Πολιτικές εξελίξεις

Ποτέ δεν είπα ότι είναι όλες οι ίδιες, το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως αφού όλοι και καλά θέλουν το καλό αυτής της χωράς, δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ΜΑΖΙ, από το τσακώνονται ???
Και ένα πολύ μικρό παράδειγμα για μια πολύ μικρή κοινωνία όπως είναι η σχολή μου.
Πήγα στη γενική συνέλευση και πήρα τα έντυπα που μοίραζαν οι παρατάξεις, με τα θέματα της συζήτησης και τις προτάσεις τους. 3ης παρατάξεις έχει η σχολή μου, και στα 3 έντυπα το μόνο που άλλαζε, ήταν αντί για ΠΑΣΜ, έλεγε ΔΑΠ και ΠΚΣ. Θέλανε και διεκδικούσαν τα ίδια ακριβώς πράγματα και στο τέλος τσακώνονταν για το αν ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου ή η Παπαρίγα είναι ο καλύτερος και ο πιο γαμηστερός και όλες αυτές τις μαλακίες. ΑΝΤΕ μαμηθείτε τους είπα στο τέλος. Αντί να κάτσουν να βρουν τις λύσεις που συμφέρουν την σχολή άρχιζαν τις παπαρολογίες.

Πραγματικά θέλω να μου πεις τι άλλο μπορεί να γίνει. Πως το σκέφτεσαι εσύ και ο καθένας.

Πειράζει που είμαι σίγουρος ότι (ανεξάρτητα του τι έγραφε και του αν συμφωνώ) η ΠΚΣ αποκλείεται να είχε ίδιο πλαίσιο και ίδιες διεκδικήσεις με τους άλλους δύο όπως λες?

Απλά μπήκες προκατειλημμένος με την ισοπεδωτική και αβάσιμη λογική “όλοι ίδιοι είναι και να παν να γαμηθούν”.
Χωρίς να σημαίνει ότι έπρεπε για κάποιο λόγο να συμφωνήσεις με την ΠΚΣ ή όποιον άλλον.

Απλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όσο και να θέλουν να το περάσουν κάποιοι, ΟΧΙ δεν είναι όλοι ίδιοι. Και επίσης ότι αν σε κάποιον φαίνονται όλοι σκατά και γι αυτό παραιτείται από διεκδικήσεις, τότε είναι ένα απλό πρόβατο που περιμένει τον σωτήρα του.

Έχεις γνώμη? ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ!
Έχεις ιδέες? ΚΑΝΤΕΣ ΠΡΑΞΗ!

Νομίζεις ότι όταν το είδα το πίστευα και εγώ…
Μακάρι να γίνει κάτι και εγώ μέσα στεγνά, να γίνει οτιδήποτε που να έχει νόημα και να μας φέρει ένα αποτέλεσμα. Αλλά όπως βλέπεις εσύ θα γίνουν απεργίες, κινητοποιήσεις κλπ. Εγώ μαζί τους και θα κατέβω και θα το υποστηρίξω όπως μπορώ. Αλλά όλοι ξέρουμε πως μπορεί στη συνείδηση μας να πράττουμε καλά, αλλά μεγάλη σημασία έχει το αποτέλεσμα. Αυτό βλέπεις και πολλές φορές απογοητεύεσαι, που πολλές φορές λες ότι και να κάνω μάταιο θα είναι.

Πολιτικά μπορεί να μην είναι ίδιοι, αλλά όταν ακούω να τα ρίχνει ο ένας στον άλλον, να τσακώνονται λες και είναι γκόμενες και όλα αυτά στο όνομα των πολιτών εγώ βλέπω ίδιες συμπεριφορές και ίδιες αντιμετωπίσεις.

Εγώ νομίζω πως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με την πληροφόρηση και την “αλήθεια”. Όταν πολύς κόσμος παπαγαλίζει απόψεις του στυλ " Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο δημόσιο τομέα της Ευρώπης", " η ελλάδα έχει το μεγαλύτερο χρέος σε όλη την ευρώπη" χωρίς φυσικά να μαθαίνει τι χρέος έχουν οι άλλες χώρες και τι δημόσιο τομέα έχουν οι άλλες χώρες τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ποιες ειναι λοιπον οι λυσεις που συμφερουν την σχολη (σου)?

Θέματα όπως το πτυχίο του 5ου έτους μας, θέματα εξοπλισμού και χώρων, θέματα υποδομών που δεν πιστεύω ένας φοιτητής οποιαδήποτε παράταξης, δεν θα ήθελε το καλύτερο δυνατό πτυχίο, των καλύτερο δυνατό εξοπλισμό και υποδομή. Τα έβλεπα στα 3 χαρτιά, δεν έχω λόγο να παραπληροφορήσω. Τα ίδια πράγματα θέλετε και κάθεστε και τσακώνεστε…

[SIZE=“4”]Βόμβα Παπακωνσταντίνου: Τα μέτρα ήρθαν και θα μείνουν! [/SIZE]

?? βομβα…??

“Τα μέτρα θα είναι μόνιμα και μόνο ένα μέρος αυτών θα αρθεί? όταν ξεπεραστεί η κρίση”, ξεκαθάρισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα νέα οικονομικά μέτρα.

«Οι εταίροι μας, μας ζήτησαν κάποια επιπλέον έκτακτα μέτρα γι? αυτό η Κυβέρνηση έφερε αυτά τα μέτρα. Ναι, είναι μόνιμα μέτρα γιατί σε αντίθεση με τα μέτρα της ΝΔ, δεν είναι μέτρα που ισχύουν φέτος και όχι του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε? «Όταν ξεπεραστεί η κρίση και στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου θα μπορέσει να δώσει ένα μέρος αυτών που χάθηκαν».

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αλλαγών καθώς? «οι πιστωτές όταν τους λέμε θα μειώσουμε δαπάνες και ελλείμματα μας απαντούν “να τα δούμε πρώτα και μετά μιλάμε”.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ. κατηγορώντας τη ότι δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

«Η ΝΔ έβαλε τη χώρα στη σημερινή κρίση θα περίμενα περισσότερα αυτογνωσία, περισσότερο μέτρο και λιγότερη ανευθυνότητα» είπε χαρακτηριστικά.

σωωωπα…
τρελο νεο…
καλα ρε μας δουλευετε…???

«Ψαλίδι» και στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα

Τη μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα θεωρεί αναπόφευκτη η Κομισιόν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ. Αλταφάζ εξήγησε ότι η μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα θα έχει, μέσα στους επόμενους μήνες, ως μοιραίο επακόλουθο ανάλογες συνέπειες και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Η επιρροή αυτή εξήγησε, είναι εγγενής, είναι ενσωματωμένη με ένα αυτόματο τρόπο μέσα στα μέτρα μείωσης των μισθών στον τομέα του Δημοσίου. Υποστήριξε δε ο ίδιος ότι το πακέτο των πρόσθετων μέτρων στοχεύει όπως είπε και ο επίτροπος κ. Ρεν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Λαμβανομένου δε υπόψη του μεγάλου μεγέθους του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα,η αύξηση της ανταγωνιστικότητας θα προέλθει ως φυσικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα και από τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας( σ.σ. χωρίς την ανάγκη υιοθέτησης ειδικών μέτρων γι αυτό).

Ο ίδιος εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει χάσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας της όλα τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά για την ελληνικά μέτρα και το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας θα κάνουν ειδική συζήτηση σε βάθος οι ΥΠΟΙΚ της Ένωσης τόσο στη σύνοδο του Eurogroup όσο και του Εcofin στις 15 και 16 Μαρτίου ενώ οι 27 ηγέτες ενδέχεται , σύμφωνα με άλλες κοινοτικές πηγές, ν? ασχοληθούν και αυτοί με την ελληνική οικονομία στο Συμβούλιο Kορυφής στις 25 Μαρτίου, υπό το φως των μέχρι τότε εξελίξεων, μετά τις συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με την κα Μέρκελ και τον πρόεδρο Σαρκοζί καθώς και με την δημοσιοποίηση η όχι κάποιου «σχεδίου Β» για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας και τις μέχρι τότε αντιδράσεις των Αγορών απέναντι στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν θα δημοσιεύσει ειδική έκθεση για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας το προσεχή Μάιο ενώ παραδέχθηκε ,απαντώντας σε ερωτήσεις, ότι σήμερα αυτή δεν είναι σε θέση να υπολογίσει ποια είναι η ακριβής επίπτωση επάνω στους αρνητικούς ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μετά τη λήψη και εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων.

Είπε όμως ότι αυτή η πρόβλεψη θα είναι οπωσδήποτε καταχωρημένη στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν (τέλη Μαρτίου ,αρχές Απριλίου) μαζί με τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις της για την εξέλιξη όλων των μακροοικονομικών μεγεθών τόσο της Ελλάδας όσο και των άλλων κοινοτικών χωρών.

Όσο για τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, είπε ότι έχουν φιλοκοινωνική διάσταση διότι χάρη σ? αυτά, τα ελληνικά δημόσια οικονομικά θα ξαναγίνουν υγιή και βιώσιμα αφού θα ευνοήσουν σε βάθος χρόνου την ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας ,που επηρεάσθηκε αρνητικά τα τελευταία χρόνια και η οποία δε μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς υγιή δημόσια οικονομικά.

www.skai.gr

Πέφτω απ’ τα σύννεφα.

και εσυ ψιχαλα…??
και εγω…

κοιτα δεις…

Άκου ρε Γιώργο. Ξεκινάς από λάθος βάση. Πιστεύεις ότι η πολιτική κουβέντα γίνεται για να δει ο καθένας τί λέει ο άλλος, να συζητήσουν όλοι μαζί ωραία και καλά και να συμφωνήσουν “σε λύσεις στα προβλήματα” που θα ικανοποιήσουν όλη την κοινωνία.

Μάθε λοιπόν ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και πουθενά και ούτε θα γίνει, επειδή δε γίνεται. Η κοινωνία δεν έχει ενιαία συμφέροντα. Η κάθε κοινωνική τάξη έχει το δικό της συμφέρον που δε συμβιβάζεται σε καμία περίπτωση με το αντίστοιχο καμίας άλλης, άρα τους δικούς της στόχους και επιδιώκει διαφορετικές λύσεις και πολιτικές από τις υπόλοιπες, ΑΡΑ (για να προχωρήσω στην ουσία) ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑ. Δεν είναι παράλογο αυτό που λέω, έτσι δεν είναι; Ο εργάτης δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με τον βιομήχανο, άρα δε θέλουν τα ίδια πράγματα, άρα δεν μπορούν να υποστηρίζουν το ίδιο κόμμα. Αυτή είναι η ρίζα της ύπαρξης διαφορετικών κομμάτων κι όχι η ξεροκεφαλιά του καθενός, όπως αφήνεις να εννοηθεί ότι πιστεύεις.

Από κει και πέρα εσύ είναι μέχρις ενός σημείου λογικό να βγάζεις κάποια συμπεράσματα με βάση την εικόνα που έχεις από μια συνέλευση φοιτητικού συλλόγου, όπου (εδώ που τα λέμε) δε συγκρούονται ακριβώς κοινωνικές τάξεις μεταξύ τους. Ακόμα κι εκεί όμως δεν είναι όλα ίσα κι όμοια και εν πάσει περιπτώσει δεν γίνεται ρε συ να μην μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά ανάμεσα στην αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ από τη μία και ανάμεσα σε ΠΚΣ και τις δυο άλλες μαζί από την άλλη. Ο Κρις π.χ., αν και δε συμφωνεί με την πολιτική του ΚΚΕ και το πλαίσιο συσπείρωσης των φορέων που στηρίζει στα διάφορα μαζικά κινήματα (βλέπε του ΠΑΜΕ στο εργατικό κίνημα, της ΠΚΣ στο φοιτητικό και πάει λέγοντας), αναγνωρίζει την πραγματικότητα αυτή.

Αν όντως κατέβεις αύριο στην απεργία, μπράβο σου, αλλά κατάλαβε ότι αν είναι ν’ αλλάξει οτιδήποτε προς το καλύτερο σ’ αυτή τη χώρα (και όχι “για τη χώρα” έτσι γενικά κι αόριστα, αλλά για το λαό της, δηλαδή για σένα και για μένα και τη γκόμενά σου κτλ.), ο δρόμος όντως ξεκινάει από κει, τί να κάνουμε δηλαδή, μην το βλέπεις ως μια αγγαρεία, ως μια κοινωνική υποχρέωση στην αποτελεσματικότητα της οποίας δεν πιστεύεις. Μη με κάνεις να αφιερώσω και σε σένα το ποίημα του Μπρεχτ, γιατί ο Κρίμσον Άιντολ χτες το είχε πάρει τελείως κατάκαρδα.

οχι …
σου ειπα οτι δεν φταις εσυ…
εγω εχω το προβλημα…

οσο αυτο για το κκε…

ποσο θα ηθελα να ΜΗΝ χρειαζετε να υπαρχει το κκε για να γινει μια απεργια, πορεια , δεν ξερω εγω τι αλλο…

αλλα γινετε…??

Kαλα και ας πουμε οτι καποιος θελει να κατεβει αυριο στη πορεια…Θα επιστρατευτει και ο σουπερμαν ως μεσο μεταφορας?:-k

Με κάλυψες:)
Τώρα για αύριο όποιος είναι από Πειραιά ή έστω περνάει από και για Αθήνα(ναι το ξέρω κουφό) ας με πάρει και εμένα:roll::roll:

Πειτε οσοι ξερετε ακριβως τι θα γινει αυριο με τις απεργιες σε τρενα και λοιπα μεσα μαζικης μεταφορας, γιατι το Up The Hammers κινδυνευει αμεσα. #-o
Και τα κτελ θα απεργουν ??

φήμες λένε ότι μπήκαμε επιτέλους στον ίσιο δρόμο και σιγά σιγά αντί για 8 (και καλά) ώρες και 14 μισθούς θα παίρνουμε τελικά 8 μισθούς για 14ωρη εργασία. άλλωστε έτσι ήταν να γίνει από την αρχή, αλλά ας όψεται ο δαίμονας του τυπογραφείου.

ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ?

δε μπορούσε να δουλέψουν κάνα διωράκι τα μμμ για να πάμε και αντίστοιχα για να γυρίσουμε? μου κλέψανε και το ποδήλατο :stuck_out_tongue:

ΚΤΕΛ δε γνωρίζω, αλλά λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός τραβάνε χειρόφρενο. Μόνη λύση το ταξί (εαν δεν απεργούν και αυτοι:S)

που δεν θα βρω ταξί από δω στον αιώνα:(
κάποιος με τουτού ας περάσει να του δείξω το λιμάνι και μετά πάμε προς τα πάνω:roll::roll:

Και το σκεφτόμουν όταν έμαθα για το χειρόφρενο. Πως θα πάει ο κόσμος δλδ???

Έχουμε φτάσει να χλευάζονται αυτά που θα έπρεπε να είναι προφανή σε αυτή τη χώρα. Δεν έχω πρόβλημα, κάνε πλακίτσα.
Το θέμα είναι πως δεν δίνεις και καμία απάντηση για το που θα βρεθούν λεφτά για να συνεχιστεί το πάρτυ, γιατί τα κορόιδα ξύπνησαν και δεν μας δίνουν άλλα λένε.

Έλα ρε μαν, προσβάλλεσαι από ποστ μου, έλεος.

Θες να σου πω εγώ πού θα βρεθούν τα λεφτά?
Πάντως όχι από μένα, δεν θέλω να τους δώσω δεκάρα.

Ξερωγώ άμεση δήμευση όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας ίσως?