ε δεν κουραστήκατε πλέον και εσείς οι 5 με αυτήν την χωρίς λόγο κόντρα?
Πολύ σχετικό είναι το χωρίς λόγο. 30.000 άνθρωποι τον έβριζαν χωρίς λόγο το 1997; Μεγάλη ιστορία…
καλά τότε τον έβριζαν 30000 λόγω της πίκρας από την φυγή του γιαυτό και μετά μειωθήκαν δραματικά όσοι τον έβριζαν.
όντως μεγάλη ιστορία το backround της φυγής μπάγεβιτς.
Είναι αρκετά αυτά που συνέβησαν και είχαν σαν αποτέλεσμα να θεωρείται ντροπή για την ΑΕΚ να έχει στις τάξεις της τον σκατόψυχο. Κυρίως για μένα, είναι η συμφωνία του με τον Κόκκαλη μήνες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και με βάση αυτό είχαμε ομορφιές… Για παράδειγμα ενώ η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει από τον Δεκέμβρη του 95 με Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλο, αυτοί για κάποιο λόγο κατέληξαν στον ολυμπιακό. Είναι επίσης η προσπάθειά του να πάρει στον ολυμπιακό τον κορμό της τότε ΑΕΚ που ίσως ήταν η καλύτερη ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε ελληνικό γήπεδο, η ΑΕΚ 95-96.
Ήταν η αλλαγή του Κωστή με την Ξάνθη για να μπει ο Κούτουλας. Ήταν η άνευ λόγου μπουρδελοποίηση της ομάδας από τον ίδιο πριν τον “τελικό” με τη βαζέλα τη Μ.Τετάρτη. Ήταν πολλές συμπεριφορές του που κάνανε την αποχώρηση του να μη φαντάζει τόσο απλή όσο ακούγεται. Επίσης το ξεκίνημά του στον ολυμπιακό συνέπεσε με τη δημιουργία της παράγκας η οποία τα 3 πρώτα χρόνια κατακρεουργούσε την ΑΕΚ που ήταν η βασική αντίπαλος του ολυμπιακού τότε για το πρωτάθλημα.
Γενικώς πολλούς από εμάς, η φυγή του σκατόψυχου μας έχει σημαδέψει. Χαλιέμαι να τον βλέπω στην ΑΕΚ, κάνω εμετό.
δεν συμφωνώ στο να βρίζεις κάποιον ειδικά όταν κάτι το κάνει επαγγελματικά.ο μπάγεβιτς έιναι προπονητής και κοιτάει το καλό της καριέρας του.αποφάσισε να πάει στο γάυρο και ήθελε και κάποιους πάικτες εκεί.ας προσπαθούσε η αεκ να μην τους χάσει μέσα από τα χέρια της.δεν φταίει ο μπάγεβιτς για αυτό.
φαντάζομαι ξέρεις για τον πόλεμο που δεχόταν από τον τροχανά ο μπάγεβιτς τον τελευταίο του χρόνο στην αεκ.για τα χαρτάκια με τις ενδεκάδες που έφταναν στα αποδυτήρια, αλλά και για την στήριξη μελισσανίδη στον τροχανά αλλά και στο να φύγει ο μπάγεβιτς για λόγους επιχειρηματικούς (συνεργασία με κόκκαλη) αλλά και για να βοηθήσει ο κόκκαλης σε κάποιες περιπέτειες του τίγρη…
Αυτό με τον επαγγελματισμό στο ποδόσφαιρο κάθε φορά που το διαβάζω, γελάω. Δηλαδή ο φίλαθλος έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει τα πάντα με βάση το ότι όλοι ειναι επαγγελματίες, αλλά όταν ο φίλαθλος είναι να πληρώσει, να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας, σουβενίρ κλπ, δεν έχει σημασία εάν το θέαμα είναι σκατά, εάν παίζουν ποδόσφαιρο κάτι ταγάρια, εάν η ομάδα του στήνει ματς σε ένα στημένο πρωτάθλημα… όχι. Εκεί ο φίλαθλος οφείλει να λειτουργεί με βάση το συναίσθημα. Μονά, ζυγά… μονόζυγα. Αυτό μου φέρνει στο νου την ΑΕΚ του Ντέμη που όταν ήταν να πληρώσει η διοίκηση, η ΑΕΚ ήταν πάνω απ’ όλα εταιρία και μπίζνα και κουμάντο στην τσέπη των μετόχων δεν θα κάνει κανείς και τα πάντα τα μετράμε με βάση το χρήμα και την ψυχρή λογική. Όταν όμως έβγαιναν τα διαρκείας, η ΑΕΚ για 3 μήνες ήταν Ιδέα και συναίσθημα.
ο φίλαθλος βλέπει ποδόσφαιρο σαν χόμπι.όπως κάθε χόμπι δίνει και κάποια λεφτά σε αυτό.ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής/προπονητής ζεί απο αυτό και δεν το βλέπει σαν χόμπι(άλλο που βγάζει λεφτά κάνοντας κάτι που του αρέσει).μπερδεύεις 2 πολύ διαφορετικές καταστάσεις.
Καλά κάνουν. Αν όμως θέλουν τα λεφτά μου να πάψουν να μου το παίζουν ιδεολόγοι όταν τους βολεύει. Γιατί χωρίς τον φίλαθλο, λεφτά… γιοκ.
άνοιγμα για αεκ ο τσιρίλο?
στην Γ παίρνει την φανέλα σπίτι…
μάλλον…
Xωρις καν να ξερω την περιπτωση αεκ-μπαγιεβιτς, με δεδομενο οτι ισχυουν (λογικα) οσα λεει ο made in hell 21, που ακριβως ειναι το “επαγγελματικο” σε σχεση με οσα περιγραφονται στο ακριβως απο πανω ποστ;;;
Μ’ αρέσει η κουβέντα σας, και γι’ αυτό είπα κι εγώ να πεταχτώ σαν την τσουτσού, συμπαθάτε με
Που λες made in hell, εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά έχω τη γνώμη ότι το βλέπεις κάπως μονόπλευρα το όλο θέμα. Παρ’ όλο που ο επαγγελματισμός έχει επικρατήσει ολοκληρωτικά πλέον στο ποδόσφαιρο, από την ίδια τη φύση του αντικειμένου/αθλήματος δε γίνεται ο επαγγελματίας/υπάλληλος της ΠΑΕ/ποδοσφαιριστής να μην έχει και μια ορισμένη ψυχική σύνδεση με το περιεχόμενο της δουλειάς του. Πρώτα απ’ όλα, όποια δουλειά και να κάνεις, αν την κάνεις καλά υπό την έννοια ότι βλέπεις αποτελέσματα σ’ αυτήν, χαίρεσαι. Ε πόσο μάλλον όταν η δουλειά σου είναι να είσαι αθλητής που υπάρχει πάντα αδρεναλίνη, έξαψη, θέληση να νικήσεις - όχι υπό την αμερικανόφερτη έννοια του “ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος τίποτα” κτλ., αλλά από το υγιές ένστικτο του να εκτελείς μια αποστολή με επιτυχία. Ειδικά λοιπόν στον ομαδικό αθλητισμό, που όλη αυτή η διαδικασία υποχρεωτικά γίνεται μέσα από τη συνεργασία με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου, τον προπονητή σου, το υπόλοιπο τιμ κτλ., και σε δεύτερο επίπεδο σε έναν ιδιότυπο “συντονισμό” με τους οπαδούς που σε στηρίζουν από πάνω, ε, αυθόρμητα, σχεδόν ασυναίσθητα δημιουργείται αυτή η ψυχολογία του να κάνεις ό,τι μπορείς για την Ομάδα - κάτι που δεν μπορεί να αποκρυσταλλωθεί με ένα τυπικό, “ψυχρό” σχήμα τύπου “έκανα σωστά τη δουλειά μου - πήρα το μισθό μου/τα λεφτά του συμβολαίου μου - όλα καλά”. Πραγματοποιείται, με άλλα λόγια, αυτό που λέμε εντελώς λαϊκά, το να “πονάς” τη φανέλα.
Για μένα λοιπόν κάλλιστα μπορείς και να είσαι σωστός επαγγελματίας αλλά και συνδεδεμένος με το μη “επιχειρηματικό” κομμάτι της “δουλειάς”, όπως κι αν λέγεται αυτό - ομάδα, φανέλα, κόσμος, ακόμα και “ιδέα” ας πούμε. Τώρα αν κάποιος υπερβαίνει τις, ας πούμε, “συνηθισμένες” συμπεριφορές και “πουλάει”, κατά το κοινώς λεγόμενο, “οπαδιλίκι”, είτε με υπερβολικές αντιδράσεις, είτε με υπερβολικές δηλώσεις, είτε με οτιδήποτε σχετικό, τότε ναι, δικαιολογείται ο οπαδός να κράζει τον εν λόγω επαγγελματία αν κάποια στιγμή φανεί ασυνεπής ως προς την εικόνα που έβγαζε προς τα έξω μέχρι πρότινος.
Αυτά βασικά, σόρι για την γενικού περιεχόμενου ανάλυση σ’ αυτή την ειδική κουβέντα σας :p, απλά πιάστηκα από αυτή τη συγκεκριμένη φράση του made in hell, τη λογική του πλήρους διαχωρισμού τύπου “ή επαγγελματίας ή οπαδός” - γιατί καλώς ή κακώς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτά ως ένα βαθμό συνυπάρχουν - για να διατυπώσω κάποιες ευρύτερες σκέψεις…
οι οπαδοί της αεκ έβριζαν τον μπάγεβιτς επειδή πήγε στον γαύρο.εγώ θεωρώ οτι ήταν απλώς μια επαγγελματική κίνηση από την μεριά του μπάγεβιτς.και εγώ στεναχωρήθηκα και εκνευρίστηκα που είχε φύγει αλλά η αεκ δεν είναι ο μπάγεβιτς.ο μπάγεβιτς ήταν απλά ο προπονητής της αεκ.οποτε κατα την γνώμη μου δεν ωφελεί να τον βρίζεις.ειδικά την 1η φορά που επέστρεψε έφαγε απίστευτο μπινελίκι.πιο πολύ κακό έκαναν στην ομάδα παρά καλό οι “αεκάρχες” της ορίτζιναλ…
Ο αλλος σου λεει για παιχτες κλεισμενους στην αεκ που ξαφνικα κατεληξαν σε οσφπ, για “περιεργες” αλλαγες, για μπουρδελοποιηση αποδυτηριων πριν απο κρισιμα ματς κτλ.
Ειναι απλα μια επαγγελματικη επιλογη (αν ισχυει) ολο αυτο;;;
η διοίκηση της αεκ μπορούσε άνετα να τα αποτρέψει ολα αυτά αν ήθελε.αλλά και ο τροχανάς βαλτός ήταν εκείνη την εποχή…
Και τι πάει να πει αυτό; Επίσης εκείνη την περίοδο τον πολυσέρβο ειδικά μέσα στην ΑΕΚ δεν τον κουνούσε κανείς.
τον σέρβο δεν τον κουνούσε κανείς όμως γιατί οι οπαδοί της αεκ έκαναν την μαλακία και τον θεοποιησαν…έτσι έιχαν φτιάξει οι ίδιοι οι οπαδοί μια ασπίδα προστασίας στον μπάγεβιτς.
προσωπικά είμαι κάθετος στην θεοποίηση οποιουδήποτε επειδή απλά είναι καλός ποδοσφαιριστής ή προπονητής.
Σαφώς και συνυπάρχουν, δεν τίθεται θέμα, αλλιώς πάμε σε γραφικότητες τύπου against modern football και οκ… πλέον πλησιάζω επικίνδυνα τα 30 για να λέω τέτοιες πίπες. Επειδή όμως ΑΚΡΙΒΩΣ συνυπάρχουν, εγώ ως οπαδός/φίλαθλος έχω το δικαίωμα να μη βλέπω τα πάντα με ψυχρή λογική αλλά ΚΑΙ με συναίσθημα. Εμένα λοιπόν, το συναίσθημά μου και έχοντας την ιδιότητα του φιλάθλου της ΑΕΚ με επιτάσσει να μη δεχτώ τον βάτραχο στην ΑΕΚ. Όπως δεν τον δέχτηκα ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη επιστροφή. Θα μου πεις… οκ δεν τον δέχεσαι και τι κάνεις; Εγώ προσωπικά για χιλιάδες λόγους τίποτα. Αν τύχει και τον πετύχω μπροστά μου, όπως έχει τύχει κατά το παρελθόν (και ενώ ήταν στην ΑΕΚ) θα του υπενθυμίσω ότι για κάποιους από εμάς είναι νεκρός και ότι ατιμάζει την ΑΕΚ με την παρουσία του. Η βία και τα συνθήματα για την ανικανότητά του (να κάνει παιδιά) μου είναι αποκρουστικά. Αλλά να τον χειροκροτήσω ή να κάνω ότι δεν υπάρχει… όχι. Για τον ίδιο λόγο ας πούμε θεωρώ την ορίτζιναλ πουλημένη που στην 2η επιστροφή του έλεγε περί αόρατων και τέτοιες μαλακιάρες.