Πολιτικές εξελίξεις

Είσαι 16 είδα, οκ.

ναι οντως , δεν επρεπε να μιλησω.

με την δικια σου λογικη να κατσουμε σπιτι και να βγαλουμε τον σκασμο

Είσαι θεός!
Να μιλήσεις, αλλά πες κάτι να συνεχίσει η συζήτηση καλύτερα και όχι να πετάς φράσεις “πήγαινε από τα χωριά”. Γιατί δεν πήγαν οι αγρότες να κλείσουν τα χωριά? Ε?

τι πιο συγκεκριμενος? ρωτησες κατι και απαντησα μεταξυ σοβαρου κι αστειου. μην αρχισουμε παλι την ιδια κουβεντα σχετικα με το ποιος μπορει να ηταν κατω απο την κουκουλα, αλλα θα συμφωνησω πως ναι και αυτο μπορεις να το πεις φασισμο. παρακατω. ποιο ειναι το συμπερασμα?

με αυτα που μου λες τι να σου πω ρε φιλε…

εσυ δηλαδη τι πιστευεις οτι επρεπε να κανουν οι αγροτες ?

Είπα, δεν με νοιάζει ποιός είναι κάτω από την κουκούλα. Σίγουρα όμως είναι κάποιος που…αναρωτιέμαι αν έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αγωνιστικής κινητοποίησης για τα αιτήματά του και σαν έσχατη λύση βρήκε να κάνει όλες αυτές τις ομορφιές.
Αν είναι προβοκάτσια δεν ξέρω. Αυτοί που ξέρουν όμως αν είναι και τι είναι ας το πούνε. Σίγουρα όμως κάτι βρωμάει και όχι απαραίτητα από αστυνομία.

Επειδή λοιπόν είσαι 16, ίσως δεν έχει τη γνώση για το τι σημαίνει ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), είναι κάτι που ισχύει για τις χώρες της Ε.Ε.
Η Ισπανία ας πούμε δεν είχε πρόβλημα από την ΚΑΠ, η Ιταλία δεν είχε πρόβλημα από την ΚΑΠ. Η Ελλάδα όμως είχε. Μιλάω για χώρες με παρεμφερή προϊόντα. Εδώ λοιπόν, γενικόλογα θα σου πω, ότι η ΚΑΠ έδινε στον αγρότη ένα ποσό κάθε χρόνο για το προϊόν του άσχετα αν η σοδειά ήταν καλή ή κακή. Οπότε ο αγρότης έπαιρνε το χρήμα και δεν τον ένοιαζε τι θα σπείρει και τι θα θερίσει και καθόταν στο καφενείο. Παράλληλα, αν έριχνε και κανά χαλάζι, έπαιρνε έξτρα χρήμα. Πήγαινε στη λαϊκή της γειτονιάς σου να δεις κάποια πράγματα.
Δεν λέω ότι οι αγρότες είναι τεμπέληδες. Αλλά μη νομίζεις ότι έχουν και τα απόλυτα δίκια όπως φαίνεται.
Και αυτά τα 500 εκ. ευρώ που θα πάρουν, θα κοπούν από κάποιες άλλες παροχές…δηλαδή από τις τσέπες των μη αγροτών.

η βοηθεια της ΚΑΠ εγινε jeeps στην Ελλαδα… και τα 500 εκ. ευρω ειναι παρανομια του Ελληνικου κρατους ως προς την ΕΕ και την ΚΑΠ αλλων χωρων (καλως η κακως εχω ξαναπει, αυτην εχουμε)… αλλα ερχονται εκλογες μαλλον:roll:

Η κατασταση του Ελληνα αγροτη ειναι αμφιδρομη μαλακια δικια του και του κρατους, που την ΕΕ την εχουν γραμμενη, η την βλεπουν σαν εναν ανεξαντλητο κουμπαρα που δεν εχει απαιτησεις…

Κάπως έτσι…

τεσπα θα βγουμε οφ τοπικ. σαφως το να σπασεις την περιουσια του αλλου ειναι φασιστικο και ηλιθο. οι κινητοποιησεις ομως δεν ειναι. και σαν πολιτης πρεπει να ανεχτεις το κλεισιμο του δρομου ασχετα το ποσο δικιο η αδικο εχουν οι αγροτες γιατι αυτα συμβαινουν σε μια δημοκρατια. τωρα πιο ευκολη λυση δεν υπαρχει του στυλ “καντε μπλοκα αλλα μην κλεινετε τον δρομο (!)” κτλ.οταν το ιδιο το κρατος δεν λειτουργει με υπευθυνοτητα δεν μπορεις να την απαιτεις απο τον διαδηλωτη, τον αγροτη τον απλο πολιτη.

Έχω συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε κινητοποιήσεις.
Με τις συγκεκριμένες όμως των αγροτών είμαι αντίθετος γιατί δεν πιστεύω ότι είχαν τόοοοοοσο δίκιο που “φαινόταν” ότι έχουν.

να σημειώσω κάτι - το άκουσα σήμερα από ειδικό αναλυτή στον ΣΚΑΙ

οι κρητικοί αγρότες σε αντίθεση με τους θεσσαλούς κ τους Πελοποννησίους έχουν ως μόνη πηγή εσόδων τους την αγοτική παραγωγή. έτσι χρειάζονται περισσότερο τα χρήματα. όταν είδαν λοιπόν το τι πήραν οι άλλοι, που κάνουν παράλληλα κ 2-3 άλλες δουλειές κ συντηρούνται, φρίκαραν κ μετά από πρόσκληση (!) του υπουργού, ήρθαν στην ΑΘήνα…

κατά τα άλλα σε πολλά πράγματα στην Ελλάδα θεωρούμε ότι δεν πρέπει να δουλεύουμε κ πρέπει να μας θρέφει η ΕΕ…

επίσης αν δεν είχαν κλείσει τους δρόμους, δεν θα κάναμε αυτή εδώ τη συζήτηση. ούτε που θα ξέραμε ότι οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα…

Αντι να ξεσηκωθουν αλλοι και αλλοι,ξεσηκωνονται οι αγροτες οι οποιοι στηριζομενοι στο ερεισμα που εχουν σε πολιτικα κομματα και φορείς παιρνουν παντα αυτο που ζητανε…Το οτι αυτα τα 500 εκατομμυρια ευρω θα τα στερηθουν αλλες κοινωνικές ομαδες δεν το σκεφτεται όμως κανείς…Ελληνας αγροτης=Καλομαθημενος και κλαψομουνης…Τα ιδια Παντελάκη μου τα ιδια Παντελή μου…

Προβλήματα έχουν όλοι οι κλάδοι, αλλά δεν έχουν όλοι τη δύναμη του τρακτέρ.
Στην δε Κρήτη μη νομίζεις ότι είναι ακριβώς έτσι. Κάνουν τρελλές εξαγωγές, πολλοί αγρότες έχουν και τουριστικές επιχειρήσεις (το ξέρω από πρώτο χέρι) και γενικά δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη θρέφει σε μεγάλο ποσοστό την υπόλοιπη χώρα.

το αν εχουν η οχι δεν το ξερω γιατι δεν ειμαι μεσα στο χωρο και δεν το χω ψαξει. ακομα και αν δεν εχουν ομως δεν μπορω σαν πολιτης να κανω κατι αλλο περα απο υπομονη. αυτα οσον αφορα τα περι φασισμου.
ειναι αλλα πραγματα που θεωρω ανεπιτρεπτο να υπαρχουν αυτην τη στιγμη στην Ελλαδα και να τα χουμε παρει ως δεδομενα και να τα ανεχομαστε, πραγματα που εχουν πολυ πιο αμεση σχεση με τον φασισμο.

μα τους προσκαλεσε ο υπουργος, ο Μαρκογιαννακης, μια μερα πριν ακριβως ανεβουν, σε ομιλια του στην Κρητη. “Θα σας υποδεχθουμε με τα τρακτερ σας, μπουρου μπουρου, και εν αντιθεσει με τους Πασοκους, εμεις δε θα σας χαλασουμε τις μηχανες ουτε θα σας τρυπησουμε τα λαστιχα μπουρου μπουρου”.

Οσον αφορα το τρομερο και φοβερο της ανοδου των τρακτερ στην αττικη σιγα το πραγμα ρε παιδια, εδω πριν 2 χρονια εκατονταδες τρακτερ και χιλιαδες αγροτες απο ολη την Ευρωπη ειχαν αποκλεισει το ευρωπαικο κοινοβουλιο. Κ ξυλο δεν φαγανε. Εδω οι Κρητικοι ουτε καν εξω απτο λιμανι δεν βγηκαν.

Οσον αφορα τα λεφτα, οταν χαριζεις στα στρατιωτικα συμφεροντα 5.5 δις ευρω και στις τραπεζες 25 δις ευρω, ε το 0.5 δις ευρω σε μια κοινωνικη ταξη στυλοβατη της ελληνικης οικονομιας ειναι ψιχουλα. Η δειτε τα αντιστοιχα ποσα σε παιδεια υγεια κλπ… Μετα οι απεργιες μας φταινε.

Διαφωνώ. Δικαίωμα του να διαμαρτύρεται αλλά υπάρχει κι ένα όριο στους τρόπους που του επιτρέπεται να διαμαρτύρεται. Δε μπορούν οι τύχες του συνόλου της κοινωνίας να ορίζονται από τις ορέξεις της κάθε ομάδας άσκησης πίεσης. (Προσοχή, δεν παίρνω θέση στο υπάρχον θέμα, αλλά μιλάω σε πιο θεωρητικό επίπεδο. )

Το κράτος οφείλει να διαφυλάξει το δικαίωμα των πολιτών να πάνε σπίτια τους, στο νοσοκομείο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στη δουλειά τους για να βγάλουν τα ως προς το ζειν κλπ. Δεν έχει δώσει καμία δημοκρατία στο συνδικαλιστή που κλείνει με το έτσι θέλω δρόμους για μέρες το δικαίωμα να στερεί από τους υπόλοιπους πολίτες αυτά τα δικαιώματα.

Δικαίωμα του να διαμαρτύρεται, αλλά όχι με οποιονδήποτε τρόπο. Και όταν ο τρόπος που επιλέγει είναι παράνομος (κατά τον Γράκχους είναι παράνομος σύμφωνα με τους νόμους των άλλων, κατ’εμέ για τους νόμους των γονιών μας που καλούμαστε εμείς να αλλάξουμε δημοκρατικά και να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο περισσότερο δικοί μας νόμοι είναι) τότε οφείλουν θεσμοί όπως η αστυνομία να επαναφέρουν τη τάξη. Οι παρανομίες των θεσμοθετημένων οργάνων (δακρυγόνα, αδικαιολόγητο ξύλο, κλπ) είναι πραγματικά τραγικές και στη δικιά μου κλίμακα πιο εξοργιστικές. Δεν κάνει αυτό όμως μερικές από τις διαδηλώσεις λιγότερες παράνομες (και μάλιστα συνειδητά παράνομες).

Ας τα κόψει η κυβέρνηση από αυτά που έχει χαρίσει ή τσέπωσε ( Siemens, Βατοπέδι, εξοπλισμοί, κλπ). Και τα οποία είναι απείρως περισσότερα. Έχει υπάρξει τεράστια κακοδιαχείρηση τα τελευταία χρόνια και έχουν φάει πολλά λαμόγια πολλά λεφτά και όλοι τους κάνουν πλάτες. Συμφωνώ πως στη γεωργία γίνονται της Παναγιάς τα μάτια (με άσχετους να δηλώνουν γεωργοί και να τσεπώνουν λεφτά ή να κοιτάζουν να αρπάξουν από παντού), αλλά με τα τόσα σκάνδαλα που έχουν γίνει σε αυτή τη κυβέρνηση το επιχείρημα δεν υπάρχουν λεφτά για κοινωνική πολιτική είναι πιο αδύνατο κι από την Kate Moss

John Doe in Se7en

Wanting people to listen, you can’t just tap them on the shoulder anymore. You have to hit them with a sledgehammer, and then you’ll notice you’ve got their strict attention.

Αυτό με τα τρακτέρ στην Αθήνα είναι αστείο. Ο Μίχας τα είπε πολύ καλά χθες στο Μέγκα: “Για τραβάτε μια βόλτα απο το Κολωνάκι να δείτε τα τζιπ καβαλημένα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, τα τρακτέρ μας μάραναν”.

Αλλά ξέχασα, ότι μας συμφέρει κάθε φορά.

Οι αγρότες πάντως δεν έχουνε δίκιο τις περισσότερες φορές, σε αυτό καλά τα λέει ο Drifter, γενικώς κάνουν αρκετές παρατυπίες (είτε με το νερό που δικαιούνται για καλλιέργεια, είτε με τα είδη που τους “επιτρέπει” η εκάστοτε εποχή να καλλιεργήσουν κλπ).

είναι που είμαστε μπουρδέλο σαν κράτος. όταν όλοι γύρω σου παρανομούν, δεν θες κ πολύ να αρχίσεις τις “παρατυπίες”…