Καρβουνάκι μου καλό η ψυχολογία που μπορεί να έχει και οι κινήσεις που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος δεν είναι τόσο απλές ώστε να τις προσδιορίσει μία επιστήμη και να ορίζει μία κατάσταση de facto.
BANάκι μου καλό, αυτό είναι το νόημα της επιστήμης. Να κάνει αυτά που ο κοινός άνθρωπος δε μπορεί να καταλάβει. Αν πας εσύ με γνωμάτευση γιατρού πως είσαι τρελός, τότε υπάρχει κάποιος επιστήμονας που το υποστηρίζει. Αν πας μόνος σου και πεις είσαι τρελός, τότε ή χρειάζεσαι επιστημονική φροντίδα όντως ή λες ψέματα (γιατί πώς ξέρει ένας τρελός πως είναι τρελός; μέχρι και το Dr. House σε άλλους γιατρούς κατέφυγε), εξάλλου υποθέτω πως οι γιατροί, όντας ευθυνόφοβοι άνθρωποι, μοιράζουν το χαρτί και αν τους δημιουργηθούν αμφιβολίες για τον “ασθενή” μπροστά τους. Οι αμφιβολίες όμως αυτές, δε θα τους δημιουργηθούν από το τι υποστήριξε, αλλά από το τι είδαν. Αλλιώς δε θα χρειαζόταν να σπουδάζουν τόσα χρόνια. Την κάναμε κι εμείς οι 2 αυτή τη δουλειά αν ήταν τόσο εύκολο (“Ένα, δύο! Ένα, δύο, όποιος θέλει Ι5, ας περάσει να το πάρει”)
Δεν κατάλαβα να πω την αλήθεια και πολύ καλά.
Σου λέω οτι αυτοί οι άνθρωποι ΠΡΕΠΕΙ να παίρνουν Ι5 γιατί μπορεί ν’ αντιδράσουν κάπως περίεργα στον στρατό και μου λες πως: όχι, αυτό που γίνεται είναι λογικό, αν όμως πάρουν Ι5 θα πρέπει να μην πάρουν όπλο ή να οδηγούν στην μετέπειτα ζωή τους. Κάνω λάθος;
Όχι. Σου λέω (αν και στο Μπληντιν είχα απαντήσει) πως αν πάρουν Ι5 κι αν δεν πάρουν δε θα πρέπει τίποτα να επηρεάσει τη μετέπειτα ζωή τους. Είτε εντός, είτε εκτός στρατού. Και αν αύριο μεθαύριο σκοτώσουν έναν στη σκοπιά (χτυπάμε ξύλο), ή τη γυναίκα τους ή πάρουν ένα αυτοκίνητο και πατήσουν 500, τότε δεν είναι ένα από τα παράλογα του στρατού και της κοινωνίας, το ότι επικράτησε η διάγνωση του επιστήμονα από του ασθενούς. Αυτό είναι το σωστό για να ξεχωρίζεις τους πραγματικά ασθενείς από τους “κατα φαντασία”
Ξανακοίτα λίγο την εισαγωγική πρόταση του ποστ μου.
Θα έπρεπε να είχες ήδη καταλάβει, πως το τι δήλωσε κάποιος πριν πάει στρατό, δε με ενδιαφέρει αν δεν υπάρχει μία έστω βεβαίωση γιατρού που να το πιστοποιεί. Κοινώς, πάλι τα ίδια θα έλεγα, αν αυτός που έκανε τους φόνους είχε δηλώσει “τρελός” και οι γιατροί δε τον βρίσκουν.
Αν μετά το φόνο, τον βρουν τρελό, τότε μιλάμε για λάθος διάγνωση, που οφείλεται σε λάθος εκτίμηση γιατρού κι όχι σε λάθος τρόπο λειτουργίας του συστήματος για το ποιος κρίνεται κατάλληλος και ποιος όχι (αν και το τελευταίο μπορεί να το πιστέψω με διάφορες ακόμα συνθήκες, που όμως δεν προκύπτουν από το υποθετικό παράδειγμα που μου έδωσες…). Επομένως, ολόσωστα σου έχω απαντήσει εξ αρχής. Αυτό θα έλεγα…
Για το παρακάτω που μου quotares
Δεν είναι διάολε προφανές ότι μιλάω για τον στρατό; Η κουβέντα μας γύρω απ’αυτόν γίνεται.
[COLOR=“Red”]Γράφεις:
Αν εγώ πάω και παρουσιαστώ ως τρελός, και δεν μου δώσουν το γιώτα μου και στη συνέχεια πάω και βάλω φωτιά ή σφάξω κανέναν εκεί μέσα, για ποιόν λόγο θα πρέπει να διωχθώ ποινικά;
Δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι ακατάλληλος για να υπηρετήσω τη μαμά πατρίδα; Δεν είναι δικό τους λάθος που δεν με πίστεψαν; Γιατί να τιμωρηθεί ένας προβληματικός άνθρωπος;
Κι εγώ ρωτάω:
Τέλος, ποιος είπε πως οι τρελοί εγκληματίες δε διώκονται ποινικά;
και εσύ με ρωτάς, τι σχέση έχει το παραπάνω μου ερώτημα;
Τα γράφετε και τα ξεχνάτε ρε παιδιά μετά; Δεν υποστηρίζεις πως “εσύ” δε θα έπρεπε να διωχθείς ποινικά, γιατί είχες δηλώσει τρελός;
[/COLOR]
Και για το τέλος που έκανες edit, όχι δεν δηλώνω τρελός, μπορώ όμως να δηλώσω με ευκολία ότι αν μπω εκεί μέσα ίσως γίνω.
Προσωπικώς, χέστηκα και για αυτό το έβγαλα με edit.