σου προσπαθώ να αποδείξω! Κάνεις σαν πασόκος του 80 που έλεγε ότι στην Ελλάδα υπάρχει αξιοκρατία! :lol::lol::lol: Άκου “είναι καθαρά θέμα μορίων!!”
Οκ αναθεωρώ. Το καρνάβαλος είναι βαρύ. Μόνο αν κάποιος έχει οικονομικό πρόβλημα τον συμφέρει να είναι κοντά στο σπίτι του. Και όχι για να… του πλένει η μάνα του τα βρακιά συχνά!!:lol:
ολοι οι γνωστοι μου που πηγαν λημνο πηγαν κατευθειαν σπιτι τους μετα. καταλαβαινω απολυτα την ειρωνια σου αφου σε οποιο thread και να γραψεις θα ψαξεις να βρεις ψεγαδι. αν απο λημνο το παλικαρι δεν υπηρετησει αθηαν ή εστω λαμια τοτε ναι προκειται περι βυσματων και ενα σωρο, αλλα το οτι εχει προτεραιοτητα σε σχεση με καπιον που ηταν ροδο ή κω που το βαζεις?? εγω μιλαω οταν ειναι να μην σε φαει βυσμα. και εχει παρα πολλες θεσεις δβ στην αθηνα.
αλλα τι καθομαι και σου λεω, δεν προκειται να συμφωνησουμε. γνωμες ειναι αυτες.
Μπορεί κάποιος να μου λύσει μία αποροία?
Το κέντρο που σε στέλνουν, πάει ανάλογα με τον τόπο κατοικίας ή με το που είσαι δημότης? Ρωτάω γιατί το 99% των ξανθιωτών κάνει το μεγαλύτερο κομμάτι της θητείας του στο νομό. Επειδή εγώ δεν είμαι δημότης Ξάνθης, αλλά Καλλιθέας Αττικής που απ`όσο ξέρω εφόσον δεν έχεις βύσμα σε στέλνουν στα χειρότερα θέλω να το ξέρω, ώστε αν πηγαίνεις ανάλογα με το που είσαι δημότης να μεταφέρω τα χαρτιά μου στο δήμο Ξάνθης.
εαν εισαι δημοτης απο περιοχη ποπυ θεωρειται παραμεθωρια για το στρατο θα πας μεταθεση εκει. οσοι πχ ειναι απο τα νησια του αιγαιου διπλα στη τουρκια ή τον εβρο υπηρετουν εκει. το κεντρο που παρουσιαζεσαι δεν εχει να κανει παντως, ειναι αναλογα το οπλο ή σωμα που παρουσιαζεσαι.
Με κάποιο τρόπο σου ορίζουν που θα πας, πεζικο, πυροβολικό κτλ και σε στέλνουν σε αντίστοιχο κέντρο. Τώρα για πεζικό υπάρχουν πολλά κέντρα και ίσως να παίζει κάποιο ρόλο αλλά δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.
Έτσι. Εσύ αναφέρεις την ιδανική περίπτωση και εγώ αναδεικνύω την πραγματικότητα. Άλλωστε οι φίλοι σου δεν θα είχαν βύσμα…
μα δεν ειναι το 90% των περιπτωσεων βυσματα. δεν υπαρχουν τοσες θεσεις ετσι κι αλλιως. τα βυσματα πεφτουν στις πολυ καλες. και οι διαβιβασεις δεν ειναι μεσα σε αυτες ετσι κι αλλιως.
Φίλε samis, κάνεις λάθος. οι διαβιβάσεις έχουν πολλά βύσματα, οκ δεν είναι αεροπορία αλλά για το στρατό ξηράς οι διαβιβάσεις είναι από τις πρώτες επιλογές για ένα βυσματούχο.
Ακριβώς!
δεν το συζητω οτι μπροστα σε τθ και πζ και πβ δεν ειναι καλυτερα, αλλα παλιοτερα ηταν πολυ καλυτερα στις δβ. τωρα μαυριζουν κι αυτα αλλα αυτο εχει να κανει με το κοσμο και τη θητεια που ειναι πολυ λιγοτερα.
οταν εισαι σε ενα ταγμα δβ και το μονο ενεργο ειναι ο 1ος λοχος και το λοχος διοικησης οι φανταροι δεν προλαβαινουν να παρουν εξοδο. ετσι ειναι τωρα δυστυχως οπως και να το κανουμε.
και ως γνωστο πζ, τθ και πβ ειναι περισσοτεροι φανταροι απο δβ.
Τα βυσματικά σώματα όπως υλικού πολέμου, διαβιβάσεις κτλ. είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί όλοι εκεί έχουν βίζμα οπότε θα πρέπει να έχεις μεγάλο βίζμα ώστε να μην είσαι σα σαρδέλα ανάμεσα σε καρχαρίες. Κλασσικό παράδειγμα όσοι μπαίνουν στο ΓΕΣ με μικρό βίζμα και καταλήγουν να είναι σκοπάνθρωποι δίπλα από τη Μεσογείων. Άμα δεν έχεις μεγάλο βίζμα καλύτερα να κάνεις θητεία σε κάνα πυροβολικό ή πεζικό, πιο καλά θα περάσεις και το βίζμα θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα για σένα.