συν αυτο που ειναι πολυ σημαντικο!!πολυ σωστος!!!
Εγώ νομίζω ότι σαν πολίτες οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά που κάνουμε ως τώρα. Αλλιώς η γνώμη μας θα στερείται δύναμης και ουσίας. Π.χ. άσχετα αν διαφωνώ με πολλά παιδιά ή και φίλους μου που είναι μέλη σε διάφορες νεολαίες κομμάτων, τους σέβομαι γιατί προσπαθούν να κάνουν κάτι. Και αναρωτιέμαι τι κάνω εγώ π.χ.? Πως αποκτώ το δικαίωμα να κράζω τους πάντες και τα πάντα αν πρώτα δεν έχω κάτσει να αναλογιστώ την προσωπική μου ευθύνη? Γιατί νομίζω είναι προφανές ότι δεν μπορεί για τα πάντα να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς.
Παραδείγματα :
-
Κράζουμε τους πολιτικούς και κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα : Γιατί συνεχίζουμε να ψηφίζουμε τους ίδιους ανθρώπους και τα ίδια κόμματα
-
Κράζουμε την αριστερά που δεν μπορεί να συννενοηθεί μεταξύ της : Εμείς οι ίδιοι πότε συννενοηθήκαμε με άλλους συνανθρώπους μας
και ο κατάλογος είναι ατελείωτος…
Και τέλος το να “κάνεις” πράγματα ως πολίτης για να δείξεις τι θέλεις να αλλάξεις στην κοινωνία που ζεις δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει σώνει και ντε να κατεβαίνεις σε πορείες. Ο καθένας ας κάνει ότι μπορεί στο επίπεδο που μπορεί. Αλλά να το κάνει. Γιατί αν μείνουμε πάλι στην λογική του ψηφίζω ανά 4 χρόνια την κάτσαμε την βάρκα.
αυτο ακριβως!!!
Outshined πάντως αυτό που έγραψες πριν, ότι δηλαδή προσπαθείς να κρατάς τις αρχές σου, συνεπάγεται ότι θα αναγκαστείς να συγκρουστείς με άλλους ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες.
Χαίρομαι που ζεις σε μια χώρα όπου η λογική αυτή είναι το «ελάχιστο». Στη δική μου δεν ψηφίζουν όλοι και όσοι το κάνουν, το σκέφτονται λιγότερη ώρα από την παραγγελία τους στο Goodys.
Αν μιλάμε για αριστερά και αναλωνόμαστε πάλι στον κοινοβουλευτισμό και τις εκλογές δεν έχουμε καταλάβει τίποτα… (λέω τώρα εγώ…)
περί λαϊκισμού - food for thought
έχω διαβάσει στο παρόν, τοοοοσες φορές για τον λαϊκισμό των πολιτικών κ πόσο μας αηδιάζει.
και ρωτώ: ξέρετε κανένα πολιτικό που να μην είναι λαϊκιστής?
τόσα χρόνια στην Ελλάδα τα πράγματα μπαίνουν στις σωστές τους διαστάσεις μόνο από όσους έχουν φάει σουτάρισμα κ διαγραφή, οι οποίοι τα γυρίζουν κάθε φορά που γυρίζουν στην κυβέρνηση ή τη βουλή.
όπως ο παρουσιαστής πρέπει να είναι εύγλωττος, το μοντέλο όμορφη, και ο χασάπης καθαρός, έτσι κ ο πολιτικός “πρέπει” να είναι λαϊκιστής - it’s how we do business - κ παρακαλώ μην πάμε την κουβέντα σε ιδεατό/ρομαντικό επίπεδο, γιατί άκρη δεν θα βγάλουμε.
κ γιατί πρέπει? για δύο λόγους:
Α. γιατί στην εποχή που ζούμε όλα γίνονται γρήγορα, οι άνθρωποι δεν θέλουν ή δεν προλαβαίνουν ή δεν μπορούν να σκεφτούν κ έτσι ο λαϊκισμός των πολιτικών τους επιτρέπει μια Α επαφή με το αντικείμενο, χωρίς να πολυζοριστούν. το γιατί είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς: πόσοι διαβάζουν εφημερίδα (που θέλει το 100% της προσοχής τους) και πόσοι προτιμούν τα ουρλιαχτά του Τράγκα για να ενημερωθούν? σκεφτείτε την αναλογία κ την ποσόστωση. - το έχει πει κ ο φιλόσοφος Jagger : “you cant always get what you want, but sometimes, you get what you need”
Β. γιατί ο λαϊκισμός είναι ότι πιο εύκολο σε στιγμές κρίσης. και μην πάτε μακριά. αυτές τις μέρες στο forum σχεδόν όλοι είπαν τη γνώμη τους. όσοι έγραψαν 20 κλισέ στην σειρά, με μελο αναφορές σε αίματα κ πατρίδα που καίγεται (ή αντίστοιχα στον φτωχό αστυνομικό που τον βαράνε οι κακοί), χωρίς ουσιαστικά να πουν κάτι νέο για την κατάσταση, το μέλλον ή την άποψή τους σε τελική ανάλυση βρε αδερφέ, πήραν από 30 “μπράβο καλά τα λες” από τους υπόλοιπους. ένας άλλος μεγάλος φιλόσοφος - ο Αντώνης Πανούτσος - λέει “δώσε κλισε στον λαό κ δεν θα πεινάσεις” κ προσυπογράφω. από την άλλη όποιος προσπάθησε να αρθρώσει ένα λόγο - υπέρ ή κατά με την προσωπική του απόχρωση παρούσα, έγινε ή “φασίστας” ή “αναρχικός-μπάχαλος”. σε 1000τόσα ποστ, έχουμε απολαύσει τοοοοοσα κλισε κ λίγες γνώμες. σημεία των καιρών.
ο Λαϊκισμός είναι μέρος της δουλειάς - κακά τα ψέματα. η δράση του καθενός είναι προσωπική κ η ευθύνη του το ίδιο
συνεχώς.
νομίζεις ότι αυτό που είπα για τους κομματικοποιημένους δεν το λέω στους ίδιους?
επειδή είμαι στην αγορά και η δουλειά μου έχει άμεση συνάρτηση με δημόσιες υπηρεσίες σε πληροφορώ ότι για όλα τα κομματόσκυλα it all makes sense.
ένας - ένας ΟΛΟΙ βολεύονται σε θέσεις δημοσίου.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ κομματικού χρωματισμού.
Το γεγονός ότι μιλάμε πολιτικά και έχει αναφερθεί ως τώρα δύο φορές ο Καρπετόπουλος και μία ο Πανούτσος με στεναχωρέι ομολογώ - ανεξάρτητα από όποια δίκια μπορεί να έχουν. Ο Σαββόπουλος κάποτε είπε ότι στη δεκαετία του 60 έλεγες δυο τσιτάτα του Μαρξ και έριχνες γκόμενα. Αν φτάσαμε στην εποχή που αυτό θα το κάνουμε με τους Αντώνηδες…
εγώ πάντως δεν αναφέρθηκα στον πανούτσο για να σχολιάσω την πολιτική, αλλά για να σχολιάσω τα κλισε
για ποιό λόγο, από τη στιγμή που αυτά που λένε έχουν βάση, λογική και σκεπτικό;
επειδή είναι αθλητικογράφοι; μαγκιά τους, αφού βγάζουν ένα κάρο λεφτά από το χόμπι τους.
άσε που τουλάχιστον οι γνώσεις του Πανούτσου δεν είναι αμελητέες.
Ναι βρε, δεν ήταν μπηχτή. Αλλά μου κάνει εντύπωση που σε τόσες απόψεις σε τόπικ που λέγεται πολιτικές εξελίξεις τα μόνο ονόματα που αναφέρθηκαν ήταν αυτά τα δύο. Καλώς αναφέρθηκαν, δε διαφωνώ με κανέναν. Απλά θα ήθελα να διαβάσω και για κανέναν Μηλιό ή Δελαστικ π.χ.
Περί λαϊκισμού - σκέψεως χώνευση
Να λοιπόν που προσπαθούμε και να νομιμοποιήσουμε θεωρητικά τον λαϊκισμό! Φυσικά και υπάρχουν πολιτικοί που δεν λαϊκίζουν. Δεν τους αναφέρω, γιατί δεν θέλω να το χρωματίσω, αλλά θα υπογραμμίσω ότι η ασχήμια του πράγματος είναι ότι όταν μας λένε οποιαδήποτε αλήθεια χωρίς λαϊκισμό, εμείς κοροϊδεύουμε την καράφλα τους και τη φάτσα τους. Εύγε!
Α! Ναι! Κι άλλη μια αηδία του πράγματος είναι ότι οι «δικοί» μας λαϊκίζουν, σύμφωνα με τους «κανόνες του παιχνιδιού», αλλά οι απέναντι, απλά ψεύδονται. Οϊμέ!
η γιαγιά μου λέει “στο κάθε ζωντανό πρέπει να μιλάς στη γλώσσα του” - είναι από χωριό
όποιος δεν γουστάρει τον λαϊκισμό, δεν βλέπει tv κ είναι ενήμερος για τα πάντα
Εν προκειμένω η ρήση μετατρέπεται σε «το κάθε ζωντανό πρέπει να το εξαπατάς στη γλώσσα του». Βρε Μοντεχρίστε, απορώ πώς δικαιολογείς τον λαϊκισμό. Είναι μέθοδος εξολόθρευσης της παιδείας και της πολιτικής σκέψης.
ΥΓ: Και υπενθυμίζω ότι η πιο φανταχτερή χρήση λαϊκισμού έγινε από έναν Αδόλφο.
για να εξολοθρευσεις κάτι, πρέπει πρώτα να υπάρχει
Εγώ πόσταρα το ένα από τα δύο κείμενα
Θες να μου πεις πως είμαι γκέι και σου την πέφτω? [-X[-X:p
ΥΓ. Είμαι σίγουρος πως ο Σαββόπουλος μόνο για τις γκόμενες είχε διαβάσει τα τσιτάτα του Μαρξ:p
ΥΓ2. Είμαι ο μόνος που θεωρεί λαϊκισμό τα κείμενα του Τσάκα Τσούκα? (εδώ και 8 χρόνια το πιστεύω)… Διονύση δε διαβάζω, γιατί δεν ξέρει από μπάλα:p
Αμάν, δηλαδή εγώ τώρα πρέπει να απαντήσω σε όλα αυτά τα άτομα;
Α ρε κίνημα, τί άλλο θα κάνουμε πια για σένα. Αλλά δε βαριέσαι, χαλάλι. Απλά θα είμαι σχετικά επιγραμματικός. Σόρι κιόλας. Εδώ θα μαστε και θα τα λέμε αυτά.
@ ΜETAL_LAWS: Ο Γκιόκας ρε δεν είπε αυτό που έλεγες στο αρχικό σου ποστ. Τον ρωτήσανε αν κάλυπτε (κι όχι αν “υπέθαλπε”, αυτό υποκρύπτει πολύ πιο έντονη σκοπιμότητα και διαπλοκή) τύπους του ποινικού εγκλήματος, κι όχι τους κουκουλοφόρους (που είναι αυτό που λέει η ακροδεξιά για τους καθαρά δικούς της λόγους) και τί απάντησε; “Δεν το ξέρω, δεν μπορώ να το αποκλείσω”. Μια φράση δηλαδή και μόνο σε μια ερώτηση που του έγινε, αυτό μπορεί να γίνει “σημαία” της στάσης του ΚΚΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ;
@ zouglau: Μεγάλε σέβομαι αυτά που γράφεις στην πλειοψηφία τους και γενικά κάνει μπαμ ότι ξέρεις τί λες (παρ’ όλο που είσαι κωλόγαυρος) αλλά εδώ πέφτεις σε λούμπα. Λες να αξιοποιήσει η “αριστερά” αυτά που γίνονται. Μα ο καθένας απ’ αυτούς που εσύ βάζεις στην “αριστερά” σπρώχνει τα πράγματα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Πως θα αξιοποιηθεί αυτό το πράγμα συλλογικά και ενιαία, μέσα από μια συνεργασία σαν αυτήν που υπαινίσσεσαι; Και η διέξοδος που πάει; Αυτό ακριβώς το πράγμα προσπάθησα να δείξω με το ποστ μου. Δηλαδή είναι μόνο να κατέβει ο κόσμος στο δρόμο και να διαδηλώσει την οργή του και αυτό ήταν; Αυτό ήταν που χαρακτήρισα εκτόνωση και εγώ διαφωνώ κάθετα μ’ αυτή τη λογική, πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να μπουν στο τραπέζι προωθημένα αιτήματα και διεκδικήσεις που να απορρέουν από μια ανάλυση που συνδέει το φόνο και τις συνθήκες που οδήγησαν σ’ αυτόν με το γενικότερης φύσης επιθετικό και εκμεταλλευτικό χαρακτήρας του συστήματος στο οποίο ζούμε (και όχι να πούμε απλά “να φύγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”). Οπως καταλαβαίνεις αυτό που εσύ αποδίδεις σε “μικροκομματισμούς” για μένα συνιστά βαθιές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, για να πω δε τα πράγματα με το όνομά τους, αγεφύρωτο φάσμα.
@ Ιsis: Αναρωτιέσαι ποιός εκφράζει στην Ελλάδα το κομμουνιστικό κίνημα; Ελα ντε;! Μην είν’ τα μουλούδια; Τα τρότσκια; Το ναρρρρρρ; Κάτι καμένοι παπούδες του ΔΣΕ που το’ χουν χάσει; Κάτι άλλοι καμένοι που παντού βλέπουν ρωσικό δάκτυλο;! None of the above? [B]All of the above?[/B]
Μην το ψάχνεις μάγκα. Το ότι δεν γουστάρεις ΚΚΕ (ή μάλλον είσαι αντι-ΚΚΕ) δεν είναι πια και κανένα μυστικό. Ή λες όμως ότι εγώ δεν είμαι με το κομμουνιστικό κίνημα, δε γουστάρω κομμουνισμό βρε παιδί μου, και άρα βρίζω το ένα κόμμα που το εκφράζει, ή απλά δε λες τίποτα, απ’ το να εκτίθεσαι κάνοντας κριτικές “απ’ τα αριστερά” (αυτά μας τα’ παν κι άλλοι). Μέση λύση δεν υπάρχει.
@ Outshined: Μεγάλε μήπως το δημόσιο είναι τίγκα στους Πασόκους και τους Νεοδημοκράτες; Λέω γω τώρα.
Οπ, για δες, δεν έχω κάτι άλλο να απαντήσω για την ώρα. Πάλι καλά.
Ωχ αρχισε το παραμυθι. “Αν δεν εισαι ΚΚΕ = εισαι αντικομμουνιστης”. Ποιο το ΚΚΕ θεματοφυλακας της κομμουνιστικης ιδεολογιας στην Ελλαδα? Παλιο ανεκδοτο. Ενα μιγμα μικροαστισμου, εθνικισμου, ρεφορμισμου και πανω απ’ολα ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ο τυχοδιωκτισμος στο μεγαλειο του. Γυρισατε που γυρισατε παλι στο Σταλιν, δεν κανετε μια προσπαθεια αποκαταστασης και του Ζαχαριαδη για να ολοκληρωθει η προσπαθεια?
:lol:
Σόρι μεγάλε αλλά αυτό που γράφεις δεν είναι πολιτική τοποθέτηση/κριτική, είναι λίβελος.
α) Πρώτα δικαιολόγησε όλους αυτούς τους -ισμούς και τα ξαναλέμε… τί να σου απαντήσω. Απ’ τα άγραφα αυτά που λες.
β) Και για να’ χουμε καλό ρώτημα, εσύ ποιός θεωρείς ότι εκφράζει την ιδεολογία του κομμουνιστικού κινήματος (σ’ αυτό δε μου απάντησες); Οχι τίποτα άλλο, αλλά να έχουμε και μια βάση, ένα σημείο αναφοράς και να μην κρύβεσαι πίσω από ανέξοδους αφορισμούς.