Όπως ο μποτρίνι, δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία. Το πώς πήρε αυτό το πέναλτυ ο τετεη και μάλιστα έδωσε και 2 κίτρινες, είναι στη σφαίρα του απίθανου. Μετά τρώνε καλοσκαμη. Στο β σπρώχνουν δύο επιθετικούς της ΑΕΚ μέσα στην περιοχή, πάλι τίποτα. Δεν ξέρω, θα πω ότι απλά σφυρίζουν κακοί διαιτητές .
Η Κηφισιά είναι μια πολύ καλή ομάδα, που ήξερε τι ήθελε να κάνει στον αγώνα . Θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα . Απίθανα πράγματα από τετεη, που κοίταξα ότι είναι ήδη 25 και δεν έχει βιογραφικό. Είναι η χρονιά του ; Μάλλον, αν κρίνω πώς ζορισε τον Κροάτη .
Η ΑΕΚ , δύο πρόσωπα.
Στο Α, ήταν ακόμα στο Τσέλιε. Μπήκε άγρια η Κηφισιά, και η ΑΕΚ δεν άλλαζε δύο πάσες. Θα μπορούσαμε να είχαμε φάει τρία γκολ, μεγάλο παλι πρόβλημα στις αντεπιθέσεις και ανοικτό γήπεδο. Λες και περπατούσαμε . Και γράφω λες…
Γιατί με δέκα είπε να τρέξει η ΑΕΚ ή έστω να σφίξει. Το γκολ του Γιοβιτς είναι μεγάλο από κάθε άποψη, από το τσουνάμι, μέχρι το πώς κρατιέται πίσω να μην βγει οφφσαηντ, ενώ ζητάει και τη μπάλα.
MVP μακράν ο Θωμάς Ε. Αυτός κράτησε την ομάδα στο ματς.
Να δούμε τι θα γίνει με Μουκουντι, η ομάδα έχει κενα, δεν είναι για πρωτάθλημα, αλλά με Γιοβιτς μέσα στα ματς, κάνει ανατροπές.
Εξακολουθώ να πιστεύω στον μποτρίνι, αλλά έχουμε αργούς παίκτες και αυτό θα κοστίσει. Πρέπει να μπουν κ άλλοι στο ροτεσιον, ξεκινώντας από τους αμυντικούς. Και ίσως να σκεφτεί και ένα 3-5-2
Ο Βιντα είναι 36,είναι φιλότιμος αλλά δεν μπορεί πια,ο Μουκουντι δεν στρίβει,ο Ρότα δεν έχει επιστροφές,ο Στρακοσα κάνει γκάφες,ο Πινέδα μήπως θέλει να φύγει? Δεν υπάρχει Πινέδα της 1ης χρονιάς,ο παίκτης δεν τα δίνει όλα,κάνει και λάθη.
Ευτυχώς τράβηξαν Γιοβιτς,Μαρίν και το 2-1 μας κράτησε ζωντανούς,η αποβολη ίσως μας έκανε και καλό.
Πολύ κακο το πρώτο 40λεπτο,ίσως χειρότερο από το 3-1 με την Τσέλιε.
Ναι για τον φετινό Στρακοσια λέω,το πέναλτυ είναι δικο του λάθος,το έπιασε βέβαια,αλλά η έξοδος του ήταν γκάφα.Στο 2-1 με την Τσέλιε διώχνει τη σέντρα πάνω στον Κοβάσεβιτς.
Έφαγε ο Κουεστα γκολ κάτω από την σέντρα,οπότε μπήκε και αυτός στη λίστα μαζί με τον Στρακοσια.
Το πέναλτυ της Κηφισιάς σήμερα είναι γελοίο, και ελπίζω να υπάρχει κάποιος κανονισμός να το δικαιολογεί, από αυτούς που αλλάζουν κάθε τόσο. Το πιάνει, μετά πιάνει και τετ α τετ τετεη. Είσαι πολύ αδικος
O Στρακοσα μεχρι τωρα ειναι ο πιο φορμαρισμενος τερματοφυλακας στην χωρα για φετος. Εχει κανει φοβερο ξεκινημα. Εχει κανει παρα πολλες καλες αποκρουσεις και εχει βγαλει και πολλα τετ α τετ. Μακαρι να συνεχισει ετσι.
Θεωρώ ότι η άμεση επαναφορά μετά το Τσέλιε, θα τον βοηθήσει. Επιασε πέναλτυ για την ΑΕΚ μετα το 2021, και ειχε καλές τοποθετήσεις. Το μονο που του προσάπτω, ειναι οτι παρα-εμπιστευεται τα πόδια του, αλλά αν δεν δοκιμάσει και κάτι εκεί, πως θα μάθει/παίξει?
Χωρίς να έχω δει το παιχνίδι συνολικά (δέχομαι κιόλας ότι μπορεί να αδικήθηκε η ΑΕΚ στη μεγάλη εικόνα, δεν έχω ιδέα) πάντως στο γκολ που ακυρώνεται της Κηφισιάς, πέρα του ότι δεν μου είναι ξεκάθαρο αν βρίσκει στο χέρι ή στο πλευρό του επιθετικού η μπάλα, αν δεν δώσεις γκολ εκεί πρέπει να δώσει πέναλτι στον Τετεη. Θέλω να πω ότι ίσως ο διαιτητής προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες κάνοντας λάθη επί λαθών. Ακομα και το πέναλτυ στο 92 δεν είναι αυτό που λέμε μαρς. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι, αλλά άπειρα τέτοια δεν έχουν δοθεί κιόλας.
Ξαναλέω, έχω δει μόνο αυτές τις δύο φάσεις από τις επίμαχες, δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Εγω θυμαμαι από τον παλιο κανονισμο, ότι όταν πηδάει επιθετικός στη μικρή περιοχή, το πλεονέκτημα ειναι του τέρματος. Τον βρίσκει στον αέρα ο Στρακόσια στην πλάτη, πέφτει ο Τετέη κάτω και κρατάει το πρόσωπό του, λες και έχει φάει χαστούκι, τον βλέπουν στο VAR και δίνουν πέναλτυ. Ξαναλεω, οι κανονισμοι αλλάζουν κάθε χρονιά, αλλά δίνει και 2 κίτρινες (!!).
Υπάρχει άλλη φάση στο Β που αμυντικός της Κηφισιάς κλωτσάει μπάλα πάνω σε χέρι άλλου αμυντικού, στη μεγάλη περιοχή, δεν δίνει τίποτα, αλλά έχω διαβάσει πως πλέον από τόσο μικρές αποστάσεις θεωρείται ακούσιο.
Στο 2-2, σε κόρνερ, σπρώχνονται και οι δύο επιθετικοί της ΑΕΚ, και ειδικά τον Γιόβιτς τον χτυπάνε αλλά ΜΜΑ, δεν δίνει τίποτα.
Γενικά και εγώ είμαι υπερ του να δίνονται μονο τα μαρς πέναλτυ, αλλά εφόσον είναι, δεν υπάρχει και συζήτηση.
Για το ακυρωθεν γκολ της Κηφισιάς, νομιζω οτι βρίσκει την μπάλα σίγουρα με το δεύτερο χέρι - για το πρώτο δεν ειμαι σίγουρος. Το είδαν ομως στο VAR και επίσης και η Κηφησία αν θυμαμαι καλά , το δέχτηκε και τότε, και μετά. Λέει πολλά αυτό.
Το πιο βασικό θέμα που έχει η ΑΕΚ με την συγκεκριμένη διαιτησία ειναι οι πάμπολες κάρτες που πήρε χωρίς λόγο (μακάρι να ήταν σκληρότερη η ομάδα, δεν θα ειχε τέτοια εικονα), με δύο ντέρμπυ να έρχονται.
Εδιτ : ειναι συνηθες παντως οι Ελληνες διαιτητες να διορθωνουν λαθη με άλλα λάθη.
Δες το τράβηγμα φανέλας που κάνει ο Βίντα στον Τετέη στην ίδια φάση. Αν ακυρωθεί το γκολ δεν καταλαβαίνω πώς δεν είναι πέναλτι. Τα υπόλοιπα δεν τα έχω δει, θα δεχτώ την ερμηνεία σου γιατί έτσι κι αλλιώς με βολέυει χαχα. Δεν είναι η ΑΕΚ το σύστημα φέτος (ούτε πέρυσι), το ξέρουμε όλοι αυτό.
ειλικρινά δεν νομίζω πως δουλεύει έτσι το VAR. δεν ειναι cherry picking, να βρισκεις πόσες παραβάσεις έγιναν και να αποφασίζεις ποια σε βολεύει. Στα γκολ αυτό που κοιτάνε ειναι αν πρώτα υπάρχει φάση (πχ άουτ, φάουλ σε κλεψιμο κτλ) - αν κρίνουν ότι υπάρχει, μετά κοιτάνε αν υπάρχει γκολ (οφφσάηντ, γραμμή, χέρι κτλ). Δεν λένε ότι αν δεν υπάρξει γκολ, μετά γυρίζουμε πίσω να δούμε τι έγινε. Στις περιγραφές αυτό εξηγούν πάντα - “το var κοιτάει αν υπάρχει φάση”. Δεν σου λέει αν δεν βάλεις γκολ, έχεις δεύτερη ευκαιρία - πχ αν κρίνουν οτι υπάρχει πέναλτυ, μετά η φάση κανονικά σταματάει. Αν δώσει το πλεονέκτημα, δεν μπορεί μετα να το πάρει πίσω, επειδή ο επιθετικός το έριξε στα πουλιά, ή έκανε χέρι.
νομίζω στη συγκεκριμένη φάση (δεν έχω παρατηρήσει τι έγινε πριν, είδα μόνο τα highlights), θα μπορούσε να εξετάσει και να πει, “αφού δεν μπήκε γκολ, βλέπω παράβαση για πέναλτι που λανθασμένα δε σφυρίχθηκε”. αλλά τονίζω ότι ΝΟΜΙΖΩ και δεν είμαι σίγουρος.
πάντως ακόμα και μετριοπαθείς με τη διαιτησία φίλοι και γνωστοί, μιλάνε για σφάξιμο της ΑΕΚ
Έτσι είναι. Αρχικά ΌΛΕΣ οι φάσεις που είναι πιθανές για πέναλτι μπορούν να υποδειχθούν από το VAR. Ακόμα κι αν η φάση συνεχίστηκε και μετά μπήκε γκολ για την άλλη ομάδα. Επιπλέον εδώ μιλάμε για την ίδια μία φάση.
Όσο για το σφαγή της ΑΕΚ, ίσως και να είναι. Πάντως δε βλέπω (δυστυχώς) πρόθεση. Απλά μάλλον πολύ κακή διαιτητική ομάδα. Αν είχε πρόθεση όπως λέω είχε ευκαιρίες είτε να δώσει (κι άλλες) φάσεις στην Κηφισιά, είτε να μη δώσει το πέναλτι στο 92.
Εκτός αν δεν τους ένοιαζε το αποτέλεσμα και τους ένοιαζε μόνο να κιτρινίσουν τους παίκτες, κι αυτά τα έχουμε δει
Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι τράβηγμα, ειδικα για πέναλτυ, όποιος έχει λινκ ας δώσει.
Διαφωνώ σε ενα σημειο - αν ο διαιτητής (και ο βαρ κ ολοι) δώσουν πλεονέκτημα, δεν μπορούν μετά να το πάρουν πίσω. Ειδικα στη φάση που το πλεονέκτημα δινεται καθως εισαι σε προνομιακή θέση για γκολ. Μονο καρτες δίνουν εκ των υστέρων.
Ο διαιτητης εδωσε κιτρινη στον Νικολιτς στο 20’. Σε ενα σβηστό ματς εκεινη τη στιγμή, που η ΑΕΚ χάνει, εκτός έδρας. Δεν ξερω ποσο και τι πρόθεση είχε, αλλά ας μείνουμε στο ότι,
αν είναι πέναλτι και δεν μπει γκολ, δεν υπάρχει πλεονέκτημα. και το VAR διορθώνει τον διαιτητή και επεμβαίνει.
αυτά τώρα σε θεωρητική συζήτηση για το πως λειτουργεί το VAR.
επίσης το VAR θα επέμβει μόλις σταματήσει μια φάση, οπότε μπορεί να είναι κάποιο πέναλτυ, να πάει το παιχνίδι στην άλλη περιοχή να βγει κόρνερ ξερωγω, και να το γυρίσω πίσω στο πέναλτι
Πλεονέκτημα τύπου, δεν σταματάω τη φάση. Τεσπα, VARίστας δεν ειμαι. Αλλα επιμένω ότι δεν θυμάμαι κάτι, θα ψάξω το βίντεο
edit: επισης κυκλοφορει στα σοσιαλ, το τακλιν του Βιντα, στο οποιο ο Τετεη περναει απο πανω και συνεχιζει ανενοχλητος, για το οποιο ο Βιντα πηρε κιτρινη, παροτι ουτε σηκωσε ποδι, ουτε τιποτα.
Ασχετως διαιτησίας, εχουμε σοβαρα θεματα σε καθε παιχνιδι.
Το πιο βασικο ειναι οτι παιζουμε με ακυρα αμυντικα χαφ και κακό στήσιμο σε ΚΑΘΕ πρωτο ημίχρονο.
Μεχρι στιγμής την εχουμε γλιτώσει (οχι προφανως στην Ευρωπη) επειδη δεν εχουμε παιξει καποιο ντερμπι εως τώρα.
Ο Νικολιτς οφειλει να σοβαρευτεί και να ενεργοποιήσει εστω τον Γιονσον μεχρι να επιστρεψει ο Περειρα.