Δεν μπαίνω σε διαδικασία τακτικών αναλύσεων, αυτά εσείς που βλέπετε την ομάδα σίγουρα τα ξέρετε καλύτερα. Φαντάζομαι για να υπάρχει γκρίνια, θα βλέπετε και λάθη και εμμονές κτλ. Γενικά βέβαια, για ελληνικό πρωτάθλημα μιλάμε, πόσοι πραγματικά καλοί προπονητές έχουν επιλέξει να έρθουν εδώ; Επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος, χρησιμοποιώ τα μαθηματικά που λένε ότι αν βγάλουμε από τη μέση τα head-to-head με Ολυμπιακό, η ΑΕΚ φέτος σε 24 παιχνίδια έχει μαζέψει μόλις έναν βαθμό λιγότερο από τον άμεσο ανταγωνιστή της. Ε, αυτό λέει πως μια χαρά χρονιά πρωταθλητισμού έκανε μέχρι τώρα. Υπάρχουν βέβαια και τα πλέηοφ, εκεί αν καταρρεύσει θα γίνει άλλη συζήτηση, ωστόσο αν η ομάδα μείνει σταθερή προσωπικά δεν βλέπω λόγο να πρέπει σώνει και καλά να αλλάξει έναν προπονητή, ο οποίος με συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς και πλάνο την διατηρεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Μην το υποτιμάτε αυτό (επειδή βλέπω ότι το κάνετε) και σκεφτείτε αν διαχρονικά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις τόσο στην ΑΕΚ όσο και γενικότερα στην ελλάδα που να γίνεται κάτι τέτοιο.
Βλέπω λέτε για μεταγραφές που κάνει ή δεν κάνει ο Αλμέυδα, ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι εδώ το πρόβλημα δεν είναι του αργεντίνου αλλά του οργανισμού. Τις μεταγραφές πρέπει να τις τρέχουν στελέχη με σχέσεις με γραφεία ατζέντηδων, βάσει του πλάνου της ομάδας και οι προπονητές να δίνουν το τελικό ναι ή όχι και εκεί με περιορισμένο authority. Κοινώς, για το ότι έμεινε η ΑΕΚ (και η κάθε ομάδα) χωρίς φορ ή αριστερό μπακ, η ευθύνη είναι 100% της διοίκησης και 0% του όποιου προπονητή. Δεν είναι σε καμία περίπτωση δουλειά του η στελέχωση του ρόστερ, κατευθύνσεις δίνει και τα υπόλοιπα (πρέπει να) τα αναλαμβάνουν άλλοι.
Οπότε αν ήμουν στη θέση σας, πολύ περισσότερο θα ανησυχούσα για το τι σκοπό έχει τελικά ο Ηλιόπουλος, ένας τύπος που κάνει πολύ περισσότερο σόου και βαρύγδουπες δηλώσεις απ’ όσες του αναλογούν και πολύ λιγότερη ουσιαστική δουλειά ως προς το ποδοσφαιρικό μπίζνες, παρά θα καιγόμουν να φύγει ο Αλμέυδα επειδή πρακτικά δεν μπόρεσε να κερδίσει φέτος τον Ολυμπιακό.
Έχεις μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση σαν “τρίτος” και μάλλον είναι και πιο κοντά στην πραγματικότητα σε σχέση με τα δικά μας νεύρα, και είναι μια καλή βάση να ξεκινήσει και μια συζήτηση περί του θέματος, τώρα που υπάρχει και διακοπή.
Υπήρχε και υπάρχει στην ΑΕΚ σοβαρό πρόβλημα με τα στελέχη της (η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι ασύγκριτη) αλλά και από την άλλη ο Αλμέιδα φαίνεται να ψάχνει κάποιους παίκτες με πολύ πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αν δεν είναι ο “τέλειος” κατά τη γνώμη του τον απορρίπτει από ότι έχει φανεί. Πιθανόν να είχε και καλύτερες επιλογές αν είχε και πιο σοβαρή και δομημένη διοίκηση.
Επίσης ενώ κατά καιρούς δήλωνε διάφορα για project, νεαρούς παίκτες κλπ, καταλήξαμε να έχουμε τον μεγαλύτερο Μ.Ο. ηλικίας στο πρωτάθλημα. Και γενικότερα οι δηλώσεις του πολλές φορές έρχονται η μία κόντρα στην άλλη. Και η στάση του “κερδίζω ή χάνω με τον τρόπο μου”, οδήγησε την ομάδα να μην παίξει ούτε 1 λεπτό με σκοπιμότητα και κυνισμό, και οδήγησε σε αποκλεισμό από Europa και χαμένο πρωτάθλημα πέρσι, και στην 6άρα φέτος. Και κόντρα σε αυτό πάει και παίζει με 3 στόπερ την επόμενη. Καταλαβαίνω το σοκ, αλλά είναι εμφανής η έλλειψη σωστού διαβάσματος κάποιων αντιπάλων.
o @ChrisP έγραψε πιο πάνω, ότι γράφω και εγώ καιρό τώρα, και συμφωνώ μέχρι τελείας.
Το βασικο που δεν εκανε ο Αλμευδα φετος, ειναι οτι δεν βρηκε τροπο αντιμετώπισης του Ολυμπιακού - συμβαίνει και αλλου.
Είναι συναισθηματικός λατίνος και (δυστυχως) προτιμάει να πει “παμε εξω να παιξουμε φάπες”, από το να πει “κλεινομαι στο δωματιο να δω τι κανουν οι ψαραδες της Νορβηγίας να το κάνω και εγώ”. Απο την αλλη, θα μπορούσε εύκολα να είχε κάψει Πινέδα/Ελιασσον ακόμα και να ειχε πουλήσει Λιβάι το καλοκαίρι.
Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί πρώτος την πίεση από τις ήττες όταν κάνεις πρωταθλητισμό, οκ να φύγει. Αλλά όπως λέμε εγώ, ο Κρισπ και ο Τσάρλυ, το να βρεις ενα αντι-Αλμευδα, δεν ειναι τοσο ευκολο όσο το φαντάζεστε.
Στα πλεηοφφ θα παιξει την καρεκλα του, και θελω να δω τι ομαδα θα κατεβασει. Με ενα κακο αποτελεσμα του ολυμπιακου και 2Χ2 της ΑΕΚ, θα ανοιξει μια μικρη συζητηση. Θεωρω πανδυσκολο η ΑΕΚ να παρει το πρωταθλημα, αλλα σιγουρα θελουμε να την δουμε αφενος μεν να αφηνει πισω τους 2, αφετερου να στεκεται καλυτερα με Ολυμπιακό. Αν τα καταφέρει αυτά, εγω θα του έδινα την ευκαιρία να φτιάξει μια νεα ομαδα, με ενα οργανισμο που θα εχει πλεον ενα χρονο εμπειρίας.
Btw, βριζετε τον ταβερνιάρη τον Ριμπάλτα, αλλά φαίνεται να ξεχασατε τι λεγόταν για Κονέ… Και επειδη δεν εχουμε Καρεμπε να πάρουμε, ας δούμε τι θα κάνει και αυτός.
Τρέμω στην ιδέα πως μια ομαδα που τελικα, μονο τον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να κερδίσει, να θελετε να την πεταξουμε στα σκουπιδια το καλοκαιρι.
Οσα λες ειναι αληθειες, αλλα μισες ας πουμε. Εγω επιμενω οτι στο πρωταθλημα που εχουμε ειναι δυσκολο πλεον να μην κανεις πρωταθλητισμο, η τελος παντων να μην εισαι ψηλα εως ενα μεγαλο ποσοστο του. Τα παιχνιδια πλεον ειναι λιγοτερα και το επιπεδο των μεγαλων πιο ισορροπημενο μεταξυ τους. Ο Αλμειδα ειχε και την ευτυχη συγκυρια να μπει στο καινουργιο γηπεδο. Αν η ΑΕΚ επαιζε ΟΑΚΑ, δεν υπηρχε περιπτωση να ηταν ακομα εδω ο Αλμειδα. Εκτος εδρας εχει κακιστα αποτελεσματα.
Επισης μια αληθεια ειναι οτι εγω πιστευω οτι αν ο Αλμειδα ηταν ορθολογικος, κανονικος προπονητης θα ειχε ακομα καλυτερα αποτελεσματα. Επιμενω οτι κανει παρα πολλα λαθη. Δεν ξερω αν θα ρθει καποιος καλυτερος, αλλα μπορει και να ερθει.
Για τις μεταγραφες μην νομιζεις. Ολους τους κραζουμε. Ειναι εξαλλο μεγαλο προβλημα της ΑΕΚ τα 2 τελευταια χρονια. Γενικα βασικα. Μονο την χρονια του νταμπλ της βγηκανε πολλοι. Εχουμε μεγαλη δυσπιστια προς τον Ηλιοπουλο, αλλα προφανως θα περιμενουμε να δουμε τι θα κανει κ αυτο το καλοκαιρι. Ο Αλμειδα εχει πολυ μεγαλυτερη ευθυνη απο το 0%. Αν εξαιρεσεις τον Πινεδα που ηταν μεγαλη κινηση, οτι εχει φερει αποτελει τροχοπεδι για την ομαδα και την επιβαρυνει με μεγαλα συμβολαια και ελαχιστη προσφορα. Καλενς, Πιζαρο, Περειρα, Λαμελα. Ολοι αυτοι ειναι δικα του κονε και προτασεις. Επισης ειναι συνυπευθυνος σε πολλα παραδοξα. Τα χουμε πει. Μη αριστερο μπακ, επιμονη σε παιχτες οπως ο Χατζισαφι η ο Αμραμπατ. Περυσι δεν πηραμε καλο δεξι εξτρεμ, εκεινο του Μεξικου τον ΑΝτουνιες, γτ του κανε λεει ο Αμραμπατ και λιγους μηνες μετα τον αποδεσμευσε και παιζαμε χωρις δεξι εξτρεμ γτ υπηρχε και το προβλημα του με τον Ελιασον…
Η ΑΕΚ χρειαζεται ριζικη ανανεωση σε στελεχη και νοοτροπια. Ειναι πολυ πισω και θυμιζει υποστελεχωμενο δημοσιο. Το φετινο καλοκαιρι θα δειξει πολλα
Κατι που ξεχασα. Δεν μπορω να πιστεψω οτι παραγοντας των ΑΕΚ, Παναθηναικου και Ολυμπιακου μπορουνε να σκεφτονται σοβαρα να προσλαβουν τον Λουτσεσκου. Δηλαδη τοση ανικανοτητα αντιληψης της περιρρεουσας ατμοσφαιρας? Μονο ο καμμενος Τιγρης τετοια
Απλά να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά πήγα λίγο από το ειδικό (ΑΕΚ) στο γενικό, οπότε κοιτώντας ψυχρά/τεχνοκρατικά τα πράγματα προσωπικά δεν θα έκρινα ότι από άποψης αποτελεσμάτων τουλάχιστον -τώρα αν παίζουνε και άλλα, αγνοώ.
Γενικά ένας προπονητής για μένα θα πρέπει να αποχωρεί όταν πια έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη των παικτών του, είτε όταν δεν είναι ικανός να τους μεταφέρει σωστά το πλάνο του, οπότε και τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.
Παιδια η φαση ειναι μισογεματο η μισοαδειο. Ο Αλμειδα φετος εχει κανει πανω κατω οτι εχουν κανει προπονητες που φυγανε κακην κακως απο την ΑΕΚ. Κανεις δεν λεει οτι ειναι ευκολο να βρεις προπονητη της προκοπης, ειδικα η ΑΕΚ, αλλα ουτε αδυνατο ειναι. Αλλαξε διοικηση η ΑΕΚ κ πρεπει να δουμε αν ειναι μια απο τα ιδια η εχει προοπτικες. Να δουμε τι ψαρια πιανει
Εγώ να ρωτήσω το εξής. Αν ο Αλμέιδα είχε έρθει πέρυσι πρώτη φορά και η ΑΕΚ δεν είχε πάρει το νταμπλ το 2023 συνεχίζοντας τις εμφανίσεις τύπου Πογιάτος (καλέ Πογιέτ εννοούσα, που τον θυμήθηκα αυτόν;) κτλ, πιστεύετε τώρα θα ήταν πιο κοντά στο να φύγει ή να μείνει; Ενώ η αυθόρμητη απάντηση στους περισσότερους θα ήταν ότι θα έφευγε, προσωπικά πιστεύω ότι χάνοντας το τον τίτλο στο τσακ πέρυσι και κρατώντας την ΑΕΚ εντός διεκδίκησης φέτος θα του δινόταν ευκαιρία και για τρίτη σεζόν.
Κοινώς πολλοί αντιμετωπίζουν τη σεζόν του νταμπλ ως σωσίβιο για τον Αλμέιδα, προσωπικά πιστεύω ότι είναι θηλειά στο λαιμό του - και φαίνεται αυτό κι από τις αντιδράσεις του (που ομολογουμένως έχουν ξεφύγει και είναι ο μόνος ενδοιασμός μου για το αν έχει μέλλον στην ΑΕΚ).
Βεβαίως υπάρχει ένα άλλο ερώτημα που δεν ξέρω αν θέλετε να ακούσετε. Μπορεί πλέον η ΑΕΚ να παίξει το ποδόσφαιρο της πρώτης χρονιάς με αυτή την ΕΠΟ; Και ας μην ανοίξουμε πάλι τη συζήτηση αν τότε ευνοήθηκε ή όχι, ας πάμε με τα νερά του ότι τώρα αδικείται. Ένα ποδόσφαιρο μεγάλης πίεσης και στα όρια του σκληρού όπως αυτό που έπαιζε την πρώτη χρονιά, με τον τρόπο που μαζέυει κάρτες η ΑΕΚ φέτος, θα είχε τύχη ακόμα κι αν είχε τους ποδοσφαιριστές να το κάνει; Ο Αραούχο του 2022-23 με την τωρινή διαιτησία (ξαναλέω, πάω με τα νερά ότι είναι άδικη και εχθρική προς την ΑΕΚ) θα τελείωνε τα παιχνίδια; Αν όχι, σε αυτήν την περίπτωση μπαίνει το ερώτημα αν μπορεί ο Αλμέιδα να υπηρετήσει ένα άλλο ποδόσφαιρο, προσαρμοσμένο στις τωρινές συνθήκες του πρωταθλήματος.
Μια ΑΕΚ δευτεροτριτη με αποκλεισμους απο Νοα κ εξαρες απο εσας δεν θεωρειται κ ιδιαιτερο επιτευμα. Εχουν φυγει κ για λιγοτερα προπονητες. Ουτως η αλλως συνηθως δευτεροτριτη ηταν.
Το χειροτερο ειναι οτι ο Αλμειδα το χει χασει ψυχολογικα, η ομαδα παιζει ασχημο αργο ποδοσφαιρο ενω θελει να παιξει γρηγορα κ πιεστικα, κ εχει καθε λιγους μηνες κ χειροτερη εικονα.
Επισης δεν εχει παιχτες με προοπτικες. Σε αυτο φταινε ολοι τους
Υπαρχει ποδοσφαιρικη απαντηση. Η να προσαρμοσει το στυλ του στους παιχτες που κ ο ιδιος εχει φερει, η να προσπαθησουν να φερουν παιχτες που εξυπηρετουν αυτο το συστημα κ οχι βετερανους, Χατζισαφηδες κτλ. Το ερωτημα δηλαδη του αν μπορει να κανει ο Αλμειδα αυτο που θελει ειναι σαν να προσπαθουμε να τετραγωνησουμε τον κυκλο. Ενα προβλημα μου μ αυτον ειναι κ η ανικανοτητα του να βγει απο αυτη την λουπα
εδώ μπαίνει και η ερώτηση: ξέρει ο Αλμέιδα τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει; γιατί αν όντως ξέρει και οι εισηγήσεις του είναι ο Λαμέλα και ήταν ο Πιζάρο, τότε δεν ξέρω τι να πω…
το ότι ίσως να μην ξέρει, ενισχύεται ότι στην τρίτη του χρονιά, δεν υπάρχουν στεγανά στην ομάδα. του στυλ “έχουμε κατακτήσει αυτό το στυλ παιχνιδιού, και τώρα πάμε σε κάτι άλλο. αλλά έχουμε το πλάνο της πρώτης σεζόν κεκτημένο, να υπάρχει κάπως”. Αυτό είναι που δε βλέπω εγώ και με ανησυχεία. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα Χ δέσιμο στην ομάδα που δεν υπάρχει.
Αν ο αλμευδα πάρει την 2η θέση,πάρει και 2 νίκες με 3-0 από τον αδιάφορο οσφπ,μια νίκη με Βιτόρια,μια με Κλεφτοκοτα,νομίζω ότι θα πάρει κάποιους πόντους πάλι.
Αλλά το θέμα είναι ότι αν αποφασίσουν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία σε αυτόν,όπου θα χτίσει από την αρχή μια νέα ομάδα το καλοκαίρι,διότι αν τον απολύσει ο ραλίστας θα πρέπει να πληρώσει την μεγάλη του αποζημίωση και να πληρώσει εκ νέου νέο ακριβό συμβόλαιο για κοουτς απο το πάνω ράφι,υπάρχουν αυτά τα λεφτά άραγε?
Δεν μπορω να καταλαβω αυτους που προβαλουν ως επιχειρημα οτι η ΑΕΚ με αλμευδα προπονητη,οτι χτυπαει τον τιτλο καθε χρονο,οτι ειναι ανταγωνιστικη εν συγκρισει με αλλες χρονιες που εμενε 3η η 4η καταιδρωμενη,η ομαδα εχει το πλεονεκτημα να μην εχει ευρωπαικες υποχρεωσεις εδω και 2 συναπτα ετη απο μηνα αυγουστο,ουτε αυτο μπορεσε να εκμεταλλευτει.
Δηλαδη λογιζεται ως επιτυχια αυτο,οτι χαθηκε ο τιτλος περυσι στο νημα,ενω φετος μεχρι πριν γινει το 0-1 απο τον οσφπ, ημασταν στους 2 ποντους διαφορα? Ειναι επιτυχια η το μη χειρον βελτιστο?