Στράτευση και στρατός

282 λελέ Bleedin!
Έλα μωρή παλιοσειρά!

(Εγώ βέβαια έκανα λιγότερο ως προστάτης :p)

Παιδιά τα 'χουμε ξαναπεί, η λύση είναι μία. Ι5.

Δεν είναι η λύση το I5.

Γιατί πρέπει να παρουσιάζεσαι κάθε 3 μήνες μέχρι να σου το δώσουν, και δεν σε αφήνει να προγραμματίσεις τίποτε!
Επίσης, πρέπει να κάνεις τραγικά πράγματα για να το πάρεις. Εκτός αν έχεις μεγάλο βύσμα.

Όλα αυτά που λες τα ‘χεις κάνει και τα ξέρεις ή “έτσι ξέρεις”;
Γιατί κι εγώ ξέρω άλλα. Πολύ προπαγάνδα που αποδοκιμάζει τον κόσμο ν’ αποφύγει όλη αυτή τη βλακεία του στρατού.

έλα μωρή σειρούλα!
Εγώ ΠΒ Λήμνο! Εσύ?

@ Bleedin: Στη γραφική Ορεστιάδα! Αμετάθετος! Πεζικό πάντα.

@ ΒΑΝ: Έχω περάσει από την επιτροπή που δίνει τα Ι5 για να πάρω το δικό μου Ι4 (δεν κουβαλάς όπλο).
Για λόγους υγείας πάντως δεν ήταν δύσκολο να πάρεις Ι5.

Το συγκεκριμένο που σου λέω (για κάθε 3 μήνες), επειδή έχει περάσει πολύς καιρός, νομίζω μου το είχαν πει οι γιατροί στο νοσοκομείο. Δε θυμάμαι σίγουρα. Πρέπει να μου το έχουν πει και φαντάροι που το δοκίμασαν.

Επίσης να πω και αυτό. Υπήρχαν άτομα που ενώ είχαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, παρόλα αυτά ΘΕΛΑΝΕ (κακώς) να υπηρετήσουν.
Αυτό που λες για την προπαγάνδα ισχύει, κυρίως για το I5 Ψ. Ότι δεν θα σε προσλαμβάνουν σε δουλειές κτλ.

Τώρα, αν ξέρεις κάτι διαφορετικό, ότι δηλαδή, περνάς μια φορά από την επιτροπή και τέλος, δεν σε ξαναενοχλούν, θα ήθελα να το πεις, από περιέργεια κυρίως.

Μη ξεχνάς ότι έχουν περάσει και 6 χρόνια από τότε. Ενδεχομένως να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.

Η ουσία είναι μία.
Μέχρι να μπεις στο στρατό έχεις μια άλφα γνώμη γι’ αυτόν. Όταν βγεις η γνώμη αυτή είναι ακόμα χειρότερη!

όταν μπήκαμε εγώ κι ο φορκ, ήταν όντως δύσκολο να πάρεις Ι5. Επίπονη διαδικασία για γερά νεύρα. Ουσιαστικά ποντάρανε στο ότι δεν άξιζε να τραβήξεις όλη την ταλαιπωρία για μόλις ένα γαμημένο χρόνο θητείας. Τώρα δεν ξέρω τι παίζει.

Πάντως, αυτό που λένε για το Ι5 ΜΕΤΑ είναι μύθος. Ίσως όντως να ισχύει για το δημόσιο, αλλά στον ιδιωτικό τομέα, σου ζητάνε απλά να μην έχεις ανεκπλήρωτες στρατιωτικές υποχρεώσεις. Με όποιο τρόπο κι αν έχεις ξεμπλέξει με το στρατό σε δέχονται. Στα @@ τους αν ήσουν Ι5.

λογικα και με δημοσιο δε παιζει προβλημα γιατι οι προκυρηξεις ζητουν εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις ή νομιμη απαλλαγη. Επισης νομιζω δεν αναγραφεται πια ο λογος της απαλλαγης υστερα απο παρεμβαση της Αρχης Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων.

Ναι, δεν αναγράφεται, αυτό είναι σίγουρο.

Αυτό το κάθε 3 μήνες (επ’ αόριστον; ) δεν ισχύει. Εγώ γνωρίζω πως τα πράγματα έχουν ως εξής: θες 3 αναβολές (από την επιτροτή) και στην τρίτη παίρνεις το γιώτα σου και φεύγεις. Πριν λίγες μέρες ένας γνωστός μου μπήκε, και την επόμενη μέρα του έδωσαν την αναβολή εύκολα, συμπληρώνοντας στα όσα έλεγε ότι ήθελε άλλη μία κι όχι άλλες 2 αναβολές όπως ήξερα. Δεν γνωρίζω στα σίγουρα αν άλλαξε κάτι ή αν αυτός κάνει λάθος.

Πάντως σ’αυτή τη φάση ο στρατός υποθέτω πως έχει γίνει πολύ πιο ελαστικός από την προηγούμενη εξαετία ας πούμε.

με τις τοσες αυτοκτονιες που παιζουν τελευταια εχουν χεστει πανω τους και δινουν αναβολες στο πολυ χαλαρο…

Εγώ ήθελα να πούμε και για ένα θέμα το οποίο μου φαίνεται ενδιαφέρον.
Αν εγώ πάω και παρουσιαστώ ως τρελός, και δεν μου δώσουν το γιώτα μου και στη συνέχεια πάω και βάλω φωτιά ή σφάξω κανέναν εκεί μέσα, για ποιόν λόγο θα πρέπει να διωχθώ ποινικά;
Δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι ακατάλληλος για να υπηρετήσω τη μαμά πατρίδα; Δεν είναι δικό τους λάθος που δεν με πίστεψαν; Γιατί να τιμωρηθεί ένας προβληματικός άνθρωπος; :frowning:

Α ναι σόρυ. 3 αναβολές από την επιτροπή. Σωστά. Και πήγαινες κάθε τρεις μήνες. Τότε.

Αυτό είναι πολύ εύκολο να το απαντήσεις. Επειδή ο στρατός είναι μετρ στη μεταφορά ευθυνών σε όλη τη βαθμίδα της ιεραρχίας, σε χρόνο dt θα αποδείξουν ότι ήσουν όντως προβληματικός όταν κατατάχτηκες και μια χαρά όταν έβαλες φωτιά. Είδατε ψαρούκλες, ο στρατός σας κάνει περδίκια!:stuck_out_tongue:

λογικό αυτό που λες, αλλά δεν υπάρχει λογική στο στρατό.

Και αν κάποιος δηλώνει τρελός στο στρατό, μετά ως πολίτης γιατί να μπορεί να πάρει άδεια για κυνηγετικό όπλο ή δίπλωμα οδήγησης ή να έχει θέση ευθύνης στην κοινωνία και στο δημόσιο; Λογικότατο είναι αυτό που γίνεται στο στρατό. Είναι προσωπικό δεδομένο του ασθενούς το τι είναι. Άπαξ και τον στείλουν στρατό, τότε για τους στρατιωτικούς είναι υγιέστατος και κανείς ποτέ δε τους είπε το αντίθετο για να πράξουν αναλόγως. Εξάλλου, ο γιατρός κρίνει αν κάποιος του λέει αλήθεια ή ψέματα γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Αν κάποιος δήλωσε τρελός και δεν έκανε στρατό, τότε κατά πάσα πιθανότητα κάποια τρέλα την κουβαλάει (δε τους ξεγελάς πλέον με 2 μολύβια στη μύτη) ή είχε βύσμα :p.

Και άσε που για να σκοτώσεις κάποιον δε σημαίνει πως ήσουν τρελός. Δεν είναι σχιζοφρενείς όλοι οι δολοφόνοι. Επομένως το ότι εσύ είχες δηλώσει “τρελός” και έκανες κάποιο έγκλημα δεν αποδεικνύει λανθασμένη διάγνωση. :wink:

Τέλος, ποιος είπε πως οι τρελοί εγκληματίες δε διώκονται ποινικά;

Προχωράμε με υπομονή και επιμονή για να εξηγήσουμε τα ευκόλως εννοούμενα.

Δεν έχεις καμία ιδέα όμως ε; Μάλλον, για να φέρνεις σαν παράδειγμα τα 2 μολύβια στην μύτη.

Ας μην πάρει όπλο. Τι σχέση έχει το δίπλωμα οδήγησης; Το “είμαι τρελός” το λέμε ως γενίκευση.
Κάποιος μπορεί να είναι καταθλιπτικός μόνο με το θέμα στρατού και να παίρνει την κάτω βόλτα.
Κάποιος άλλος μπορεί να μην αντέχει το κλίμα βλακείας και να του λασκάρει μόνο με όσα βλέπει εκεί μέσα.
Ποιός είσαι εσύ και ο στρατός και ο γιατρός που θα τους χρήσετε ανίκανους για οτιδήποτε ακολουθεί μετά;

Ναι δεν σημαίνει απαραίτητα πως είσαι τρελός, όταν όμως το κάνεις ενώ προηγουμένως είχες δηλώσει πως δεν είσαι σε θέση να βρίσκεσαι μέσα είναι δικό σου το φταίξιμο; Αναρωτιέμαι τι θα έλεγες επ’αυτού αν όσα παιδιά έχουν αυτοκτονήσει καθάριζαν κανέναν μέσα στον στρατό αντί της πράξης που έκαναν.

Το τελευταίο ερώτημα που-στο-καλό-κολλάει-μ’αυτό-που-λέμε-τώρα.

περί Ι5 και πλήθους αναβολών κτλ. υπάρχει προεδρικό διάταγμα για όλα τα νοσήματα όπου και αναφέρεται τι πρέπει να ισχύσει σε κάθε περίπτωση. π.χ. ο καρκινοπαθής θα πάρει απαλλαγή κατευθείαν, ούτε αναβολές, ούτε τπτ. από κει και πέρα, μπορεί να είσαι Ι5 και να πρέπει να πάρεις 1 διετή αναβολή ή 2 μονοετείς (σίγουρα συνολικά 2 χρόνια) πριν κάνεις την τελική αίτηση για απαλλαγή. εγώ έχω κάνει αίτηση για διετή αναβολή (όχι πως με ρώτησαν τι ήθελα, έτσι προβλέπεται για την περίπτωσή μου) από πέρσι τον ιούνιο (είναι πολύ ταλαιπωρία η όλη διαδικασία είναι η αλήθεια, πόσο μάλλον αφού έρχεσαι σε επαφή συνέχεια με τέτοια άτομα…) και περιμένω ακόμα απάντηση. κατά τα γνωστά, σκοτώνονται στη δουλειά…

Ζήλεψα το Μάνδρακα, κλέβω τις τεχνικές του

Καρβουνάκι μου καλό η ψυχολογία που μπορεί να έχει και οι κινήσεις που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος δεν είναι τόσο απλές ώστε να τις προσδιορίσει μία επιστήμη και να ορίζει μία κατάσταση de facto.

Και για αυτό και δε τους χρήζει κανείς ανίκανους και για αυτό λέω πως είναι απολύτως λογικό αυτό που συμβαίνει στο στρατό… (δε διαφωνούμε αν δε το κατάλαβες)

Δεν κατάλαβα να πω την αλήθεια και πολύ καλά.
Σου λέω οτι αυτοί οι άνθρωποι ΠΡΕΠΕΙ να παίρνουν Ι5 γιατί μπορεί ν’ αντιδράσουν κάπως περίεργα στον στρατό και μου λες πως: όχι, αυτό που γίνεται είναι λογικό, αν όμως πάρουν Ι5 θα πρέπει να μην πάρουν όπλο ή να οδηγούν στην μετέπειτα ζωή τους. Κάνω λάθος;

Θα έλεγα:

α) άλλο φόνος, άλλο αυτοκτονία. Από που κι ως που οι αυτόχειρες έχουν και δολοφονικές τάσεις; Θα ήταν λαϊκισμός επιπέδου Γιακουμάτου να το υποστηρίξει αυτό κάποιος

Ξανακοίτα λίγο την εισαγωγική πρόταση του ποστ μου.

Για το παρακάτω που μου quotares

Δεν είναι δικό τους λάθος που δεν με πίστεψαν; Γιατί να τιμωρηθεί ένας προβληματικός άνθρωπος;

Δεν είναι διάολε προφανές ότι μιλάω για τον στρατό; Η κουβέντα μας γύρω απ’αυτόν γίνεται.

Και για το τέλος που έκανες edit, όχι δεν δηλώνω τρελός, μπορώ όμως να δηλώσω με ευκολία ότι αν μπω εκεί μέσα ίσως γίνω. :slight_smile: