Πολιτικές εξελίξεις

Και ομως βρηκα.:slight_smile:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=2006766
Ο βουλευτης ΚΚΕ Γ.Γκικας επεσε σε μεγαλη λουμπα με τα λεγομενα του.

Πόσο γελοίο και εκτός τόπου και χρόνου είναι να τσακώνονται τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς για το ποιο εκφράζει “σωστότερα” την οργή του κόσμου? Πόσο μονόφθαλμη και περιορισμένη είναι η οπτική των δύο αυτών κομμάτων? Αν ούτε τώρα δεν βλέπουν έναν κοινό εχθρό απέναντι στον οποίο οφείλουν να συστρατευθούν τότε είναι άξια της μοίρας τους…
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου που ουσιαστικά το ΣΥΡΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ουσιαστικά από αυτούς που το ΚΚΕ διέγραψε το 90. Δεν με ενδιαφέρει αν ο Σύρριζα θέλει να διαλύσει το ΚΚΕ. Δεν με ενδιαφέρει αν η Παπαρήγα πιστεύει ότι ο ΣΥΡΡΙΖΑ υποθάλπει εγκληματίες και δεν με ενδιαφέρει αν ο ΣΥΡΡΙΖΑ δεν είναι ριζοσπαστικός. Αυτά είναι παπάρες τέτοιες ώρες.Ουσιαστικά δεν με ενδιαφέρει ούτε ο ΣΥΡΡΙΖΑ ούτε το ΚΚΕ…
Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια υπήρξε αρκετός κόσμος ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ που θέλησε να κατέβει στον δρόμο να διαδηλώσει και να συστρατευθεί με συμπολίτες του. Πως κατάφεραν πάλι οι φωστήρες της αριστεράς να μην το αξιοποιήσουν??? ΕΛΕΟΣ πια με τα καπελώματα και τους μικροκομματισμούς και τα κόμπλεξ του καθενός.
Η κάθε κοινωνία έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. Και την αντιπολίτευση… Πόσο τεράστια αποτυχία είναι λοιπόν για την αριστερά αυτή η κατάσταση? Αυτή είναι η σημαντική ερώτηση. Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες ολκής…

E, καλά, το ανωτέρω είναι χαλαρά ΤΟ πολιτικό ποστ της χρονιάς, μη σας πω της τελευταίας 35ετίας… Μπράβο, ρε φίλε,χίλια μπράβο! Και λίγα λες!..

την οποια στην ελλαδα εκφραζει το … ???:-k

Μα ρε πούστη μου όλος ο κόσμος το ίδιο πράγμα λέει και εκφράζει στα κόμματα της αριστεράς. …Τέλος !!!πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Μόνο έτσι θα δούμε προκοπή.

Κι εγώ βαρέθηκα τη δημοκρατία του καφενείου…[-X Για να ξυπνάμε λιγάκι σιγά - σιγά…

Και μιας και με έχει πιάσει το αγωνιστικό μου αυτές τις μέρες, παραθέτω το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη το οποίο αν μη τι άλλο είναι επίκαιρο…

Eνα το χελιδόνι
κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος
θέλει δουλειά πολλή

Ένα το χελιδόνι
κι η άνοιξη ακριβή
για να γυρίσει ο ήλιος
θέλει δουλειά πολλή

Θέλει νεκροί χιλιάδες
να 'ναι στους τροχούς
Θέλει κι οι ζωντανοί να
δίνουν το αίμα τους
Θέλει κι οι ζωντανοί να
δίνουν το αίμα τους

Θεέ μου πρωτομάστορα
μ’ έχτισες μέσα στα βουνά
Θεέ μου πρωτομάστορα
μ’ έχτισες μές τη θάλασσα
Θεέ μου πρωτομάστορα
Θεέ μου πρωτομάστορα

Πάρθηκεν απ’ τους Μάγους
το σώμα του Μαγιού
το ‘χουνε θάψει σ’ ένα
μνήμα το πέλαγου
Πάρθηκεν απ’ τους Μάγους
το σώμα του Μαγιού
το ‘χουνε θάψει σ’ ένα
μνήμα το πέλαγου

Σ’ ένα βαθύ πηγάδι
το ‘χουνε κλειστό
μύρισε το σκοτάδι
Σ’ ένα βαθύ πηγάδι
το 'χουνε κλειστό
μύρισε το σκοτάδι

Θεέ μου πρωτομάστορα
Θεέ μου πρωτομάστορα
Θεέ μου πρωτομάστορα
Θεέ μου πρωτομάστορα

Όλα τα παραπάνω. Και κυρίως, να επικεντρώνουμε απλά στα προβλήματα και να μη ψάχνουμε “αντιπροσώπευση” από οποιοδήποτε κόμμα, διαφορετικά σωθήκαμε (και οι 300 βολεμένοι είναι πλάκα πλάκα, χέστηκαν ολοσχερώς).

Μιας και πιάσατε την κουβέντα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, παραθέτω αποσπάσματα από τα δύο τελευταία άρθρα του Καρπετόπουλου (που αφορούν γενικά στα ζητήματα των ημερών και στην αριστερά):

Συγχαρητήρια

[I]Υπάρχει σαφώς μια Ελλάδα με προβλήματα –πάντα υπήρχε. Καταλαβαίνω ότι με το πέρασμα των χρόνων οι απαιτήσεις αυξάνουν -κατανοώ όσους διαμαρτύρονται. Αλλά είναι ανάγκη να πούμε μια-δυο αλήθειες σε όλους τους πιτσιρικάδες που βλέπουν στο πλάκωμα με τους μπάτσους έναν προορισμό: η πρώτη ότι ποτέ η Ελλάδα δεν έζησε μεγαλύτερο επίπεδο κοινωνικής ευημερίας από αυτό που ζει σήμερα και ότι αυτό που χρειάζεται περισσότερο και από την ενθάρρυνση της διαμαρτυρίας είναι μια πρόταση για το πώς συνολικά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Αυτό είναι που λείπει από την Αριστερά που αγκαλιάζει την κοινωνική διαμαρτυρία: η πολιτική πρόταση.

Μολονότι λογιών λογιών τυχοδιώκτες και κομπογιαννίτες της πολιτικής περιγράφουν την Ελλάδα ως μια χώρα στα όρια της διάλυσης, όποιος έχει ζήσει δύσκολες καταστάσεις θυμάται πώς ήταν η χώρα και πώς έγινε. Η κοινωνική ευημερία στη χώρα μας είναι τέτοια ώστε ζούμε ενδιαφέρουσες παραδοξότητες, όπως π.χ. το να καμαρώνουμε αρχηγούς κομμάτων της Αριστεράς με ακίνητες περιουσίες τις οποίες θα ζήλευαν και φτασμένοι επιχειρηματίες. Είναι λογικό μια χώρα που ευημερεί να έχει και πλούσιους αριστερούς: η ευαισθησία, όταν έχεις λύσει τα προβλήματά σου, είναι ευκολότερη. Ωστόσο από τους ευαίσθητους περιμένω στο όνομα της Αριστεράς που υπηρετούν δυο-τρεις (έστω) σοβαρές προτάσεις: ακόμα π.χ. περιμένω το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω να πιστεύω ότι εμπορεύονται οργή -όποιος κάνει κάτι τέτοιο είναι αξιολύπητος, φτηνιάρης, ένας απλός εμποράκος μιζέριας που γουστάρει μια χώρα χειρότερη για να δικαιωθεί η δική του παρουσία διά της απόγνωσης. Δεν πιστεύω ότι η Αριστερά ξέμεινε τόσο από ιδέες ώστε να θεωρεί κοινωνικούς αγώνες τους πετροπόλεμους, τις μαγκιές εναντίον των ΜΑΤ, τις λεηλασίες στο κέντρο της Αθήνας. Και μην ακούσω πάλι το γνωστό επιχείρημα περί «γνωστών αγνώστων συνεργών τάχα μου του κράτους που αμαυρώνουν τους αγώνες»: η υποκρισία είναι χειρότερη και από τη φτώχεια σε προτάσεις.

Αυτό που ζούμε δεν είναι η λαϊκή οργή για τη δολοφονία ενός παιδιού. Η οδύνη δεν είναι λόγος για να γίνεται πλιάτσικο στα καμένα. Αυτό που ζούμε είναι μια πολιτική αρπαχτή: η ενθάρρυνση της κοινωνικής αναστάτωσης για να δικαιολογηθεί η απουσία πολιτικού λόγου, η φτώχεια σε προτάσεις και οράματα, η άρνηση της ευθύνης να βοηθήσεις μια χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Η αμήχανη να κάνει την παραμικρή σοβαρή πρόταση Αριστερά χειροκροτεί τη διάλυση της χώρας: τα θερμά μου συγχαρητήρια…
[/I]

( http://www.sport-fm.gr/article/157463 )

Και η συνέχεια:

Τζάμπα μάγκες

[I]Ηταν απίστευτα πολλά τα mail που πήρα χθες σχετικά με το σχόλιο για την ανυπαρξία της πρότασης της Αριστεράς. Ο κόσμος που μου έγραφε συμφωνεί με τη βασική μου διαπίστωση: είναι εύκολο να καταδικάζεις, να διαμαρτύρεσαι, να συμπαραστέκεσαι, και να δείχνεις και ευαισθησία (ειδικά άμα έχεις καμιά σαρανταριά διαμερίσματα και ζεις από τα νοίκια), αλλά είναι πιο σημαντικό να προτείνεις. Κανείς δεν έχει ακούσει από τους πολιτικάντηδες που ονομάζουν το πλιάτσικο «κοινωνική εξέγερση» ούτε μισή πρόταση. Χθες άκουσα τον Αλαβάνο να λέει ότι η πρότασή του είναι να αφουγκραστούμε τα παιδιά! Περίμενα ότι δεν θα άντεχε μετά την κατάθεση μιας τέτοιας πολιτικής σοφίας και θα λιποθυμούσε από την ένταση που δημιουργεί η ενέργεια της παραγωγής τόσο σπουδαίου πολιτικού λόγου, αλλά παραδόξως έμεινε ακμαίος στα τηλεοπτικά παράθυρα για να υπερασπίζεται με πάθος το τέλος της πολιτικής, δηλαδή την παραίτηση του κομματικού σχηματισμού που εκπροσωπεί από την ανάληψη οποιασδήποτε κυβερνητικής ευθύνης. Τόση τζάμπα μαγκιά δεν την αντέχω!

Η ιστορία που ζούμε έχει κάτι το πρωτόγνωρο. Αυτό δεν είναι η εξέγερση των παιδιών, που κάθε χρόνο γίνεται πριν από τα Χριστούγεννα: είναι η νομιμοποίηση της βίας διά μέσου μιας διαλεκτικής πολιτικής υποστήριξης. Πάντα η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ονειρευόταν να προκαλεί τέτοιου είδους αναστατώσεις. Ετσι αντιλαμβάνεται την επαναστατική δράση. Η διαφορά σε σχέση με παλιότερα είναι ότι, όταν υπήρχε η Αριστερά των προτάσεων και των λύσεων, κάθε τέτοιου τύπου φασαρία, μικρή ή μεγάλη, καταγγελλόταν από την ίδια την Αριστερά ως συνειδητή συνεργασία ακραίων κύκλων με παρακρατικά παρακλάδια. Οι εκρήξεις προκαλούνταν για να συγκαλυφθούν κυβερνητικά σκάνδαλα και λογιών λογιών «Βατοπέδια» ή για να βγει από την πίεση των εργατικών συνδικάτων η εκάστοτε κυβέρνηση: το λέει πάντα το ΚΚΕ που έχει -αν μη τι άλλο- θέσεις. Σήμερα για πρώτη φορά εμφανίζεται μια συντεταγμένη με το σύστημα κοινοβουλευτική Αριστερά, η οποία υιοθετεί διά της ανοχής της τις πρακτικές της βίας και μας ζητά να ψάξουμε τα αίτιά τους. Η θέση δεν είναι λανθασμένη, είναι βαθιά κομφορμιστική και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι, κάνοντας πολιτική με κανόνες ψυχανάλυσης, οπλίζουμε το χέρι του επόμενου που θα σπάει βιτρίνες και θα καταστρέφει πόλεις.

Το ότι έσωσαν τον Καραμανλή από το Βατοπέδι δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι ότι, αντί να συζητηθούν προβλήματα όπως η οικονομική κρίση, η φτώχεια, το ασφαλιστικό κ.λπ., θα συζητάμε σε λίγο για το αν έχουν δίκιο οι μαγαζάτορες που πήραν τα όπλα για να προστατεύσουν το βιος τους…
[/I]

( http://www.sport-fm.gr/article/157597 )

Sorry αλλά η προσπάθεια του καρπετόπουλου να κάνει πολιτική ανάλυση είναι κάπως αστεία. Το παλεύει αλλά δεν μπορεί. Καταφεύγει σε γενικότητες. Αυτό κάνει δηλαδή και στην αθλητική του ανάλυση αλλά όταν μιλάμε για μπάλα δεν τρέχει και τίποτα. Ας κάτσει να διαβάσει κανά κείμενο του Χαραλαμπόπουλου και του Ευαγγελάτου που γράφουν στην ίδια εφημερίδα με αυτόν και βλέπουμε :stuck_out_tongue:

να απαντήσω λίγο στον αδερφό ζούγκλα.

έχει χίλια δίκια, αλλά το γιατί γίνεται αυτό είναι εύκολο να το καταλάβουμε.

κακά τα ψέματα ΚΚΕ-Σύριζα τρώνε από την ίδια πίτα: ο κόσμος δεν έχει μετακινηθεί προς τα αριστερά (τουλάχιστον ακόμα) κ ως εκ τούτου κ οι δύο προσπαθούν να χωρίσουν ένα 10% του λαού, με τρόπο όσο περισσότερο προς το συμφέρον τους…

γιατί ? - εύκολο

γιατί ζούμε στο ελλαδιστάν

-γιατί ο Πολύδωρας όταν είχε καεί όλη η Ελλάδα μιλούσε για “στρατηγό άνεμο” κ ξαναβγήκε κ μάλιστα με αυτοδυναμία

-γιατί ο φοιτητής σπάει το πανεπιστήμιο κ την Αθήνα, κ μετά τρέχει στον βουλευτή για να μπει στο δημόσιο, πουλώντας του την ψηφο του

-γιατί ο συνταξιούχος τρώει ξύλο από τα ΜΑΤ κ του μειώνουν τη σύνταξη κ μετά ψηφίζει ΠΑΣΟΚ γιατί “ο Ανδρέας θα μας σώσει” κ ΝΔ γιατί ακόμα θυμάται τον Ζαχαριάδη κ το “όπλο παρά πόδα”

-γιατί ο Έλληνας ακούει τον Λαζόπουλο να τον βρίζει που τους ψηφίζει, γελάει κ μετά τους ψηφίζει πάλι για να μην βγει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ

μετά τις φωτιές ήλπιζα ότι κάτι θα άλλαζε σε αυτή τη χώρα - διαψεύστηκα

αν πάμε για εκλογές τώρα άμεσα, θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι δεν μας κάνουν. να μην βγει κανείς με αυτοδυναμία, να σφίξουν οι κώλοι.

του Έλληνα του φτάνει να σπάσει την Αθήνα ή να δείρει την αστυνομία (ή να κάνουν το αυτό τα παιδιά του), μετά βγαίνει στα κανάλια να κράξει την κυβέρνηση κ μετά πάει κ την ψηφίζει γιατί του τάζει διάφορα.

όταν η αριστερά ξέρει πως έχει η φάση, το να ελπίζει ότι θα ξυπνήσουν οι νοικοκυραίοι είναι λίγο ρομαντικό. έχει κ αυτή τις ευθύνες της, αλλά τελικά το δίλλημα αυτό ανάγεται στο περίφημο “η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα?”

γενικά καλά τα λες ρε monte.

εγώ απλά θα σας πω κάτι που με έκανε να σκεφτώ.

προχτές το πρωι πηγαίνοντας στη δουλειά πέτυχα δύο συμφοιτητές σειράς μου (το 99), οι οποίοι πάντα με την ΚΝΕ, ήταν έξω από ένα μαγαζί της Cosmote μαζί με κάτι άλλους. Όταν τους ρώτησα τι κάνουν πρωι πρωι μου είπαν περιφρούρηση της απεργίας!

Αφού απόρησα με τον όρο, σκέφτηκα ότι τύποι που είναι ουσιαστικά φοιτητές εδώ και 10 χρόνια, έχουν φτάσει 28 χρονών και δεν έχουν δουλέψει ακόμα είναι αυτοί που πάνε να πούν σε αυτούς που δουλεύουν αν θα δουλέψουν ή όχι!

Sorry παίδες. Σε συντριπτικό ποσοστό η κομματική ενασχόληση υπάρχει για να καλύπτει τους αργόσχολους που δεν θέλουν να παλέψουν με τις δυνάμεις τους. Για αυτό και οι περισσότεροι κατά διαβολική σύμπτωση γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι…

Μα δεν εχει βρεθει καποιος απο την αριστερα να τον μετακινησει σε αυτον τον χωρο. Παιρνω για παραδειγμα τον εαυτο μου που οσο και να θελω να κινηθω πιο αριστερα νοιωθω οτι δεν εχω επιλογες και για αυτο θα ψηφιζω Πρασινους Οικολογους μια ζωη ετσι οπως παει η κατασταση:p γιατι ουτε Δεξια θελω να ψηφιζω ουτε να απεχω/λευκο. Δεν εχει κατι να προτεινει η αριστερα, το ΚΚΕ μια ζωη παρωχημενο κολλημενο σε πεθαμενες ιδεολογιες, το πιο μη εξελισσιμο αριστερο κομμα της Ευρωπης και ο ΣΥΡΙΖΑ λαικισμος εκ διαμετρου αντιθετος απο αυτον του ΛΑΟΣ. Βλεπεις τον Τσιπρα να μιλαει που ενω ξερεις οτι ειναι μορφωμενος γελας με αυτα που λεει γιατι ειναι σαν να εχει βαλει την κασσετα του κομματος.

Δεν υπαρχει ικανη αριστερα ρε παιδια κακα τα ψεματα. Η αντιπολιτευση που ασκει ειναι επιθετικη οχι εποικοδομητικη Να πει δει κουβεντες ουσιας και οταν λεμε ουσιας οχι να βγαινει ο Τσιπρας και να λεει για βασικο μισθο 1100 ευρω και μετα να μην μπορει να εξηγησει πως θα γινει αυτο…

Outshined εσύ προσωπικά τι κάνεις για να αλλάξεις τα πράγματα που δεν σου αρέσουν?

+1000000000000000
αυτο ξανα πες το…συμφωνω απολυτα!!!

Εσύ original1924 τι κάνεις για να αλλάξεις την κατάσταση και τα πράγματα που σε ενοχλούν?

οτι μπορω.κοιτα οι πολιτικοι ολοι στην ελλαδα πανε για την μασα μηδενως εξαιρουμενου!!!οποτε οταν ψηφιζει καποιος ψηφιζει το μη χειρων βελτιστο κατα τη γνωμη του.ετσι κανω και εγω αναλογα με το τι εχει κανει ο καθενας

Θες να το αναλύσεις λίγο αυτό?

το οτι μπορω σημαινει οτι μπορω σαν πολιτης,δηλαδη με την ψηφο μου μαυριζω ή οχι την εκαστοτε κυβερνηση.τωρα αν εννοεις να κατεβαινω σε πορεια και αν χρειαστει να ασκηθει βια οχι δεν ειμαι υπερ της βιας.εχω παει σε πορεια αλλα δεν ειμαι υπερ της βιας

προσπαθώ να κρατάω τις αρχές μου ως άνθρωπος.
γενικά, πιστεύω πως πρώτα πρέπει να αλλάξουμε όλοι πρώτα οι ίδοι αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι γενικότερα.