Εμ βέβαια… οι βολεμένοι μικροαστοί το μόνο που θέλουν είναι να μην διαταράσεται η ήσυχη, γαλήνια και υπέροχη ζωούλα τους. Γι’ αυτό δεν πάμε μπροστά… λόγω των βολεμένων παρτάκηδων που κάθε 4 χρόνια ψηφίζουν τους ίδους απαταιώνες και ενισχύουν κάθε φορά το σύστημα, για να βολεύονται αυτοί και τα παιδιά τους.
μη φτάνεις όμως και εσύ στο απέναντι άκρο γιατί θα εκτεθείς. Δε συμφωνώ με πολλά του Drifter, αλλά νομίζω πως δικαιολόγησε την άποψη του επαρκέστατα και σίγουρα όχι με τρόπο που να δικαιολογεί το δικό σου ποστ με τους χαρακτηρισμούς και τις ανυπόστατες γενικεύσεις…
όπως και να έχει, η μόνη προϋπόθεση για να συνεχίζονται οι πολιτικές συζητήσεις είναι να διατηρηθεί ένα επίπεδο και να μην υπάρχουν χαρακτηρισμοί και προσβολές. Ας το σεβαστούμε όλοι μας, για να μπορούμε και όλοι να εκφράζουμε άφοβα τις πολιτικές μας απόψεις.
Όσο για το 2ο ποστ σου, ό,τι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό δεν είναι φασιστικό. Με αυτή τη λογική και οι παράνομες απεργίες είναι φασιστικές. Μη τα συγχέεις. Πόσο δε όταν καταλήγεις να χακακτηρίζεις έτσι άλλον χρήστη. Μη χρησιμοποιείτε όρους δίχως να σκέπτεστε πρώτα αν όντως έχουν εφαρμογή στην εκάστοτε περίπτωση, γιατί τότε το μόνο που πετυχαίνετε είναι να τους υποτιμάτε…
Εντάξει… όχι προσωπικούς χαρακτηρισμούς κλπ… αλλά έτσι όπως πάμε, σε λίγο δεν θα μπορούμε ούτε να κατακρίνουμε τις ενέργειες κυβερνήσεων κλπ. Όπως διαφωνώ και κατακρίνω με την καταστολή του κράτους (του οποιουδήποτε κράτους), έτσι θα κατακρίνω και όσους υποστηρίζουν τέτοιες λογικές. Κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής. Όλοι (κι εγώ) και όλα (απόψεις, ιδέες) πρέπει να μπορούν να κρίνονται. Αυτή είναι η λογική της ελευθερίας της έκφρασης υποτίθεται :-k
karvou, με συγχωρείς αδερφέ, αλλά εντελώς άκυρος ο παραλληλισμός μεταξύ της καταστολής και των απεργιών. Δηλαδή το κριτήριο είναι το αν κάτι είναι νόμιμο ή όχι; Αφού για τους δικούς τους νόμους μιλάμε. Και στην τελική οι δυνάμεις καταστολής και η δικαιοσύνη είναι βραχίονες της ίδιας εξουσίας, του ίδιου κράτους. Ο,τι αποφασίζουν επιτρέπεται και ο,τι αποφασίζουν απαγορεύεται. Δηλαδή οι ίδιοι που στέλνουν τα MAT να σαπίζουν στο ξύλο όσους αντιστέκονται (χωρίς να έχουν πάντα δίκιο ή να έχει προοδευτικό χαρακτήρα το αντικείμενο της διαμαρτυρίας τους) θα υποδείξουν στους εργάτες πότε να απεργούν και με ποίους όρους; Συνταγή για αιώνια υποταγή.
Λάθος. Είναι κανόνας του φόρουμ πως εδώ μέσα δεν κάνουμε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για άλλους χρήστες. Αν θες, άνοιξε ένα δικό σου μέσο και κάνε όσους θέλεις εκεί (αυτή είναι και η έννοια της ελευθερίας λόγου). Εδώ πέρα απαγορεύονται και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Και κανείς δε σου είπε να μην κατακρίνεις ενέργειες κυβέρνησης. Πόσο δε όταν σχεδόν όλοι τις κατακρίνουμε εδώ και καιρό. Μη συγχέεις τα 2 πράγματα.
@ Γκράκχους
Τώρα σε είδα, θα απαντήσω σε λίγο, αλλά μιλάς για άλλο πράγμα. Αυτή τη στιγμή κάνω μοντερέητιν και λέω πως δεν επιτρέπεται να λες χρήστη φασίστα έτσι ελαφρά την καρδία. Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω σύντομα
Στη χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή του Σκάι «Ελληνοφρένεια», τηλεφώνησαν για φάρσα στο γραφείο του Μαρκογιαννάκη, για να τον συγχαρούν για τη «στιβαρή» αντιμετώπιση των αγροτών. Απάντηση του ανθρώπου του γραφείου του: «όχι θα αφήναμε να καεί η Αθήνα όπως έκανε ο Παυλόπουλος»!
Βασικά, δεν είχα και πολλά να γράψω γιατί απαντάς σε άλλο πράγμα από ότι είπα. Δεν εξίσωσα ενέργειες μη τα μπερδεύεις. Τη λογική με βάση την οποία ο χρήστης Drifter χαρακτηριστηκε όπως χαρακτηριστήκε κριτίκαρα. Και διαφωνώ πέρα για πέρα με τη λόγικη “τους νόμους τους”. Όπως έχω υποστηρίξει πολλάκις, ο λαός έχει τα κόματα που του αξίζουν και αυτά ψηφίζουν τους νόμους που του αξίζουν. Δε μας του φόρτωσε κανένας τους νόμους…
Καταρχήν, δεν δέχομαι να με κριτικάρεις εσύ, γιατί απλά δεν σε ξέρω. Οπότε στο λέω να σταματήσεις και να το πάρεις πίσω. Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω και δεν έχω και όρεξη κιόλας, κατανοητό?
Δεύτερον, το τι είναι φασισμός έχει ξεφύγει πλέον από την στενή έννοια. Δηλαδή είναι φασισμός τα δακρυγόνα αλλά δεν είναι φασισμός ο τσαμπουκάς να κλείσω τον Πειραιά ή τις Εθνικές Οδούς με τα τρακτέρ επειδή ας πούμε δεν μου έδωσαν λεφτά για το βαμβάκι που ενώ δεν καλλιέργησα (ή δεν καλλιέργησα σωστά), θέλω να το πληρωθώ γιατί έτσι έχω μάθει τόσα χρόνια? Έπρεπε ας πούμε να βγούνε οι σύντεκνοι στην Πειραιώς και στην στραβοτιμονιά του τρακτέρ να γίνει ένα τροχαίο να δω πού θα βρεις το δίκιο σου. Τους είπαν να τους πάνε με δικά τους μέσα αλλά όχι, αυτοί θέλανε τα τρακτέρ καλά και σώνει!
Ή δεν είναι φασισμός να βλέπεις τον άλλο - τον “διαμαρτυρόμενο αγανακτισμένο” κουκουλοφόρο - μπροστά να λέει στον μεροκαματιάρη μαγαζάτορα της Στουρνάρη “έλα, βγες έξω γιατί θα το σπάσουμε” κι ο άλλος να βγαίνει και απλά να μένει θεατής? Αυτό πώς ονομάζεται?
αυτος που πε αυτη τη μαλακια σε μαγαζατορα η μαλακας που δεν εχει σχεση με το κινημα ειναι η μπατσος.
φασισμος ειναι να θες να διαμαρτυρηθεις και να σε φιμωνουν
οσο για το πρωτο που πες μαλλον θα σαι ο κλασσικος ελληνας που θα θελες να ταξιδεψεις καπου και αυτοι οι βλακες δεν σ αφησαν. αν ειναι δυνατον ρε. διεκδικουν μια καλυτερη ζωη.
Όχι μεγάλε, δεν ήταν μπάτσος και δεν ξέρω για ποιό κίνημα από όλα μιλάς. Είμαι στην περιοχή πραγματικά πολλά χρόνια και στο λέω, δεν ήταν μπάτσος. Και δεν ήταν ένας…αλλά τέλος πάντων, είπα ότι κάτι παίζεται το οποίο το ξέρουν λίγοι, εγώ πάντως δεν το ξέρω…
Και ούτε ήθελα να ταξιδέψω, αλλά αν ήθελα - που κάνω ταξίδια για τη δουλειά μου - και δεν μπορούσα δεν θα ήταν μ@λ@κί@ να μου στερούν τη δυνατότητα? Μην ξεχνάς, ότι η ελευθερία έχει όρια. Και η δικιά μου και η δικιά σου. Τα όρια είναι μέχρι εκεί που η δική μου ελευθερία κόβει τη δική σου. Επικάλυψη, δεν παίζει.