φιλε στο πουτσο η Ελλαδα στο πουτσο και ο Παρθενωνας ( που δεν ειναι ουτε καν ελληνικος) αλλα θαυμαζω τα δημιουργηματα που καναν αυτοι οι τυποι που ζουσαν εδω, με τους οποιους δεν εχουμε καμια σχεση
Κι όμως, τo έχουνε χύσει από πάνω μέχρι κάτω.
Κι επειδή το επισκέφτηκα το Βρετανικό μουσείο πρόσφατα, για την καλύτερη πληροφόρηση σου η είσοδος σ’αυτό είναι τσάμπα. Αν θες κάνεις δωρεά αφήνοντας χαρτζιλίκι σε κουτί που έχει στην είσοδο.
Έχει πλάκα, πάντως.
Μιλησα για τουρισμο…αμα νομιζεις πως ενας τουριστας δεν αφηνει λεφτα τοτε οκ την κοβω την συζητηση
Οπότε ισχυρίζεσαι πως υπάρχει κόσμος που πηγαίνει στην Αγγλία μόνο για το Βρετανικό μουσείο και πιο συγκεκριμένα για τα ελληνικά εκθέματα;
Και γιατί να μην έρθει στην Ελλάδα γι’αυτό;
Δηλαδη ρε Λεπερ γαμω το κερατο μου που ζω σε αυτη τη σκατοχωρα και δεν μπορω να μιλησω για την τεχνη, αμα το ελεγε ενας Φιλανδος θα αισθανοσουν καλυτερα ?
Αμα δεν καταλαβαινεις ρε ΒΑΝ πως ερχονται να δουν εδω τον Παρθενωνα και το συνδιαζουν με ενα νησι ετσι πας στη Αγγλια και βλεπεις και το μουσειο που στανταρ θα εχει ενα τρελο παζαρι που θα κινητε χρημα
Τώρα αυτό είναι ασυνάρτητο επιχείρημα ή αποτυχημένη ειρωνία;
Κάτσε και διάβασε τι έχουμε πει στα τελευταία 10 ποστς και βγάλε νόημα για το τι έχεις πει ως τώρα.
επίσης, όταν λες ότι ο παρθενώνας δεν είναι ελληνικός, από ποιά οπτική σκοπιά το μελετάς το θέμα? :-k
Καταλαβες τωρα Λεπερ
Dude πιστεψε με βαριεμε να κανω αυτη την συζητηση αμα θελεις να βρεθουμε να τα πουμε
Ε, όχι ρε, μεγάλε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Μάλλον εγώ είμαι ο χαζός και δε σε πιάνω.
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω ότι ανά post αναιρείς ό,τι λες. Μία λες ότι τα αγάλαματα του Παρθενώνα είναι ό,τι σημαντικότερο υπάρχει στο Βρεττανικό Μουσείο, μία λες ‘‘στον πούτσο μου ο Παρθενώνας’’. Τέλοσπαντων, συζήτηση έτσι δε γίνεται.
εγω δεν μπορω να καταλαβω το θεμα της συζητησης…
ο παρθενωνας ειναι στην αθηνα…καποια μαρμαρα του ειναι στην αγγλια…
ΚΑΙ ως Ελληνας(δεν ντρεπομαι να το πω) ΚΑΙ ως φιλοτεχνος υποστηριζω καθετα,οριζοντια και πλαγια οτι τα μαρμαρα πρεπει να γυρισουν στον τοπο τους.
τωρα δεν εχουν αλλες δικαιολογιες…το μουσειο ειναι ετοιμο…
απο εκει και περα καντε τις πολιτικες σας σε αλλα θεματα, οχι σε ιστορικα μνημεια που η κωλογενια μας δεν προκειται να ξαναδημιουργησει…
κανονικη υβρις…
Έχεις δίκιο, είναι εξοργιστικό να ΜΙΛΑΜΕ για αυτά τα μνημεία.
καλα ενταξει…
εγω, παντως, θα συνεχισω σε σοβαρο υφος, λεγοντας πως καποια πραγματα δεν χωρανε συζητηση…
Ωραία πάμε σε σοβαρό ύφος, τότε. Εξήγησε μου για ποιον λόγο δεν πρέπει να συζητάμε αυτό το θέμα, καθώς και ποια άλλα πράγματα (απλά σαν παραδείγματα) δεν πρέπει να συζητάμε.
Τα αγαλματα περνανε σε πολιτικο επιπεδο και ειναι εξωτερικη πολιτικη
Και; Είναι λόγος αυτός να μην τα συζητάμε;
δεν πρεπει να το συζηταμε γιατι τα πραγματα ειναι απλουστατα…
ο παρθενωνας απο οσο ξερω ειναι στην αθηνα, η οποια ειναι στην Ελλαδα…
καποτε οι αγγλοι εκμεταλλευτηκαν την τοτε αδυναμια μας και εκλεψαν μαρμαρα απο ενα μνημειο της ανθρωποτητας…
μεχρι προτινος δεν τα επεστρεφαν λογω ανησυχιας για τη φροντιδα τους…
χθες εγκαινιαστηκε το μουσειο, αρα η ασφαλης στεγη…
που καταληγουμε?
επισης, περα απο τον παραπανω συλλογισμο, ποσο διαλογο απαιτει ενα θεμα που εχει να κανει με τον διαμελισμο ενος ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ?
δεν ξερω ποια αλλα θεματα δεν σηκωνουν συζητηση…