Μακάρι βασικά. Και για το ΚΚΕ που τις καλύτερες μέρες του στην παρανομία τις είχε και για την αριστερα γενικότερα μπας και απαγκιστρωθούμε από την “ομαλή μετάβαση” και το “ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού”. Αλλά τέτοια λάθη δεν κάνει δυστυχώς η αστική τάξη. Τέτοια στηρίγματα του συστήματος όπως ορισμένοι “αριστεροί” δε βρίσκει κανείς εύκολα. Εξάλλου η επανάσταση εξακολουθεί να είναι παράνομη δεν είναι; Ποιός την επιδιώκει θα μου πεις…
Το κλείνω εδώ γιατί και οφφ τόπικ είμαστε και δε θέλω να κακοκαρδιστώ με κανέναν.
Να κάνουμε και μια σύνοψη…έχουμε τον Καλλικράτη με τις τεράστιες αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι, έχουμε τις αλλαγές του ασφαλιστικού που θα παίρνουμε σύνταξη στα 100, τις αλλαγές στο φορολογικό που για ακόμα μια φορά πηδηκουλήζει μισθωτούς,την επιτήρηση από ΕΕ και ΔΝΤ και τα σκληρά μέτρα που υιοθετεί μια σοσιαλιστική κυβέρνηση . α και απότι διαβάζω η Διαμαντοπούλου θα φέρει και το νομοσχέδιο για την παιδεία.
Να συγχαρούμε τον Μιχάλη το Χρυσοχοίδη . Εγώ πάντως θα τον ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Σωθήκαμε!!! Πλέον δεν έχουμε ούτε τρομοκράτες και αφού μπούμε στο ΔΝΤ θα έχουμε και χρήματα :yahoo:
Μαχαίρι στον 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα, αλλά και στη 13η και 14η σύνταξη τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα, νέες αυξήσεις σε ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, αύξηση του ορίου απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εδώ και τώρα απαιτεί η «τρόικα» Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να πατήσει το κουμπί για τη σταδιακή απελευθέρωση των 120 δισ. ευρώ.
Εγώ λέω να μην κατέβει κανείς στους δρόμους και να συμμορφωθούμε όλοι πλήρως. Το λένε και οι δημοσιογράφοι και πέτυχα και τον Αλαφούζο προχτές να το λέει. Α το είπε και ο Γιώργος σήμερα στη βουλή.
Άσε που οι πορείες είναι και ντεμοντέ. Αυτά τα κάνανε στο Σικάγο στο 1886 ζητώντας 8ωρη εργασία. Τρε τρε μπανάλ…
ε αν τα κάνουνε όλα αυτά κ δωρίσουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι 2 μισθουλάκους στο κράτος, με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό έχουμε κερδίσει αρκετά παραπάνω από 120 δις σε λιγότερο από 2 χρονάκια, δεν τους έχουμε ανάγκη τους κύριους.
παίζει. δεν έχω κ ακριβή στοιχεία για μέσο μισθό/μέση σύνταξη και πλήθος απασχολούμενων/συνταξιούχων. γενικά δεν πρέπει να πέφτουμε και πολύ μακριά. πιάσε να δώσουν 3 μύρια από 4 χιλιάδες ο καθένας ξέρω γω. όχι πως έχει κάνα νόημα βέβαια να γίνει αυτό, λέμε τώρα.
dude, το ποσό που είπες είναι 12 δις. Δηλαδή θα πρέπει να το κάνουμε αυτό που είπες για 10 χρόνια. Όχι για 2 (και δε συνυπολογίζω τα χαμένα κρατικά έσοδα από τη σμίκρυνση της αγοράς και των επιχειρήσεων).
Πιστεύει κανείς πως ο Έλληνας θα δεχόταν να δουλεύει σα σκυλί για 2 χρόνια, δίχως να πληρώνεται, μόνο και μόνο για να βελτιωθεί η κατάσταση της Οικονομίας μας; Όπως έκαναν π.χ. οι Γερμανοί κάποτε;
ναι, μόνο που ο υπολογισμός που έκανα αφορούσε μόνο τους μισθούς από όλα τα μέτρα που μας ζητάνε να πάρουμε… άσε που ήταν αρκετά μετριοπαθής αν σκεφτείς κάτι 120 χιλιάδες ευρώ μισθούς που παίρνουν κάτι διευθυντάδες και κάνουνε για 200 βασικούς. τέλος πάντων, προφανώς και δε μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της η ελλάδα. τα 5 χρόνια που αναφέρεις βέβαια είναι αστείο νούμερο, δε νομίζω να τρώνε με χρυσά κουτάλια μόνο τόσο καιρό. εδώ μετά την εκλογή του πασοκ έγινε ένα τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος των ελληνικών ομολόγων και χάθηκαν πολλά λεφτά, τι λέμε τώρα.
έντιτ. αυτό που λες για σμίκρυνση αγορών είναι ψιλοαστείο. δεν είπα να κάνουμε κάτι διαφορετικό απ αυτό που ζητάει το δντ εξάλλου.
Dude όλοι ξέρουμε πως η μόνη λύση αυτήν τη στιγμή είναι το ΔΝΤ . Μακάρι να έρθουν οι άνθρωποι να μας σώσουν . Δλδ τι θες να κάνουμε? Απεργίες? Μα καλά δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η διεθνής εικόνα της χώρας?
αυτό τώρα το δα, σορρυ. όχι, δεν πιστεύω ότι θα δεχόταν κάτι τέτοιο ο έλληνας. εγώ σίγουρα δεν θα το δεχόμουνα, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάνε στο βρόντο τα χρήματα. σόρρυ κιόλας, δε βλέπεις τι γίνεται τόσα χρόνια ρε καρβου? έχουμε πήξει στη μίζα, στις προμήθειες, στις πελατειακές σχέσεις και στα λαμόγια που χτίζουν βιλάρες από δω κι από κει, μην κοροϊδευόμαστε, αρκετά πια.
Ποτέ μου δεν τους θαύμασα τους Πρώσσους και το work ethic τους (άσε που πιστεύω πως έχει και πολύ παραμύθι μέσα), ούτε αγόρασα ποτέ την φράση του JFK που πρσπάθησε να το εισάγει στην Αμερική (“μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την χώρα σου”).
Αν οι άνθρωποι δεν έχουν ένα ξεκάθαρο ατομικό όφελος να περιμένουν, δεν κινητοποιούνται για τίποτα. Ας μην παραμυθιαζόμαστε.
Αυτό γκρέμισε και τον κομμουνισμό. Τι συζητάμε εδώ, για σταχανοβισμό σε ελεύθερη οικονομία;
Και αυτός είναι ένας από τους μεγάλους μου φόβους σχετικά με αυτά που ετοιμάζονται να γίνουν εδώ. Οι όποιες “φιλελεύθερες” μεταρρυθμίσεις (λιγότερο δημόσιο, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κλπ.) δεν θα γίνουν προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας αλλά των πιστωτών της. Κανονικά ο περιορισμός του δημοσίου θα έπρεπε να έδινε την δυνατότητα στην κυβέρνηση να μειώσει φόρους, να δώσει κίνητρα έτσι στον ιδιωτικό τομέα, να νιώσουν οι πολίτες μία βελτίωση στο διαθέσιμο τους εισόδημα. Εδώ με τον τρόπο που πάνε να γίνουν όλα (κατόπιν χρεωκοπίας, γιατί για αυτό πρόκειται) οι πολίτες θα βρεθούν να χάνουν εισοδήματα αν όχι δουλειές, οι φόροι θα είναι ψηλότεροι από ποτέ και θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή των δανεικών…
Τι είναι αυτό που θα τους παρακινήσει να δουλέψουν, θα τους εμπνεύσει να επενδύσουν και να δημιουργήσουν;
Δεν γράφω περισσότερα μέχρι να έχουμε και την οριστική ανακοίνωση, απλά μην μου γράψει κανείς ξανά “τι γκρινιάζεις αφού όλα θα γίνουν όπως τα θες”, είναι σαν να μου λέει πως χαίρομαι για το νταμπλ της βαζέλας! :?
Και αυτός είναι ένας από τους μεγάλους μου φόβους σχετικά με αυτά που ετοιμάζονται να γίνουν εδώ. Οι όποιες “φιλελεύθερες” μεταρρυθμίσεις (λιγότερο δημόσιο, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κλπ.) δεν θα γίνουν προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας αλλά των πιστωτών της. Κανονικά ο περιορισμός του δημοσίου θα έπρεπε να έδινε την δυνατότητα στην κυβέρνηση να μειώσει φόρους, να δώσει κίνητρα έτσι στον ιδιωτικό τομέα, να νιώσουν οι πολίτες μία βελτίωση στο διαθέσιμο τους εισόδημα. Εδώ με τον τρόπο που πάνε να γίνουν όλα (κατόπιν χρεωκοπίας, γιατί για αυτό πρόκειται) οι πολίτες θα βρεθούν να χάνουν εισοδήματα αν όχι δουλειές, οι φόροι θα είναι ψηλότεροι από ποτέ και θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή των δανεικών…
Tι πως το εξηγώ;
Χρεοκοπήσαμε, βαράμε κανόνι και οι πιστωτές μας θέλουν τα λεφτά τους!
Το ΔΝΤ δεν είναι “ευαγγελιστές”, δεν είναι εδώ για να μας διαδάξουν τα πλεονεκτήματα της ελεύθερης αγοράς -πόσο μάλλον μέσα από συναινετικές διαδικασιες, εκκαθαριστής για χώρες είναι.
Κάθομαι και ακούω για ενδεχόμενες περικοπές 13-14 μισθού, πάγωμα ή και μείωση μισθών, μείωση στην αποζημίωση απολύσεως κτλ… στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα. Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει ποιο είναι θεωρητικά το νόημα σε όλο αυτό όσον αφορά το κέρδος του κράτους σχετικά με τη μείωση του ελλείματος? Αυτά δεν είναι έξοδα τα οποία καλύπτει ο ιδιώτης εργοδότης? Μέσα σε όλες αυτές τις περικοπές δεν περιλαμβάνονται και ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες πάνε στο κράτος?
Είμαι ο μόνος που δεν του βγάζει κάποιο γαμημένο νόημα κάτι τέτοιο? Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει?
Κάτσε μαλάκα και ζήτα κατά τα άλλα δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, φορολόγηση μεγάλων εισοδημάτων κτλ.
H αληθεια ειναι οτι αστειο δεν ειναι…Αυτο που ζηταει το ΔΝΤ (κατ’ επεκταση προτεινεις εσυ) θα σμικρυνει τις αγορες μεσω της μειωσης της καταναλωτικης ζητησης πρωτα απο ολα…Το ειχε πει ενας αντιδραστικος νεοφιλελυεθερος…Κευνς νομιζω λεγοταν…Εμεις ειμαστε παραδοσιακοι ομως:)