Νύχτα;; black ;;
Σε παραπέμπω με ταγκ σε άλλο νήμα
Είπε τώρα ο εκφωνητής πως πέθανε ο Ντιόπ σε ηλικία 42 ετών. Πολύ στενάχωρο νέο, συμπαθέστατη φυσιογνωμία και πολύ καλός παίκτης. Με πείραξε αρκετά αυτό έχω να πω.
Τώρα ερχόμουν να το γράψω, τι γίνεται ρε φίλε…
Μακροχρόνια ασθένεια λένε.
Κριμα ο Παπα Μπουμπα Αν και ηταν πολυ λιγο στην ομαδα, ηταν απο τους αγαπημενους μου.
Πειστική εμφάνιση, ωραία κυκλοφορία μπροστά και φυσικά η νίκη ήταν μονόδρομος γιατί αλλιώς θα είχαμε ίσως μη αναστρέψιμη γκρίνια και μιζέρια.
Βέβαια το μεγάλο παράπονο βλέποντας την ομάδα σήμερα είναι γιατί ξεκίνησε όπως ξεκίνησε με την Ζόρια ο Ιταλός και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία…
Oσο ο Ιταλος κανει τα αυτονοητα απο την μεση και μπροστα κατι θα γινεται. Εχουμε πολυ καλους παιχτες εκει. Πισω τι γινεται που σε καθε αγωνα τρωμε γκολ, ειτε κανουν μια φαση ειτε 10. Για μενα κακως εμπιστευεται τοσο τον Τσιγκρινσκι.
Επισης πολυ καλος ο Βασιλαντωνοπουλος. Σιγουρα καλυτερος του Μπακακη
Τι πίνετε σήμερα;
Μια απ’ τα ίδια: τσίπουρο μαλαγουζια
Νομίζω ένας βασικός λόγος που δεν θέλω να χάνει η ομάδα είναι πως κανεις, ποτε δεν εχει υπομονη και δεν δεχεται την ηττα σε αυτη τη χωρα. Ειχα μια συζητηση τωρα με τον πατερα μου και οκ, καταληξαμε πως εχουμε μια ομαδα γεματη αχρηστους και οταν του ειπα πως μπορει αυτη η ομαδα να χτυπησει πρωταθλημα (δεδομενου οτι ο οσφπ σερνεται και ο παοκ δεν ειναι υπερδυναμη), γελασε και μου ειπε πως θα ειμαστε 10 βαθμους πισω στα playoffs.
Αυτή νομίζω είναι η ΠΑΓΙΑ αντιμετωπιση που εχει ο μεσος φιλαθλος στην Ελλαδα. Ε δεν το αντεχω. Θα χασεις. Μπορει να στραβωσουν πολλα. Μπορει απλα να εισαι κατωτερος (γτ ψυχρα αντικειμενικα, ναι, Μπραγκα>ΑΕΚ). Ε ρε γαμωτο, δεν γινεται πια αυτη η μιζερια, υπαρχει ΚΑΙ η ηττα στο μενου.
Αχρηστοι οι παικτες, εξω ο προπονητης, μηδεν μπαλα κτλ κτλ. Εγω βλεπω πως και συνεργασιες βγαζουν μεσοεπιθετικα και καλους παικτες εχουν. Ναι, υπαρχουν προβληματα, ναι δεν ειμαι ΚΑΘΟΛΟΥ ικανοποιημενος ουτε με το σημερινο, αλλα εχω την στοιχειωδη υπομονη να μην μηδενιζω τους παντες. Ειδικα στην ομάδα μας η γκρινια και η μιρλα ειναι δευτερη φυση και με ενοχλει παρα πολυ γιατι (ισως λανθασμενα?) θεωρω τον εαυτο μου ανοιχτομυαλο, ποδοσφαιροφιλο και πως μπορω να δω περα απο το “ηττα=να σηκωθουν να φυγουν ολοι/κανεις δεν αξιζει”.
Δεν εθελοτυφλω. Αλλα μπορω να εκτιμησω μια αλφα προσπαθεια απο την ομαδα, να δω και θετικα πραγματα (γιατι ΥΠΑΡΧΟΥΝ θετικα πραγματα) και να κανω μια υπομονη μεχρι το τελος. Παιζαμε με μια ομαδα που παει σταθερα καλα στην Ευρωπη και ειναι επικεφαλης ομιλου. Θεωρω εν μερει αδικο το αποτελεσμα και σαφως με προβληματισε η αμυνα και η λειτουργια της ομαδας. Και ναι, ο Ιταλος ειναι ανησυχητικο το οτι δεν εχει κατασταλαξει σε αμυντικο διδυμο και δεν εχει δεσει την ανασταλτικη λειτουργια της ομαδας. Αλλα αρνουμαι να τα ισοπεδωσω ολα, λες και ξαφνικα γιναμε Λαμια.
Τα ειπα και ησυχασα.
Από το σημερινό ρόστερ στη δεκαετία του ‘90 οι μισοί (και βάλε) δεν θα περνούσαν ούτε απ’ έξω από τους Θρακομακεδόνες.
Στην Ευρώπη φαίνεται ξεκάθαρα η γύμνια γιατί η Ευρώπη είναι ο καθρέφτης μιας ομάδας. Θυμηθείτε και το 3-0 από τη Ζόρια την προηγούμενη αγωνιστική. Δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο κακό ματς, απλά δεν μπορούν τα παλικάρια.
Πριν 4 μέρες διαβάζαμε για το πόσο φανταστικά έπαιξε η ΑΕΚ επειδή κέρδισε τον… Αστέρα Τρίπολης!
@bostonflesh Θεωρώ παντελώς άτοπη την σύγκριση με παλαιότερες εποχές. Μπορεί να μην έζησα τα 90ς, αλλά θυμάμαι καλύτερες εποχές στην ομάδα (πρώτες μνήμες μου 2001-2002). Δεν θεωρώ πως βοηθάει να λέμε “πριν 40 χρόνια είχαμε ομαδάρα και οι τωρινοί παίκτες δεν θα έκαναν”.
Συμφωνώ πως η Ευρώπη λέει τις περισσότερες φορές την αλήθεια και όντως φανερώνει τις αδυναμίες της κάθε ομάδας. Έχω μερικές ερωτήσεις να κάνω όμως, αλλά να εκφράσω και κάποιες απόψεις:
-
Από πότε σνομπάρουμε την κάθε μεσαία ομάδα της Σούπερ Λιγκ; Είναι από τις ελάχιστες φορές που παίξαμε ωραία μπάλα στην Τρίπολη, έδρα που παραδοσιακά ζοριζόμασταν.
-
Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξουμε λίγο τα δικά μας χωράφια; Γιατί σχεδόν κάθε χρονιά, όλες οι ελληνικές ομάδες λίγο ως πολύ πάνε πολύ άσχημα στην Ευρώπη (εξαίρεση πέρσυ ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ με το άχαστο του Μασούντ). Μήπως δεν είναι απλά θέμα της ομάδας μας και έχει πέσει γενικά το επίπεδο στη χώρα μας;
-
Συνεπακολούθως, μήπως θα έπρεπε να αφήσουμε τα σχόλια για τον κάθε Αστέρα (δεν πάει προσωπικά αυτό) και να δούμε πως θα δυναμώσει το πρωτάθλημα; Γιατί μόνο τότε θα βελτιωθεί και η (κάθε) ομάδα στην Ευρώπη.
-
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν απαιτήσεις από τις μεγάλες ομάδες (γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα). Αλλά νομίζω τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ τοξικό το κλίμα και δεν βοηθάει καμία ομάδα. Στην Ελλάδα οι παίκτες παίζουν με το μαχαίρι στο λαιμό. Σαν φίλαθλος και εγώ θέλω να δω πράγματα από την ομάδα και θέλω να αλλάξουν και πράγματα και να ανεβούμε επίπεδο, αλλά τι να γίνει, πρωτίστως αγαπώ την ΑΕΚ και θέλω κάθε Σ/Κ να βλέπω την ομάδα μου να παίζει μπαλίτσα. Θα ρίξω και τα καντήλια μου, θα στεναχωρηθώ, όλα στο παιχνίδι είναι, αλλά δεν αντέχω πλέον αυτή την αντιμετώπιση που έχει (κάθε) ομάδα στην Ελλάδα από τον κόσμο της. Έχει χαθεί το νόημα, δεν βλέπουμε μπάλα για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε καλά, βλέπουμε μπάλα λες και εξαρτάται κάποιο σημαντικό διακύβευμα της ζωης μας. Νομίζω πως αν άλλαζε εκ θεμελίων η νοοτροπία που επικρατεί εδώ κάτω, δλδ ξεφορτωνόμασταν τα λαμόγια και τους ολιγάρχες και ο μέσος φίλαθλος κοιτούσε να στηρίξει την ομάδα και να περάσει καλά μια Κυριακή απόγευμα αντί να περιμένει να πετάξει χριστοπαναγίες και καφέδες στο γήπεδο σε περίπτωση που φάμε γκολ, ΤΟΤΕ θα άλλαζαν πολλά.
Μέχρι τότε, προσωπικά θα προσπαθώ να ζυγίζω τα θετικά και τα αρνητικά της ΑΕΚάρας μας και ναι, θα χαίρομαι όταν βλέπω την ομάδα να παίζει όμορφα εντός συνόρων (είτε σε ματς κορυφής είτε στη Λαμία). Μπορεί το ποδόσφαιρο να εγείρει εντονότατο πάθος και συναισθήματα, αλλά δεν μπορώ να βλέπω μονοδιάστατα τα πάντα. Δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο και πάντα υπάρχουν δύο όψεις στο νόμισμα.
Αυτά από έναν στεναχωρημένο και ξενερωμένο φίλαθλο.
Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε. Πολυ ωραία όλα αυτά που λες αλλά πόσες αλήθεια σερί χρονιες να το κάνεις αυτο? Εγώ τουλάχιστον δεν είμαι της νοοτροπίας ντεμη (να μη μου λέει κάτι το πρωταθλημα λες και έχει πάρει πολλα). Πόσες χρονιες θα λέμε ελα μωρέ καλη ομάδα αλλά ατυχη, καλη ομάδα αλλά διαιτησία κτλ κτλ. Βαρέθηκα ρε φίλε έχω κουραστεί θέλω να δω πραγματική ΑΕΚ . Οχι μονο από τη μέση και μπροστά (καινούρια μοδα αυτή). Ένας υπεύθυνος υπάρχει για όλα. Αυτός που μας φτιάχνει γήπεδο αλλά και αυτός που μας έριξε στη γ
Ούτε εγώ έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον Μελισσανίδη. Εκτιμώ το γήπεδο αλλά έχουν γίνει μεγάλα λάθη.
Επίσης καταλαβαίνω πως μια ομάδα όπως η ΑΕΚάρα μας οφείλει να έχει υψηλούς στόχους και ναι, μετά από διαδοχικές αποτυχημένες χρονιές, αυξάνεται η αγανάκτηση και μειώνεται η υπομονή. Είμαι μαζί σου και, πίστεψέ με, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ χρονιά που να λέω στο ξεκίνημα “ε ας βγούμε τετράδα μωρέ”. Όχι, πάντα τον τίτλο κοιτάω. Αλλά σε ρωτάω: Μπορείς να κάνεις κάτι; Θεωρείς λύση το να απαιτεί σύσσωμος ο λαός μιας ομάδας την παραίτηση ενός προπονητή στα μέσα της σεζόν ή να βγάζει όλους τους παίκτες ατάλαντους ξεφτίλες;
Κοινώς, δεν εννοώ να μην έχουμε απαιτήσεις. Βεβαίως και θα έχουμε απαιτήσεις. Το πρόβλημά μου είναι πως στην Ελλάδα δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ήττα, υπάρχει μονίμως τοξικό κλίμα και μετά από κάθε στραβοπάτημα ακολουθεί ανθρωποφαγία.
Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, απλά στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Ας φύγει στο τέλος της σεζόν ο Ιταλός και ας ψάξουμε άλλη λύση το καλοκαίρι. Ας δώσουμε λίγο χρόνο και στους παίκτες, το θεωρώ άδικο να μηδενιστούν τόσο γρήγορα, δηλαδή ούτε ο πρώτος γύρος δεν έχει περάσει
Υπάρχουν και εξαιρέσεις σε αυτά που λέω, π.χ. ο Καρντόζο αμφιβάλλω αν ήξερε έστω τους κανόνες του αθλήματος και καλώς τον έδιωξαν.
Σε γενικές γραμμές δεν νομίζω πως διαφωνούμε πολύ πάντως.
Οχι στα βασικά δε διαφωνούμε. Δεν είπα πουθενά να φύγει ο Καρέρα. Συμφωνώ ότι πρέπει να τον αφήσεις να δείξει τι μπορεί να κάνει γτ και γω δεν τον θεωρώ άχρηστο. Απλά βοήθησε τον ( και όχι φέρνοντας το βρανιες το δεκεμβρη) γτ θα τα βρεις μπροστά σου . Ελπίζω ο γιος μου μονο να απέχει απ ολο αυτο το τσίρκο για να μη στεναχωριεται σαν το μαλακα τον πατέρα του. Όσο μπορώ τον βοηθάω σ αυτο
Δεν ηταν προσωπικο, παρατηρω γενικα οτι εντεινεται η γκρινια στην ομαδα και απο εκει πιαστηκα. Φετος μετα απο καποια χρονια εκτιμω πως εγιναν σωστοτερες μεταγραφες ΑΛΛΑ μην ενισχυοντας τα μπακ της ομαδας (μη μου πει κανεις για Ινσουα), υποβαθμιζεις τραγικα ολη την αμυνα. Π.χ. τον Ρουμανο φαινεται να τον πιστευει ο Καρερα, αλλα δεν ειναι δυνατον να παιζει ο Μπακακης δεξια που αμυνεται με πισω βηματα και αφηνει μια τρυπα ΝΑ, γιατι τους παιρνει ολους η μπαλα. Και τον Μαλντινι να ειχαμε πισω, οταν στηνεται τετοιο παρτυ στις πτερυγες και πατανε περιοχη για πλακα, το ιδιο δραμα θα βλεπουμε. Αν δουμε ενισχυση στα μπακ εφαμιλλης με αυτης των μεσοεπιθετικων (καθως πιστευω και Γκαρσια και Τανκοβιτς), πιστευω θα υπαρξει ολικο upgrade της ομαδας. Από την άλλη, το οτι ενισχυθηκαμε φετος (επιτελους εξτρεμ!), δεν δικαιολογει τραγικα λαθη του παρελθοντος, έχουν γίνει χοντράδες και καλό, χρυσό και άγιο το γήπεδο αλλά δεν σβήνει μαγικά τις μαλακίες που έχουν γίνει ανά περιόδους.
ΥΓ: Βάλε και τον πιτσιρικά ρε συ στα βάσανα, μη τον λυπηθείς! Θα παίρνουμε κούπες και θα μετανιώνεις που δεν τον έψησες από μικρό. Εμένα με πήρε Φιλαδέλφεια ο πατέρας μου σε χαλαρό ματσάκι με Παναχαϊκή και θυμάμαι είχε αλλάξει ο κόσμος μου. Η πρώτη απορία φυσικά ήταν το γιατί δεν ακούγεται ο εκφωνητής (μιλάμε ήμουν σπόρος, κάπου 7 χρονών μάλλον).
Καλα τα λετε. Συμφωνω σε πολλα. Στον Καρρερα διαφωνω. Δεν ξερω αν ειναι καλος, αμφιβαλλω, αλλα σιγουρα στο να διαχειριζεται υλικο κ ψυχολογια τουλαχιστον φετος τα χει κανει μανταρα. Μπορει να φταιει κ ο κορονοιος. Δεν εχω ιδεα. Αυτο το πραμα δεν βλεπεται. Τετοιο σκορποχωρι με καμια συνοχη κ δεσιμο ειναι ανεπαναληπτο.
Γενικα στην Ελλαδα το χουμε “βιασει” το αθλημα. Η μεταγραφη που κυνηγαει καθε διεκδικητης ειναι το παρασκηνιο. Η ΑΕΚ δε ειδικα το χει ξεφτυλισει. Εχει καταργησει θεσεις κ καθε ποδοσφαιρικη λογικη. Παιζει εδω κ 10-15 χρονια χωρις πλαγια μπακ κ ενιοτε κ χωρις εξτρεμ. Κατι Μπακακηδες, δυστυχως για το παλικαρι, ειναι για λυπηση. Ειναι λες κ δεν υπαρχει στο γηπεδο.
Επισης να πω κ κατι. Τσιτωντας για βασικο τερμα δεν υπαρχει.
Γενικα πολλες σκορπιες απογοητευτικες σκεψεις.
Αλλη μια μερα μαυρη τρυπα πισω. Θα μπορουσε να χει βαλει κ τρια γκολ η Παναθα. Οταν πισω εισαι τοσο χαλι δεν εχουν κ αυτοπεποιθηση οι μπροστα.
Αδιανόητο αυτό που γίνεται και στα δύο άκρα. Ινσούα περίγελος…
Καλά τόσο χαλια είστε; σας είχα δει και με την Ζόρια. Δύο γκολ από εμάς στο ημίχρονο;…
Έχω εμπιστοσύνη στην Πανάθα όμως, 2-2 τελικο.