Ολυμπιακός

οτι λέει ο chrisp…

το πάνε πολλοί δεν λεει τίποτα…
ούτε και το ποιοι είναι αριθμητικά περισσότεροι…
αμα δεν “νιώθεις” στο σπορ που πας , τι να το κάνω?

και δυστυχώς ακόμη και σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα εχει μπει ο καθε πικραμένος της ζωής…

*να μην αναφέρω ατάκες απο το γήπεδο της αελαρας που σου πέφτουν τα μαλλια…μερικοί ξέρουν μονο την νίκη και την ομαδαρα μας…τι άθλημα παίζει δεν χρειάζεται να ξέρουμε

Καταρχην, εγω δεν εθεσα θεμα εμεις παμε τοσοι, αυτοι τοσοι κτλ. Εγω εθεσα το ζητημα οτι καλο ειναι να στηριζουν ολοι οι οπαδοι ολων των ομαδων τα ερασιτεχνικα τμηματα. Και ειπα οτι στην ομαδα που υποστηριζω πηγαινουν αρκετοι σε τετοια τμηματα- και δεν ειναι ουτε 20 ουτε 30 ουτε 50.
Δν μπορω να δεχτω ομως, οτι αν δε σ αρεσει το αθλημα μην πας. Ακομα και 50 απο τους 2000 που θα πανε να δουνε βολλευ η πολο ασχοληθουν με το αθλημα τοτε ειναι καλο.
Ρωτηστε και τους παικτες η τις παικτριες αν γουσταρουν να παιζουν μεταξυ συγγενων και φιλων και της ελιτ που γνωριζει το αθλημα, η σε ενα γεματο γηπεδο. Αν ειναι δυνατον…
Και δεν αφορα μονο τις μεγαλες ομαδες, αλλα και τις τοπικες. Δλδ δεν ειναι καλο να υπαρχει ενας πυρηνας να στηριζει την ομαδα της πολης του, πχ για επαρχια στους αγωνες μπασκετ, πολο, βολλευ κοκ. Δν ξερω πως το βλεπετε.

Δε με νοιάζει τι ενδιαφέρει τους παίκτες και τις παίκτριες. Κι εγώ όταν παίζω 8Χ8 με το φόρουμ θέλω 20.000 τρελαμένους οπαδούς στου Ντιέγκο αλλά τι να κάνουμε δεν ενδιαφέρεται σχεδόν κανείς ποτέ. Κανείς δεν (πρέπει να) ακολουθεί ένα άθλημα για να παίζει σε γεμάτα γήπεδα, όπως και κανείς δεν (πρέπει να) πιάνει μια κιθάρα στα χέρια του για να παίζει σε γεμάτους συναυλιακούς. Αν αυτό γίνει έχει καλώς, αλλά ο σκοπός είναι η άθληση (δηλαδή η πράξη) και όχι το θέαμα. Ειδικά εσύ θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις αυτό.

Τώρα για το “αν από τους 2000 οι 50 αγαπήσουν το πόλο/κρίκετ/ράγκμπι είναι καλό” μην κοροϊδευόμαστε. Δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Και δεν υπάρχει καμιά ελίτ που να γνωρίζει το άθλημα, απλώς υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται (πολύ ή λίγο) όπως άλλοι ενδιαφέρονται για τη ζωγραφική, κηπουρική, ξυλογλυπτική, κτλ… Μόνο που οι τελευταίοι δεν κομπάζουν ότι πήγαν σε όλα τα σεμινάρια ζωγραφικής/κηπουρικής/ξυλογλυπτικής στην Ευρώπη. Απλώς χαίρονται το χόμπι τους…

δεν διαφωνω, αν ειδες λεω οτι και αν ειχα παλι δεν θα πηγαινα. προφανως και δεν με ενδιαφερει να παω.

να υπαρχει πυρηνας, αλλα να γινεται περι του αθληματος, οχι για την ομαδα μονο. σιγουρα υπαρχουν κι αυτοι που πανε γιατι γουσταρουνε παντως.

OK, διαφωνουμε πληρως, δεν θα βγαλουμε ακρη…
Απλα, ξερω γω εγω πρωτα εγινα παναθηναικος, και μετα αγαπησα να βλεπω ποδοσφαιρο, μπασκετ, επειτα εμαθα 5 πραγματα στο βολλευ. Ετσι ξερω γω απο κει που δεν ηξερα ΤΙΠΟΤΑ και δεν μπορουσα να δω ουτε λεπτο πολο, πλεον ξερω 2-3 πραγματακια. Τι να σ πω, σε μενα ετσι συνεβη…

Οσο για το θεαμα που λες και την αθληση, νταξει δεν ισχυει πληρως… Ειναι αντιστοιχο με τις συναυλιες που γκρινιαζουμε γιατι ενα undergound συγκροτημα το παρακολουθουν 50 ατομα ενω το αντιστοιχο μεγαλο 1000 πχ. Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον…

ChrisP και karvou: φιλολογικοί χουλιγκάνοι :slight_smile:

Ε, λίγο καλύτερα από πραγματικός χουλιγκάνος και να ψόφαγα σα σκυλί όπως ο κάθε λογής Φιλόπουλος.

Δεν περιμένω να καταλάβεις, ακολούθα την τρέλα, δώσου στα όνειρά σου, ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΤΖΙΓΚΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ :!:

Μια τελευταια κουβεντα και το κλεινω το θεμα

Για την αγαπη για το αθλημα που λετε καποιοι, νταξει μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας. Ολοι μια ομαδα υποστηριζουν στο ποδοσφαιρο (που ναι το μεγαλυτερο αθλημα) και θελουν να κερδισει. Ελεος, που γιναμε πια, οι αγνοι φιλαθλοι του αθληματος πρωτα και μετα εχει καλως για την ομαδα που στηριζουμε.
Επισης, ρε φιλε, περισσοτερη αγαπη για το αθλημα για μενα δειχνεις αν πας πχ και στα γυναικεια τμηματα, μπασκετ η βολλευ πχ. Δηλαδη σ αρεσει μονο το αντρικο μπασκετ κι οχι το γυναικειο, επειδη οι κοπελιες δεν το πολυεχουν κιολλας.

Και φυσικα στηριξη στα ερασιτεχνικα αθληματα, σημαινει κατα κυριον λογο ακαδημιες να αγωνιζονται παιδακια… Αν αυτο δεν ειναι στηριξη του αθληματος τι να πω… Γιατι δεν ξερω αν ξερετε οι περισσοτερες ομαδες φυτοζωουν… Αν αυριο μεθαυριο κανεις γιο η κορη και θες να το γραψεις σε ενα συλλογο να αθληθει να δω τι θα κανεις οταν δε θα χουνε φορμες να παιξουνε…

Ναι, δεν τ αντιλαμβανονται ολοι αυτα, πολλοι φερνουν την “ποδοσφαιρικη” λογικη, η θελουν να μπουν ξερω γω τσαμπα σε ολους τους αγωνες των εραιτεχνικων, αλλα ακομα και το εισιτηριο που θα δωσουν, την μπλουζα, τον καφε που θα παρουν βοηθουν, κι ας μην το καταλαβαινουν. Και υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι που “νιωθουν” πιστεψτε με.

Μωρέ μαλάκα είσαι σοβαρός τώρα και πιάνεις και νεκρούς στο στόμα σου ότι κι αν ήταν αυτός. Εσύ κόπτεσαι για επίπεδο για… για… για… και τα επιχειρήματα που διάβασα στις τελευταίες σελίδες είναι το ίδιο γραφικά μην πω και χειρότερα σε ορισμένες των περιπτώσεων από τα χουλιγκάνια του δρόμου. Έλα εντάξει θα καθαρίσει ο Βαγγέλας πάλι φέτος το ξέρουμε πάμε παρακάτω…

υγ. Δεν θα αρχίσω πάλι σε αντιπαράθεση επιχειρημάτων γιατί έχει κουράσει, εξάλλου ένας απλός “κάφρος” είμαι δεν έχω επίπεδο, με νοιάζει μόνο η ομάδα μου, με ταίζει η μαμά μου κτλ. κτλ… σας αφήνω στη επιούσια νιρβάνα σας. Καλή συνέχεια.

Σε ευχαριστούμε για την καίρια παρέμβαση περί Βαγγέλα και συνεχίζουμε λοιπόν. :slight_smile:

1. Ρε μαν, ποιος αρνείται το ότι υποστηρίζει πολλές φορές φανατικά μια ομάδα? Αυτό που λέω είναι ότι η υποστήριξη ΕΠΕΤΑΙ. Ακόμα κι αν έγινες πρώτα παναθηναϊκός δεν έχει σημασία. Άλλωστε και τα πιο δημοφιλή αθλήματα και τις ομάδες οι περισσότεροι τις μάθαμε σε ηλικίες που δεν είχαμε ακριβώς τα κριτήρια για κάποια λογικού τύπου επιλογή.

Επίσης δεν “θέλω να δείξω” καμία αγάπη για το άθλημα. Το παρακολουθώ απλώς γιατί μου αρέσει. Αν το γυναικείο μπάσκετ δεν μου αρέσει δεν θα το παρακολουθήσω. Αν μια μπλακμέταλ μπάντα δε μου αρέσει, δε θα πάω να τη δώ. Τόσο απλά.

2-3. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ερασιτεχνικά αθλήματα πρέπει να στηρίζονται ντε και καλά από τους οπαδούς του σωματείου (που δεν ξέρουμε καν αν υπάρχουν). Δεν αφορά την τσέπη μου το βόλει του ολυμπιακού, ούτε το πόλο του αστέρα εξαρχείων. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι κοινωνικό φαινόμενο και ως τέτοιο θα πρέπει να βρίσκει του πόρους του κεντρικά από την πολιτεία.

Τώρα αν κάποιος γουστάρει να πάει στο Χ άθλημα για να στηρίξει το σωματείο πολύ καλά κάνει, δεν έχω κανέναν λόγο να μην το σεβαστώ αυτό. Αν όμως θεωρήσει τον εαυτό του ανώτερο, ή έστω διαφορετικό και ξεχωριστό επειδή κάνει κάτι τέτοιο θα τον χαρακτηρίσω αυτόματα καραγκιόζη. Και πάλι απλό αυτό που λέω.

Τεσπα, εχουμε διαφορετικη νοοτροπια…

Οσο για την τελευταια προταση, απο μενα δεν τιθεται θεμα “ανωτεροτητας”. Οπως θα διαφωνησω με εναν παναθηναικο, αν γυρισει και μου πει “ποιο μπασκετ γυναικων ρε μαλακα τωρα, μονο μπαλα να ουμ” ετσι αντιστοιχα θα πω και για μια τον οπαδο μιας αλλης ομαδας. So simple, κι απο μενα…

#-o:lol::lol::lol:
Ε ρε γέλια σήμερα! :smiley:

Κοίτα το βόλλεϋ του βάζελου και την κωλάρα της Ρούξυ οι περισσότεροι Γαύροι τα γουστάρουμε αλλά για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με αθλητισμό! :smiley:

Και ας φοράει και μπλουζάκια “τσο και λο” και ό,τι θέλει, στο λιμάνι μπορούμε να εκτιμησουμε ένα τσουλί που μιλάει βρώμικα! :stuck_out_tongue:

Τώρα για να μιλήσουμε σοβαρά για ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχουν δύο δεδομένα:

1. Aυτό που γράφει ο Κρισπ πως όσοι τρέχουν και στο τάβλι για τα χρώματα της ομαδάρας να κάνουν εξέδρα είναι καμμένοι και δεν έχουν μεγάλη σχέση με αθλητισμό έτσι και αλλιώς
  2. Στην Ελλάδα γουστάρουμε τους συλλόγους περισσότερο από τα αθλήματα, πάμε για τα χρώματα και όχι για τα αθλήματα τα ίδια. Δεν υπάρχει μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, ελάχιστος κόσμος αθλείται συστηματικά.
    Ρίξτε μιά ματιά στους προβεβλημένους αθλητικογράφους: Aν κάποιος μάζευε σε ένα δωμάτιο Μπραουδάκη, Καραλή, Καραπαπά, Δημάτο, Τσώχο και Καρπετόπουλο και ρωτούσε έναν ξένο τι κοινό έχουν όλοι αυτοί, μάλλον θα έπαιρνε την απάντηση πως πρόκειται για support group παχύσαρκων παρά για αθλητικογράφους! :lol:
    Από ποδοσφαιρολογία καλά πάμε, το τόπι το έχει κλωτσήσει κανείς τους -που ρώτησε και ο Κρισπ- τα τελευταία 15 χρόνια;
    Στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας, για να πάει ένα παιδάκι σε κολυμβητήριο ή σε στίβο πρέπει να πάει ολόκληρο ταξίδι.
    Εγώ γουστάρω αθλητισμό γενικά. Πληρώνω αδιαμαρτύρητα από το 2003 τη συνδρομή μου του μέλους του ερασιτέχνη, ελπίζοντας πως ιδανικά αυτά τα λεφτά πάνε στους αθλητές του πόλο (που μου αρέσει) του Βόλεϋ (που δεν με τρελαίνει), του στίβου και της κολύμβησης αλλά και για να είμαστε ρεαλιστές όλα αυτά τα τμήματα είναι πρακτικά ημι-επαγγελματικά. Θα μου άρεσε να έβλεπα τον Ολυμπιακό (αλλά και κάθε άλλη ομάδα) να έπαιρνε πρωτοβουλίες για να βάλει τα πιτσιρίκια στον μαζικό αθλητισμό. Να οργανώσει αγώνες στον Πειραιά μαζί με τα σχολεία. Γιατι ο Πειραιάς να μην έχει έναν δικό του μεγάλο μαζικό αγώνα δρόμου όπως είναι τα 5 και τα 10 χλμ στην Αθήνα στα πλαίσια του κλασικού μαραθώνιου; Γιατί στον Πειραιά με τη θάλασσα να μην οργανώνει ο Ολυμπιακός έναν μεγάλο αγώνα τρίαθλου;
    Θα ήθελα να δω περισσότερα σε αυτή την κατεύθυνση…
    Για την ώρα, περιοριζόμαστε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που προσφέρεται για οπαδιλίκια…
    Έχω πάρει μεγάλες χαρές από την ομάδα του πόλο την περασμένη δεκαετία, αλλά δεν θα φτάσω και στη γραφικότητα των βάζελων να τους δίνω μεγαλύτερη αξία από αυτή που έχουν πραγματικά! Κακά τα ψέματα, όταν οι βαζελοφυλλάδες γράφουν “μπράβο κοριτσάρες” για το βόλλευ τα τελευταία χρόνια, συνήθως είναι γιατί δεν θέλουν να γράψουν και πολλά για το ποδόσφαιρο…

αααα…βλεπω εσείς το συνεχίσατε

όποιος γονιός παει το παιδί του σε μεγάλη ομάδα για να αθληθεί, πρέπει να ειναι ντουβάρι…(για αρχή δεν μπορείς ετσι απλά, αλλά λέμε)
οι σύλλογοι που αθλείται κάποιος , δεν έχουν σχέση με τις κοπελαρες που γάμησαν στα 4 τον γαύρο.άλλοι είναι οι σύλλογοι που αθλείσαι
και ετσι δεν θα περιμένεις 2000 άσχετους να σε βοηθήσουν…

η χρηματοδότηση τέτοιων ομάδων δεν εχει σχέση με τα παραπάνω εισιτήρια που θα κόψουν λόγο πώρωσης κάποιου επειδή αγωνίζεται το τριφύλλι και ο έφηβος…δεν πρέπει να έχει.!

επίσης με την παρουσία μπαλαδοφατσων και άσχετων με το κάθε άθλημα εχει αφαιρεθεί το αίσθημα του διαφορετικού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό…
ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν είναι για να πάνε 2000 χιλιάδες κατεστραμμένοι .και γενικά δεν είναι για 2 χιλιάδες…
έχουμε βάλει σε δεύτερη μοίρα τα ιδια τα αθλήματα και τον ιδιο τον αθλητισμό και βάλαμε πρώτα τον οπαδό/σύλλογο(φίλαθλοι δεν υπάρχουν).

το να λεμε οτι γεμίζουμε το γήπεδο στα ερασιτεχνικά τμήματα δεν εχει καμία αξία…και πρέπει να εχει αξία για το άθλημα και οχι για τον εαυτό μας…

όποιος πάει σε ερασιτεχνικά , βλεπει όποια ομάδα βρίσκει.εγω που εχω τρέξει να δω δεκάδες ομάδες, σε διάφορα γήπεδα , που πρακτικά δεν τις ήξερα, μονο εκει βρίσκω την ομορφιά…το να πω οτι πήγα και είδα κατι που δεν ήθελα να δω, για να πω οτι ήμουν εκει, δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει.η στήριξη πρέπει να ειναι σε κατι που καταλαβαίνεις…

το βοηθάω την παναθα, την ολυμπιακαρα και οτι άλλο, με κάνει να γελάω…σε λίγο θα κάνουμε και μπεεεε(στη λογική της μαζικής προσέλευσης στο γήπεδο)

*τα γήπεδα στην θεσσαλια, στους ερασιτέχνες, έχουν κόσμο(στο μπάσκετ περισσότερο νομίζω)…και δεν είναι αελ, ολυμπιακός βολου και τα λοιπά…εκει είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός…20-30 αθλητές που θα φέρουν απο 10-15 άτομα γνωστούς και μερικούς που θέλουν να δουν άλλου είδους ανταγωνισμό…ουτε 2 χιλιάδες , ούτε αλλοίωση του αθλήματος, ούτε τίποτα
**αυτός που λεει οτι συνεισέφερε στους ερασιτέχνες της ομάδας του, με αυτόν που δεν το κάνει, δεν εχει καμία διαφορά…

…στο μπάσκετ, κάτι πήγαμε να κάνουμε στην αρχή, αλλά μετά πήραμε την κάτω βόλτα…
…το Σαββάτο στο ποδόσφαιρο, να δούμε που θά’χουμε το μυαλό μας;
:):!:

ωραιος ρε μαγκα μπραβο, βρισε μπας και βρεις το δικιο σου. γαυρος δεν εισαι; δεν περιμενα και τιποτα καλυτερο :lol::lol:

Έχεις δίκιο, μιλάμε για επαίσχυντες χυδαιολογίες, να παρέμβουν οι μοντς :!:

Έδιτ: Πάτησα ήδη report. [-X

Ρε μαλάκα θα μας τρελάνει τούτος εδώ! #-o :lol:

Πάλι βριζεις :!:
Αμετανόητος λοιπόν.

Καλά, δεν περίμενα και τίποτα καλύτερο από γαύρο…

τς τς τς… Βρωμόστομος… Για αυτό μόνο εγώ και ο ΚρισΠ είμαστε φιλολογικοί χούλιγκανς!

απο επιχειρήματα σκιζετε γαυρακια παντως… ενας κι ενας εχετε μαζευτει εδω μεσα :stuck_out_tongue:

απο τον moderator δεν περιμενα και πολλα, μου εδειξε χτες οτι ειναι… περιορισμενης νοημοσυνης.

τον ChrisP τον εκοψα στο θεμα της αρπαχτης του Peter Hook τι τζιμανι ειναι.

ο αλλος που ονειρευεται τον κωλο της Ρουξι προφανως εχει να πιασει κωλο απο το επεισόδιο της θυρας 7