Στράτευση και στρατός

Να πάνε να υπηρετήσουν όλοι! Πριν παρουσιαστούν το παίζουν μάγκες, άντρακλες κλπ και μετά μετατρέπονται σε κλαψο…νιδες!

ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ! ΕΣΥ ΦΛΩΡΑΚΙ; ΚΑΤΙ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ! :stuck_out_tongue: :lol:

Και ναι, η καλύτερη λύση είναι να καταργηθούν όλοι οι στρατοί ανά τον κόσμο, αλλά ουτοπία.

…θελω καποιος να μου απαντησει σοβαρα βασικα…αν δηλωσω και παω φανταρος στην Κυπρο…θα εκτισω μικροτερη θητεια απ’οτι εδω?

όχι. την ίδια θητεία κάνεις όπου κι αν πας.

στην κύπρο απλά πληρώνεσαι αν θυμάμαι καλά. μιλάμε για τρελό χρήμα όμως :stuck_out_tongue:

φανταζομαι…οσο πληρωνονται τα παιδακια στην Nike…

Στην Κυπρο ειναι γυρω στα 300 ευρω το μηνα αν θυμαμαι καλα.
Αν θες για φραγκα δηλωσε για ειρηνευτικη δυναμη εξω.3 χιλιαρικακια το μηνα για 6 μηνες

200 ευρώ τον μήνα παίρνεις στην Κύπρο αλλά έχε υπόψιν σου πως η ζωή στην Κύπρο είναι πολύ πιο ακριβή. Συν τοις άλλοις τα πράγματα είναι πολύ προβλεπόμενα εκεί (κοινώς δεν θα αράξεις καθόλου σε όλη σου την θητεία) και νομίζω πως δεν αξίζει.

Γαμάτο. Μερικές φορές έχεις και δωρεάν εισιτήρια επιστροφής. Σε φέρετρο.

hahahahahhahahaaha!!!
:lol::lol::lol:
όχι όχι τίποτα από όλα αυτά…
απλά μπήκα με καλή διάθεση και το πήρα χαλαρά…
και όσοι πήγαν και βγαίνοντας λένε ότι το παίξανε rambo είναι όλα “ΠΑΠΑΤΖΕΣ” και εγώ πέρασα δύσκολα…αλλα δεν κάνω το μυρμήγκι, δεινόσαυρο…
και όχι δεν ήμουν βύσμα…ίσος ένα μικρό αλλα και αυτό σκατά δεν λειτούργησε…

Θα κάνεις την εκπαίδευσή σου στο κέντρο και ίσως μετεκπαίδευση μετά ανάλογα την ειδικότητα. Μετά θα σε στείλουν Κύπρο, όπου θα κάτσεις μέχρι 1 μήνα πριν απολυθείς. Δηλαδή πολύ περισσότερο απο το 5μηνο που κάθεσαι στην παραμεθόριο στην Ελλάδα. 1 μηνα πριν απολυθείς θα σε φέρουν Ελλάδα κοντά στο σπίτι σου, θα πάρεις 10 μέρες τιμητική άδεια λόγω Κύπρου. Κατόπιν κατα κανόνα σε στέλνουν σπίτι σου οριστικά με άδεια απολύσεως, εκτός κι αν πέσεις σε λαλάκα διοικητή (πολύ πιθανό) ή έχει πρόβλημα σε αριθμό ατόμων η μονάδα (ακόμα πιο πιθανό). Στην Κύπρο, από όσα μου έχουν πει άτομα που έχουν έρθει απο εκεί, κατα κανόνα είναι προβλεπέ όσο δεν πάει, έχει ασκήσεις όλη την ώρα, συναγερμους, παπαριλίκια καθε μέρα, γενικά είναι κουραστικά. Μόνο κάτι γιατροί κ οδοντίατροι μου είπαν οτι περάσαν καλά. Γνώμη μου είναι μην πας γυρεύοντας και το δηλώσεις. Βέβαια δηλώσεις δε δηλώσεις, σε διαλέγουνε στην τύχη και τότε την έκατσες, μόνο με βύσμα ή παίζοντάς το πολύ τρελός τη γλιτώνεις. Για φράγκα δεν ξέρω, αλλά λογικά θα είναι γτπ φράγκα.
Και εξακολουθώ να αναρωτιέμαι γιατί να πρέπει ο Έλληνας φαντάρος να πάει Κύπρο, αυτοί έρχονται εδώ ρε;;;;;;

σε δυναμη και καλα του ΝΑΤΟ ξερω (απο φιλο μου που ειχε παει) οτι παιρνεις αρκετα καλα λεφτα.για κυπρο δεν ειμαι σιγουρος αλλα μου φαινεται αποτι εχω ακουσει απο γνωστους οτι δεν ειναι τοσο καλα τα λεφτα

χμμ…εχω μεσο να με στειλουν ωπου θελω…αλλα για ειρηνευτικες δυναμεις κτλπ ειναι γτπ ρε…

Όχι Κύπρο ρε συ, θα σου φορτωθεί και καμιά μαλακισμένη και θα θέλει γάμο…για 300 ευρώ δεν λέει!

:lol::lol:
αυτο που το πας???

ειρηνευτικη δυναμη ειναι εκπαιδευση οπως και στα αλλα η σε στελνουν σε πολεμο?

ενας φιλος μου ειχε παει μου φαινεται στην μπανια-λουκα(βοσνια μου φαινεται ειναι). αλλα ειχε παει οταν ειχε τελειωσει ο “σωστος” τοτε πολεμος του ΝΑΤΟ.ηταν δηλαδη μη εμπολεμη κατασταση

Συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Το ΚΥΣΕΑ επικύρωσε την απόφαση του υπουργείου Άμυνας για μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς, στους 9 μήνες.

Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από τον Αύγουστο. Όσοι παρουσιαστούν τον Αύγουστο θα υπηρετήσουν συνολικά 9 μήνες, όσοι παρουσιάστηκαν τον περασμένο Μάιο 10 μήνες ενώ όσοι κατατάχθηκαν το Φεβρουάριο θα υπηρετήσουν 11μηνη θητεία. Δεν ελήφθη καμία απόφαση για κατάργηση της θητείας στα άλλα δύο σώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, με τη μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έχει ταχθεί υπέρ της σταδιακής κατάργησης της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τη μείωση των δαπανών σε εξοπλιστικά προγράμματα, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας μείωσης των δαπανών. Συγκεκριμένα, θα μειωθούν κατά 10% οι εξοπλιστικές δαπάνες που προβλέπονταν για την περίοδο 2011- 2015 και κατά 15% οι δαπάνες για το τρέχον έτος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τα ποσά από τις περικοπές θα διατεθούν για άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Επίσης, ο κ. Μειμαράκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γράψας ενημέρωσαν το ΚΥΣΕΑ για την νέα δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία κέντρου αεροπορικού ελέγχου στη Λάρισα στο οποίο θα εναλλάσσεται Έλληνας και Τούρκος διοικητής.

tvxs.gr

2 πράματα…

Α)

Συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Το ΚΥΣΕΑ επικύρωσε την απόφαση του υπουργείου Άμυνας για μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς, στους 9 μήνες.

Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από τον Αύγουστο. Όσοι παρουσιαστούν τον Αύγουστο θα υπηρετήσουν συνολικά 9 μήνες, όσοι παρουσιάστηκαν τον περασμένο Μάιο 10 μήνες ενώ όσοι κατατάχθηκαν το Φεβρουάριο θα υπηρετήσουν 11μηνη θητεία. Δεν ελήφθη καμία απόφαση για κατάργηση της θητείας στα άλλα δύο σώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, με τη μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έχει ταχθεί υπέρ της σταδιακής κατάργησης της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Σωστή απόφαση. να δούμε αν θα εφαρμοστεί, και τι θα γίνει όταν δεν θα υπάρχουν βυσματο-γραφιάδες στα γραφεία…

Β)

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τη μείωση των δαπανών σε εξοπλιστικά προγράμματα, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας μείωσης των δαπανών. Συγκεκριμένα, θα μειωθούν κατά 10% οι εξοπλιστικές δαπάνες που προβλέπονταν για την περίοδο 2011- 2015 και κατά 15% οι δαπάνες για το τρέχον έτος.

Οι μίζες περιλαμβάνονται σ’αυτές τις “περικοπές” ? :roll:

ή μήπως πάνε εδώ?

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τα ποσά από τις περικοπές θα διατεθούν για άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

:roll:

Επίσης, ο κ. Μειμαράκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γράψας ενημέρωσαν το ΚΥΣΕΑ για την νέα δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία κέντρου αεροπορικού ελέγχου στη Λάρισα στο οποίο θα εναλλάσσεται Έλληνας και Τούρκος διοικητής.

Καλώς τα μας… Ο Καρατζαφέρης τι λέει γι’αυτό?

Συνεχίζεις να μη μας λες πού ήσουν όμως! :lol:

Κανα υλικου πολεμου θα ητανε βρε και ντρεπεται να το πει.:lol::lol::lol::lol: