Πολιτικές εξελίξεις

Ρε Λεπερ γιαυτο το λεω ελεος πια

Κάτσε, ρε μεγάλε, εσύ έχεις μπερδέψει τις έννοιες μου φαίνεται. Όταν οι έλληνες πολιτκοί επιχειρηματολογούν για να φέρουν τα μνημεία στην ελλάδα, αυτό τι είναι; Συζήτηση δεν είναι; Πες απλώς ότι διαφωνείς με την άλλη άποψη, μη λες ότι δεν κάνει να τα συζητάμε γιατί είναι ύβρις.

Εσένα σε έχω χάσει εδώ και ώρα, sorry. Δεν έχω ιδέα ποια είναι η θέση σου στην όλη συζήτηση. Πραγματικά, δεν το λέω ειρωνικά.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να στείλουμε και τον υπόλοιπο Παρθενώνα στην Αγγλία.

Υβρις δεν ειναι για κατι που εφτιαξε ο ανθρωπος ως μορφη τεχνης. Γιατι αν θυμασε μιλαμε σ΄ενα φορουμ που εχει να κανει με την τεχνη

εννοειτε πως δε λεω να κανουμε και πολεμο…αλλα και μονο που γινεται τοσος ντορος, συζητησεις και διπλωματικες πιπες ειναι γελοιο…τι προσπαθουμε να αποδειξουμε δηλαδη?
δεν ειναι δυνατον να επιχειρηματολογεις για πραγματα δεδομενα και κεκτημενα…

Ε, άρα να σταματήσει ο ντόρος και οι διπλωματικές συζητήσεις και τα μάρμαρα να κάτσουν εκεί που είναι. Αφού όπως λες είναι γελοίο.

Lol, έλα όμως που είναι, έχει αποδειχτεί κι εδώ μέσα πολλές φορές. Και ξέρεις μου φαίνεται περίεργο που το αναφέρετε κάποιοι μόνο όταν πρόκειται για τίποτα μνημεία χαιρόμενοι και με την εθνική σας περηφάνια.

γελοιο λεω το γεγονος οτι το μουσειο της αγγλιας δεν αναγνωριζει πραγματα δεδομενα και θελει επιχειρηματα και παρακαλια για να υποχωρησει.πως αλλιως δηλαδη να το διατυπωσω?

Εγώ πάντως επιμένω να στείλουμε και τον υπόλοιπο Παρθενώνα εκεί.
Ξέρετε πόσο θα πέσουν τα νοίκια στις γύρω περιοχές?

Ρε παιδάκι μου, με τη δικιά σου τη λογική, όμως, τόσα χρόνια θα έπρεπε να τους σνομπάρουμε τους άγγλους και να λέμε: ‘‘δεν καταδέχομαι να μιλήσω για αυτό, ξέρεις ότι είσαι λάθος’’. Και να περιμένουμε πότε θα συνετιστούν. Διάβασε λίγο τα post σου, αυτό λες.

Νομικά αν το πάρουμε νομίζω πως απο τη στιγμή που η Οθομανική αυτοκρατορία ήταν κυρίαρχος της γής (οπότε και κάτοχος του οτιδήποτε έχει αυτή η γή) και αποφάσισε να δώσει στον Έλγιν τα μάρμαρα, αν όλες οι τότε απαραίτητες νομικές διαδικασίες τηρήθηκαν, τότε δε μπορούμε να πούμε ότι κλάπηκαν τα μνημεία. Το επιχήρημα ότι τα μνημεία θα ταίριαζαν καλύτερα και θα μπορούσαμε να τα θαυμάσουμε στο τόπο που δημιουργήθηκαν καλύτερα απο οπουδήποτε αλλού, είναι πολύ δυνατότερο και δεν αφορά μόνο την υπερηφάνια της Ελλάδας αλλά όλο το κόσμο :wink:

ΒΑΝ μπορεις να ξεχωρισεις λιγο το θεμα πατριδα και το θεμα τεχνη, μιλαμε για ενα απο τα σπουδαιότερα μνημεια που καλος η κακος βρισκετε εδω και εχουμε λογο να υποστιριζουμε καποιες αποψεις ξεχωρα απο την περιφανεια σε λιγο θα μας πεις και φασιστες επειδη εχουμε λογο γιαυτο το ζητημα

καποια πραγματα ο καθενας τα βλεπει σωστα και νομιζει πως ειναι δεδομενα.
το παρον ζηταμε ειναι διαφορετικο.
εσυ για εθνικη υπερηφανεια καταλαβες?οκ…μαζι σου…
το ζητημα δεν ειναι εθνικο, ομως.δεν πιστευω οτι ο λαος της αγγλιας διαφωνει με την ελλαδα στο θεμα των μαρμαρων.
ακομη κι αν ηταν ομως κι εβλεπα το δικιο της χωρας μου, δε θα ντρεπομουν να υποστηριξω την πατριδα μου για μην με πει ο καθενας εθνικι…να μου κιολας…μεχρι εκει θα ηταν ικανος να καταλαβει, οποτε δεν θα αξιζε τον κοπο η ασχολια μου μαζι του…

Φιλε red pyramid το θεμα δεν ειναι νομικο το επιχείρημα σου ουτε η Αγγλια το εκφραζει αυτα λεγαν και ποι παπαδες για το βατοπαιδιο που τους τα ειχε γραψει ο Σουλτανος, και οπως ειπες εχουν αποδείξεις της Οθωμανικής αυτοκρατοριας κατι που δεν υπαρχει σημερα

British_Steel είμαι της άποψης πως τα μάρμαρα πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα για τον λόγο που είπε ο red pyramid παραπάνω κι όχι για τις βλακείες που έχεις πει σε κάτι ασυνάρτητα ποστς πιο πίσω. Και απλά επεσήμανα το σχόλιο του indifferent sun και το πότε βγήκε να το πει. Σ’ ενοχλεί μήπως κι αυτό;

εννοειται οτι εισαι φασιστας…:stuck_out_tongue: οποιοδηποτε θετικο(ή υποστηρικτικο) σχολιο για την ελλαδα κρινεται ως φασιστικο…

Δεν σε χάλασε όμως που σε ρούμπωσα και πόσταρα πριν πεις την μαλακιούλα σου :slight_smile:
Πίσω στο κοτέτσι πάλι τώρα:!:

Ε, τώρα κι εσύ πραγματικά ΖΗΤΑΣ να τα ακούσεις από κάποιον.

Κλασικός flame starter, άξιος συνεχιστής του damnation (εντάξει όχι στο επίπεδο του, αλλά καλά τα πήγαινε/πάει). Nothing interesting here, move along people.

ου γιεα

@ΒΑΝ

ακριβως οπως το λες…nothing interesting here.κανονικη απαξιωση ομως…