Πολιτικές εξελίξεις

Καλά σίγουρα, εφ’ όσον το ίδιο το κράτος κλέβει, κάνει λαμογιές κλπ, ο απλός πολίτης θα συμμορφωθεί;

Πλιάτσικο δε κάνουν οι κουκουλοφόροι, κάνουν οι υπουργοί και οι ρασοφόροι:P

δεν διαφωνω πουθενα ρε καρβου, απλα εγω μιαλω για τη συγκεκριμενη περιπτωση και του πως εχουν τα πραγματα στην Ελλαδα. σε θεωρητικο επιπεδο σωστα αυτα αλλα το θεμα ειναι πως προσαρμοζονται στην πραγματικοτητα και στον τροπο που λειτορυγει το καθε κρατος. δεν νομιζω δηλαδη οτι τα επεισοδια που εγιναν με τους αγροτες, εγιναν για να διαφυλαχτουν αυτα τα δικαιωματα τα οποια αναφερεις στην 2η παραγραφο .και ωραια τα περι νομιμοτητας ομως το ιδιο το κρατος δεν πρεπει να την εμπνεει? οταν δεν το κανει περιμενεις να παραμεινει νομιμος ως προς τον τροπο διαμαρτυριας ο πολιτης? (αυτο γενικο, οχι για τους αγροτες).

Ειδες…Ειμαστε σε πιο ευκολη θεση να κρινουμε αν εχουν δικιο ή αδικο η διαμαρτυρομενοι παρα να κρινουμε την καταστολη.Και ειδικα την καταστολη με αυτον τον τροπο.
ΝΑΙ οι αγροτες δεν εχουν παντα δικιο.
ΝΑΙ οι αγροτες στην πλειονοτητα τους ειναι τσιρακια της εκαστωτε κυβερνησης και αντιπολιτευσης(ειδατε πως καναν οταν πηγε ο Παπανδρεου?).Ειδατε πως μιλαγαν για τον Μαρκογιαννακη?
ΝΑΙ οι αγροτες εχουν σπαταλησει χωρις παραγωγικο αντικρισμα παρα πολλες επιδοτησεις.Σε αυτο ομως δεν μπορεις να κατηγορησεις μονο τους αγροτες.Μην τρελαθουμε δηλαδη.Την δεκαετια του 80 τοτε που ολοι νομιζαν πως ηρθε η Ανοιξη και καποιος μοιραζε οτι χρημα ερχοταν απο την Ευρωπη για βηχας βηχας ψηφοθηρικους λογους δημιουργηθηκε μια συγκεκριμενη αντιληψη.Τωρα που τα φαγαν και οι μεν και οι δε αυτο το χρημα δεν μπορεις να ερχεσαι και να τους ψεκαζεις.

Προφανως η επιθεση που δεχτηκε ο DRIFTER δεν αφορα μονο την αποψη του για το συγκεκριμενο ζητημα αλλα και επειδη εκφραζει μια γενικοτερη νοοτροπια ‘‘καθηστε στα αυγα σας οι διαμαρτυρομενοι’’ πυ τελευταια εχει γινει πολυ in συδυαζομενη με την καραμελα περι σπασιματων μαγαζιων η οποια εχει διαψευστει χιλιαδες φορες ακομα και στα θεματα που υπαρχουν στο συγκεκριμενο φορουμ.

και τα λόγια του ψυχασθενή δολοφόνου που στο τέλος πέθανε είναι παράδειγμα προς μίμηση? :stuck_out_tongue:

Δεν θα μου πεις τι θα κρίνω, ποιον θα κρίνω και πως θα κρίνω. So simple :slight_smile:
Τα υπόλοιπα που αναφέρεις μετά… έχουν να κάνουν περισσότερο με τη νοοτροπία του βολεμένου μικροαστού που είχα προαναφέρει. Ουδέν άλλο σχόλιο.
Ο καθένας κρίνεται από τα λόγια του και από τις πράξεις του.-

συμφωνω σε αυτο.εχω διαβασει οτι η ευρωπαικη ενωση εχει πχ απαγορεψει στην ελλαδα την καλλιεργεια καπνων πλεον,και εχει ανακοινωσει οτι δε θα επιδοτειται,και οντως στην αμφιλοχια που περναω με το αυτοκινητο πιο παλια ειχαν ολο καλλιεργειες καπνων αλλα τωρα καλλιεργουν διαφορα αλλα.οποτε δε μπορει ο οποιοσδηποτε αγροτης επειδη βαριεται να αλλαξει ειδος καλλιεργειας να συνεχιζει να καλλιεργει πχ καπνα και να ζηταει επιδοτηση ενω εχει απαγορευτει!!!

Επ! Άλλο μια καλλιέργεια δεν επιδοτείται, άλλο απαγορεύεται. Η Ε.Ε. δεν απαγορεύει καλλιέργειες, απλά στέλνει κονδύλια για να στηρίξει άλλες.

το ειχα διαβασει σε καποια μπλογκς και στο indymedia ( http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=985045 ) αλλα δε το πιστεψα, μου φανηκε πολυ ακραιο. Κ ομως τελικα ισχυει…

από www.tvxs.gr

Η Βουλή δεν ανέχεται τα αρνητικά σχόλια…

Μια επίσκεψη σχολείου στη Βουλή, μια αυταρχική αστυνομικός που συνοδεύει τα παιδιά στους χώρους του κτιρίου και μια ερώτηση στο τέλος της φόρμας αξιολόγησης όπου τα παιδιά εκφράστηκαν ελεύθερα και φυσικά ανώνυμα. Τα προβλήματα άρχισαν μετά…

Μερικά από τα σχόλια δεν ήταν και τόσο τιμητικά, για την αστυνομικό, για τη Βουλή ούτε και για το πολιτικό μας σύστημα. Και ενώ κανονικά τα φύλλα αξιολόγησης θα έπρεπε να δώσουν τροφή για σκέψη στους ιθύνοντες, τα πράγματα πήρα διαφορετική τροπή.

Η αστυνομικός το πήρε προσωπικά, επισκέφθηκε το σχολείο και απαίτησε από τη διευθύντρια να μάθει ποια παιδιά έγραψαν σχόλια εις βάρος της. Έγινε και προσπάθεια μέσω της Βουλής να αποσταλούν πίσω στο σχολείο τα επίμαχα φύλλα αξιολόγησης και να γίνει γραφολογική εξέταση (!) για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των μαθητών που παρεκτράπηκαν.

Υπήρξαν μάλιστα και απειλές στο 15μελές του σχολείου ότι αν δε δοθούν τα ονόματα θα κοπούν όλες οι εκδρομές. Μετά από παρεμβάσεις της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και του βουλευτή Τάσου Κουράκη, και υπό την πίεση της δημοσιοποίησής του μετά τις σχετικές καταγγελίες ο σύλλογος καθηγητών έλαβε απόφαση να μη δεχτεί την επιστροφή των γραπτών και πολύ περισσότερο την γραφολογική τους εξέταση.

Στο βίντεο δύο γονείς που έχουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καταγγέλλουν το περιστατικό…

Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης
Συνεντεύξεις: Βασίλης Κωστούλας

δειτε κ το βιντεακι με τις καταγγελιες των γονεων : http://www.tvxs.gr/v4698

Τι να σχολιασω τωρα εγω???

Εγώ πάντως θα ήθελα να σχολιάσω ότι δεν είναι σαφές από την είδηση τί είχαν γράψει τα παιδιά και ως εκ τούτου νομίζω ότι δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα. Πάντως, η υπόθεση φαίνεται γελοία για πολλούς λόγους και ακόμη περισσότερο επειδή πρόκειται για τη γνώμη παιδιών.

εγω θα θελα να ξερα τι εγραψαν. εξτρεμιστικες εκφρασεις λεει.

παντως οποιος εγραψε “να καει να καει το μπουρδελο η βουλη” τον κερναω μια κασα μπιρες (η γκαζοζες γιατι ειναι και ανηλικα)

μωρε οτι κ να γραψαν, οσο “ακραιο” κ να ηταν, δεν ζητας ονοματα ουτε γραφολογικη εξεταση…Αν ειναι ετσι να επιστραφουν και τα πιστοποιητικα κοινωνικων φρονηματων… Στην τελικη να κατσουν να σκεφτουν για ποιο λογο μικρα παιδια εγραψαν οτι εγραψαν. Κ γω αν γραψω εδω μεσα για παραδειγμα “γαμιεται η βουλη”, νομιμοποιειται ο οποιοσδηποτε να ζητησει απο τους administrators η ξερω γω ποιον αλλο στοιχεια ip κλπ για να με βρουν??

197.254.32.11

(στη τύχη είναι τα νούμερα προφανώς :p)

Εντάξει, πραγματικά γελοία υπόθεση, αλλά και εγώ ψάχνω να βρω κάτι παραπάνω αλλά δε βρίσκω. Μόνο ότι έγραψε το ιντυμήντια και το τβξς

Τι δεν ασχολήθηκε με αυτό ο Πρετεντέρης? :stuck_out_tongue:

μεγαλη μπουκια φαε… ολα θα τα δουμε με αυτην την κυβερνηση

όχι ρε… Αυτός προσπαθεί ακόμα να καταλάβει πως το 010 στα τηλέφωνα έγινε 210 :stuck_out_tongue:

Πήγαν για επίσκεψη στη Βουλή και παρ’ ολίγον να βγουν φακελωμένοι

Της ΜΑΡΙΑΣ ΔΕΔΕ

Η επίσκεψη ενός σχολείου στη Βουλή πριν από δύο βδομάδες και η αρνητική κριτική - συνοδευόμενη σε ορισμένες περιπτώσεις και από απαξιωτικά σχόλια- που έκαναν κάποιοι μαθητές για το Κοινοβούλιο και για την αστυνομικό που τους συνόδευε, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους εκεί, άναψαν φωτιές και παρά λίγο να στοιχίσουν στους μικρούς αμφισβητίες, αν μη τι άλλο, ένα κανονικό… φακέλωμα.

Τα όσα έγραψαν τα παιδιά στις φόρμες αξιολόγησης που τους μοιράστηκαν στο τέλος της διδακτικής επίσκεψης (συμπληρώνονται ανώνυμα και παραμένουν στη Βουλή) σε κάποιους προφανώς δεν άρεσαν και κίνησαν περίεργες διαδικασίες…

«Ηρθε το παιδί μου πριν από τρεις ημέρες στο σπίτι», καταγγέλλει η Ελένη Γκίκα, μητέρα ενός μαθητή της Γ’ Γυμνασίου στο Κουκάκι, «και μου είπε ότι έγινε συνέλευση στο σχολείο, με τους μαθητές των τμημάτων που συμμετείχαν στην ξενάγηση και τους συνοδούς καθηγητές. Οι τελευταίοι, εμφανώς τρομοκρατημένοι, παρακάλεσαν τα παιδιά να δώσουν τα ονόματα αυτών που έγραψαν τα υβριστικά σχόλια και τους ανέφεραν ότι αν μέχρι την Πέμπτη δεν τα έδιναν, θα αναγκάζονταν να τους βρουν από τις φόρμες αξιολόγησης.

Την Τετάρτη πήγα η ίδια στο σχολείο. Η διευθύντρια μου είπε ότι η Βουλή, την Πέμπτη (χθες δηλαδή) θα έστελνε τις φόρμες αξιολόγησης στο σχολείο για να γίνει γραφολογική εξέταση και ότι αυτό το ζητάει πρωτίστως η αστυνομικός, η οποία είχε μετατεθεί και ήθελε να προβεί σε ενέργειες για να επιστρέψει στη θέση της. Μου είπε ακόμη ότι είχε φτάσει έγγραφο από τη Βουλή στο οποίο αναφερόταν ότι εκτίθεται το σχολείο από τη συμπεριφορά των παιδιών και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τιμωρηθούν τα παιδιά από το σχολείο αλλά ότι τα ονόματα τα ήθελε η αστυνομικός. Οσο για το αν τα ήθελε και η Βουλή, μου το άφησε λίγο φλου. Αλλά αν δεν τα ήθελε, γιατί να στείλει στο σχολείο τις φόρμες αξιολόγησης;

Δεν έχω πρόβλημα με το σχολείο. Η διευθύντρια και οι καθηγητές τρομοκρατήθηκαν, κάποιοι τους πίεσαν και φέρθηκαν ανάλογα. Χθες πάντως, μετά και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ο σύλλογος διδασκόντων στάθηκε στο ύψος του και αρνήθηκε, μέσα από τη συνέλευσή του, να δοθεί συνέχεια σε αυτή την ιστορία».

Η «Ε» επικοινώνησε με τη διευθύντρια του 14ου Γυμνάσιου στο Κουκάκι, κ. Α. Ζαλμά, η οποία αρνήθηκε να μας πει οτιδήποτε και μας παρέπεμψε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και εκεί όμως δεν σταθήκαμε τυχεροί. Η προϊσταμένη στο 6ο γραφείο εκπαίδευσης, κ. Γ. Κατσαγάνη, δεν θέλησε να μας μιλήσει. «Το θέμα έχει επιλυθεί. Γεια σας», είπε και σχεδόν μας έκλεισε το τηλέφωνο.

Από Ελευθεροτυπία

Τελικά αυτά τα 15χρονα έχουν εξωκείλει εντελώς. Δεν σέβονται τίποτα. Α ρε σφαίρες που τους χρειάζονται :!:

Ε ναι.
Καταντια και ανθρωπων που εχουν τον ρολο να μορφωνουν τα παδια της Ελλαδας. Ολικη σαπιλα.
Γιατι ειμαι σιγουρος οτι αν δεν επαιρνε δημοσιοτητα το θεμα, τοτε θα την καναν την χοντρομαλακια τους.

O Καψής ήταν αυτός.

Μια είδηση σχετικά με το Mall του Αμαρουσίου που λέγαμε πριν κάποιον καιρό.

Καταδίκη του πρώην Δημάρχου για το Μall Αμαρουσίου

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου οτι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, οτι δεν προξένησε περιβαντολογικές καταστροφές και οτι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπερ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κου ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία οτι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Σημείωση του διαχειριστή: Φυσικά, τα “έγκριτα” ΜΜΕ δεν έκαναν τον κόπο να μας πληροφορήσουν για μια τέτοια ελάχιστης σημασίας είδηση!!!'Οποιος βρει την παραμικρή αναφορά για το θέμα στα εν λόγω ΜΜΕ να μας το πει να μην ανησυχούμε για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου σε αυτή τη χώρα!!!

Μια απο τις πολλες μερες για τις οποιες ζω, ειναι κ η μερα που θα δω το ΜΑLL ναι ξεριζωνεται συθεμελα. Κ επειδη κατι τετοιο δεν προκειται να γινει ποτε απο κανενα κρατικο συνεργειο (απο αυτα που καταστρεφουν “αυθαιρετες” παραγκες αθιγγανων γιατι μας χαλανε τη μοστρα), θα ειναι η απολυτη απολαυση να χαρω αυτη την δημιουργικη καταστροφη να πραγματοποιειται απο τα χερια των “γνωνστων - αγνωστων”.