Αεκαρα

Δευτερο ημιχρονο καλο παντως. Βοηθησαν ο Λιουμπισιτς και κυριως ο Γκατσινοβιτς. Το κεντρο στο πρωτο ημιχρονο με ανετοιμο Πινεδα, Μανταλο και Περειρα ηταν τραγωδια. Δεν κοβανε τιποτα και παιχνιδι καναμε μονο με γιομες. Γενικα το παραμυθι Μανταλος στο 6 ειναι εφιαλτικο. Απορω δηλαδη. Στο δευτερο ημιχρονο δεν ειναι πουθενα. Δεν προλαβαινε σε κανενα σημειο τον ρυθμο.
Ελπιζω να παρουν ενα καλο 6αρι εκει που να γεμιζει τον χωρο.
Επισης παρτε επιτελους εναν επιθετικο με ολους τους χαζογκοληδες εκει περα. Και τελος και ενα δεξι μπακ γιατι ο Λαζαρος αρμενιζει χωρις μυαλο.

Ασχετο, αλλα ρε παιδια για καποιο λογο μου φαινεται πολυ συμπαθητικος ο καραφλας. Ειδικα εκει πριν καθε συνεντευξη που χει αυτο το τικ και μασαει τα χειλια του. Μακαρι να μας βγει καλος

1 Like

Αν στρωσει την αμυνα πρωτα,να μην τρωμε το ευκολο γκολ,εμπρος θα βρισκουμε ενα γκολ,αλλα με Πιερο δεν βλεπω φως.

Mαλλον αποχωρει ο σιμανσκι γραφουν,δεν με χαλαει,τον βαρεθηκαμε,κουρασε ο παικτης,οτι ειχε να δωσει το εδωσε.

2 Likes

Καλα τα λεει ο Σαμπρακος. Ουσιαστικα περιγραφει το χαλι που χουν αφησει απο περυσι στην ομαδα.

1 Like

Είναι σε κάποιον σταθμό ραδιοφώνου αυτή η ψυχή?
Έχω να τον ακούσω από εποχές sportfm.

Δεν εχω ιδεα, αλλα ανεβαζει συχνα βιντεο που εχουν ενδιαφερον

Εχει γινει content creator και ουσιαστικα πουλαει “δουλειες” σε διαφορες εταιριες. Η συνεργασια με το Σ24 ηρθε αφου ειχε φυγει απο Γκαζετα, αν δεν κανω λαθος. Δεν νομιζω οτι ειναι σε ραδιοφωνο, δεν το εχει αναγκη αλλωστε αφου εχει το ΥΤ καναλι του. Εχω αποψη για τον συγκεκριμενο, αλλα δεν ειναι της παρουσης.

1 Like

Δεν μπορω να φανταστω κανεναν απο οσους εχουν κανει ρεπορταζ για τον οποιο εχω καλη γνωμη η που να μην θεωρουσα οτι ειναι διαπλεκομενος. Ο Σαμπρακος παντως ειτε οταν ηταν ρεπορτερ, ειτε τωρα μου ειναι πιο συμπαθης σαν παρουσια απο κατι Κετσετζογλου, Τσακιρηδες, Βουλγαρη κτλ.

για αυτούς δεν ξέρω καν αν είναι δημοσιογράφοι! :stuck_out_tongue:

πάντα είναι πιο συμπαθείς όσοι δεν ασχολούνται με οπαδικά ρεπορτάζ. Και φυσικά ειδικά όσοι έχουν αντίληψη και προσπαθούν να κάνουν και κάποια ανάλυση παραπάνω πέρα από το να αναμασάνε τα χαρτάκια που τους δίνουν από τις ΠΑΕ

o Σαμπράκος εποχές αν θυμάμαι καλά 2004, ήταν ρεπορτερ ΑΕΚ στον σπορτφμ.

Μετα καπως εξαφανιστηκε, και επανηλθε σαν all around σχολιαστης. Πλεον εχει και yt (σχεδόν όπως οι περισσότεροι) και με βάση αυτό, δουλεύει πότε με τον ένα, πότε με τον άλλο.

Δεν πουλάει εκδουλεύσεις σίγουρα, αλλά από την άλλη, είναι και πολύ vanilla για το γούστο μου γι αυτο αν και τον σέβομαι, δεν τον πολυβλέπω. Με κοιμίζει και το ύφος του, μοιάζει να νυστάζει συνέχεια.

Εχω την εντυπωση ότι στο athletiko.gr γινεται ωραια δουλειά. στο κανάλι τους στο yt ειναι κάπως πιο ειλικρινεις στα θεματα της ομαδας.

1 Like

Καταλαβαινω απολυτα τον διαχωρισμο που κανετε. Η διαφορα ειναι οτι ο Σαμπρακος σαν ρεπορτερ δεν ειχε διαφορα με τους τρεις που αναφερατε ως ρεπορτερ. Δεν θα χρησιμοποιουσα τον ορο “διαπλεκομενος”, διοτι η συντριπτικη πλειοψηφεια δεν κερδιζε τπτ απο τις ΠΑΕ (ισχυει για ολους τους ρεπορτερ, γι’ αυτο γενικευω). Γνωριζω προσωπικα αρκετους απο οσους εχετε αναφερει κατα καιρους εδω. Ειδικα Βουλγαρη και Καπετανακο, ειναι ολοι πολυ δυνατοι στο ρεπορταζ και ο Σαμπρακος (τοτε) απο τους καλυτερους.

Ομοιως ξερω πολλους περισσοτερους απο το ρεπορταζ του Παναθηναϊκου και του Ολυμπιακου. Τελος παντων, η φαση εχει αλλαξει απο τα παλια, αλλα δεν ειναι της ωρας για να το αναλυσω. Ο Σαμπρακος αποτελει την γενια ρεπορτερ '00ς (1997-1998 περιπου, για να ειμαι ακριβης) με την οποια εγω μεγαλωσα, εκεινη της μεταβασης απο τους σπουδαιους ρεπορτερ ομαδων του '90, σε εκεινους των “νον πειπερ” των '10ς. Ειναι της γενιας “Sportday”, μιας εφημεριδας που πουλουσε αποψη (μυαλοπωλειο την λεγαμε) και επισης αποτελουσε ιδρυτικο στελεχος του λεγομενου Ντεμοτεχνειου. Οι υπολοιπες λεπτομερειες ειναι για καποια αλλη στιγμη και αλλον χωρο.

Η στροφη του στο content ειναι αποτελεσμα της εκρηξης του ιντερνετ, εκει οπου το ρεπορταζ δεν αποτελουσε πια θεμα ερευνας αλλα non paper. Πολυ σωστα σκεφτηκε οτι αυτο δεν τραβαει, πηρε το “μυαλοπωλειο” που τοσο αγαπαει το online κοινο (επισης το ιντερνετ βοηθησε τον καθε οπαδο να νομιζει οτι μπορει να ξερει τι συμβαινει στην ομαδα του) και το εβαλε στο διαδικτυο. Εξαιρετικη επιλογη και του το δινω. Απλως εμενα δεν μου αρεσει το ρεπορταζ-αποψη, αυτο ειναι ολο.

Στο ιδιο καραβι και ο Τσωχος, αλλα κυριως η αστεια περιπτωση του Καισσαρη και αρκετοι αλλοι “αστερες”. Ανθρωποι που βρηκαν χωρο για να πουλησουν αποψη, εφτιαξαν προφιλ “ειδικου” στο κοινο και στην πραγματικοτητα ρωτουσαν τους πραγματικους ρεπορτερ (προφανως στο ξεκινημα) για να μαθουν τι παιζει, αφου δεν ειχαν πρωτογενη πληροφορια.

4 Likes

@jonkyr βρε συ αν δεν ειναι το κατακαλοκαιρο η εποχη για “τετοιες κουβεντες”, ποτε είναι ; τώρα πες τα που βαριομαστε στο γραφειο και εξω εχει 57 βαθμους και δεν εχουμε και αγωνιστικη. Αλλιως το χειμωνα θα παλευουμε με τα ερωτηματα “γιατι δεν πηραν φορ”.

Η αναλυση σου με βρισκει συμφωνω, μεχρι το σημειο του yt. Νομιζω οτι το yt εδωσε και παλι την ελευθερια στους δημοσιογραφους να λενε (σχεδον), ό,τι θελουν, καθως δεν μπορει το yt να τους απολυσει. Εγω πιστευω πως πλεον, παραεχουμε πολυ ρεπορταζ και δεν ξερεις ποιον να πρωτοακουσεις.

Εμενα μου αρεσει και ο Καισσαρης και ο Τσαρλυ πχ (και ο Τσωχος σε ενα βαθμο), γιατι θελουμε και αποψη - και ειναι οκ να μην συμφωνουμε παντα.

Με τους ρεπορτερ τα βαζω, γιατι απο τη μια καταλαβαινω πως δεν μπορεις να πας κοντα στην ΠΑΕ που σε ταϊζει (πχ αν τα σπασεις με την ΑΕΚ και σου κοψουν την προσβαση, εμεινες χωρις δουλεια, και δεν ειναι οτι οι συγκεκριμενοι μπορουν να κανουν και κατι αλλο στη ζωη τους), απο την αλλη ομως, μου μοιαζουν να μην εχουν ακρες στο εξωτερικο και να στηριζεται η δουλεια τους μονο απο ότι διαρρεει η ΑΕΚ. ειδικα φετος, ολοι τρεχουν πισω απο τις εξελιξεις και λενε μετα “τα λεγαμε εμεις”, οταν στα ρεπορταζ λενε γενικολογιες.

επισης μιας κ λετε για Καισσαρη, ο,τι και να λετε, ο τυπος τουλαχιστον πηγε την αναλυση ενα βημα παρακατω στα ελληνικα πραγματα (την ιδια ωρα που στο εξωτερικο εχουν διαδραστικα γραφηματα και βιντεο) - η αναλυση των ρεπορτερ ΑΕΚ ειναι “δεν κανει ο Πηλιος για αριστερο μπακ”, χωρις να λεει κανεις, τι κανει ή δεν κάνει. Και βλεπεις λεει τωρα θα ξεκινησει παλι ο Πηλιος αυριο και λεγανε “δεν εχει κερδισει ο Πενραης τον Χατζαρα”. τετοιο ρεπορταζ, να διαβαζω τις εντεκαδες οταν τις δινει η ΠΑΕ, κανω και εγω.

3 Likes

Κοιταξε, εβαλες πολλα θεματα, εχω λιγη δουλιτσα και η αναλυση δεν ειναι τοσο απλη οσο να απαντω σε quotes, αλλα θα προσπαθησω να το κανω. Καλυτερα αυτη η συζητηση να γινοταν απο κοντα, διοτι δεν ειναι απλως “1, 2, 3”, αλλα εχει να κανει με το context της εποχης. Θα καταλαβεις λιγο πιο κατω τι εννοω…

:rofl:

Δεν κατηγορησα το ΥΤ, αν φανηκε ετσι. Καλα εκαναν ολοι, τεχνολογικη εξελιξη ειναι. Εχω αντιρρηση με το οτι ο καθενας βρηκε ενα μεσο για να κανει “ρεπορταζ”, χωρις να εχει αποψη. Ο Σαμπρακος φυσικα και ξερει. Δεκαδες αλλοι ομως εμαθαν να χρησιμοποιουν το “τα λεγαμε εμεις” υπερ τους. Και ξερεις γιατι; Επειδη καποτε στις εφημεριδες ο χωρος ηταν περιορισμενος και επρεπε να δωσεις ρεπορταζ, γι’ αυτο σε αγοραζαν. Στο ιντερνετ πρεπει να κερδισεις engagement επειδη το monetization ειναι διαφορετικο. Θελεις χρονο και viewers, οποτε πρεπει να λες παπατζες για ωρα, οι οποιες μαλιστα να ειναι και πειστικες. Υπαρχουν αλλα 10 σημεια στα οποια μπορω να σταθω, αλλα τα προσπερναω για την ωρα, επειδη δεν ξερω αν εχω δικιο.

Στη δικη μου κλιμακα ειναι εντελως αναποδη η σειρα. Ο Τσωχος ειναι δημοσιογραφαρα, ο Καισσαρης ενας τυπος που χωρις το ονομα του μπαμπα δεν θα περνουσε εξω απο εφημεριδα, ο Τσαρλι ενας τυπος που βρηκε ανοιχτη την πορτα χαρη στην εξελιξη του “μυαλοπωλειου” και του στοιχηματος, για να μπει στον χωρο. Αν αυτος ειναι δημοσιογραφος ή τελος παντων “μελος του Τυπου”, εγω ειμαι αστροναυτης. Και δεν ειμαι.

Εννοειται, αυτο ελειπε ρε. Επισης, κραταω αυτη την ατακα για συνδεση με το παραπανω: ενας βασικος λογος που οι Τσαρληδες εγιναν φιρμες ειναι το γεγονος οτι ολοι εμεις νομιζουμε οτι μαθαμε “ρεπορταζ”. Θα το πω κομψα, με αλλους συμφορουμιτες εχουμε ξεκαθαρισει οτι υπαρχει απο μεγαλο μερος του κοινου απεχθεια για τους επαγγελματιες των περισσοτερων ειδων. Ε, οι δημοσιογραφοι ειναι επαγγελματιες και δεν εχετε την παραμικρη ιδεα ποσο δυσκολο ειναι το (κανονικο) ρεπορταζ. Σιγουρα δεν γινεται με ενα τηλεφωνο, μια βιντεοκαμερα και γραφικα. Αυτο παει για τον Καισσαρη, διαβασε παρακατω…

Ε ναι. Βασικα, αρκουσε ενα λαθος για να σου τα σπασει η ομαδα χωρις να φταις, να μπεις σε δυσμενεια. Τα νον πειπερ οφειλονται στο γεγονος οτι οι ομαδες εκοψαν την προσβαση στο προπονητικο κεντρο. Οσο αστειο κι αν ακουγεται αυτο. Εμπαινες στο προπονητικο, εβλεπες με τα ματια σου τι γινοταν. Μιλουσες με παικτες μετα (κοπηκε κι αυτο σταδιακα, πιο αργα). Μιλουσες με σταφ. Κι ηξερες τι ωρα εκλανε ο καθενας. Οι ΠΑΕ (αρχικα) επελεξαν την μαζικη ενημερωση, αλλα “στους δικους μας” και “στους αλλους”. Αν ησουν στους αλλους, δεν ειχες προσβαση και δεν σου μιλουσαν οι περισσοτεροι, ειχε τελειωσει το ρεπορταζ. Οποτε προσπαθουσες να εισαι με “εμας”. Ξερω κοσμο που ειχε αποφασισει οτι εγω θα ειμαι απεναντι και θα σας τα γραφω ολα, διοτι ειμαι δημοσιογραφος. Και τα καταφεραν σε μεγαλο βαθμο.

Σημερα δεν ξερω. Π.χ. ο Τσανακας (ρεπορταζ Ολυ) εχει, το ξερω. Σε διαβεβαιω οτι, τουλαχιστον στη δεκαετια των '00ς, οι ελληνες ρεπορτερ ηταν απο τους καλυτερους στην Ευρωπη, για οσα ανεφερα παραπανω, συν επειδη ο Τυπος στην Ελλαδα απαιτουσε να κανεις τα παντα. Εχεις ακουσει ποτε οτι “οι αθλητικογραφοι ειναι οι καλυτεροι ρεπορτερ γιατι κανουν τα παντα”;

Αυτο ειναι επειδη το αθλητικο ρεπορταζ μπορει να περιλαμβανει αθλητικο, πολιτικο, αστυνομικο, δικαστικο, διεθνες, κοινωνικο, ακομη και πολιτιστικο ρεπορταζ. Πολλες φορες σε εναν και μονο αγωνα, μπορουν να γινουν ολα αυτα μαζι (π.χ. επεισοδια σε ενα διεθνες ματς). Μπορει να ακουγεται αστειο, αλλα εκατονταδες “αθλητικογραφοι” (υποτιμητικος ορος, απο τα 60ς, αλλα το γραφω επιτηδες ετσι) εχουν γραψει ρεπορταζ για εφημεριδες και καναλια που δεν ηταν του πεδιου τους και ηταν ισαξιοι των συναδελφων τους.

Ενταξει, αυτο συμβαινει λογω της εξελιξης των νον πειπερς και τους στρατου δημοσιογραφων-οπαδων που εχει φτιαχτει, με τις ευλογιες των ομαδων. Ο Αγγελου (παλιος) ηταν σχεδονχουλιγκαν και “σκεπαστη”, αλλα οταν η ΑΕΚ εκανε μλκς, την γαμουσε. Ο Βουλγαρης ισως ειναι πολυ πιο αεκτζης απο εσενα (δεν σε ξερω, αλλα σε διαβεβαιω οτι δεν φανταζεσαι ποσο), αλλα θα υποστηριξει τα συμφεροντα της ομαδας για τους λογους που ανεφερα παραπανω (δεν το εκανε στα late '00ς, οταν ηταν αλλιως και πιο λασκα τα πραγματα).

Συμφωνω. Δεν εχω να του προσαψω κατι. Αλλα βλεπεις την μικρη εικονα. Θα μπορουσες να το κανεις κι εσυ στα '00ς, αλλα δεν ειχες προσβαση στα δεδομενα. Βασικα, δεν υπηρχαν δεδομενα. Καλα καλα δεν υπηρχε ιντερνετ. Συνεπως, πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι. Ο τυπος βρεθηκε στο σωστο σημειο, τη σωστη στιγμη και θα προσθεσω, με το σωστο επιθετο. Δεν ειναι κατι ξεχωριστο, αν δουλευε στην Αθλητικη Ηχω ή τον Φιλαθλο, οπως ο πατερας του, θα εψαχνε φωτογραφιες για την εφημεριδα.

Αλλα βρεθηκε στο Σ24 που σκαει περιπου 20-30Κ το μηνα για στατιστικες υπηρεσιες (για λογαριασμο του) και εκεινος το εξελιξε. Μαγκια του προφανως, αλλα δεν θα τον πω και πρωτοπορο. Ειδικα οταν δεν μπορει να κανει κατι αλλο εκτος απο το να εκφερει αποψη, αφου ρεπορταζ ειναι αδυνατον να κανει. Εγγυημενα.

3 Likes

Ωραία κουβέντα (ειδικά για όταν βαιρέσαι καλοκαίρι, συμφωνώ). Για Σαμπράκο θα πω ότι είνα ο ένας από τους δύο “ρεπόρτερ ομάδας” που δε με έπεισαν ποτέ ότι υποστηρίζουν κιόλας την ομάδα που κάνουν ρεπορτάζ. Κι αυτό τους το πιστώνω. Ο άλλος είναι ο Σερέτης του Παναθηναϊκού. Καθόλου τυχαία και οι δύο έγιναν πιο all around συντάκτες όταν ο (σύγχρονός τους στον Σπορ φμ αν δεν κάνω λάθος) Νικολακόπουλος ακόμα αναλύει πόσο αδικείται ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία κάθε χρόνο.

Κατά τα άλλα θα πω ότι οι ρεπόρτερ είναι αντιπθητικοί στον περισσότερο κόσμο τόσο γιατί δεν κάνουν ούτε αυτοί πρωτογενές ρεπορτάζ (ό,τι τους πουν οι ομάδες μεταφέρουν) όσο και γιατί δε μιλάνε για μπάλα. Για αυτό βρήκαν και χώρο οι κάθε Τσάρλι και Καίσαρης, γιατί μιλάνε για ποδόσφαιρο - με όσα ξέρουν και όσα καταλαβαίνουν. Για πολλά χρόνια για να ακούσεις κάποιον να μιλάει για τακτική και στήσιμο στο γήπεδο έπρεπε να καταλήξεις στον Καρπετόπουλο ή τον Γεωργίου. Χρειάζεται να πω γιατί αυτές δεν είναι και τόσο καλές επιλογές;

Ρεπορτάζ παρεμπιπτόντως δεν είναι μόνο οι μεταγραφές ή το ποιος παίκτης θα παίξει στον επόμενο αγώνα. Ρεπορτάζ είναι κυρίως θέματα όπως το γήπεδο της ομάδας, τα οικονομικά, η μετοχική σύσταση, το κλίμα στην ομάδα, οι κλίκες στην ομάδα, πώς γίνεται η προπόνηση και ποιος πάει στην προπόνηση κτλ κτλ. Κάποια από αυτά δεν τα αγγίζουν ποτέ, άλλα τα ξέρουν αλλά δεν τα λένε παρά μετά από χρόνια. Ρεπορτάζ έκανε ο Συρίγος π.χ. Πουλήθηκε κοτζάμ ΑΕΚ και οι ρεπόρτερ της ομάδας δεν ήξεραν (; ) τίποτα. Η είδηση βγήκε πρώτη φορα από το εντελώς κόκκινο to10.gr αν δεν κάνω λάθος (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι καλή πηγή για αυτά που δε θέλουν οι ομάδες μας να ξέρουμε, αν οι ομάδες μας δεν είναι ο Ολυμπιακός).

5 Likes

Μεγάλο σχόλιο. Εκ των υστερων, βγηκε ο Αρναουτογλου και του ξέφυγε πως οι συζητησεις ειχαν αρχισει απο τον Ιανουάριο, ίσως και νωρίτερα, αλλα κανεις δεν ειπε τιποτα για να μην χαλασει το κλιμα στην ομαδα. Εγω θα πω για να μην χαλασει και το ντηλ, γιατι φαντάσου να ξενερωσει ο Χ Ψ Ηλιοπουλος με τις διαρροες, και μετα να εχεις για εχθρο τον… τιγρη. δεν θα το ηθελα για την οικογενεια μου. Καλες ειδησεις εχει βγαλει για την ΑΕΚ και ο νικολακό, που γράφει το ιδιο κειμενο κυκλικά, 30 χρόνια τώρα, και απ’οτι ξερω, δεν παει καν γηπεδο.

Για Καισσαρη θα διαφωνησω παλι, καθως πολλοι εκ των υστερων παλεψαν να κανουν κατι αναλογο, αλλα δεν το κανουν το ιδιο καλα ή πειστικά. Τον βαριέμαι σε φάσεις ; ναι. υπερβαλλει ; ναι. συμφωνω σε ολα; όχι. Αλλα προσωπικα ειχα κουραστει με τις αερολογίες - ειδικα στην ΑΕΚ, και ειδικα για τους Ελληνες, καθε καλοκαιρι ακουγαμε “εσωτερικη μεταγγραφη ο Μανταλος/Ροτα/Αθανασιαδης/Γαλανοπουλος”, για να ακουμε τον Οκτώβρη “που πας με Μανταλο/Ροτα/Αθανασιαδη/Μανταλο” βασικό.

Επίσης να σημειώσω το εξής - αν δεν κανω λαθος, η πλειοψηφια των ρεπορτερ ειναι γεννημα της κερκίδας - πιτσιρικαδες που δεν πηγαιναν τα γραμματα, ειχαν ακρες λογω ενασχολησης, και το εκαναν επαγγελμα. Πχ εγω στα 40 μου, δεν μπορω να γινω ρεπορτερ, κανεις δεν θα μου μιλησει. Το ιδιο και ο Καισαρης, με τον μπαμπα γαυρο (αν δεν κανω λαθος).

Οσο και να τους αντιπαθω, τους καταλαβαινω κι ολας. πχ στα της ΑΕΚ, διερρευσε οτι ξυριζουν τον Σιμανσκι, τωρα οι Πολωνοι τον θελουν τσαμπα με λυση συμβολαιου. Στον γαυρο, ομερτά, και πουλανε και τις καλτσες των κομμενων, μια μια. Ή πχ αναγνωριζω στον Καρπετ οτι γραφει καθαρα οτι επιχειρηματικα ο μαρινακης ειναι πολυ μπροστά, όταν οι ρεπορτερ ΑΕΚ λενε οτι “πρεπει να αλλαξουν πολλα” και αφου ο Ηλιοπουλος εκανε πλιατσικο στον ΠΑΟΚ με Γεωργιαδη και τους μικρους (btw κατι πολυ ενδιαφερον που δειχνει και την κατασταση στον ΠΑΟΚ), ΜΕΤΑ αρχισαν να λενε διαφορα.

1 Like

Τον Τσωχο τον συμπαθω πολυ ειναι η αληθεια.
Ο Βουλγαρης σιγουρα ειναι βαμμενος ΑΕΚ αλλα τα χουν κανει σαν τα μουτρα τους και απο οτι καταλαβαινω ειναι πλεον persona non grata στην διοικηση. Παντως ποτε δεν τον πηγαινα. Φανταζομαι ηταν και πισω απο αυτες τις ηλιθιες περσονες τυπου insider, γκρανκασας και ενωσιτης που γραφουν μια φορα την εβδομαδα στο ενωση και λενε κατι απιστευτες μλκς καθε φορα και καλα ψαγμενες και ιντριγκαδορικες. Για το ποσο ας πουμε φθονουνε την ΑΕΚ…γελαει ο κοσμος.
Σιγουρα ενας που γραφει εκει ειναι και ο Τσακιρης ντε…Θεε μου ποσο ενοχλητικος. Πραγματικα αυτος και ο Κετσετζογλου, απορω πως κυκλοφορουνε εξω και δεν τους κοροιδευουνε συνεχεια.

ΥΓ. Ο Καπετανακος ειναι ακομα συμπαθητικος και φαινεται να προσπαθει να δωσει ακομα την εντυπωση στον κοσμο οτι κανει και καποιο ρεπορταζ και οχι μονο νον πεηπερ

O Κετσετζογλου παντως δεν ειναι να τον ακους live.
Ψαχνει να βρει σωστές λέξεις να χρησιμοποιήσει (σαν να μην ξερει καλα την γλώσσα) και κομπιάζει ολη την ώρα.

1 Like

Ουφ, too much information και λιγος χρονος. Για τους μισους που αναφερατε παραπανω, εχω προσωπικη αποψη. Σαμπρακος και Σερετης (εξαιρετικο παιδι), απλως ειναι μετριοπαθεις. Δουλευουν/δουλευαν ως πραγματικοι δημοσιογραφοι και αυτος ειναι ο λογος που εγιναν all around. Δεν τους “χωρεσε” η αλλαγη συστηματος απο τις ΠΑΕ, αλλα ειναι ικανοι για διαφορετικα πραγματα. Υπαρχουν πολλοι τετοιοι.

Ο Καρπετ ξερει πολλη μπαλα, ομως στο δευτερο μισο της καριερας του επελεξε το μπικικινι αντι της δουλειας. Η γνωριμια και η συνεργασια με τον Πανουτσο ηταν το turning point, διοτι ειδαν τον χωρο που ανοιγοταν. Και μιας κι ανεφερα τον Πανουτσο, αυτος κι αν δεν ηξερε τπτ αλλα πουλουσε γνωση (με την καταπληκτικη πενα του, βεβαια). Ο Γεωργιου ηξερε μπαλα, αλλα ηταν τυχοδιωκτης και μιλουσε αιρετικα σαν ενα τρολ της εποχης του, οταν δεν ξεραμε τον ορο τρολ. Πολλα απο αυτα που ελεγε παντως, τα υποστηριζε στην καθημερινη του ζωη, δεν ηταν μονο για την καμερα και το ραδιο.

Ο Νικολακοπουλος ειναι αυτος που βλεπετε. Πραγματι δεν ξερει πού ειναι το γηπεδο πια, βλεπει απειρες ωρες μπαλας, αλλα ειναι σαν τζουκμποξ. Οποιος πληρωσει περισσοτερα, τον εχει. Επαγγελματικα εννοω, οχι τπτ μεμπτο. Οταν εκανε ρεπορταζ στο ξεκινημα του, ηταν αλλο πραγμα. Τεραστιο μαμουνι, αποτελεσμα του Φιλαθλου, οπου τοτε εβαζε ο Καραγιαννιδης για 1-2 εβδομαδες οπαδους π.χ. ολυμπιακου να κανουν ρεπορταζ παναθηναϊκου και αντιστροφα (true story και ο λογος ειναι το σχολιο για το to10.gr που εγινε παραπανω). Το επαθε ο Ζαρμακουπης και ο Νικολακοπουλος, για μικρο διαστημα φυσικα. Ισως ο Ζαρμα και ο Γρηγοροπουλος, αρχαια ιστορια πια.

Εχω παραδειγμα ολυμπιακου που εκανε ρεπορταζ ΑΕΚ για εφημεριδα και ραδιοφωνο, αλλα σας διαβεβαιω: οταν κανεις ρεπορταζ ομαδας, δεν ειναι κριτηριο η οπαδικη σου ταυτοτητα. Ειναι πλεον δουλεια και σχεσεις, συνεπως τοτε ειχες να καλυψεις τριπλο δρομο αν η ομαδα εχει μαθει οτι εισαι “αλλοθρησκος”. Εφυγα…

Υ.Γ.: Πολλα που εγιναν στην πορεια, στις σχεσεις ομαδων-ρεπορτερ, ηρθαν απο τη Μπαγερν. Τοτε, εκει στις αρχες του 2000, δυο ρεπορτερ της ομαδας ειχαν μηνιαια ενα ραντεβου με δυο μελη του συμβουλιου, αν θυμαμαι καλα τον προεδρο Γιουπ Χαινκες ( ; ) και καποιον αλλον. Μιλουσες δλδ σε κορυφαιο επιπεδο, χωρις κασετοφωνα και off the record. Ρωτουσες ο,τι ηθελες και επαιρνες απαντηση. Δεν ειχες ομως δικαιωμα να τα πεις. Αρα, ηξερες τα παντα για την ομαδα, ομως ησουν υπολογος σε διαρροες, ειδικα οταν οι ερωτησεις συνηθως ηταν ευκολο να γινουν tracked. Καπως ετσι δημιουργηθηκαν τα νον πειπερ στις ελληνικες ομαδες, διοτι πολυ απλα εδω θελουν ακομη περισσοτερο ελεγχο απο ο,τι στη Μπαγερν. Και φυσικα ειμαστε Ελλαδα, καπου γραψατε παραπανω για εναν τιγρη και μια πιθανη διαρροη απο δημοσιογραφο :wink:

5 Likes

Μιλάμε για εποχές “Hollywood FC”;

Τότε ήταν σκέτο σουρωτήρι η Μπάγερν ρε

FC Hollywood ηταν κυριως τη δεκαετια 90-00ς, σωστα τα λες. Δεν ηταν ο Χαινκες, οπως εγραψα απο μνημης, αλλα ο Ρουμενιγκε τοτε προεδρος (οπως εψαξα). Πηγα να γραψω οτι ο αλλος executive στα μιτινγκ ηταν ο Μπεκενμπαουερ, σκεφτηκα “μπα, μλκ θα γραψεις” και τελικα ειδα οτι ηταν μαζι με τον Ρουμενιγκε στο board.

Ολα οσα εγραψα γινονταν στα τελη των 90ς, οταν πραγματι εβγαιναν ολα προς τα εξω. Αυτη η τακτικη ηταν η ιδεα των γερμανων για να μειωθουν οι διαρροες. Μιλουσαν με τους ρεπορτερ, για να μην ανακατευουν περισσοτερο τα πραγματα. Ειχαν την πληροφορια, αλλα λογω συμφωνιας δεν μπορουσαν να την χρησιμοποιησουν αμεσα. Ειχαν βεβαια το lead, αλλα ακομη κι ετσι η επομενη ερευνα επρεπε να ειναι προσεκτικη, διοτι αναγκαστικα θα επεφταν πανω σε ο,τι ειχαν μαθει και δεν μπορουσαν να δημοσιευσουν.