http://www.soccerplus.gr/article/ta-thetika-ta-arnitika-toy-ximeneth
ωραίο κείμενο. απορία
βλέπω πως πολλοί συχνά γράφετε πως το 4-4-2 θέλει καλούς ακραίους, κ η ΑΕΚ δεν έχει τέτοιους. το 4-3-3 δεν θέλει δλδ ? κ οι σκόκο-λεονάρδο/μπερνς υποτίθεται ότι ειναι από τα γερά χαρτιά της ΑΕΚ
φοβάμαι πως στο 4-4-2 θα χάσουμε τον λύμπε. δεν ξέρω που μπορεί να χωρέσει. επίσης θα δούμε δίδυμο μπλάνκο/τζιμπουρ? τους φοβάμαι.
Το 4-3-3 και το 4-4-2 από μόνα τους δε λένε και πολλά, το θέμα είναι πώς τα εφαρμόζει ο κάθε προπονητής. Η Σεβίλλη του Χιμένεθ αλλά και πιο πριν είχε τους ακραίους χαφ να παίζουν πάνω στη γραμμή. Τέτοιους οι ΑΕΚ δεν έχει, εκτός ίσως αν δούμε με μαγικό τρόπο τον Λαγό του Ηρακλή.
Σκόκο και Λεονάρντο συγκλίνουν πολύ προς το κέντρο γιατί στην ουσία είναι μεσοεπιθετικοί που απλώς παίζουν λίγο πιο πλάγια.
Θα δούμε πάντως, θα έχει ενδιαφέρον.
συμφωνώ. θεωρητικά κ στο 4-3-3 ψιλογραμμή πρέπει να παίζουν οι ακραίοι για να ανοίγουν την άμυνα
στην τωρινή ΑΕΚ, μονο οι καράμπελας, λαγός κ μπερνς έχουν δείξει οτι ενδεχόμενα μπορουν να πατάνε γραμμή. το θέμα είναι οτι ειτε 4-4-2 είτε 4-3-3 το πρόβλημα είναι το ίδιο.κ θέλω να δω αν με χιμενεθ θα παίξουμε καλύτερα, γιατι αν δεν γίνει αυτό κ τελικά έχει πρόβλημα το ρόστερ, να δω τι θα γράφει μετά για τον ντούσαν ο μανσον στη στήλη του
Διαφωνώ, αλλά εν τέλει οποιαδήποτε συζήτηση μόνο θεωρητική μπορεί να είναι. Όσο οι ελληνικές ομάδες έχουν φυσική κατάσταση της πλάκας, κανένα σύγχρονο σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως πρέπει.
διαφωνώ αν μιλάς για τους 3 μπροστά.στο 4-3-3 οι 3 μπροστά πατάνε κατα κυριο λόγο περιοχή για να την γεμίζουν.χωρίς να σημαίνει οτι δε θα πλαγιοκοπήσουν την αντιπαλη άμυνα.το θέμα είναι οτι όταν ο ένας έχει βγεί για παράδειγμα αριστερά να πάρει μπάλα και να πλαγιοκοπήσει τότε ο αλλος θα πρέπει να μπεί στην περιοχή(στην αδύνατη πλευρά της άμυνας) και να πλαισιώσει τον σέντερ φόρ.
Ο Χιμένεθ είμαστε τόσο βέβαιοι πως έπαιζε στη Σεβίλλη 4-4-2 γιατί αυτό ξέρει κι αυτό του αρέσει κι όχι γιατί η Σεβίλλη είχε οργανώσει όλες τις ακαδημίες της και τη δομή της πάνω σε αυτό το σύστημα; Επίσης θα συμφωνήσω με ΚρισΠ προσαυξάνοντας πως η ΑΕΚ με τόσο αργά χαφ στον άξονα δε μπορεί να παίξει ανοιχτά και μοντέρνα. Δε τον έχω δει τον Ντιοπ ούτε σε ένα ματς, αλλά είναι τόσο αργός όσο μου τον περιγράφετε εδώ μέσα, τότε σύγχρονο 4-4-2 με αυτόν και τον Καφέ, θα είναι κωμωδία επιπέδου Monty Python
Προφανώς η Σεβίλλη έχει οργανώσει τη δομή της και τις ακαδημίες της πάνω στο 4-4-2 τα τελευταία χρόνια, έτσι κάνουν πάνω κάτω όλες οι σοβαρές ομάδες στο εξωτερικό. Αλλά το θέμα είναι ότι για 7 χρόνια (2000-2007) ο Χιμένεθ ήταν ακριβώς προπονητής της δεύτερης ομάδας της Σεβίλλης. Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος ότι θα εφαρμόσει το 4-4-2 κατά κύριο λόγο. Προφανώς θα προσαρμόσει κάποια πράγματα πάνω στο υλικό που έχει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ, αλλά το γενικό πλάνο είναι αυτό. Και από την άλλη, αν είναι να έρθει στο πρωτάθλημά μας για να παίξει και αυτός ένα υπερβαρετό και προβλέψιμο 4-2-3-1, μπορούσαν να πάρουν τον Κωστένογλου ή τον οποιονδήποτε Κωστένογλου με το 1/5 των χρημάτων.
οι δύο του κέντρου ειναι το μεγάλο στοίχημα. λογικά βλέπω καφέ/ντιοπ με δεύτερες επιλογές μάκο/γκεντζογλου
το αν θα τραβήξουν, μένει να το δούμε…
Εγώ στο 4-4-2 αναρωτιέμαι που θα χωρέσει ο Scocco! Λογικά στο πλάι αλλά γενικά με τους παίκτες που έχουμε η ομάδα φαντάζει πολύ light και ανοιχτή! Άμα πχ παίζει με κέντρο Scocco, Leonardo, Καφέ , Ντιοπ τότε αμυντικά το κέντρο απλά δεν θα υπάρχει…δύσκολα γενικά τα πράματα! Αν και γενικά παίκτες σαν το Scocco και τον Leonardo τους θεωρώ πολυτέλεια γι αυτό και δεν πιστεύω οτι μπορούνε ποτέ να πάρουν μεγάλη μεταγραφή όση μπάλα και να ξέρουν…Τακτικά και σε διάρκεια είναι ανύπαρκτοι!
+1το μεγαλο μας προβλημα ειναι οτι δεν εχουμε ενα αμυντηκο χαφ με τρεξιματα…μονο ο Μακος ειναι τετοιος αλα δεν ειναι επιπεδου ΑΕΚ. ας ελπισουμε τωρα με τον ισπανο μυτογκα να φτιαξει καπως η κατασταση!
Μαλλον τζαμπα μας κουραζουν,δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο.Εδω δεν μπορει να κανει ο παο γηπεδο κ θα βρουμε ακρη εμεις,πολυ δυσκολο εως απιθανο.
Για να μιλάμε πάντως και λίγο με αληθινά δεδομένα και όχι με βάση τα κόμπλεξ κατωτερότητάς μας, αυτή την στιγμή, αυτό που βγαίνει σχετικά με το γήπεδο από την ΠΑΕ είναι πως υπάρχει ένα υλοποιήσιμο πλάνο από πλευράς ΑΕΚ και πλέον το μπαλάκι είναι στον υφυπουργό περιβάλλοντος και το αν θα πει το οκ για τα έργα.
με τι λεφτά ρε μανσον?
Λεπτομέρειες δεν ξέρω αλλά το πλάνο μιλάει για “εμπορικές χρήσεις”. Φαντάζομαι πως όταν φτάνεις στο επίπεδο να κάνεις συσκέψεις με τον νομάρχη Αττικής και με τον υφυπουργό περιβάλλοντος όλα αυτά πρέπει να τα έχεις λύσει.
Ο νομάρχης Αττικής είναι και πάλι υποψήφιος αν δεν κάνω λάθος.
διάλεξε καίρια στιγμή να προωθήσει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ…εντελώς τυχαία…
περα απο το σκηνικο με το γηπεδο (που μεχρι να το δω ολοκληρωμενο και λειτουργικο δεν θα πιστευω τιποτα -ευτυχως που στα σπατα θα μπαιναμε 15αυγουστο) πρεπει να παραδεχτω -μιας και εχω σταξει χολη στο παρελθον- οτι ο αδαμιδης μεχρι στιγμης τα παει καλα. το πολυ καλα θα το πω οταν διεκπεραιωσει με επιτυχια και τα οσα καλα εχει ξεκινησει τωρα και φυσικα οτν δω οτι ο χιμενεθ ηταν μια καλη επιλογη…
εεε γαμω την πουτανα μου!!!
οτι να νε η νοβα…
ουτε εναν αγώνα δεν μπορούμε να δουμε!!! θελουν και hd!!![-X