υποθετική η κουβέντα. επιμένω σε αυτό που είπα, ότι δε μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα για αυτούς τους λόγους, αλλά όσο πιο κοντά τους είμαστε τόσο καλύτερα. Η ομάδα ακόμα χτίζεται. Ας προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στην Ευρώπη και θα πάρουμε το πρωτάθλημα του 2027 που θα έχουμε και πιο δουλεμένη ομάδα
edit κι εγώ
ο Βάργκα ήρθε από ήδη γεμάτη σεζόν, με ήδη πολλά γκολ. Αυτός είναι και συνεχίζει.
Ο Γιόβιτς χρειάστηκε λίγο χρόνο στις αρχές, και είναι φυσιολογικό.
Ο Νίκολιτς επίσης χρειάστηκε χρόνο όπως είναι φυσιολογικό, και κατάφερε να κοντράρει τον Ολυμπιακό, έχοντας μόνο 9 μήνες στον πάγκο της ομάδας με 8-9 παίκτες από την περσινή χρονιά στην 11άδα.
Έχουμε δρόμο ακόμα, όσο προχωράμε με σχέδιο και επαγγελματισμό. Πρώτη φορά όσο θυμάμαι την ΑΕΚ.
Καλα και να χασει η ΑΕΚ στην Τουμπα μεσα στην διεκδικηση ειναι. Ολοι τους εναλασσονται στο + - 3. Το κακο με την ΑΕΚ ειναι οτι ακομα δεν πειθει στα ντερμπι με Ολυμπιακο και ΠΑΟΚ, αλλα το προσπαθει και το πλησιαζει. Για μενα μονο ο ΠΑΟΚ πειθει σε αυτα. Εχει πολυ ψωμι ακομα
Ας δούμε τις κάρτες που έχει η ΑΕΚ σε σχέση με τον ανταγωνισμό της, ενώ ταυτόχρονα πόσο σκλήρ παίζει η ΑΕΚ σε σχέση με τον ανταγωνισμό της. Πόσο ξύλο παίζει πχ ο Ολυμπιακός και περνάνε όλα, και πόσα απλά μαρκαρίσματα κάνει παίκτης της ΑΕΚ και δέχεται κατευθείαν κίτρινη κάρτα.
Χθες σε ένα ματς με τον Πανσερραϊκό χωρίς τελική και με κατοχή 20-80 υπέρ της ΑΕΚ, η ΑΕΚ πήρε 2 κίτρινες. Η μία για φάουλ σε διεκδίκηση μπάλας, και η άλλη για θέατρο σε παίχτη που ενώ πέφτει, σηκώνεται αμέσως να συνεχίσει χωρίς να ζητάει τίποτα!
Ας δούμε επίσης το πως κατεβαίνουν οι “μικρές” ομάδες κόντρα στην ΑΕΚ και πως κατεβαίνουν απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. πχ ο Αστέρας την Τετάρτη κόντρα στον Ολυμπιακό.
Δεν έχει νόημα να αναλύσω άλλο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι έγραψα και παραπάνω, ότι η ΑΕΚ είναι ακόμα στο χτίσιμο. Έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και έχει αρχίσει να κοντράρει τους άλλους δύο. Αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο για να πούμε ότι έχει πιάσει συγκεκριμένα στάνταρ απόδοσης.
Εγώ είμαι 100% μαζί σου. Συμφωνώ και στηρίζω ΑΕΚ φέτος μια που εμείς δε βλέπουμε κορυφή ούτε με κυάλι αν και πιστεύω (κι εγώ) δεν θα την αφήσουν οι “λεπτομέρειες”.
Είναι όμως εντυπωσιακό πώς λίγα χρόνια πριν σε ανάλογες συζητήσεις όταν η ΑΕΚ είχε την ΕΠΟ και τις ομάδες-παραρτήματά της οι απαντήσεις ήταν ότι “δεν υπάρχει παράγκα όπως παλιά” ότι “κάποιες λεπτομέρειες διαιτητικές συμβάινουν που δεν κρίνουν το πρωτάθλημα” ότι κάποιες κραυγαλέες διαφορές στο πώς έπαιζαν κάποιες ομάδες την ΑΕΚ σε σχέση με τον Παναθηναικό ήταν “θεωρίες συνωμωσίας” κτλ κτλ. Όχι ότι έχει νόημα να ανοίξουμε πάλι παλιές κουβέντες, είναι ενδεικτική όμως η διαφορά προσέγγισης όταν η ομάδα μας ευνοοείται και όταν αδικείται. Και ναι, φέτος αδικήστε.
Κάπου το καλοκαίρι νομίζω σας είχα πει “καλωσήρθατε στην αντιπολίτευση, να δούμε τι θα λέτε φέτος”
νομίζω πως όταν η ΑΕΚ είχε την ΕΠΟ, επειδή την είχε σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, δεν υπήρχαν τόσο κραυγαλέες καταστάσεις, όπως το φετινό αβαντάζ που παίρνει ο Ολυμπιακός και μοιράζει το ξύλο του αιώνα.
Να θυμίσω επίσης ότι και τη χρονιά του νταμπλ η ΑΕΚ ήταν πάλι πρώτη σε κίτρινες, αλλά αυτό εξηγούνταν όντως από φάουλ που γινόταν είτε για να κοπούν αντεπιθέσεις (η ομάδα πίσω ήταν εκτεθειμένη) είτε από το έντονο press που οδηγούσε σε άτσαλα ή/και σκληρά μαρκαρίσματα.
Και φέτος ο ΠΑΟΚ έχει την ΕΠΟ “μαζί” με τον Ολυμπιακό. Και αν νομίζεις ότι είναι ο Ολυμπιακός ο βασικός “εχθρός”, πιστεύω κοιτάς στη λάθος κατέυθυνση. (καλά, πάντα ο Ολυμπιακός είναι ο βασικός εχθρός κάθε αξιοπρεπούς ανθρώπου, μιλάμε τώρα επί συγκεκριμένου θέματος).
Προσπάθησε να κάνει την ανταρσία με τον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο (αυτόν που έπαιζε τις ενώσεις στα δάχτυλά του όταν ήταν στην ΑΕΚ ντε) αλλά δεν του βγήκε. Ακόμα. Προφανώς θέλει όλη την πίτα, αλλά φαίνεται ότι για την ώρα δεν την έχει.
δλδ πιστεύεις ένας απαρχαιωμένος παράγοντας (Μελισσανίδης) μπορεί να έχει την ίδια δυναμική, και να ελέγξει τα ίδια όσα ελέγχει ένας παράγοντας που πάει να γίνει παγκοσμίου επιπέδου (Μαρινάκης);
που στο κάτω κάτω, την έκαψε και την ομάδα την τελευταία χρονιά, αφού ήξερε ότι θα φύγει, και εκτός του γηπέδου άφησε ρημαδιό