Μιας και έγραψες ότι “ολο ειρωνεύομαι” (που όχι, απλά σας τσιγκλάω - αποδειξη οτι με ΑΕΚτζηδες και Κρισπ, μια χαρα μιλαμε για μπαλα), θες να γράψεις κάτι ουσιαστικά ποδοσφαιρικό για το ίδιο το ματς, να καταλάβω που και αν διαφωνούμε. Στο τοπικ σας κλαιτε πάλι, εγω ειμαι πιο ψύχραιμος. Τωρα πάλι τα ίδια, whataboutism κτλ. Εχουν απαντηθει αυτα.
Δεν είδα το 1ο ημίχρονο, αλλά σίγουρα το 1ο γκολ του Γιόβιτς είναι άψογο και σε κίνηση να μπει μπροστά από τον αμυντικό (οκ ο Γεντβάι ήταν αλλά και πάλι) και σε εκτέλεση όπως ερχόταν με εσωτερικό φάλτσο η μπάλα.
Το 2ο γκολ έρχεται από καραμπόλα στην περιοχή, δεν το χαρίζει η άμυνα (χαρίζω σημαίνει δίνω τη μπάλα στον αντίπαλο, όχι δεν απομακρύνω τη μπάλα, αυτό είναι απλά χαμένη μονομαχία), προφανώς δεν είναι ό,τι πιο δύσκολο έχει υπάρξει αλλά και πάλι απαιτεί γρήγορα αντακλαστικά από τον φορ.
Όσο για το τρίτο, αυτό ναι είναι προπόνησης, αλλά προέρχεται από ανάκτηση μπάλας, γρήγορη μετάβαση, γέμισμα στην απέναντι πλευρά, ωραία κίνηση και εκτέλεση του Ζοάο Μάριο. ΟΚ, εδώ βέβαια μπορούμε να πούμε ότι οι αμυντικοί μαρκάρουν με τα μάτια (ειδικά το δεξί μπακ που δίνει 5-6 μέτρα στον Μάριο) και δείχνουν ψιλοπαραιτημένοι κάνοντάς τα όλα πιο εύκολα.
Όχι όλο ειρωνεύεσαι, μόνο ειρωνεύεσαι. Οπότε όχι, θα μείνω στη φοβερή ποδοσφαιρική ανάλυση “ο Νίκολιτς περίμενε ότι ο ΠΑΟ θα καταρρεύσει” και σε αυτά που έχουν ήδη απαντηθεί αλλά ποτέ δεν έχουν απαντηθεί - στυλ Μαρινάκη της ΝΔ παρεμπιπτόντως .
Μίλα με τους άλλους που πιστεύεις ότι τα λέτε καλά.
Χθες σε μπεταράδες και sport24 και νομιζω και ο ίδιος ο Ράφα, είπε ότι ο ΠΑΟ υποφέρει από θέμα ψυχολογίας και κατέρρευσε. Εκτιμω πως ο Νικολιτς, που ειναι η δουλεια του να τα ξέρει αυτά, θα ήταν ενήμερος.
Προφανώς και έπαιζε. Και όντως ήταν νίκη του ΠΑΟΚ. Το “χάρισε” πάει στο ότι ήταν στο χέρι της ΑΕΚ να κρατήσει ένα αποτέλεσμα υπέρ της, με λίγα λεπτά να απομένουν. Με λάθος τακτική άφησε την μπάλα στο αντίπαλο να παίξει. Ενώ μπορούσε για 15-20 λεπτά με τις καθυστερήσεις να παίξει ταμπούρι και να κλείσει χώρους.
Τεσπα, να χαμε να λέγαμε. Πρέπει να απολογούμαστε που κερδίζουμε επειδή ήταν σε κακό φεγγάρι ο αντίπαλος. Ενώ δεν δεχθήκαμε καν σοβαρή φάση!!
edit: ο άλλος έβαλε 4 γκολ χθες, έχει βγει πρώτος σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα στα 23 του, έχει πάρει μεταγραφάρα στη Ρεάλ, και συζητάμε αν είναι γκολτζής ή όχι
Αυτό. Δεν δεχθήκαμε φάση, και επιλέξαμε να παμε με 4δα δημιουργων στη μεσαια γραμμη και 2 επιθετικους γιατι ξερουμε πως τα χαφ και η 4δα τους πισω δεν μαρκαρουν καλα ειδικα στον χωρο οποτε θελει πιεση και θα αρχιζαν τα λαθη. Εκμεταλλευθηκαμε υπεραριθμιες στα φτερα επειδη συγκλινουν και δεν γυριζαν στην αμυνα, και αναμενομενα με γρηγορες ανακτησεις θα βγαζαμε φασεις. Πινεδα δλδ εκανε αθορυβα μεγαλο ματς. Μιλησε η κλαση και καναμε ενα δυσκολο 1-0.
Και αμυντικα, η 4δα μας στο κεντρο επιλεχθηκε ΚΑΙ γιατι εχει πολλα τρεξιματα και γυριζε για να καλυπτει χωρους στην αμυνα, για να μην βγει χωρους ο ΠΑΟ, που εκει θα μας εκανε ζημια. Μουκουντι καταπιε τον Τεττέη, πηγαιναμε πρωτοι σε ολες τις μονομαχιες, οι αντιπαλοι δεν ηξεραν τι να κανουν με την μπαλα, και στο κακο μας ημιχρονο βγαλαμε το μισο πλανο (χασαμε στο τελευταιο 20λεπτο την κατοχη).
Στο δευτερο, σωστες αλλαγες για να παρουμε πλατος και τη μεσαια γραμμη, ο ΠΑΟ δεν απαντησε ποτε σε αυτες ή στα δικα του λαθη, τον σβησαμε απο το γηπεδο και στο 2-0 κατερρευσαν, πραγμα που εχουν κανει αρκετες φορες.
Κυνικο πλανο, αποτελεσματικος ντροσχο, επαγγελματικη νικη.
σε κακό φεγγάρι είσαι με τον ΟΦΗ, που δεν βάζεις ενέργεια και μένεις εκτός. ο ΠΑΟ παλεύει για την τετράδα, έχει 1000 προβλήματα, τα γράφουν μεταξύ τους, αλλά αν τα γράψουμε εμείς, “ειρωνευόμαστε”. Τωρα αν υπάρχουν οπαδοι ΠΑΟ που θεωρούν ότι το μάτς ηταν για κάτι άλλο πέρα από ήττα χθες, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Εδω γράφουμε ότι η ΑΕΚ κέρδισε , χωρις να ιδρώσει, πράγμα που δείχνει και την διαφορά των δύο ομάδων.
Για τα λοιπα whataboutism, θα ειχε νοήμα να συζητιόνται, αν ο συνομιλητής έκανε ένα κόπο να θυμηθεί τι έχει ειπωθεί. Προσωπικά δεν αντέχω να ξεκινάω συνέχεια από το 0.
οι ΑΕΚάρες πείτε τίποτα για το παιχνίδι. Μεχρι κ ο Κρισπ κόπιασε και έγραψε για μπάλα, σε ματς που δεν έπαιζε
Καμμία απολογία, ποιος είπε κάτι τέτοιο. Μαγκιά σας και να το γιορτάσετε, δε γίνονται κάθε μέρα τέτοια σκορ. Απλά ο Μοντεκρίστο παρεξηγήθηκε που είπαμε ότι τα γκολ τα χαρίσαμε και κάνουμε μία ολόκληρη συζήτηση πάνω σε αυτό χωρίς λόγο.
Ναι τα γκολ τα χάρισε η άμυνα του ΠΑΟ που ήταν απούσα σε κάθε ένα από αυτά. Ναι ο Γιόβιτς στο πρώτο γκολ κάνει εκτέλεση μεγάλου πάικτου, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ναι η ΑΕΚ σπεκούλαρε στο ότι με ένα γκολ μπροστά δε θα κινδυνεύσει με έναν αντίπαλο που έχει εμφανές πρόβλημα δημιουργίας και τελικής πάσας ή εκτέλεσης. Ναι η ΑΕΚ τα βρηκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορούσε να ανπτυχθεί καθόλου. Ναι ο ΠΑΟ κατέρρευσε μετά το δεύτερο γκολ. Ναι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα όχι μόνο χθες αλλά συνολικά (και προσωπικά θα ήθελα να το πάρει από τους υπόλοιπους δύο - στηρίζουμε πάντα την ομάδα που δεν έχει την ΕΠΟ μαζί της - εκτός αν αυτή είναι ο Ολυμπιακός). Ναι τα γκολ μπήκαν κόντρα στη ροή του αγώνα, χωρίς κάποια πίεση της ΑΕΚ κάνοντας απλές φάσεις (μία σέντρα, ένα στημένο) χωρίς ουσιαστική απειλή, κάνοντας δηλαδή τα βασικά.
Μπορούν να ισχύουν όλα μαζί, δε χρειάζεται να ισχύει μόνο ένα. Αλλά κάποιοι τα θέλουν εδώ μονά ζυγά δικά τους.
(Παρεμπιτόντως τα παραπάνω δεν είναι ποδοσφαιρική ανάλυση, να ξέρουμε τι λέμε. Περιγραφή του αγώνα είναι)
Άρα είσαι τσιτωμένος ακόμα και όταν… συμφωνούμε κατ’ ουσίαν ;
Να ρωτήσω κάτι ;
Ήταν το ματς δικο του του ΠΑΟ και για κάποιο λόγο, το χάρισε ; Ήταν πριν τον αγώνα, καλύτερη ομάδα ; Είχε μια άμυνα μπετό, που κοιμήθηκε ; Έπρεπε να το πάρει το ματς, και το έχασε για κάποιο ανεξήγητο λόγο ;
Γιατι εκεί έγκειται η διαφορά - χαρίζω σημαίνει είναι δικό μου και το δίνω στον άλλο. Όταν απλά η άμυνα ειναι ανεπαρκής ή σε κακή νύχτα ή και τα δύο, τίποτα δεν χαρίζει. Χάνει, καθαρά και ξάστερα
Τσιτωμένος είμαι γιατί μιλάς μονίμως ειρωνικά. Λες για εμάς ότι κάνουμε φλεήμινγκ επειδή απλά γράφουμε σε θρεντ άλλης ομάδας και το κάνεις συνέχεια με τις ειρωνείες σου σε κάθε θρεντ (και μη αθλητικό συχνά).
Χαρίζω σε αθλητικό πλάισιο σημαίνει “δεν κάνω ούτε τα βασικά χωρίς να βρίσκομαι καν υπό πίεση”. Αν για παράδειγμα ένας τερματοφύλακας δώσει την μπάλα στον αντίπαλο σε κενή εστία ούτε δικό του ήταν το παιχνίδι, ούτε έπρεπε να το πάρει. Χάρισε όμως το γκολ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχουμε δύο γκολ όπου ο αμυντικός μας δεν μαρκάρει καν το παίκτη του, στις δύο μόνες φάσεις που ο παικτης αυτός του κάνει, και μετά δύο ακόμα γκολ που η άμυνα ανοίγει για να αφήσουν τους αντίπαλους να σκοράρουν. Ούτε σε στημένο παιχνίδι τέτοια γκολ. Και αυτά είναι τα 4 πρώτα σουτ που βρίσκουν εστία. Ε, τωρα εσύ βρες ένα άλλο ρήμα για αυτά, δεν ξέρω. Μην κάνουμε τώρα εκπαίδευση σε αθλητική λιγκο 1.01. Όλοι ξέρουμε πώς χρησιμοποιούνται κάποιοι όροι.
Έχεις κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό σου
;
Κακίες, μπρινι-όλοι οι τερματοφύλακες μπορεί να τυχει να το κάνουν
ε όχι. Αν έρθουν και άλλοι χρήστες (και μη βάζελοι) και με εγκαλέσουν, θα σκεφτώ το σχόλιό σου. Τουναντίον, γράφαμε για ΑΕΚ μια χαρα εδώ, και κάποια στιγμή, κανα χρονο πριν, μπήκατε κάποιοι βάζελοι γκαζωμένοι, με οχι.και.τοσο.κομψα σχόλια, που κατέληξαν σε προσωπικές ειρωνείες/αιχμές - πράγμα που btw δεν κάνω εγώ ποτέ. Λυπάμαι που δεν δέχομαι blanket statements για τη συμπεριφορά μου, μια χαρά τα λέω στο φόρουμ, δεν έχει παραπονεθεί κανένας. Και αν έχω στεναχωρήσει κάποιον και τα διαβάζει αυτά, ας το πει σε πμ, να ζητήσω και συγνωμη και να παραδεχθώ και λάθος. Δεν έχω πρόβλημα.
ειναι πολυ προφανές ότι δεν συμφωνούμε στους όρους, εξ’ ου και το μπουνίδι
Τραγικο δευτερο ημιχρονο. Δεν καταλαβαινω την επιμονη του να παιζουμε με αδειο κεντρο. Τι περιμενουν επιτελους να παρουν ενα αμυντικο χαφ της προκοπης; Επισης γτ πια αυτη η εμμονη με τον Πηλιο κ τον Ζοαο Μαριο; Κακιστοι.
Αρκετοι παικτες εκτος του παιχνιδιου,τι φοβηθηκαν να διεκδικησουν το 0-2,κοψοχολιασμα παλι.Το θεμα ειναι οτι και οι αλλαγες που μπηκαν δεν προσφεραν κατι.
Βλέπω Τσούμπερ στον Ατρόμητο και συγκινήθηκα.
Να συγκρίνουμε πόσο κακό β ημίχρονο είχε η ΑΕΚ,με το πόσο κακό β ημίχρονο είχε ο ΠΑΟ.![]()
![]()
Μου λείπει ο Τσούμπερ. Πάντα στην καρδιά μας.
Είδα μονο το Α και δεν έχω να πω πολλα. όσο ο Γιοβιτς τραβάει το κάρο, η ΑΕΚ θα ειναι καλά. Η Κυριακή θα δείξει τι μπορεί να κάνει ο οργανισμός και αν χάσει, ελπίζω να μην αρχίσει πάλι η αποδόμηση, μιας και φαβορί για το πρωτάθλημα δεν ειμαστε.
Λένε θα πάρουμε χαφ αυτή την εβδομάδα και μάλιστα εντεκαδάτο. Για να δούμε…
Σαχαμπο. Εξελιξιμος δείχνει.
Να δούμε.