Βασικά, οποιοδήποτε θετικό σχόλιο για την Ελλάδα του σήμερα κρίνεται ως αβάσιμο.
Το οτι η καθε μορφη συνθηκη της Οθωμανικης αυτοκρατοριας δεν αναγνωριζετε το ξερετε ? και αμα πει κατι τετοιο η Αγγλια οτι εχει νομιμη αποδειξη θα γινει περιγελος
εγω δε μιλαω σε θεμα πρακτικης.εννοειτε και πρεπει να τα διεκδικησουμε με καθε διπλωματικο τροπο.
δεν κρινω τη σταση της ελλαδας αλλα του βρετανικου μουσειου.
και αυτο πολυ σωστο.αλλα δε σημαινει οτι δε μπορεις να πεις θετικα σχολια για την ελλαδα του παρελθοντος
Όχι.
Απλώς μην έχετε καμιά αυταπάτη ότι έχουμε οποιαδήποτε σχέση με την Ελλάδα του παρελθόντος.
εγω πιστευω οτι εστω και λιγο εχουμε σχεση με την ελλαδα του παρελθοντος.απο κει και περα αφου πιστευεις οτι δεν εχουμε οκ.
Τέλοσπαντων εδώ και ώρα καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά δεν το διατυπώνεις σωστά.
Το μονο κοινο ειναι κατι ονοματα και τα χωματα που παταμε ουτε καν την γλωσσα οι περισσοτεροι τη ακουνε γερμανικα τη ακουνε αρχαια ελληνικα το ιδιο ειναι
γι αυτο προσπαθουμε να σωσουμε(θεωρητικα μιλωντας, γιατι δεν εχω βοηθησει εμπρακτα στο ζητημα) την προσφορα των αρχαιων.
την απαιτηση της επιστροφης των μαρμαρων δεν την βλεπω για στηριξη καμιας κυβερνησης, κανενος υπουργου πολιτισμου και καμιας βουλης.
σημερα θεωρω την ελλαδα σε καθε πολιτικο της κομματι, εσωβουλευτικο κι εξωβουλευτικο, ξεφτιλισμενη και ‘‘αδεια’’.
Τι εννοείς “να σώσουμε την προσφορά των αρχαίων?”. Θεωρείς ότι είναι ανασφαλής εκεί στα ξένα?
Για να μην παρεξηγούμαι, η θέση μου στο ζήτημα είναι “λευκό”.
Είδαμε κι εδώ πόσο ασφαλή είναι.
Δεν ειναι ασφαλης…Τα μαρμαρα στην Αγγλια εχουν υποστει διαβρωση επειδη εσταζε η οροφη
θα ελεγα οτι δεν θα ηταν καθολου ασφαλη αν ηταν ο παρθενωνας ή το μουσειο μεσα σε κανα δασος οποτε θα κινδυνευε να καει ολοσχερως!!!:p:p
ειναι ανασφαλης ιστορικα.ενα κομματι της ιστοριας μας λειπει.
χωρις να σε κρινω, δεν μπορω να καταλαβω τη μη θετικη σταση καποιου στο θεμα αυτο.
Της ιστορίας.
Όχι της ιστορίας μας.
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω την ουσία του θέματος.
Είναι ανασφαλή παιδιά, χωρίς ς, πείτε με φασίστα αλλά έχω κι εγώ ένα μικρό κόμπλεξ με την ορθογραφία!
Ισχύει πάντως ότι δεν τα έχουν προσέξει.
Eν αρχή ήταν αυτό.
Και μετά αυτά:
Όταν έγραφα το αρχικό ποστ, κάτι τέτοιο σκεφτόμουν…
Άσχετο, αλλά όταν η κουβέντα στραβώνει, όλο ειρωνίες, δήθεν παρεξηγήσεις και μετά επιθέσεις. Ξεκολλήστε λίγο ρε παιδιά, λίγα επιχειρήματα ποτέ δεν έβλαψαν κανένα.
Χμ, οι Οθωμανοί ήταν οι τελευταίοι κάτοχοι των μνημείων αν δεν κάνω λάθος προτού πάνε στα χέρια των Άγγλων. Αν ο τελευταίος κάτοχος των μνημείων τα παρέδωσε νόμιμα, για την εποχή, τότε με ποιο τρόπο μπορεί να θεωρηθεί κλοπή αυτό που έγινε?
Εκτός αν δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσες, οπότε αν μπορείς να επαναδιατυπώσεις…
οκ, αν εσυ νομιζεις οτι διαβαζοντας καποιος μονο τα μπολνταρισμενα σημεια των ποστς μου θα καταλαβει τι θελω να πω.προσωπικα μιλουσα με επιχειρηματα.προβληματα ειναι και η πεινα και η ανεργια, αυτο ομως δε σημαινει οτι το θεμα των μαρμαρων δεν αποτελει ζητημα προς λυση…
προσωπικα παλι, δε χρειαζομαι κανενα μ.μ.ε. και κανενα κομμα να ξυπνησει την εθνικη μου υπερηφανεια.
σε καμια περιπτωση δεν θεωρω τον εαυτο μου προβατο ή φερεφωνο της μαζας.αυτα να τα ψαξουν αλλοι στον εαυτο τους.
Μα αυτο που υποστιριζεις δεν το εχει η Αγγλια στην επιχειρηματολογία της γιατι δεν ισχυει δεν μπορουν να πουν πως τα πηραμε νομημα απο τους Οθωμανους οπως ακριβως και με το Βατοπαιδιο που οι παπαδες λενε οτι ειναι δικα τους γιατι τα πηρανε απο τον Σουλτανο, εν τελη δεν αναγνωριζονται τα Οθωμανικα χρυσοβουλα της εποχης. Απο την στιγμη που δεν αναγνωριζονται τα χρυσοβουλα θεωρητε κλοπη