Στράτευση και στρατός

Σε ειχα πετυχει οταν γυριζα απο εξοδουχος μου φαινεται στην κεντρικη πυλη να κανεις σκοπετο αλλα δεν ημουν σιγουρος.Ενας ψηλος με κοκκινα μαγουλα δεν εισαι? :stuck_out_tongue:
Αυτη την γαμημενη την ανηφορα την ειχα κανει ως δεκανεας αλλαγης μερα μεσημερι με 38 βαθμους γαμω τη κοινωνια μου! :blow:
Νταξει,δεν λεω,κεντρο ειναι,υποτίθεται οτι πρεπει να ειναι καπως τεντα τα πραγματα…
Στην Τριπολη απο την αλλη (Παπαδεα Σχης=ΠΟΥΤΣΑ!)εχω τρελα σκηνικα.Υπερξε μερα που βαρεσα 6 ωρες σκοπετο,μετα πηγα στις βολες για να βοηθαω στους στοχους,εριξα τελευταιος με βροχη καρεκλοποδαρα,γυρναμε απο τα κατσαβραχα στις 4:15-4:30 φρουρα-γερμανικο νουμερο κεντρικη πυλη-παω στα εστιατορια για φαγητο-εκεινη την ωρα τα ειχαν πεταξει ολα-παω στο ΚΨΜ και κλασικα ειναι κλειστο το ενα απο τα 3 ταμεια που εχει σαντουιτς κ τετοια!Ημουν ολη μερα με ενα κρουασαν-δεκατιανο που ειχα φαει πανω στο γαμοσταγερ-πηγαινοντας γαμιωντας ο οδηγος ολη μερα στα κατσαβραχα στις βολες.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.Με λιγα λογια εφαγα στις 8:30 το βραδυ και οταν πηγα να κανω και το 2-4 σκοπια δεν με κραταγαν τα ποδια μου γιατι ειχα 38 μισο πυρετο.Στις 5 παω στο γιατρο κ μου βγηκε και αποπανω γιατι τον ξυπνησα!ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!Εφυγα απο την Τριπολη εχοντας 19 υπηρεσιες(ολα σκοπετα τριτο και τεταρτο νουμερο εκτος απο 2 φορες εστιατορια και μια θαλαμοντογκ) και 5 εξοδους ενω καποιοι αλλοι τυχαινε να ειχαν 12 εξοδους και 2 υπηρεσιες… :lol:

:lol::bow:

Και δε μίλησες ρε; [-X

Κοίτα, στο κέντρο συμβαίνουν τέτοια. Πχ, κι εγώ μια μέρα έκανα: Βολή (που στην Καλαμάτα όταν γύριζες από το πεδίο θυμάσαι τι ανέβαινες), σκοπιά, νυχτερινή πορεία και ξανά σκοπιά, με το γνωστό ανεβοκατέβασμα…

ΥΓ: Κοτζιά μη γελάς, αν σε πετύχω σε καμιά μονάδα θα σε τεντώσω :stuck_out_tongue:

Κοιτα,ετσι οπως το σκεφτομαι εγω τωρα,ουτε καν επρεπε να μιλησω,θα πηγαινα στο κρεβατι μου και ας με σηκωναν με γερανο και στη τελικη τα παπαρια θα μου κλαναν αλλα τοτε πρεπει να συνυπολογισεις και την ψαριλα που κουβαλας απανω σου και επισης να συνυπολογισεις οτι το ανεφερα στο λοχαγο μου οτι δεν αισθανομαι καλα και αυτος πηγε στο καπακι και πηρε τηλεφωνο τον γιατρο για να του πει να μην βγαλει αλλους ελευθερους υπηρεσιας!(Ειχε εκεινη την μερα 12 Ε.Υ στο συγκεκριμενο λοχο-σκεψου τι ζωαρα καναμε…) ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Τεσπα,οτι και αν περνας τωρα στο στρατο σκεψου οτι οταν απολυθεις θα τα σκεφτεσαι και θα γελας! :slight_smile:

ρε, τελικά η εκπαίδευση (ή τη στο μπούτσο είναι) στο κέντρο πόσο κρατάει; ας πούμε εμείς που θα μπούμε 9-12, πότε θα βγούμε πάνω κάτω πρώτη φορά; και πόσο κρατάει η πρώτη άδεια συνήθως;

Εξαρταται που εισαι.
Παντως η πρωτη αδεια ειναι μετα την ορκομωσια και συνηθως ειναι 2 με 3 ημερες.

ρε σεις τωρα με την μειωση παιρνουν ακομα δοκιμους???

Πρώτη άδεια μετά την ορκομωσία (την ίδια μέρα φεύγεις μόλις λήξει το γελοίο πανηγύρι), δηλαδή την δεύτερη Παρασκευή ή Σάββατο από όταν έχεις μπει. Μέχρι τότε δεν έχει εξόδους, αν και για πολύ έκτακτους λόγους μπορεί να δώσουν και καμιά άδεια. Η άδεια αυτή κρατάει 3-4 μέρες εκτός αν είστε κωλόφαρδοι και παραστεί κάνας υπουργός/υφυπουργός άμυνας, ο οποίος συνήθως δίνει άλλες 5 και βάλε μέρες τιμητική (στη Λαμία έγινε στις ΕΣΣΟ 306 και 307 απ’ όσο ξέρω, πιο πριν πηγαίναν σε κάτι ναυτικά/αεροπορίες).

μάιστα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. οπότε παρακαλάμε να δούμε κάναν γραβατωμένο βλάκα :roll:

Πηρα τηλεφωνο και μου τοπανε…

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ

Tι παιζει παιδια ?? Ξερετε τπτ απο το κεντρο στη Καλαματα ? Διαβιβασεις τι λενε ??

πωω

Αν κρινω απο τον Cozy, ειναι λιγο ζορικη η εκπαιδευση στην Καλαματα, αλλα μετα εισαι πιο χαλαρος

Που πηρες τηλ?

Στο στρατολογικο !

A ok, προς το παρον θα αρκεστω στον πατροπαραδοτο τροπο του χαρτιου:p

Το κέντρο στην Καλαμάτα είναι ψιλοζόρικο πλέον (παλιά ήταν χημείο) αλλά πάντα παίζει και το ποιους έχεις για διοικητές (κέντρου, τάγματος, λόχου). Γενικά Διαβιβάσεις είναι το καλύτερο όπλο αλλά φυσικά δεν συγκρίνεται με σώματα όπως Υλικού Πολέμου και Εφοδιασμου Μεταφορών.

Αν έχεις βύσμα πάρε ειδικότητα Ρανταρ ή ΧΨΤΣ-ΚΣ.

Nai αυτο που λενε λιγο πολυ και γνωστοι
Οτι το κεντρο ειναι ψιλο καπως, αλλα γενικα διαβιβασεις καλα. Παλι καλα… και χωρις βισμα.

Απο ειδικοτητες μου ειπανε Ηλ Πολεμου . Τι παιζει με αυτες που προτινεις ?

Παρότι ήμουν διαβιβάσεις πριν 2 χρόνια δε μπορώ να σου πω ακριβώς για την εκπαίδευση στο κέντρο επειδή πέσαμε την περίοδο των πυρκαγιών και μετά την ορκομωσία αντί για εκπαίδευση τρέχαμε για επιφυλακή στον Ταϋγετο.
Συμφωνώ για αυτές τις 3 ειδικότητες. Για τα ραντάρ η εκπαίδευση νομίζω γίνεται στο Χαϊδάρι, για ΧΨΤΣ-ΚΣ στην Καλαμάτα και για Ηλ. Πόλεμο στην Ξάνθη.
Όσοι πάρουν ΧΨΤΣ-ΚΣ όταν πάνε στη μονάδα συνήθως πάνε στο ΚΕΠΙΚ και αναλαμβάνουν να στέλνουν και να δέχονται σήματα. Ο τίτλος χειρισμός ψηφιακών τερματικών και κρυπτομηχανών ακούγεται πολύ ενδιαφέρον αλλά είναι αυτό που σου είπα στην ουσία…Για τα ραντάρ δεν ξέρω λεπτομέριες και για τον Ηλ. Πόλεμο αν θυμάμαι καλά σε στέλνουν σε μονάδα που είναι σε νησί. Θα έλεγα και άλλα αν είχα πάρει κάποια από αυτές τις ειδικότητες αλλά για λόγους που δε μπόρεσα να ελέγξω (:p), δεν πήρα καμία από αυτες.

Ηλεκτρονικό Πόλεμο θα περάσεις ζάχαρη στην εκπαίδευση στην Λάρισα (νομίζω) αλλά μετά ενδέχεται να πέσεις σε πολύ μαύρη μονάδα στην παραμεθόριο. Λημνο πχ που ήμουν εγώ οι του ηλεκτρονικού πολέμου ήταν σε χειρότερη κατάσταση από εμάς ενώ και για Σάμο είχα μάθει τρελές εμπλοκές.

Ασε δε που στο τάγμα Ηλ. Πολέμου στην Αθήνα (471 ΤΗΠ) που ήταν στο ίδιο στρατόπεδο με το δικό μου τάγμα (482 ΤΔΒ) έπεφταν συνεχείς εμπλοκές. Από την άλλη όταν απολυόμουν εγώ τα πράγματα είχαν φτιάξει αρκετά αλλά τώρα δεν ξέρω τι θα παίζει πλέον με το 9μηνο.

Καλύτερα ΚΕΠΙΚ αν θες τη γνώμη μου αν και χωρίς βύσμα θα σε πετάξουν όπου νάναι.

Από μεταθέσεις Κως είναι αρκετά καλά και Ρόδος.
Αν και πάντα το βασικό είναι ο εκάστοτε διοικητής.

παίδες ήρθε σε κανέναν το χαρτί γι’ αυτους που είναι να παρουσιαστούν Νοέμβρη ?

Ουτε σε μενα ουτε σε αλλους δυο φιλους που ειναι και αυτοι να μπουνε Νοεμβρη.

ούτε σε μένα έχει έρ8ει, σπ’ όσους ξέρω μόνο σε έναν ΠΟΥΣΤΗ που 8α πάει ναυτικό ήρθε.