Πολιτικές εξελίξεις

Δεν παρακολουθώ την κουβέντα σας, πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον αλλά είμαι στη δουλειά. Λοιπόν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 35 χρόνων κατέστρεψαν και τον δημόσιο τομέα αλλά και τον ιδιωτικό. Με τα ρουσφέτια τους έφτιαξαν γενιές καλοπερασάκιδων που δεν δουλεύουν και το μόνο που τους νοιάζει είναι να μπουν στο δημόσιο. Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους δημ. υπαλλήλους στην Ευρώπη, μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Δεν μου ακούγεται καθόλου ευχάριστο το να αρχίσει να απολύει κόσμο από εκεί όμως.
Και έτσι για το χιουμορ, άκουσα μια πολύ καλή πρόταση χθες στο ράδιο, να γεμίσουμε λέει την Αθήνα με coffe shops όπως στην Ολλανδία, έτσι κι αλλιώς όποιος πάει στο κέντρο τον πιάνει η καρδιά του με αυτά που συναντάει, ας τα κάνουμε νόμιμα, και τουρισμό θα έχουμε και καινούριες θέσεις εργασίας :stuck_out_tongue:

Να κερνάμε και τους ΔΝΤ-άδες και εκεί μετά θα δεις να βγάζουν την ελληνική οικονομία καλύτερη κι από τις Σουηδίας! :lol:

Αυτό που αναρωτιέμαι αν θα προταθεί/επιβληθεί από το ΔΝΤ είναι η πραγματική φορολόγηση της Εκκλησίας. Αν και δε νομίζω κανείς εκτός Ελλάδος να έχει πάρει χαμπάρι τι πλούτος κρύβεται εκεί. Άσε που στην Αμερική όλες οι αναγνωρισμένες θρησκείες έχουν απαλλαγή φορολογίας.

Όσο αφορά την απελευθέρωση των απολύσεων αμφιβάλω πραγματικά αν θα επιρρεάσει την πρόσληψη. Οι εταιρίες δεν είναι επιφυλακτικές στην πρόσληψη νέων υπαλλήων γιατί δεν μπορούν να τους απολύσουν. Εξάλλου η νομοθεσία ορίζει πλαφόν μέχρι 2% του προσωπικού το μήνα, μέχρι 30 εργαζομένους για επιχειρήσεις με πάνω από 200 εργαζόμενους και 4 ατόμων για μικρότερες επιχειρήσεις. Το να σε πάρουν τον ένα μήνα και να σε απολύσουν τον άλλο δεν επιρρεάζει τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Γιατί να προτείνει το ΔΝΤ φορολόγηση της εκκλησίας? :-k

Το ΔΝΤ είναι ένας μηχανισμός τεχνοκρατικών φρικιών που όταν μια χώρα τα έχει κάνει σκατά( καλή ώρα) εμφανίζεται για να δανείσει. Εξασφαλίζει λοιπόν τα λεφτα του και τπτ άλλο. Δεν αναδιανέμει δίκαια τον πλούτο, ούτε ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη και την πρόοδο μιας χώρας. Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα , ούτε κοινωφελής οργανισμός. Μια παρέα καπιταλιστών είναι και τπτ άλλο.

Άντε με το καλό να καταργηθούν και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας να γουστάρουμε όλοι παρέα. Να διαπραγματεύεται ο καθένας μόνος του με τον εργοδότη με την ανεργία στο 30%. :lol:

Επειδή ακριβώς ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει τα χρηματά του προτείνει/επιβάλει την άποψη του για τα έσοδα του κράτους που θα του ξεπληρώσει τα δανικά.

Μέσα σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο εντάσεται και η φορολογία και άρα η ιδέα (απίθανη όσο είναι) να φορολογηθεί η εκκλησία.

Μη ξεχνάμε επίσης ότι το ΔΝΤ αποτελεί και ένα πολιτικό άλοθι για την κυβέρνηση να πάρει αντιλαϊκά μέτρα και μετά να λέει “Δε φταίμε εμείς! Το ΔΝΤ μας έβαλε!”…

To ΔΝΤ δεν έρχεται μόνο του. Κάποιος το καλεί…Τα χρήματα του το ΔΝΤ θέλει να τα εξασφαλίσει μέν , αλλά δεν θέλει να έρθει σε κόντρα με την ολιγαρχία στην Ελλάδα.

Ουδέποτε είπα ότι το ΔΝΤ έρχεται μόνο του… Η ενημερωσή μου δεν είναι επιπέδου τηλεοπτικών ειδήσεων…

Μαλλον για να εκφράσω πιο κατανοητά την σκέψη μου έπρεπε να πω “προταθεί στο / απαιτηθεί από”. Αλλά δεν έχει σημασία, γιατί έτσι κι αλλιώς η ιδέα ήταν μεταξύ σοβαρού και αστείου.

άνθρωπε το ποστ ήταν συμπληρωματικό σε αυτό που έγραψες. απλά ήμουν λιγομίλητος και δεν το διευκρίνησα :stuck_out_tongue:( ω μα τι αβρότητες, τι ευγένεια )

Bασικα υπεραπλουστευεις…Το ΔΝΤ δεν ειναι μια τραπεζα που απλα δανειζει λεφτα και τα ζηταει με ενα επιτοκιο μετα…Ειναι ενας οργανισμος που ως σκοπο εχει να περασει ενα συγκεκριμενο μοντελο αναπτυξης στις αναπτυσομενες χωρες που αντιμετωπιζουν προβληματα μεσω του δανεισμου υπο ορους.Βεβαια καποιος καλοπιστος θα μου πει οτι οι οροι θετονται γιατι μονο υπο αυτες τις προυποθεσεις η χωρα και θα αναπτυχθει και θα ξεπληρωσει το δανειο…Το αφηνω στην κριση σας…Το ΔΝΤ οποτε θα μπορουσε να ζητησει φορολογηση της εκκλησιας αλλα και εγω πιστευω οτι κατι τετοιο δεν θα υπαρξει.Το ΔΝΤ το νοιαζει να συμβαδισουμε με τους υπολοιπους οσον αφορα τα εργασιακα και τη σχεση δημοσιου ιδιωτικου μεσα απο νεοφιλελευθερες πολιτικες.

Το υπεραπλουστεύω γιατί αυτό είναι για μένα στο ρεζουμέ οι του ΔΝΤ και λοιποί. Ναι μεν ακολουθουν ένα συγκεκριμένο μοντέλο αλλά στην τελική η κινητήριος τους δύναμη είναι το χρήμα και ο έλεγχος. Πρεζάκια του χρήματος είναι που αυνανίζονται με θεωρίες και μοντέλα οικονομίας και αριθμούς αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνίες και τους ανθρώπους. Μπίζνες να κάνουμε και άσε τους άλλους να πεινάνε.

Aυτό που εσύ έγραψες για χιούμορ, άλλοι χρεωκοπημένοι -που είναι πάντως σε καλύτερη μοίρα από εμάς- σκέφτονται σοβαρά για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα τους:

http://money.cnn.com/2010/03/25/news/economy/marijuana_legalization_tax/index.htm?source=cnn_bin&hpt=Sbin

Μήπως είναι η ώρα και για εμάς;

Eίναι μία κίνηση που θα φέρει ταυτόχρονα και έσοδα από την φορολόγηση αλλά θα περιορίσει και κόστη από περιττές διώξεις, δίκες, φυλακίσεις, τηλεοπτικές εκστρατείες στην ορεινή Κρήτη #-o κλπ.

Ο σημερινός πρωθυπουργός αν δεν κάνω λάθος είχε αναφερθεί στο θέμα παλιότερα.

Μέχρι και για τις καρακάξες του ΛΑΟΣ που θα βγουν να φωνάζουν υπάρχει μία παρηγοριά: Tα μούτρα των Ολλανδών που τώρα λένε «ούτε ένα ? στην Ελλάδα» όταν δούνε την Ελλάδα να τους παίρνει τα ? με όρους ελεύθερης αγοράς, παίρνοντας τους πελατεία στον «τουρισμό της κάνναβης». :p:)

Legalize it, να τους τρελάνουμε όλους! Είναι το πιό ανώδυνο και “φιλολαϊκό” μέτρο που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση για να μαζέψει λεφτά!

Ο κανονας επιβεβαιωνεται…ο χειροτερος εχθρος ειναι παντα εκ των εσω…

Στα “ανώδυνα και φιλολαϊκά” μέτρα θα μπορούσε να συγκαταλέγεται και η φορολόγηση της εκκλησίας ή κάνω λάθος?
Το θέμα είναι για ποιους θεωρούνται “ανώδυνα”.

Είναι πολλά τα λεφτά άρηηη :roll:

Καλά,και με ποιο λόγο αύξησαν τον αριθμό των ημερών?Δεν θέλω να πιστέψω ότι ήταν συννενοημένοι με κερδοσκόπους για να ρημάξουν τον τόπο…

καρκίνο σε σας και τα παιδιά σας, να τα φάτε όλα τα λεφτά στους γιατρούς και να μη σας μείνουν καν για τις κηδείες σας.

Μήπως τώρα το σύνθημα " την κρίση να την πληρωσουν οι καπιταληστές" σας φαίνεται λιγότερο γραφικό? :lol:

Πάμε μωρή Ελλαδάρα !!!

αυτο ειχε ειπωθει εδω και καμια 10αρια μερες στην tv…
αν ειναι ετσι τι σκατα παλευουμε??
ας τα καψουμε ολα να τελειωνουμε…

*και καλα. . .

Τσεκάρετε τι βλέπει κανείς ως κεντρικό θέμα στο site της καθημερινής…

Ζούμε ιστορικές, και ενδεχομένως μοιραίες, για τον τόπο στιγμές. Δυστυχώς κάποιοι αρνούνται επίμονα να το αντιληφθούν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο στην αυτοκαταστροφή του. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η ενέργεια συνδικαλιστικής οργάνωσης, που οδήγησε στην απόφαση μιας εταιρείας να σταματήσει τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα.

Στις σημερινές συνθήκες αυτή η πράξη συνιστά εγκληματική ενέργεια και αυτό το καταλαβαίνει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, η οποία ανησυχεί για το βιος της, τις δουλειές της, το μέλλον των παιδιών της. Οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν όμως μια κυβέρνηση για να τους προστατεύει και να εφαρμόζει τον νόμο. Επιτέλους, γιατί δεν το κάνει

LEGALIZE IT…ΤΟ ΚΚΕ εννοώ

Μην το γελάς Ζούγκλα γιατί έτσι όπως είναι σήμερα το πολιτικό κλίμα, σε λίγα χρόνια μας βλέπω πάλι στην παρανομία … :-k

Δεν ξέρω αν το χετε παρατηρήσει αλλά ήδη όποιος δηλώνει αναρχικός στοχοποιείται. Οι κομμουνιστές την παλεύουν για την ώρα αλλά συμφωνώ μαζί σου πως αν ζορίσουν και άλλο τα πράγματα προς τα κει θα πάμε. Αλλά κάτσε, γιατί ανησυχείς? Δημοκρατία έχουμε 8)

Α ναι ρε, σωστά. 8)

ΟΚ τότε κλάην. 8)