*δεν βαζει απο αυτα που περισσευουν εννοω…για δικα του ουτε καν
Ακριβώς, οι ΑΜΚ είναι να για να κλείσουν ανοίγματα από συμβόλαια (που όντως ο Ολυμπιακός κάνει ψηλά) και λοιπά λειτουργικά έσοδα. Το '20 και το '21 με τις συμμετοχές σε ομίλους Τσ.Λ. και τις πωλήσεις (κυρίως Ποντένσε και Τσιμίκα) δεν χρειάστηκε ΑΜΚ ή και να χρειάστηκε ήταν μικρές (για να μη γκουγκλάρω), τα επόμενα χρόνια που δεν είχε Τσ.Λ. ούτε και ιδιαίτερες πωλήσεις (μόνο ο Σα από σοβαρές) χρειάστηκε γενναίες δόσεις.
Σε γενικές γραμμές με το FFP (όπως κι αν αυτό έχει καταλήξει να εφαρμόζεται) σχετικά με τις μεταγραφές, οι μέσαιες και κάτω ομάδες οπωσδήποτε πρέπει να κοιτάνε ισοζύγιο αγορών-πωλήσεων. Τα διαρκείας γενικά δεν είναι για να τροφοδοτούν αγορές παικτών κι επίσης η ΑΕΚ μπορεί φέτος να παρουσίασε κάποια έσοδα, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε τίποτα;
Εν κατακλείδι από τη στιγμή που αποφάσισε να μην πουλήσει τον Λιβάι (αν ισχύουν τα 20+ εκ, εμένα μου φαίνεται ακατανότητο, αλλά σεβαστή η απόφαση) και να δώσει και και αυτά που έδωσε για Πινέδα κτλ. δύσκολα να μένουν άλλα, αλλιώς μιλάμε για οικονομικό ρίσκο.
Και γενικώς παρακολουθώντας τα πράγματα τα τελευταία χρόνια, αν είσαι ελληνική ομάδα, για να καταφέρεις να βγάλεις κέρδος από μεταγραφές (μιλάω για αγωνιστικό κέρδος, να σε ανεβάσουν επίπεδο) πρέπει πέρα από αγωνιστικό σχέδιο, αφενός να εμπλακείς με τα μνατζερικά γραφεία (που σημαίνει ότι για εναν καλό που θα σου βρουν μπορεί να φορτωθείς και άλλους δύο σαβούρες) και να είσαι και τυχερός (περιπτώσεις πχ Ποντένσε και -όσο ήταν καλά στα μυαλά του- Σεμέδο).
οκ. Το κατάλαβα. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κάθε προέδρου πως σκέφτεται.
πχ, εγώ αν ήμουν στη θέση του Μελισσανίδη και είχα πρόταση 25εκ τα πουλήσω τον Λιβάι (όπως ακούστηκε) θα τον είχα πουλήσει, και επι τόπου θα έφερνα 3-4 παικταράδες των 5-6 εκ ο καθένας. Αλλά αυτό είναι δική μου άποψη.
Η ΑΕΚ απο περυσι εχει μεγαλα εσοδα ενω πριν δεν ειχε χασουρες γτ παει οσα μπουνε, τοσα βαζω. Εκει ειναι το θεμα. Εχει ηδη απο περυσι κερδη και φετος εχει ακομα παραπανω. Οποτε για μενα προσωπικα εγκληματει και πραγματικα αναρωτιεμαι και τι τα κανει. Ελπιζω να μαθουμε.
Η ΑΕΚ φετος παιδια θα πλησιασει τα 60εκ. εσοδα χωρις να χει χρεη και υποχρεωσεις. Οι μεταγραφες της ειναι στα 10. Τα συμβολαια της δεν ειναι μεγαλα. Εχει 3-4 του εκατομμυριου κ κατι. Τα υπολοιπα πολυ μικροτερα. Κ δεν εχει και κανα τεραστιο ροστερ. Μιλαμε οτι μενουν παρα πολλα εκατομμυρια ανεκμεταλευτα. Ευκολα πανω απο 20.
Οσο για σας, υπαρχουν και αρθρα απο εφημεριδες του Μαρινακη που γραφουν ξεκαθαρα οτι ειχατε χασουρα και επρεπε να κανει ο προεδρος τις αυξησεις. Αρα δεν ειναι οτι φτανουν και ευκολα τα εσοδα σας. Μιλαμε παντα και για τις 2 ομαδες για τα 2 τελευταια χρονια.
Καταλαβαιναμε οτι ο Μελισσανιδης, λογω γηπεδου, ΟΑΚΑ ενοικια κτλ κτλ, δεν ειχε προθεση να βαζει δικα του λεφτα, αλλα πλεον δεν του ζηταμε κατι τετοιο. Ζηταμε να εκμεταλευτει την δυναμικη που υπαρχει και μας κοκορευονται για αυτην μηνες τωρα. Καθε τρεις κ λιγο εχουμε αρθρα για το ποσα εσοδα εχουμε και ποσο κερδοφορα επιχειρηση εχουμε γινει.
και στο κάτω κάτω, πρέπει και να βάλει για να του γυρίσουν πίσω περισσότερα
Αυτοι στην τελικη μας πρηζουν 2-3 μηνες τωρα οτι αλλαξαμε σελιδα, οτι ψαχνουμε στοπερ και βγαζαν ενα σωρο ακριβα ονοματα, και ο ιδιος ο Μελισσανιδης ειπε οτι θα εκανε 4-5 κινησεις βασικων. Αντε να δεχτω οτι εχει κανει 3. Πινεδα, Πονσε, Πιζαρο. Που ειναι οι αλλοι 1-2 που εχουμε τοσο σοβαρο ελλειμα ποιοτητας σε καποιες θεσεις. Τερμα και αμυνα πχ.
Γενικα προσπαθω καθε φορα να καταλαβω καθε τρεις κ λιγο αυτος ο ανθρωπος πως διοικει κτλ. Δεν τον πιανεις πουθενα.
Και να ρωτησω και κατι απλο. Εφοσον λοιπον δεν εχεις προθεση να κανεις πολλες κινησεις, ποιος ειναι ο λογος για τοσο ακριβα διαρκειας? Τιμες που δεν βρισκεις ουτε σε πολυ πιο πλουσια πρωταθληματα.
είναι νομίζω συνολικότερο το θέμα των μεταγραφών. γενικά μπάζει και το τμήμα scouting όπως και στα τεχνικά πόστα (πχ ο Ολυμπιακός σε αυτό το κομμάτι έχει στελέχη παγκόσμιου βεληνεκούς)
οι τιμές στα διαρκείας νομίζω είναι σε επίπεδα τιμών ευρωπαϊκών συλλόγων - ακριβά για Ελλάδα όμως (και ο ΠΑΟ αντίστοιχες τιμές έχει στη Λεωφόρο νομίζω)
H στελεχωση μας και μπαζει απο τεχνογνωσια και δεν ξερουμε και αν εχουνε καποια πραγματικη ουσιωδη αναμειξη στις αποφασεις
Περιμένετε να φορμαριστουμε,τα ίδια έκανε ο αλμειντα στην αρχή πέρυσι,μετά το γύρισε.
Καληνύχτα Ευρώπη, τα λέμε του χρόνου.
CL δεν θέλαμε;
στον πιο δύσκολο όμιλο. αυτά έχει η Ευρώπη. ελπίζω να σε αξιοπρεπείς εμφανίσεις
εντωμεταξύ το έλεγα ότι θέλω Μαρσέιγ για το ταξίδι, αλλά όσο πήγαινε η κλήρωση ονειρευόμουν όμιλο με Λίβερπουλ. και Άνφιλτ και πιο βατοί αντίπαλοι
Δεν θυμάμαι ελληνική ομάδα να έχει ξαναπαίξει σε τόσο ζόρικο όμιλο (εκτός CL προφανώς). Και η τρίτη θέση υπέρβαση.
Aυτο το πραμα φετος με τις κληρωσεις. Ο χειροτερος μας εχθρος να διαλεγε παιζει να ειχε και καλυτερες, για μας, επιλογες
Πάμε μωρή ΑΕΚάρα δεν μασάμε σε τίποτα.
Τελειωσατε,οταν φορμαριστει η ΑΕΚ και παιξει ψηλα πρεσινγκ,απλα τελειωσατε κυριοι. H Μαρσειγ θα παρει το τριτο το μακρυτερο,στην οπαπαρινα δεν εχει λακαμιες,3-0 και πανω.
- 21/9 Μπράιτον - ΑΕΚ (22:00)
- 5/10 ΑΕΚ - Άγιαξ (19:45)
- 26/10 Μαρσέιγ - ΑΕΚ (19:45)
- 9/11 ΑΕΚ - Μαρσέιγ (22:00)
- 30/11 ΑΕΚ - Μπράιτον (19:45)
- 14/12 Άγιαξ - ΑΕΚ (22:00)
Η Μπραιτον εριξε 3 μπαλακια στη Νιουκαστλ και εμεις περιμενουμε οτι τι? Προεχει ο μπεος,ο βολος και η φιλοξενια του,παλι σε ταβερνα θα πανε μαλλον.*Δεν θα παρουν καν μπακ η στοπερ,ουτε τελευταια ημερα.
Πορευομαστε λοιπον με βιντα,μουκουντι,χατζησαφι,ροτα,σιντιμπε παλαιμαχο,αθανασιαδη γκολ ποστ.
Φοβερα πραματα. Λες κ βαλθηκαν ολα να ξενερωσουν τον Αλμειδα κ τον κοσμο
Αχαχαχαχαχαχαχαχα