Καλα η φαση αυτη με τους παιχτες που ασχολειται η ΑΕΚ και παει και τους παιρνει συνοπτικα ο Παναθηναικος ειναι γελοια και για τους δυο πλεον για μενα.Χτες πρωι ο κλασικος βλακας ο Κετσετζογλου λεει στο ρεπορταζ του, “θεωρω οτι λογω εγωισμου ισως η ΑΕΚ χτυπησει τον Κανγκουα εκ νεου”. Μιση ωρα μετα ανακοινωθηκε και επισημα στον Παναθηναικο
Κατα τα αλλα για αλλο ενα καλοκαιρι μετα απο πρωταθλημα εχουν αρχισει να με ζωνουν τα φιδια. Ξεκινησε η κλασικη προπαγανδα 2 μηνες πριν οτι ειμαστε πολυ μπροστα του ανταγωνισμου, εχουμε πολυ χρονο να κανουμε τις κινησεις μας, εχουμε λιγα και συγκεκριμενα κενα κτλ κτλ κτλ.
Τελικα δυο εβδομαδες πριν το πρωτο επισημο παιχνιδι, ο Νικολιτς ζηταει παιχτες και η ομαδα ειναι ξεκαθαρα αποδυναμωμενη και με περισσοτερα κενα απο οσα ειχε στο τελος του πρωταθληματος. Και οι αρδ μιλανε συνεχως για 2-3 προσθηκες. Λες και υπαρχει ομαδα που παει για πρωταθλημα και τσαμπιονς λιγη διοργανωση με 20 παιχτες.
Ειμαστε ουσιαστικα μειον Πινεδα, Λιουμπισιτς, Περειρα, Ζοαο Μαριο, Ελιασον(ερωτηματικο ακομα) και για το βασικο ροτεησον εχουν ερθει οι Καιρινεν και Ζουμπκοβ. Παραμενουμε με 3 μολις μπακ και τον Ροτα να λεει σε προχτεσινη συνεντευξη οτι περυσι για ενα μεγαλο διαστημα επαιζε με πονους.
Ελπιζω ο Ριμπαλτα και οσοι εμπλεκονται να γνωριζουν οντως τι κανουν και να κινουνται πραγματικα και αποτελεσματικα στο παρασκηνιο. Ειναι πολυ ενοχλητικη η αδυναμια της ΑΕΚ να χτιζει πανω σε πρωταθληματικες χρονιες
Για την ώρα είμαστε ακόμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Μη γράφουμε ως μείον παίκτη τον Λιουμπισιτς γιατί ουσιαστικά δεν ήταν στα πλάνα ούτε πέρσι.
Αν κάτσουμε και τα βάλουμε κάτω, τώρα είναι η περίοδος που οι γίνονται μεταγραφές.
Επίσης και πέρσι που είχες τα 3 ματς των προκριματικών ο Νίκολιτς πήγε με τον κορμό της προηγούμενης χρονιάς και με πολύ σφιχτό rotation.
Έχουμε 20 μέρες για το πρώτο ματς των play offs του CHL.
Έχουμε καθυστερήσει; Ναι.
Υπάρχει χρόνος; Σίγουρα.
Δεν ειναι μονο θεμα ποιοτητας, αλλα και αριθμητικο. Ο Λιουμπισιτς ηταν μια κανονικη λυση. Επαιξε σε πολλα παιχνιδια. Ειχε και καποια γκολ και ασιστ και για ενα δυο μηνες βοηθησε πολυ. Η ομαδα εχει πολυ λιγους παιχτες αυτη την στιγμη και θα εχει λιγους παιχτες αν παρει μονο 2-3.
Δεν θεωρω οτι ο Παναθηναικος ειναι πισω απο μας σε ροστερ. Το αντιθετο. Απλα εκει ειναι αλλα τα θεματα
Πέρσι τέτοια εποχή κλαιγαμε για ντεσερς και τελικά ήρθε γιοβιτς.
Δεν ξέρω που θα κάτσει η μπίλια. Ίσως πάρουν ρίσκα που δεν θα βγουν. Από την άλλη , έχουν αποδείξει ότι έχουν πλάνο, το οποίο όμως δεν ξέρουμε ούτε εμείς ούτε κανείς. Θα δούμε.
Από ότι καταλαβαίνω, ο Κροάτης είναι περισσότερο οχταροδεκάρι, τύπου Μάνταλος δλδ. Δεν τον παίρνουμε για να κόβει και να συμμαζεύει ανασταλτικά, περισσότερο νομίζω πως θα φτιάχνει παιχνίδι και θα ενώνει κέντρο με επίθεση.
Εδώ δύο τινα προκύπτουν. Πρώτον, απ’όσο έχω καταλάβει πάλι από την περσινή σεζόν, ο Νίκολιτς δεν παίζει με καθαρό κόφτη, παίχτες δηλαδή τύπου Σιμόες, Γιόνσον κτλ, δεν είναι το στυλ του). Δεύτερον, όμως, έχω την αίσθηση πως όχι μόνο θέλει ένα σκυλί τύπου Πινέδα που να κάνει όλες τις δουλειές στο κέντρο, αλλά φέτος το έχει και ανάγκη λόγω υψηλότερων ευρωπαϊκών απαιτήσεων. Κοντολογίς, μου κάνει εντελώς Νίκολιτς σχήμα η τριάδα Μαρίν-Καϊρινεν (χωρίς να τον έχω δει, από όσα μου έχουν πει)-Μάγιερ για τα εντός συνόρων ματς, αλλά τουλάχιστον στην Ευρώπη θαρρώ πως καταλαβαίνει και ο ίδιος πως πρέπει να έχει και κάποιον κομάντο μέσα, δεν θα παίζουμε με Aberdeen φέτος.
Τέσπα, καφενειακά είναι όλα αυτά, εγώ ξέρω πως ανυπομονώ να ξαναδω ΑΕΚαρα όποιος και να έρθει.
Φιλε κ εγω οπως τον εκοψα κ τον “μελετησα”, πιο πολυ μου κανει για ο πιθανος παιχτης που θα εχει τον ρολο ενος πολυ καλου Μανταλου. 8αρο δεκαρι πολυ δημιουργικο. Κροατια συγκλινει κ απο τα πλαγια. Φαινεται πολυ καλη προσθηκη. Μονο ενα δυο κοντρολ που ειδα ηταν αρκετα για να με ψησουν πολυ. Αυτος ειναι ο υβριδικος μεσος θεωρω που ειπε ο Νικολιτς. Ο επιθετικος μεσος που παιζει παντου.
Θαρρω οτι ακολουθει το χαφ με την ενταση. Λογικα ενας Πινεδα ισως με λιγο περισσοτερη εμφαση στο ανασταλτικο αντι του οργανωτικου. Ισως κ οχι. Ενταση σιγουρα ομως.
Μια παρομοια περιπτωση αμυντικου η δεξιου μπακ κεετα ισως κ ενα αριστερο μπακ. Σιγουρα αν θα δωθει ο συμπαθεστατος Σκωτσεζος που τον εφαγε η υπηκοοτητα κ τα τριμερα τελειωματα του γιγαντα Πηλιου