Πολιτικές εξελίξεις

βεβαίως και είναι.
μήπως απλά στην πορεία οι αριστερόφρονες, συγκλίνουν για να σουτάρουν?
και γιατί δεν θυμάμαι ούτε έναν να έχει κάνει καριέρα σε ιδιωτικό τομέα?

Εεεεε… ξέρω γω;

Μήπως επειδή εξαρτάται από το τί εννοείς καριέρα; (γιατί “καριέρα”/βλ. επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα κάνουν -αντίστοιχα- μόνο οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ)

Μήπως επειδή δεν ξέρεις πολλούς;!

Τί να σου πω ρε αδερφέ. Δεν ξέρω.

Εγω οσυς πρωην κομμουνιστές εχω γνωρίσει (και όταν λέω κομμουνιστες εννοω ΚΚΕ χάριν ευφημισμού)εχουν δικη τους επιχειρηση…Τί σου λέει αυτο?

τί είναι ο κομμουνισμός ?αρωστια?
ιδεολογικά εννοώ …αυτη η μεταστροφή είναι εφικτή, θεμιτή,δικαιολογημένη?
και μήπως τελικά αυτή η μεταστροφή δείχνει μια ιδεολογία “μη βιώσιμη”, μια ιδεολογία που επι του πρακτέου δεν εφαρμόσιμη…?
και μια bonus question που την εχω καιρο:το σπίτι του λαού γτ περοφρουρείται?
γτ ονομάζεται σπίτι του λαού αν εγω που δεν είμαι του κόμματος που δε μπορώ να μπώ?
με ποιανού τα κεφάλαια χτίστηκε?

και νυν να είναι, το ότι έχουν δικές τους επιχειρήσεις, δε σημαίνει τίποτα βρε παιδιά. Άλλο το να θες να πάρει μια άλλη τροπή η κοινωνία κι άλλο το να μη κοιτάζεις να επιβιώσεις με τις υπάρχουσες συνθήκες. Δηλαδή θα ήταν καλοί κομμουνιστές μόνο αν κατάφερναν να διοριστούν και κακοί αν δούλευαν για να ζήσουν υπάλληλοι στις εταιρείες άλλων ή άνοιγαν δικιά τους;

Αν τα θυμάμαι καλα καρβου ο κομμουνισμός αντίτιθεται στην ιδιωτική περουσία…

και τι να κάνουν όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ? να δίνουν το μισθό τους στο κράτος; Εγώ μπορεί να θέλω να οδηγούμε από τα αριστερά. Αν δηλαδή δε βγω στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής Οδού, δε το πιστεύω πραγματικά;

στο κρατος οχι…στο κόμμα ομως?
ενα μερος…ετσι δεν γίνεται Γκραχους?

δικά τους τα μαλλιά, δικά τους και τα χτένια… Δε συνδέεται όμως αυτό με το πως έχουν δικιές τους επιχείρησεις και δήλώνουν (δήλωναν) κομμουνιστής:wink:

συνδέεται με το οτι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι μόνο οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που εγραψε…ΟΠοτε τηρουμένων τωνα αναλογιων…θα θελα να μου απαντησει…κατα ποσο πιστευει οτι ισχυει το δικό μου statement

Tην ιδεολογια του κομμουνιστικου κινηματος, οπως αυτη εκφραστηκε επι υπαρκτου σοσιαλισμου με μπροσταρη δηλαδη το ΚΚΣΕ, προφανως και την αντιπροσωπευει το ΚΚΕ. Εξαλλου καθολη την πορεια του κινηματος στον 20ο αιωνα , το ΚΚΕ ταυτιζονταν απολυτα με τις ιδεολογικες προσταγες και ακροβατισμους του κυριαρχου στο κινημα ΚΚΣΕ.

Απο’κει και περα οσον αφορα τους χαρακτηρισμους ειναι αποτελεσμα συγκεκριμενων πολιτικων.

Εκτος απο προσωπα - φορεις εθνικιστικων αντιληψεων (Ζουραρις - Καννελη), η σταση του ΚΚΕ σε συγκεκριμενα ζητηματα ταυτιζεται με αυτη των τυπικων αστικων κομματων εξουσιας (βλ. Κυπριακο, Μακδεονικο, βιβλια ιστοριας).

Ο μικροαστισμος του στηριζεται αφενως στην λαικιστικη φρασεολογια δε λεει να αλλαξει και αφετερου σε συγκεκριμενες πολιτικες τασεις (οπως η αντιμετωπιση του συμφωνου συμβιωσης ομοφυλων ζευγαριων, η η αντιμετωπιση των προσφατων επεισοδιων για να μην χασει την ψηφο του εμπορακου, ενω 2-3 χρονια πριν στην εξεργεση στο Παρισι ταυτιζοταν και καλουσε σε παραστασεις αλληλεγγυης).

Το κατα ποσο ειναι ρεφορμιστικο και τυχοδιωκτικο κομμα το δειχνει η ιστορια (να μην εστιασω τα ξερεις καλυτερα κ απο μενα :p). Εδω ηρθε ο συντροφος απο τον Κινα και ακουσον ακουσον το ΚΚΕ δηλωσε οτι δεν ειναι εναντια σε αυτον που αγοραζει αλλα εναντια σε αυτον που πουλα. Κ αυτο απο ενα κομμα υπερμαχο της κρατικης περιουσιας. Προφανως δεν εισατε εναντια και στην Deutche Telekom.

Στην τελικη ακομη και αυτη η επιστροφη στη σταλινικη περιοδο, μονο τυχωδιοκτισμος μπορει να ειναι. Γιαυτο σου λεω καιρος να αποκαταστησετε και τον Ζαχαριαδη.

Ώπα! Αγαπητέ GRACCHUS σέβομαι τις απόψεις σου και τις περισσότερες φορές και τον τρόπο που τις εκφράζεις. Συνήθως μάλιστα είμαστε και στο ίδιο (ή έστω κοντινό) “στρατόπεδο” σε συζητήσεις που γίνονται στο φόρουμ. Αλλά αδερφέ το να δώσεις εργολαβία τον κομμουνισμό στο ΚΚΕ δε σου το αναγνωρίζω. Ούτε θυμάμαι να έδωσες και κανένα επιχείρημα περί τούτου πέρα από κάποιες σκόρπιες ειρωνίες.

προς Lunatic: Απομωνόντας ένα κομμάτι της κομμουνιστικής θεωρίας και προσπαθώντας να το προσαρμόσεις στη σημερινή κοινωνία δε νομίζω ότι καταφέρνεις πολλά. Παράδειγμα: Το τελευταίο στάδιο της πορείας προς τον κομμουνισμό μιλάει για κατάλυση του κράτους ως το κατεξοχήν αστικό όργανο εξουσίας. Από την άλλη όλοι οι αριστεροί είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και προσπαθούν να υπερασπισθούν την κρατική περιουσία. Αντίφαση; Όχι. Απλά διαφορετικό κοινωνικό πλαίσο.

Κ επισης ακριβως αυτο. Ειδικα αυτη η αντιμετωπιση σε οσους κριτικαρουν ακομα και απο τα “αριστερα” οπως λες το ΚΚΕ, ως αντικομμουνιστες εκτος απο παραλογη ειναι κ επικινδυνη. Δηλαδη μονο το ΚΚΕ μπορει να διεκδικησει τον χαρακτηρισμο του αριστερου κομματος? Κ γιατι δεν μπορει να δεχτει κριτικη ακομα και απο τα αριστερα?

Και να σε ρωτησω? Καθεσαι και εστιαζεις στο ποιος “γουσταρει” και ποιος οχι, οπως λες, ΚΚΕ?? Γιατι αν πραγματικα το κανεις, αφενος ειναι κατι που δε σε τιμα ιδιαιτερα και αφετερου με προσβαλει ως συνομιλητη. Ελεος πια με τις καχυποψιες.

Δεν ειναι πια κ κανενα μυστικο?? :lol::lol: Δηλαδη να κρυψω τι?? Το οτι ειμαι αντι-ΚΚΕ οπως λες?? Κ να το κρυψω μαλιστα?? :lol::lol: Κ αυτη η αντιληψη του στυλ " η εισαι μαζι μας ή εισαι απεναντι μας", μου θυμιζει καποιος αλλους.

Δηλαδη οποιος ασκει κριτικη στο ΚΚΕ ειναι απαραιτητα και αντικομμουνιστης? Βλεπετε φαντασματα μου φαινεται, αλλα δε σε παρεξηγω, εξαλλου η πρακτορολογια στο εσωτερικο του κομματος δινει και παιρνει.

συμφωνώ απόλυτα με όσα λες περι κοινωνικού πλαισίου…ούτως ή αλλως δε νομίζω οτι πρακτικά μπορεί κάποια θεωρία να βρεί εφαρμογή μεσα στο σύγχρονο κοινωνικό πλαίσιο, χωρίς να ληφθούν και να εξεταστούν οι συνθήκες και οι παράμετροι αυτού…Ωστόσο η -αν θες- ένσταση μου αφορούσε την διατύπωση του Γκραχους περί συσχέτισης της επιτυχίας στον ιδιωτικό τομέα με τα συνδικαλιστικά σωματεία και την γενίκευση της…
Με τη σειρά μου του απηύθυνα την δική μου απορία στην οποία-ες και δεν έχει απνατήσει ακόμη…:stuck_out_tongue:

Ρε παιδιά, μην αγχώνεστε, θα απαντήσω σε όλους. Στη δουλειά είμαι ο κακομοίρης και δεν μπορώ να ποστάρω πάντα με τις ώρες. Υπομονή, θα λυθούν όλες οι απορίες, και οι καλοπροαίρετες και οι κακοπροαίρετες. :wink:

Ο φωτογράφος του Ελεύθερου Τύπου Κώστας Τσιρώνης που τράβηξε τις φωτογραφίες των αστυνομικών να σημαδεύουν διαδηλωτές απολύθηκε από την εφημερίδα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Κυριακή το απόγευμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο κ. Τσιρώνης παρέδωσε αμέσως τις φωτογραφίες στην εφημερίδα (σύμφωνα πάντα με τον ίδιο) και αφού πιστοποιήθηκε η δημοσιογραφική επιτυχία του, του ζητήθηκε πίστωση χρόνου για να βεβαιωθούν ότι το όπλο ήταν όντως πυροβόλο. Τη Δευτέρα αφού πιστοποιήθηκε αυτό, ο φωτογράφος ενημερώθηκε πως δεν θα είναι στο εξώφυλλο η φωτογραφία αλλά στις εσωτερικές σελίδες.

Τελικά οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στις εσωτερικές σελίδες κι ενώ προηγουμένως είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο φωτογράφος ειδοποιήθηκε να μην καλύψει τη κηδεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και λίγο αργότερα τού ανακοινώθηκε η απόλυσή του. Ο διευθυντής της εφημερίδας δήλωσε πως ο φωτογράφος απολύθηκε διότι παραβίασε το αποκλειστικό του συμβόλαιο με τον «Ελεύθερο Τύπο» διαρρέοντας το φωτογραφικό υλικό. Την ίδια στιγμή ο φωτογράφος δηλώνει πως έπεσε θύμα πολιτικής λογοκρισίας και ότι δεν είναι υπεύθυνος για τη διαρροή.

είχε ποσταριστεί και πριν, καλά έκανες και το πόσταρες ξανά.

Λοιπόν, έχω την εξής απορία (μεταξύ σοβαρού κι αστείου, την ξέρω την απάντηση :p).

Ποιο σωστό δε θα ήταν αν οι αναρχικοί (ή ό,τι είναι αυτοί που υπέγραψαν το κείμενο που μας έδειξε ο Manson) αντί να σπάνε τις πολυεθνικές έσπαγαν τα μικρά καταστήματα; Εξηγούμαι. Σίγουρα οι πολυεθνικές έχουν δύναμη, και… και … και… . Αλλά ο μικρομαγαζάτορας, ως επί το πλείστον είναι ψηφοφόρος ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, κλέβει την εφορία, έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους, τους πληρώνει τα 700€ (και αν) της περίφημης γενιάς και συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους σαν αναλώσιμο προϊόν.

Από την άλλη, όποιος δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, ξέρει πως οι καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι στις πολυεθνικές και στις μεγάλες εταιρείες, όπου ασφαλίζεσαι, τα πάντα είναι by the book, πληρώνεσαι στην ώρα σου και παραπάνω από 700€ κλπ.

Τι κείμενο μας έδειξε;