Στράτευση και στρατός

I2 εγω αλλα…
…το να υπερηφανευεσαι και να το παιζεις δηθεν οταν βαραγες σα μαλακας προσοχη τους ουγκαμπουγκες και τους εκανες τα θεληματα το θεωρω υπερτατη καθυστερηση.
Ενα χρονο εισαι αχρηστος στη κοινωνια κ νομιζεις οτι εκανες κατι και τη λες σε αλλους?ημαρτον δηλαδη…

Αντε μαγκες, να περασουμε καλα! 'Η τουλαχιστον οσο καλυτερα γινεται. :wink:
Θα τα πουμε σε κανα δεκαημερο παλι. :bye:

• αυτό που έγραψε ο Τόλκης

=

:wink: :thumbup: :bow: :thumbup: :wink:

__Επρεπε να του δώσει μία κλασσική απάντηση ο φίλος σου, “ναι, αλλά εγώ μπορώ να αδυνατήσω και τότε θα είμαι οκ -εσύ όμως θα είσαι και πάλι μαλάκας.”

__Δεν είναι κακό να είσαι λίγο “στρατόγκαυλος”, κακό είναι να είσαι μαλάκας. Ρε φίλε, χαλάρασε. Δεν έκανες και τίποτα φοβερό, κάτι που κάνουν ΔΕΚΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Έλληνες κάθε χρόνιο. Ακόμα κι αν υπηρέτησες στις ειδικές δυνάμεις, μπράβο σου, αλλά χαλάρωσε. Ο μόνος είσαι; Ειδικά αν δεν έχεις υπηρετήσει ΟΥΚ (ή μήπως είναι τυχαίο που αυτοί δεν κοκορεύονται; μήπως γιατί δεν έχουν ΑΝΑΓΚΗ να το κάνουν…; ρητορικό το ερώτημα).

__Κι εγώ για βατράχυ (ο.υ.κ.) είχα δηλώσει όταν τέλειωσα το σχολείο, και όποιος με ξέρει, ξέρει πως κάθε άλλο παρά καυλωμένος με το στρατό είμαι. Και όποιος με έχει δει, ξέρει πως κάθε άλλο από 2.10 και Σβάρτζενέγκερ είμαι. Αλλά αυτά δεν έχουν σχέση. Κυρίως είναι θέμα μυαλού και θέλησης αυτά τα πράγματα. Αλλά θέλουν ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ μυαλά…

__Τέλος πάντων, απ’ το να κάθομαι, να τρώω σπόρια στις σκοπιές, να κάνω ερωτικές εξομολογήσεις στις λάμπες και να λέω “πώς μ’ ανάβεις έτσι φως μου”, να έχω να λέω όταν βγω πως ΕΓΩ μετά όταν από “νεοσέτ” έγινα “πάλιουρας” έβαζα τους άλλους να κάνουν τσιμπούκι στο λάστυχο του νερού και τους έλεγα “πιές τα όλα”, και να ακούω για την Κούλα που παράτησε τον ψευτομάγκακο του στρατοπέδου (πρώη ψευτομαγκάκος του σχολείου) και να βρωμάνε και τα πόδια του από πάνω, ε, καλύτερα να πάω κάπου όπου θα κάνω κάτι… σκέφτηκα…

__Τώρα έχουν περάσει όμως πολλά χρόνια και εκτός απ’ το ότι παίρνουν μόνο μόνιμους πλέον, και να μην έπαιρναν, έχω μιά άλλη ζωή και ένας (πολύ-πολύ πιθανός) σωματικός τραυματισμός θα ήταν ότι χειρότερο με το επάγγελμά μου. Και δεν ξέρω αν έχω και τις αντοχές πλέον (καμία σχέση απ’ ότι 10 χρόνια πριν).

__Αυτό που θέλω να πω είναι πως η μαγκιά είναι το τι κάνεις με το χρόνο που σου έχει χαριστεί. Ακόμα και στα δεσμά της υποχρεωτικής (ή καλοδεχούμενης) στρατιωτικής ζωής, το τι διαλλέγεις να κάνεις είναι που έχει σημασία. Και δεν εννοώ αν θα είσαι σε ένα γραφείο όλη μέρα ή αν θα σκαρφαλώνεις σε αράχνη 30 μέτρων χωρίς προσταυτευτικό δίχτυ.

__Οσο για αυτούς που επειδή κράτησαν ένα όπλο και νομίζουν πως κάτι έκαναν… Ρε κακομοίρι, αφού μ’ αυτό θα φας καποιον δικό σου καταλάθος, οι πιο πολλοί θάνατοι σε τέτοιο επίπεδο στρατιωτών, από φίλια πυρά είναι. Γιατί; Γιατί είσαι ένας παλιόμαλάκας που ΝΟΜΙΖΕΙ πως επειδή έπιασε ένα όπλο έγινε σε τρεις μήνες κομάντο. Αντε πάνε να δεις λίγο Σβατζενέγκερ που με έναν γεμιστήρα σκοτώνει 300 νοματέους να χαρείς λίγο τώρα…

Δεν υπερηφανεύεται κανείς που κράτησε όπλο ούτε που βάρεσε σκοπιά.
Απλά, ως γνωστόν, ο χαβαλές στο νέο ρόκιν είναι χαμένη υπόθεση.

__Εγώ τουλάχιστον πήρα αφορμή από την ιστορία που παρατέθηκε και κατέθεσα μία άποψη, δεν τα έλεγα /στράφηκα προς κάποιο μέλος… Αμάν ρε Κρίσπ. :stuck_out_tongue:

__Οκ, δίκαιο έχεις πως πάλι “σφίξαν οι κόλοι” στο ρόκιν (:lol:), αλλά οκ, μια χαρά χαβαλές γίνεται ρε πάλι… Και σ’ αυτό το θέμα και στις φωτό κ στο τι είναι γκέι κλπ…

__Αλλά εγώ δεν είχα όρεξη να κάνω χαβαλέ ή να μιλήσω χαβαλετζίδικα. Δεν είναι ανάγκη να έχουν όλοι διάθεση για χαβαλέ (και όλες τις ώρες), δες το και από την άλλη πλευρά, δεν ψάχνουμε όλοι τα ίδια-ίδια πράγματα. Βέβαια μάλλον προς τον Τόλκη πήγαινε το σχόλιό σου, αλλά εγώ πήρα αφορμή από αυτά που γράφτηκαν για να κάνω ένα σχόλιο… 8) :slight_smile:

__Αφού συμφωνούμε πως έτσι κι αλλιώς ο στρατός (τουλάχιστον όταν έχει τόση μεγάλη διάρκεια χωρίς να κάνεις εκεί μέσα κάτι ωραίο-ουσιαστικό), είναι μιά μαλακία και μισή, τώρα κάποιοι το τρώνε το αγγούρι και ζορίζονται, κάποιοι κάνουν χαβαλέ και δροσίζονται γιατί έχουν ζοριστεί και το ρίχνουν στην πλάκα μη τρελαθούν και άλλοι βαυκαλίζονται και τους κράζουμε π.χ…

__Ο κάθε ένας πέρνει αυτό που θέλει και έχει να πάρει και σχολιάζει και ανάλογα και με βάση πως βίωσε ή όχι την όλη ιστορία.

__Μαλακίες “μ’ έβαλες” και γράφω (:D), αερολογίες και γενικόλογα μωρέ, σταματώ τώρα που είναι νωρίς και ζητώ συγνώμη σε όποιον του σπατάλησα το χρόνο (για κάτω από την τρίτη παράγραφο). :roll: :smiley: :slight_smile:

Για τη συγκεκριμένη ιστορία με το παιδί που ήταν άοπλος, μια χαρά τα έγραψες.
Εγώ αναφέρθηκα σε κάτι άλλα ποστ περί ειδικών δυνάμεων και αντρίλας.

Ο fake7 πάντως το έπιασε το χιούμορ και συνέχισε. :wink:

Δεν ξερω αν υπερηφανευτηκε κανεις εδω. Παντως μιας και τεθηκε το θεμα (σοβαρα ή αστεια) δεν ειναι κακο να κανουμε και λιγη σοβαρη κουβεντα για μια κατασταση που οντως επικρατει.
Δεν παει να πει οτι οποιος μιλαει σοβαρα για κατι, δεν εκτιμαει το χιουμορ που μπορει να κανεις καποιος αλλος ετσι?

Δεν είναι και τόσο τραγική η κατάσταση, αν και υπάρχουν όντως κάποιοι στρατόκαβλοι που υπερηφανεύονται ότι “υπηρέτησαν την πατρίδα”. Συνήθως είναι οι μεγαλύτεροι λουφαδόροι που εξαιτίας τους τραβάνε ζόρια όλοι οι υπόλοιποι αφού ως γνωστόν στο στρατό φταίει ένας κ την πληρώνουν όλοι.

Ακριβως. Ο καθε καρπαζοεισπρακτορας εκει παει και βγαζει το αχτι του στους “ψαρακλες” και νομιζει οτι εχει γινει καποιος.
Δε βαριεσαι… 9 μηνες αγγαρεια ειναι (δε μιλαμε για ειδικες δυναμεις). Ηλιθια περιοδος.

Ο ξαδερφος μου παντως ειναι ελληνογαλλος και τον ειχανε παει σε ενα ξενοδοχειο, του ειχανε βαλει να δει μια κασετα με το πως χειριζονται οπλα και κατι τετοια και αυτο ηταν. 2-3 ωρες υποθεση. Μου’ρθε να τον πλακωσω στις σφαλιαρες.
Παντως αυτο κατι ειχε να κανει με τη γαλλικη θητεια του. Αν εμενε εδω κανονικα (μετακινειται απο τη μια χωρα στην αλλη συχνα) νομιζω θα εκανε κανονικα τη θητεια εδω.
Δεν ειμαι σιγουρος πως ακριβως λειτουργει. Παντως το γλυτωσε

Το χαμε πει και σε προηγούμενα ποστς, άμα έχει και τις δυο υπηκοότητες μπορεί να υπηρετήσει σε όποια χώρα θέλει, ανεξαρτήτως πού μένει.

Πάντως όπου υπηρέτησα εγώ, υπήρχε μια σχετική αλληλεγγύη μεταξύ των περισσότερων φαντάρων.

Συνηθως ναι, απ’οτι ξερω υπαρχει μια αλληλεγγυει. Αρκει να μην πεσεις στον περιεργο του λοχου, η τον γλυφτη ξερω γω που μπορει να σου κανει τη ζωη δυσκολη

Εντιτ: Θεαι μου… Αλοιλαιγκιη με αιπσυλων γειοτα… Γαμαω

ποτε επιτελους θα γινει μισθοφορικος και στην Ελλαδα?

Τι σε απασχολεί εσένα?

Ναυτικό, Φανταριλίκη και Iron Maiden δίσκοι!

“Πορος resort” here i come :smiley:

Γεια σου ρε Therion φανταράκι!! :lol:

πσσσσσσςςςς!!!

ΜΕΓΑΛΕΙΑ!:smiley:

150 φαντάροι θύματα γαστρεντερίτιδας στο κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στην Αυλώνα

Από τη Δευτέρα 9-11-2009 που άρχισε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων μέχρι το Σαββάτο 14-11-2009 η κατάσταση που βίωναν οι φαντάροι ήταν απαράδεκτη και εξίσου επικίνδυνη για την υγεία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ποσότητες του φαγητού που προσφέρονταν στους νεοσύλλεκτους ήταν απαράδεκτες και από άποψη ποσότητας, αλλά και από άποψη ποιότητας.

Το Σάββατο το βράδυ και εν όψει του μαζικού επισκεπτηρίου της Κυριακής 15-11-2009, η διοίκηση της μονάδας επιχείρησε να «γλυκάνει» τους φαντάρους, ώστε τα σχόλια αυτών να μη μεταφερθούν στους γονείς και φίλους, που πιθανότατα θα ζητούσαν το λόγο από τη διοίκηση και θα κατάγγελλαν δημόσια διαμέσου της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του τύπου.

Το μενού περιελάμβανε μπριζόλες, που όμως τελείωσαν γρήγορα. «Επιστρατεύτηκε» λοιπόν το κοτόπουλο προηγούμενης μέρας , με αποτέλεσμα δεκάδες φαντάροι να πέσουν θύματα γαστρεντερίτιδας.

Είναι ενδεικτικό ότι όλοι οι φαντάροι που αρρώστησαν είχαν φάει κοτόπουλο!

Την Κυριακή, σχεδόν 150 φαντάροι από το Κ.Ε.Τεθωρακισμένων Αυλώνας παραπεύτηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και αφού εξετάστηκαν, βγήκαν όλοι ελεύθεροι υπηρεσίας.
http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δλδ τα φαγητά του Ελ.Στρατού δεν είναι φρέσκα? 8O
Οι έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν για μάπα προιόντα? 8O
Οι έλληνες οπλίτες δίνουν ένα κομμάτι της ζωής τους στην πατρίδα και αυτή τους δίνει χαλασμένα κοτόπουλα ? 8O
Ε όχι :stuck_out_tongue:

τα κοτοπουλα μαλλον ηταν τα γνωστα γκοτζιλα:p

να κανω μια ερωτηση. εγω που εχω πλατυποδια (κουραζομαι ευκολα στο περπατημα-τρεξιμο) υπαρχει καμια απαλλαγη απο συγκεκριμενες μοναδες κτλ η εκτελω κανονικα θητεια οπως οι αλλοι?

Φίλος, στον πόλεμο πιστεύεις ότι θα σε ταΐζουν μπον φιλέ?
Πφ, ανθέλληνες…

1. Όχι, γκοτζίλα είναι το κρέας σε κονσέρβα τύπου Zwan.
  2. Θητεία εκτελείς κανονικά, αλλά ανάλογα με τη σοβαρότητα της πλατυποδίας θα πάρεις απαλλαγές από διάφορες ασκήσεις ή και από όπλο γενικότερα.