Στράτευση και στρατός

1. Πες πρώτα πού πήγες και βλέπουμε…
  2. το αντίθετο του “δεν την παλεύω στο στρατό” δεν είναι απαραίτητα το “περνάω καλα στο στρατό”.
  3. Διακοπές με καθημερινό ξύπνημα στ άγρια χαράματα για να φυλάς σαν ηλίθιος σε κάποιο ελληνικό σύνορο που δεν υπάρχει ψυχή, ομολογώ ότι είναι κάτι το πρωτότυπο αλλά δεν ψήνομαι να το ξανακάνω. Θα προτιμήσω την ξενοδοχειάρα μου με τις πισίνες και τις τουρίστριες που κάνουν ηλιοθεραπεία τοπλες…

Ούτε ένα μήνα φαντάρος ο ψαράς και μιλάει για ΛΕΛΕ! Ουστ!

Δεν είναι εύκολο το Ι5.
Αλλιώς θα το παίρναμε όλοι.

Το Ι5 πλέον δεν είναι δύσκολο. Περνάς από γιατρούς, σε επαναξετάζουν ξανά αλλά αξίζει την ταλαιπώρια

Όπως βλέπετε υπάρχει διάσταση απόψεων. Εγώ πιστεύω ότι πλέον αυτοί που ΘΕΛΟΥΝ το παίρνουν, και τελειώνει εκεί για μένα.

ζαβαρακατρανέμια

Η διαφορά είναι ότι εσύ απλώς πιστεύεις ενώ κάποιοι έχουμε και μια μικρή εμπειρία του τι ισχύει πραγματικά.

Πιστεύω με τα δεδομένα άλλων, δεν είναι ούτε ψεύτες ούτε βυσματίες.
Anyway, σε 2 χρόνια αν δεν είμαι εδώ (για το “εδώ είμαστε θα τα πούμε”) θα σκάσω φωτογραφία με το δικό μου χαρτί. :slight_smile:

To να παρεις Ι5 ειναι οτι πιο ευκολο υπαρχει τη σημερον ημερα.
Κανεις στρατιωτικος γιατρος δεν παιρνει την ευθυνη να βαλει την υπογραφη του κ να επιτρεψει να υπηρετησει καποιος που δεν θελει.Οκ σχεδον ολοι λενε ψεματα.Ενας στους 100 να λεει αληθεια την εκατσε.Δημοσιος υπαλληλος ειναι στην τελικη και στα παπαρια του αν θα πας εσυ φανταρος ή οχι.Ενας στους 4 Ελληνες πλεον παιρνουν Ι5.
Οσο για τη δουλεια στο δημοσιο δεν εχεις κανενα προβλημα καθως κανεις δεν ξερει τον λογο που δεν πηγες φανταρος λογω της Αρχης Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων.Ειτε σε δημοσιο ειτε σε ιδιωτικο τομεα σου ζηταν Πιστοποιητικο τυπου Α που λεει απλα “Εχει απαλαχθει νομιμα”.ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει το δικαιωμα να σε ρωτησει τους λογους.
Η μονη περιπτωση που θα σου ζητησουν αναλυτικο πιστοποιητικο τυπου Α ειναι αν θες να μπεις σε σωματα ασφαλειας (απολυτως λογικο) .
Αυτα!

Εdit
Επισης οποιος παρει Ι5 και το μετανιωσει μπορει να παει για επανεξεταση Ι και να το αλλαξει ανα πασα στιγμη και να υπηρετησει

Στη Θήβα μπήκαμε 1100 άτομα περίπου τον Αύγουστο και απ αυτούς ούτε 10 δεν πήραν το γιωτόχαρτο. Το Ι5 είναι πιο εύκολο από παλιά αλλά παραμένει δύσκολο.

Tελικα ισχυει το 9μηνο ? Για εμας δλδ που σκεφτομαστε Σεπτεμβρη?
Κανα επισημο λινκ ?

Σεπτέμβρη και να θες δύσκολο.

http://www.news247.gr/a/43!89871

κατι ειπαν οτι το 9μηνο θα αρχισει να εφαρμοζεται απο το δεκεμβρη

Μόνο για Σ.Ξ. όμως.

το άκουσα τώρα στον ΣΚΑΙ

από Αύγουστο όλοι στον στρατό 9μηνο, όσοι μπήκαν τον Μάιο του 09 θα κάνουν 10μηνο και όσοι μπήκαν τον Φεβ του 09 11μηνο

ναι μονο για στρατο ξηρας

Νομίζω έχει ή θα καταργηθεί η θητεία στο Ναυτικό και την Αεροπορία ούτως ή άλλως.
Εκεί πάνε πλέον μόνο μόνιμοι… κάνω λάθος;

Νομίζω πως είναι στα χαρτιά ακόμα αυτό, αλλά σκοπεύουν να το περάσουν.

Παιδιά, να πω και γω μερικά πράγματα μιας και είμαι απολυμένος πρόσφατα (1 μήνα). Ήμουνα Σ.Ξ. με ειδικότητα οδοντιάτρου και έβγαλα όλη τη θητεία σε ΣΤΕΠ (ιατρεία δηλαδή). Από όσο ξέρω μιας και δούλευα μαζί με αυτούς που δίνανε γιωτόχαρτα, απαλλαγές και τα συναφή, το Ι5 ψυχολογικό σε εμποδίζει μόνο απο το να μπεις σε σώματα ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική, κτλ). Το απολυτήριο ΔΕΝ γράφει πάνω τι Ι είσαι, πόσο μάλλον το λόγο για τον οποίο πήρε Ι κάποιος.
Τώρα όσον αφορά στο πόσο εύκολα παίρνει κανείς αναβολή, πιστέψτε με, παίρνει πανεύκολα. Προσοχή όμως…άλλο αναβολή και άλλο απαλλαγή. Απαλλαγή ΔΕΝ παίρνεις εύκολα. Όταν κάποιος εξαντλήσει τα 2 έτη αναβολής που μπορεί να πάρει, είτε υπηρετεί, είτε τον διώχνουν οριστικά. Μην ξεχνάτε οτι σε κάθε περίπτωση, το τι θα γίνει τελικά εξαρτάται κι από τις ορέξεις του γιατρού που εξετάζει. Όταν κάποιος έχει χοντρό ψυχολογικό πρόβλημα που κάνει μπαμ (π.χ. σχιζοφρένεια), ένας ψυχολόγος που δεν είναι άσχετος θα τον πάρει χαμπάρι εύκολα και τελείωσε. Τώρα για το αν κάποιος το παίξει τρελός, εγώ από όσα είδα, το πολύ πολύ να πάρει αναβολή, απαλλαγή δύσκολα δίνουν.
Αυτά, όποιος πιστεύει οτι λέω κάτι λάθος, ας διορθώσει. Και μην ξεχνάτε οτι ο όρος “ράδιο ΑΡΒΥΛΑ” δεν είναι τυχαίος. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του για τον στρατό και τα πάντα είναι ρευστά σε ένα περιβάλλον που κακά τα ψέματα, ουσιαστικά νόμοι δεν υπάρχουν, τα πάντα σχεδόν εξαρτώνται απο τις ορέξεις του κάθε βλάκα διοικητή, στρατιωτικού γιατρού, κτλ.

Το σίγουρο είναι ότι για να πάρεις οριστική απαλλαγή( 2 χρόνια μετά την πρώτη αναβολή), πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστηρίξεις το Ι5 σου, δηλαδή να κάνεις τον καραγκιόζη. Νομίζω καλύτερα να κάνεις τον καραγκιόζη για 20 μέρες σε διάστημα 2 χρόνων παρά να κάνεις τον καραγκιόζη για όσο υπηρετείς τη μαμά πατρίδα.

Δε χρειαζεται να κανεις τπτ.Αν εχεις ηδη παρει 2 χρονια αναβολη για λογους υγειας πας στο στρατιωτικο νοσοκομειο και λες στο ψυχολογο οτι θα τιναξεις τα μυαλα σου στον αερα αν δε σου δωσει Ι5.Ι40 θα σου δωσει.

Τουλαχιστον ετσι ειναι η κατασταση στο ΓΝΑ.

Στην αεροπορια οταν παρουσιαστηκαμε περσι μας ρωτουσαν αν θελουμε να υπηρετησουμε για να μας δωσουν κατευθειαν Ι5.