Αεκαρα

Τερματζή καλό έχουμε χρόνια να δούμε απο εποχές Σαχα/Μαχο.
Ενδεχομένως η άμυνα να ήταν καλύτερη αν είχαμε ένα καλύτερο τέρμα σε θέματα οργάνωσης της άμυνας, αλλά παρόλαυτα, άμυνα με Μουκουντι και Βιντα μαζί, δεν βγαίνει. Ναι μεν είναι καλοί και οι 2 και με εμπειρία, αλλά δεν ταιριάζουν μαζί. Είναι και οι 2 αργοί και κανείς δεν έχει σοβαρή εκρηκτικότητα. Θέλουμε ένα μπακ με ακριβώς τα αντίθετα χαρακτηριστικά από αυτούς τους 2.
Τα ακραία μπακ πασχουν, με τον Ρότα να είναι ο καλύτερος και να προσπαθεί. Αν δεν πάρει μπρος ο Μοχαμάντι και βγεί η χρονιά με Χατζισαφί, θα έχουμε θέμα. Ο Χατζισαφί είναι καλός για αλλαγή, όχι για βασικός.
Κέντρο είμαστε ψηλο-οκ, αν και έχουμε το σύνδρομο Γιοχανσον/Κορδερο/Σιμόες = όλοι τρεχαντήρια, αλλά κανείς δεν έχει σπιρτάδα να βγάλει εξυπνες μπάλες μπροστά. Ίσως Γιονσον και Γαλανόπουλος να τα πάνε καλά, αλλά τον Σιμάνσκι προς το παρόν δεν τον βλέπω καλά. Πινέδα, είπαμε, δεν πατάει καλά ακόμα. Ίσως του κάνει καλό να μπεί ο Πισάρο για λίγο καιρό στην θέση του ή ο Μάνταλος.

Γενικά πάντως αν και δεν φάνηκε, έκανε καλές κινήσεις φέτος, το όποιο όμως δεν ήταν ανανέωση ομάδας. Ήθελα να κρατήσει Πινέδα, Αμραμπατ, Γκαρσία και το έκανε - πολύ καλές κινήσεις.
Πήρε Πόνσε για μπροστά, που θεωρητικά είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά και σωστή, καθώς είναι επιθετικός και όχι βαφτισμένος επιθετικός. Αν θα βγεί, θα δείξει. Ίσως να προτιμούσα κάποιον Αγνωστόπουλο Αγνωστίδη στην θέση του, αλλά οκ.
Πισάρο καλή επιλογή φαίνεται και καλύτερα να είσαι πλήρης μπροστά, παρά να αδειάσεις τους χρόνου και να πρέπει να στήνεις την ομάδα από την αρχή (αμφιβάλλω αν θα συνεχίσει ο Αμραμπατ).

Ο Φαν Βεερτ, δεν έχει πάρει χρόνο από πέρσι. Αν είναι σωστό ή όχι, ποτέ δεν θα το μάθουμε - αλλά προφανώς κάτι δεν ταιριάζει στον Αλμέιδα και δεν τον βάζει. Οπότε ήθελες επιθετικό έτσι και αλλιώς.
Τώρα αν έκαναν λάθος που κράτησαν Γκαρσία? Δεν ξέρω. Μακάρι να συνεχίσει όπως πέρσι, αλλά 20 μύρια δεν το βλέπω να πιάνει.

Ελλειψη εναλλακτικού σχεδίου ίσως. Το είδαμε και πέρσι ότι με κλειστές άμυνες, δυσκολεύεται να παίξει ορθολογικά. Βέβαια όταν από την μια μεριά έχεις Χατζισαφί που βγάζει σέντρες μόνο, ε δεν μπορείς να κάνει πολλά παραπάνω. Εκεί φαίνεται και η έλλειψη κάποιου να παίξει σοβαρό κάθετο ποδόσφαιρο. Ή μπορεί και να το κάνουν στις προπονήσεις, καθώς με τέτοιους σεντερ μπακ, μια χάρά μπορείς να παίξεις κάθετο ποδόσφαιρο. :rofl:
Ο Αλμέιδα ίσως πρέπει να δεί λίγο παραπάνω αυτό το θέμα.

Θα πάρει μπρος η ομάδα πιστεύω, ήταν όλοι πιεσμένοι για να περάσουν και όταν έχεις τόσο κοντά και στην αρχή της χρονιάς τόσα και τόσο σημαντικά ματς, ε δεν τους βγήκε.
Φέτος που ο ΟΣΦΠ φαίνεται πιο σοβαρός, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και αυτό είναι καλό γιατί θα δούμε ωραία πράγματα από όλους.

3 Likes

Ας πάρω τα πράγματα με την σειρά. Πρώτον, θέλω να κερδίζει η ομάδα μου και στα φιλικά, άρα είναι δεδομένο πως θα στεναχωρηθώ αν αποκλειστώ στα Play off του CL. Παρ’όλα αυτά, πιστεύω πως είμαι και ρεαλιστής και πως καταλαβαίνω δυο πράγματα από μπάλα και απεχθάνομαι την νοοτροπία που κυριαρχεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία μια ομάδα μέσα σε μία εβδομάδα γίνεται από Μπαρτσελόνα Ακράτητος. Όχι, δεν ξέχασαν την μπάλα οι δικοί μας, όχι δεν είναι ομάδα για τα σκουπίδια. Φυσικά δεν είναι μικτή κόσμου, αλλά εννοείται πως πέρσυ έπαιξαν πολύ καλή μπάλα και γενικά το κατέχουν το τόπι και είναι, συνήθως, μια πολύ fun to watch ομάδα.

Δεύτερον, για εμένα ο στόχος ήταν κυρίως το Europa. Όταν περάσαμε την Ντιναμό, σκέφτηκα “καλά είμαστε”. Ναι ήθελα να πάμε CL αλλά τι να γίνει, στο Europa (που έχει ομαδάρες) είναι πιθανό να είμαστε περισσότερο σε όμιλο στα κυβικά μας.

Τρίτον, σε μεγάλο βαθμό δεν έχουμε μάθει να χάνουμε. Και αυτό πάει και για ΠΑΟ/ΟΣΦΠ. Έχουμε ένα πρωτάθλημα που αν χάσεις από Βόλο και ΟΦΗ τρίζει η καρέκλα του προπονητή. Αυτό νομίζω μεταφέρεται και στην Ευρώπη, τουλάχιστον όταν παίζουμε με (σχετικά) ισοδύναμες ομάδες. Ναι, αν φάμε τάληρο από την Ρεάλ θα πούμε “κρίμα, αλλά τι να κάνουμε”, αν χάσουμε από την (όποια) Αντβέρπ θα έχουμε “οι παίκτες δεν είναι καλοί για Ευρώπη, μόνο για τον Λεβαδειακό είναι να κερδίζουν” κτλ. Δεν συνειδητοποιούμε ούτε την θέση μας στον ευρωπαϊκό χάρτη ούτε φυσικά πως και η ήττα είναι στο παιχνίδι. Σίγουρα πρέπει να προβληματίσει η ήττα, αλλά στην Ευρώπη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Τέταρτον, η περσινή ανταγωνιστική χρονιά, δείχνει όντως πως ωφέλησε τις ομάδες ήδη. 4 ομάδες σε ομίλους (και οι 3 στο Europa, ενώ ο ΠΑΟΚ νομίζω τους έχει τους Σκωτσέζους)) δεν είναι κάτι συνηθισμένο και όλες έχουν γίνει με σημαντικές προκρίσεις (Ριέκα, Ντιναμο, Μαρσειγ, Γκενκ). Πέρσυ έτρωγε φάπες ο ΟΣΦΠ από την Μακάμπι και πέρασε με την ψυχή στο στόμα εν τέλει Europa χωρίς να κάνει νίκη με τον Απόλλωνα Λεμεσού, ο ΠΑΟΚ από την Λέφσκι, εμείς λίγο παραπίσω από την Μόσταρ. Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένες αυτές τις προκρίσεις φέτος. Φυσικά το συμπέρασμα είναι πως μακάρι και φέτος να έχουμε εξίσου αλλά και πιο δυνατό πρωτάθλημα, θα ωφεληθούν όλες οι εγχώριες ομάδες.

Πέμπτον, το Europa έχει δυναμώσει πολύ, σε βαθμό που ενδέχεται να σου κάτσει (σχεδόν) όμιλος CL. Ούτε μισή σταλιά υποτίμησης δεν αξίζει. Επίσης, δεν έχουμε δικαίωμα να σνομπάρουμε το Conference. Ούτε διακρίσεις έχουμε χορτάσει ούτε τίποτα, μια χαρά θα είναι και μια πορεία εκεί.

Έκτον, στα της ΑΕΚ συντάσσομαι με Sevek και θεωρώ πως θα στρώσουν τα πράγματα. Ψυχραιμία και λίγο χρόνο θέλουν. Περισσότερο θέλω να ξυπνήσει ο Αλμέιδα, προσωπικά. Μακάρι να υπάρξει και κάποια ενίσχυση, μα δεν το βλέπω.

6 Likes

Α όχι, εγώ θέλω να το παίρνει κάθε χρόνο η ομάδα μου με κάθε τρόπο.

Εσεις ειστε νεοι, ωραιοι και ιδεαλιστες :stuck_out_tongue: Πες μου τι γινεται με μια ισοπαλια στον Βολο και μια ηττα απο τον Ολυμπιακο μετα. Αυτη δυστυχως ειναι η γκριζαμαρα που εχει προσθεσει η γκελα με τον Πανσεραικο. Παντως και εγω πιστευω οτι θα τον βρουμε τον δρομο μας. Θα εχω αχτι ομως να δω εναν κερβερο κατω απο τα δοκαρια. Εναν Σορεντινο

2 Likes

Έχεις Μαλέβο λέμε

1 Like

Μαλέυει στις προπονήσεις για τη θέση κάτω απο τα γκολπόστ
Έπρεπε

5 Likes

Ο Μαλέβο έκλεψε την παράσταση – Έκανε… προπόνηση με Αλμέιδα

Ο Μαλέβο προπονήθηκε στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας, με τον Ματίας Αλμέιδα και έκλεψε την παράσταση.

Η απογευματινή χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ, είχε και ένα… δοκιμαστικό.

Ο σκύλος του Ματίας Αλμέιδα, που βρίσκεται μόνιμα στα Σπάτα, προπονήθηκε σήμερα με τον Αργεντινό τεχνικό.

Συγκεκριμένα, ο Αλμέιδα έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαλέβο και μαζί με το λουρί, έτρεξαν και έπαιξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κλέβοντας την παράσταση.

Μάλιστα, ο Μαλέβο ακούμπησε και μπάλα, κάνοντας κάποια κόλπα και αποδείχτηκε πραγματικά… σκύλος, που θα μπορούσε να διεκδικήσει φανέλα βασικού για την θέση του στόπερ, ή και του αμυντικού χαφ.

Την πατήσαμε, για μέσα τον προορίζει, τρίζει η καρέκλα του Βίντα!

3 Likes

Conference αυτοί

1 Like

Λευκη πετσετα στα μεταγραφικα κ ναυαγιο Μπαλντοκ απο οτι φαινεται απο τα ρεπορταζ.
Ελπιζω να μην ισχυει.
Αμετανοητος Μελισσανιδης.
Οι υπολοιποι ενισχυονται συνεχως. Απορω πως αυτος ο Ολυμπιακος δικαιολογει τοσες μεταγραφες χωρις αναλογα εσοδα.
Οπως απορω κ ο Μελισσανιδης πως δικαιολογει τοσο λιγες μεταγραφες κ ανυπαρκτο σκαουτινγκ με τοσα εσοδα

1 Like

Έχεις δει ισολογισμούς;

Ειχα δει κ υποτιθεται θα εκανε αυξηση μετοχικου κεφαλαιου. Προφανως ετσι κινειται κ καλα κανει αφου γουσταρει.
Το προβλημα μου ειναι ο δικος μου που οχι μονο δεν βαζει απο τα δικα του, αλλα ουτε κ απο οταν εχει τοσα εσοδα.

Ήταν η μόνη τα τελευταία 5 χρόνια για καλυφτεί η περσινή κακοδιαχείριση. Φέτος είναι ήδη στο +4εκ στο ισοζύγιο μεταγραφών.

Τα έσοδα της αεκ ποια είναι; είναι τόσα ώστε να πληρώνει πινέδα, πιζάρο και νέο συμβόλαιο γκαρσία και να μένουν και για έξτρα μεταγραφές;

Ευκολα. Μονο απο τα διαρκειας. 26000 πανακριβα διαρκειας. Απο 300ε εως 7000. Πρεπει να ειναι γυρω στα 20εκ. Επισης εχει αλλες 15χιλ διαρκειας για τα ευρωπαικα τα οποια ξεκινανε απο τα 120ε κ φρανουν στο χιλιαρικο. Βαλε αλλα 2-3εκ απο κει το λιγοτερο.
Το συμβολαιο του Γκαρσια ειναι απλα επιπλεον 600-700χιλ. Ο Πιζαρο ηρθε τσαμπα. Οι Πονσε κ Πινεδα πρεπει να ναι κοντα στα δεκα εκατομμυρια αν δεν εχει ετησιες δοσεις οποτε θα ναι λιγοτερα.

Επισης με ενα απλο γκουγκλ βρηκα οτι ο Μαρινακης περυσι κ προπερσι εκανε αλλες δυο αυξησεις συνολικα 25εκ. Με την φετινη παμε στα 40εκ σε εναμιση χρονο.

Υ Γ. Η ΑΕΚ μονο με τα πλεη οφ τσαμπιονλι, εισοδο ομιλους γιουροπα κ τηλεοπτικο εχει αλλα 21-22εκ κ περιπου. Χωρια σπονσορες, τα 4-5χιλ εισιτηρια που κοβει σε καθε ματς κ οτι μαζεψει απο τους ομιλους απο βαθμος.

1 Like

Αυτά στο ΥΓ ο Ολυμπιακός τα έχει κάθε χρόνο, όπως και τα διαρκείας.

1 Like

Ναι αλλα μιλησαμε για φετος κ η αφορμη ειναι γιατι δεν κανει η ΑΕΚ μεταγραφες. Οσες χρειαζεται τελος παντων απο την στιγμη που εχει μεγαλο κερδος κ δεδομενες αναγκες.
Ο Ολυμπιακος κανει καθε χρονο μεταγραφες πολλων εκατομμυριων ουτως η αλλως. Κ αν χρειαστει κανει κ αυξησεις Μ.Κ.

Έχεις δει πωλήσεις παικτών;

edit: (πηγή transfermarkt. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την ακρίβεια των αριθμών, αλλά θυμάμαι τα ρεπορτάζ τα οποία ανέφεραν πάνω-κάτω τα ίδια νούμερα)

Πωλήσεις 13,5 εκ:

image

(χώρια τα συμβόλαια που γλίτωσε από λήξεις συμβολαίων Βαλμπουενα, Ροντριγκεζ, Μπακαμπού, Χάμες, Μαρσέλο και άλλους)

Αγορές 9,8εκ (μόλις τρεις παίκτες αγοράστηκαν):

image

Σημείωσε ότι πολλοί παίκτες (Σκάρπα, Ελκαμπί, Ιμπόρα, Κίνι, Παρόζο, Αλεξανδρόπουλος κα) ήρθαν είτε ελεύθεροι είτε δανεικοί

Μεταγραφές ΑΕΚ (γενική εικόνα):

image

https://www.transfermarkt.com/aek-athen/transfers/verein/2441/saison_id/2023

ήταν ιδανική ευκαρία φέτος, με 4-5 σοβαρές μεταγραφές (τερματοφύλακα, σεντερ μπακ, ακραιο μπακ, κεντρικο χαφ και επιθετικο) να έκανε φοβερή ομάδα. και ειδικά αν ήταν και σε καλές ηλικίες, να έχτισε την ομάδα και για του χρόνου.

Παιδες ανεξαρτητως τις πωλησεις, το οτι εχει κανει σε εναμιση χρονο ΑΜΚ 40εκ σημαινει οτι δεν βγαινουν τα νουμερα. Εχετε δει τα συμβολαια που κανει ο Ολυμπιακος και ποσους παιχτες εχει?

Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος (πες τον χαζό, τρελό, βλάκα, οτιδήποτε) βάζει λεφτά. Αν το επιτρέπει η UEFA τότε όλα είναι κομπλέ.

Κατά τ΄ άλλα ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 18εκ ετησίως. (τρία χρόνια από 2022 με λήξη 2025. Το μεγαλύτερο από όλους). Το οποίο σημαίνει 54εκ σε 3 χρόνια. Βάλε διαρκείας, διαφημίσεις, χορηγούς κλπ. Βγαίνουν τα λεφτά

Ρε παιδες τι δεν καταλαβαινετε? Αυτο λεω και εγω. Οτι ο δικος σας ειτε φτανουν, ειτε οχι, βαζει λεφτα, ενω ο δικος μας ενω δεδομενα φτανουν, δεν βαζει

1 Like