Στράτευση και στρατός

Εγώ πάντα ήθελα να μάθω να οδηγώ ένα τέτοιο:

Και το Leo1A5 που έχουμε μια χαρά είναι. Τυχερές οι μονάδες που έχουν τα καινούρια Leo2.

Προς το παρόν, σκέφτομαι… Μαύροι μπερέδες και τεθωρακισμένα… Τι πιο metal; :stuck_out_tongue:

Το όπλο είναι ένα, τα τεθωρακισμένα :D:p

Α ρε αυλώνα…

Την επόμενη παρασκευή ξαναγίνομαι πολίτης 8)

Να τραβήξεις και καμιά φωτό σου σε τεθωρακισμένα σαν παρωδία του AMOLAD με εσένα στη θέση του Eddie.

Tην ιδια μέρα με τον ξαδερφο μου…:lol: Αυτος παρουσιάζεται στο 6ο Kορινθο…

Χαχα! :lol:

Όσο πλησιάζουν οι μέρες, ψιλοβαριέμαι, να σας πως την αλήθεια… :stuck_out_tongue:

Ξέρετε μήπως τι παίζει με εξόδους/διανυκτερεύσεις; Μου είπαν πως επειδή μένω κοντά πιθανόν να μου δικαιολογούν διανυκτέρευση στις εξόδους. Γνωρίζετε κάτι σχετικό; Οι έξοδοι πόσες μπορεί να είναι με πρόχειρη εκτίμηση;

Eίναι καθαρά θεμα διοικητή και ατομων που υπάρχουν σε μια μονάδα…Αυτα αλλαζουν σε τακτα διαστήματα είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο…

υπομονη ρε δεν ειναι τιποτα…να στε χαλαροι…ουτε ψαρωμενοι,αλλα ουτε και να το παιξεται μαγκιτσα…στο κατω κατω 12 μηνες ειναι μονο,εγω πηγα 16 καποιοι παλαιοτεροι πολυ παραπανω…

μοντε, νταξ παει καιρος απο τοτε που περασα απο κει (3 χρονια), και εχουν αλλαξει τα στελεχη κλπ, αλλα σε γενικες γραμμες καλα ειναι. μην περιμενεις τιποτα το συνταρακτικο απο θεμα εκπαιδευσης κλπ, ουτε απο υπηρεσιες και τετοια (σαν νεοσυλλεκτος μονο θαλαμοφυλικια και αντε καμια σκοπια αν εισαι ατυχος).

Το στρατοπεδο ειναι μεσα στην πολη, μεχρι το κεντρο ειναι 10 λεπτα δρομος (σε περιπτωση εξοδου -μετα την ορκομωσια βεβαια-) εχεις γυρω γυρω κανα 3αρι πιτογυραδικα (ζητα τηλ. απο τους “παλιους”) για εξτρα μασα (αν και το φαγητο ειναι εξαιρετικο στα μαγειρια του 11ου).

συμβουλες.

παρε αρκετα κολοχαρτα και ξυραφακια γιατι το κψμ συνηθως δεν εχει, και μωρομαντηλα για να πλενεις τα χερια σου απ’οτι πιανεις εκει μεσα.
παρε σεικερ και φακελακια καφε για να μην τρεχεις στο κψμ με την ψυχη στο στομα.
παρε καλου κακου μια φορμα να φορας μεσα απ’την παραλλαγη (κανει γαμωκρυο εκει)
τα 2 πρωτα σκ πριν την ορκομωσια εχεις 2 επισκεπτηρια αποτε αν χρειαζεσαι κατι στο φερνουν οι δικοι σου
παρε mp3 player για να μπορεις να κοιμασαι το βραδυ μεχρι να συνηθισεις τα ροχαλητα των αλλων.
αν μπορεις παρε απο μοναστηρακι (η οπου αλλου) κανα 5αρι φανελακια παραλλαγης (ειναι παντα χρησιμο να εχεις καβατζα καθαρο φανελακι)
πλυντηριο εχει ενα αρχαιο, και πρεπει να παρεις σειρα χειροτερη κι’απο αυτη του κτηματολογιου, οποτε στα επισκεπτηρια δωσε για πλυσιμο οτι εχεις στους δικους σου, δεν υπαρχει προβλημα να στα φερουν οποια αλλη στιγμη μεσα στην εβδομαδα.
παρε ενα ζευγαρι βατες (τις μαλακιες που εβαζαν στους ωμους στα σακακια) και βαλτες στα αρβυλα μεχρι να τα στρωσεις
παρε sleeping bag (απαραιτητο με αυτο το κρυο και αστους να κραζουν)
μην ψαρωνεις με τις δηθεν ποινες που μπορει να φας…καμια δεν γραφεται

εντιτ: το στρατιωτικο νοσοκομειο ειναι 500 μετρα μακρια. εκμεταλευσου το αν σε προβληματιζει κατι. ειναι τσαμπα ιατροφαρμακευτικη μεριμνα. (εγω εφτιαξα 2 σφραγισματα στους 2 μηνες που ημουν εκει)

Καβατζες

αν εισαι τυπος της περιπετειας μπορεις να κανεις μαντραπηδα απο τη σκοπια του γηπεδου (θα δεις τι εννοω οταν μπεις)
λουφαρεις ανετα μεσα στις τουαλετες και πισω απο το φουρνο και κοντα στην πυροσβεστικη.
αν μπορεις να διαλεξεις χωσου αγγαρια στο φουρνο και οχι στα μαγειρια.

Μερικές από της συμβουλές του EC ισχύουν γενικότερα:
-To tip με τη φόρμα είναι πού σωστό και ισχύει για όλα τα κρύα μέρη (σίγουρα για την Τρίπολη!)
-Επίσης αυτό που γράφει για τις ποινές: Kαμμία δεν γράφεται μέχρι την ορκομωσία. :wink: αλλά μην το παίζεις και ξεψάρωτος σχετικά με αυτό γιατί θα βρουν άλλους τρόπους να σε τρέξουν. Δεν υπάρχει λόγος.

Έχουμε εδώ που είμαι μερικά παιδιά από Αυλώνα και απ’ ότι μου λένε το ΚΕΤΘ δεν είναι τόσο χάλια πια.

Άσε που αν είσαι Αθηναίος παίρνεις διανυκτέρευση στις εξόδους σου και δίνουν 1 η 2 Σ/Κ (μετά την ορκομωσία) άγραφες άδειες.

τώρα που έκλεισα 2 βδομάδες στη λήμνο ας πω εντυπώσεις… το 88 ΛΔ Β είναι πολύ καλό στρατόπεδο… παίζει ναναι και το καλύτερο στο νησί… εγώ έχω μπει προσωρινά τηλεφωνητής και με πάει 1-1… μετά παίζει να παω κεπικ ταξιαρχία όπου έχει πολύ δουλειά απότι μου λένε…
ένα ακόμη καλό είναι ότι η πρωτεύουσα μύρινα είναι 10 λεπτά με τα πόδια από το στρτόπεδο οπότε στις εξόδους δεν χαλάς λεφτά σε ταξί!!! η πόλη τώρα δεν πολυλέει όπως είπαν και άλλοι… 2-3 καφετέριες και άλλα τόσα νετ καφέ… αλέξανδρος και νεφέλη πάντως λένε…
εσύ chrisP πότε έρχεσαι?? από ΣΕΠ πάτε κατευθείαν σε ταξιαρχίες εσείς??

Οι Έρευνας & Πληροφορικής πάμε μόνο σε Λόχο Στρατηγείου και τα πρωινά είναι στο ΓΕΠ της ταξιαρχίας.

Δεν είμαι ΣΕΠ, κόπηκα λέμε.
Λάθος βύσμα. :stuck_out_tongue:

23-24/11 έρχομαι και άκουσα κ γω καλά λόγια για 88 ΛΔΒ.

Σας αφήνω γεια! ΚΕΤΘ Αυλώνα, σού 'ρχομαι! :-s

Take it easy man… 8)

[SIZE=“3”]Έργα και ημέραι της ΣΕΤΤΗΛ[/SIZE]

Μάθημα στη ΣΕΤΤΗΛ pt. 1 - Όλοι βλέπουν τηλεόραση:

Μάθημα στη ΣΕΤΤΗΛ pt. 2 - Όλοι κοιμούνται:

Ένα πραγματικά πρωτότυπο γραφείο θαλαμοφύλακα:

]

Εδώ βλέπουμε έναν άγρυπνο φρουρό του έθνους:

All guns blazing:

Μια λεξη μονο αρκει για να καταλαβει κανεις…Ε.Σ.:lol:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Απο “Ελευθερος Τυπος”

"Στρατιωτική θητεία 9 μηνών και χορήγηση αναβολών για την ολοκλήρωση μόνο των πτυχιακών σπουδών προβλέπει η «απόρρητη» μελέτη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αφού εξέτασε όλες τις παραμέτρους, κατέληξε στη χορήγηση αναβολών μέχρι το 24ο ή το 25ο έτος της ηλικίας των στρατευσίμων.

Ανώτατη πηγή του Πενταγώνου επισημαίνει ότι, βάσει μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, η ηλικία από τα 19-20 χρόνια έως τα 24-25 χαρακτηρίζεται ως η πλέον κατάλληλη για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. Αφενός γιατί οι…

νέοι δύνανται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα καθήκοντα της στρατιωτικής θητείας, προσαρμοσμένης στις νέες τεχνολογίες, και αφετέρου διότι υπάρχει και ωριμότητα.

Βάσει λοιπόν της «απόρρητης» μελέτης που βρίσκεται στο συρτάρι του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα χορηγούνται αναβολές στράτευσης για φοίτηση στο πανεπιστήμιο και πρώτο πτυχίο.

Με όριο το 24ο-25ο έτος της ηλικίας, ο απόφοιτος λυκείου θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πέραν της μίας φοράς την είσοδό του στο πανεπιστήμιο και να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Αναβολές για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά δεν θα χορηγούνται. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε η ίδια ανώτατη πηγή, οι σπουδές αυτές «φέρνουν πολύ κοντά τον πτυχιούχο στην αγορά εργασίας και τότε είναι αρκετά δύσκολο να στρατευθεί ή να προσαρμοστεί στο στρατιωτικό περιβάλλον». Η παρατεταμένη χρήση αναβολών για σπουδές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό είναι άλλωστε αυτή που οδηγεί τους περισσότερους, βάσει στοιχείων, στην ανυποταξία, λόγω και των προτάσεων που έχουν για εργασία (ιδίως μετά τη μετατροπή της ανυποταξίας από κακούργημα σε πλημμέλημα).

Για την εφαρμογή του σχεδίου στράτευσης, άνευ πολλών αναβολών, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δίδει ως κίνητρο τη μείωση της θητείας στους 9 μήνες.

Κάτι που αναμένεται να εφαρμοσθεί σταδικά από το 2009, με μείωση της θητείας στους 11 μήνες ή απευθείας από το 2010. Σε κάθε πάντως περίπτωση, η μείωση θα αφορά το Στρατό και όχι τους άλλους δύο κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Με τον τρόπο αυτό επανέρχεται το σύστημα στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2003, όπου ναύτες και σμηνίτες, αντιμετωπίζοντας καλύτερες συνθήκες, υπηρετούσαν δύο μήνες περισσότερους. Ταυτόχρονα θα δοθεί τέλος στις μετατάξεις.

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες με κατάταξη μέχρι το 24ο-25ο έτος της ηλικίας που συνιστά, σύμφωνα με επιτελείς του Πενταγώνου, προσαρμογή στις κοινωνικές ανάγκες και λύση στο πρόβλημα των απωλειών λόγω αναβολών και ανυποταξίας, θεωρείται βέβαιο πως θα τεθεί από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για διαβούλευση στις πολιτικές νεολαίες και τα κόμματα. Κάτι που ενδεχομένως συμβεί εντός του τρέχοντος μηνός ή του

Κανονικα δεν θα επρεπε να συμβιβαζομαστε με τιποτα λιγοτερο απο την καταργηση της θητειας, αλλα και 3 μηνες να μειωθει ειναι ενα βημα.

ChrisP μην ποσταρεις φωτο απο τον στρατο, μπορει να βρεις κανα μπελα. Οι στρατοκαβλοι δεν εχουν τον θεο τους… μην τους υποτιμας