Πολιτικές εξελίξεις

Ρε συ Κιράτζο…
Αν δεν κάνω λάθος σπουδάζεις και σε οικονομική σχολή είχες γράψει;
Γράφεις ό,τι να’ναι και μπερδεύεις τον κόσμο…

Μπερδευω τον κοσμο ε?
Το αποτελεσμα απο τη μειωση μισθων συνταξεων,κοψιμο ‘‘επιπλεον’’ μισθων,δημιουργια αρνητικου κλιματος για καταναλωση αλλα και για επενδυσεις τι αποτελεσμα θα εχει?Να δω που μπερδευω τον κοσμο δηλαδη…

Mule ρε συ έχει σημασία τώρα ο Κέυνς? Το θέμα είναι ότι πλέον η χώρα απλά δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον. Τα έγραψες και εσύ εξάλλου σε πρόσφατο ποστ σου. Τα πράγματα πλέον θα κυλήσουν όπως σε όλες τις άλλες χώρες όπου υπάρχει ψηλή ανεργία, ύφεση ,διαφθορά και τεράστιο χρέος. Σε αυτό διαφωνεί κανείς? Πιστεύει δλδ κανείς ότι υπάρχουν οι συνθήκες στην Ελλάδα για να προοδεύσουμε?

από το προσχέδιο νόμου που κατατίθεται σήμερα…

Άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ηλικίας μέχρι 24 ετών δύνανται να
εργαστούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες, συνάπτοντας
σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας μέχρι 12 μηνών. Κατά
τη διάρκεια της σύμβασης αυτής οι ακαθάριστες αποδοχές τους αντιστοιχούν
στο 80% του κατώτατου βασικού μισθού ή βασικού ημερομισθίου

Προτείνω να περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουνε τα μέτρα αυτά και μετά να διαμαρτυρηθούμε μέσω μειλ σε περίπτωση που δεν βγουν. Αλλά μιλάμε για φλογισμένα μειλ. :stuck_out_tongue:

τσεκάρετε http://sup.kathimerini.gr/xtra/media/files/fin/sn/SxedioNomou.pdf

Αυτά θυμάμαι να τα κράζουμε στις σχολές το 2004 που τα είχε προτείνει ο Γιωργάκης.

α και σορρυ για το διπλό ποστ αλλά καταργούνται στην πράξη οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ενώ μέχρι σήμερα ήταν το “ευαγγέλιο” τώρα στην ουσία ο καθένας θα διαπραγματεύεται μόνος του.

Οι όροι των ειδικών Ομοιοεπαγγελματικών ? Επιχειρησιακών Συμβάσεων Εργασίας μπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Κλαδικών
Συμβάσεων Εργασίας καθώς και των Γενικών Εθνικών Συλλογικών
Συμβάσεων Εργασίας και οι όροι των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας
μπορούν να αποκλίνουν έναντι των αντίστοιχων όρων Γενικών Εθνικών
Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δεν μας χάλασε…

Επιτέλους, ας απεγκλωβιστούν λιγάκι οι καημένοι οι εργοδότες που ρισκάρουν τα λεφτουδάκια τους.

:lol::lol2::lol2:

Α ρε παιδια, κανουμε πλακα, αλλα που ζουμε ρε πουστη μου… Ελεος δηλαδη, δεν υπαρχει καθολου ντροπη…

Μπερδεύεις τον κόσμο όταν χαρακτηρίζεις (νεο)φιλελέυθερο τον Keynes #-o και λες πως ζητούσε την μείωση της ζήτησης #-o.
Να βγώ και εγώ να γράψω πως το ΔΝΤ ακολουθεί τις προτάσεις του Galbraith ο οποίος ήταν Χάρε Κρίσνα! :stuck_out_tongue:

Δεν τον έβαλα εγώ τον Keynes στη κουβέντα. Και βέβαια είναι σκατοκατάσταση και τα μέτρα δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη, το έχω γράψει και εγώ. Αλλά εγώ έγραψα και πως το να χρηματοδοτηθούμε από ΔΝΤ-ΕΕ είναι η μόνη ρεαλιστική λύση εδώ που βρεθήκαμε. Τα περί στάσης πληρωμών -όπως σου εξήγησα σε παλιότερη απάντηση- μόνο χειρότερα θα έκαναν τα πράγματα, εκεί το κράτος δεν θα είχε να πληρώσει καμία σύνταξη. Θεωρώ πως η κυβέρνηση πήγε στις διαπραγματεύσεις με μία πολύ συγκεκριμένη ιδέα για το πως μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα. Δεν νομίζω το ΔΝΤ να την απέτρεπε αν η κυβέρνηση έλεγε “από συντάξεις θα κόψω μόνο σε όσους είναι συνταξιούχοι κάτω των 60 και κοροϊδεύουν τη κοινωνία αλλά από αύριο βάζω λουκέτο στην ΕΡΤ και στον ΟΣΕ, καταργώ και το υπουργείο πολιτισμού με όλες του τις γραμματείες γιατί δεν προσφέρει τίποτα και ιδιωτικοποιώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Αγροτική” και τον ΟΠΑΠ.

Zούμε την πιο δυναμική απεργία των τελευταίων 10 χρόνων και βάλε. Βούλιαξε η Αθήνα.

Τεράστια η πορεία του ΠΑΜΕ, πολύ κόσμο και οι υπόλοιποι.

Πραγματικά πάρα πολύς κόσμος, και αρκετοί ανοργάνωτοι. Επειδή πολλοί είναι άπειροι, τούτη την ώρα που σίγουρα έχει χτυπηθεί και ανοργάνωτος κόσμος, ας ελπίσουμε πως δε θα χουμε τα χειρότερα.

[B][COLOR=Red]Μικρός λαός και πολεμά
δίχως σπαθιά και βόλια
για όλου του κόσμου το ψωμί
το φως και το τραγούδι

Κάτω απ’ τη γλώσσα του κρατεί
τους βόγγους και τα ζήτω
κι αν κάνει πως τα τραγουδεί
ραγίζουν τα λιθάρια[/COLOR][/B]

[I]Γ.Ρίτσος

[/I]Edit: Εδώ βλέπετε τα πρώτα http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8661385.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8661385.stm

εκει που τους φωναζει ο αλλος ελατε πανω ολοι ρε, γιατι δεν πηγαιναν να τελειωνουμε μια και καλη…??

Στη Σταδίου μας διέλυσαν, κιράτζο πρέπει να σε πήρε το μάτι μου αλλά μέσα στο χαμό δε μπόρεσα να πλησιάσω.

Μαλάκες λένε για νεκρους σε μια τρΑΠεζα μαρφιν που καηκε?? τι παιζει?

2 ή 3 νεκροί από πυρκαγιά στη μαρφίν της Σταδίου, επιβεβαιωμένο από news.it και ζούγκλα.

Πρώτες εκτιμήσεις για πάνω από 150000, η μεγαλύτερη απεργία και συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών.

Εντιτ: Απαντήθηκε από RedRum

ποοο ρε πουστη κριμα οι ανθρωποι…

καταλαβατε αυριο που θα το παν τα δελτια ειδησεων…
ουτε πορειες θα δουμε ουτε τιποτα…

Kαλα αυτό εννοείται. Όπως και τ’ ότι απεργουν οι δημοσιογραφοι σημερα ειναι πανύποπτο. γαμημενοι

(ρε γαμωτο ομως δεν πετας μολοτοφ με ανθρωπους μεσα :frowning: )

καλα αυτο μας πειραξε τωρα ή το οτι πεταξαν μολοτοφ ενω υπηρχαν τα ατομα μεσα…ρε πουστη μου μα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ μερικοι ειναι τοσο ανεγκεφαλοι και λες και κανουν επιτηδες μαλακιες για να βρισκουν πατημα τα μμε…ελεος…κοινη λογικη δεν υπαρχει?