Ολυμπιακός

Η ψαλιδα απο τους τριτοτετρατους παντως εχει μεγαλωσει πολυ.Και χτες και στην Τουμπα λιγο ταχυτητα να ανεβαζες μπορει και να εφτανες και το [B][SIZE=“3”]8-2 της τριφυλλαρας το 1930 ! [/SIZE][/B] :lol:

Και πήγατε να κόψετε και το ποδόσφαιρο στον Πελέ :!:

Μην βάζεις αυτογκόλ. Άμα λάβεις υπόψην και τα εκτός έδρας με τους ίδιους αντιπάλους έρχεσαι στα λόγια μου… :slight_smile:

Τη Ρεάλ τη βγάζω έξω λόγω αντικειμενικής δυσκολίας. Με τους υπόλοιπους όμως :-s

:-s…

λογικα ειναι κατι πολυ αστειο αλλα δεν τα πιανω κ με την πρωτη…

Και ποιος έπαιξε κάτι με τους υπόλοιπους εκτός έδρας εκείνα τα χρόνια? Ούτε καν ο Τζόλε.
Μια τρεμάμενη ομάδα κατέβαινε στο γήπεδο από το 1999 και μετά.

Μόνο ο Λεμονής πήγε να το αλλάξει αυτό το 2001, αλλά δυστυχώς ο τρόπος που χάθηκε το διπλό στην Κορούνια (όπου ο Ζιοβάνι ήταν από τους καλύτερους) τα έφερε όλα τούμπα.

10 χιλιάρικα…

θα χει κοσμο, χθες λεγανε οτι εχουνε μεινει 1700 εισητ, μαλλον σολντ αουτ θα γινει

μου κανει εντυπωση παντως που δεν αλλαξανε την ωρα αυριο, ιδια ωρα πεφτει και η συγκεντρωση στο Συνταγμα, συνηθως η αστυνομια σε τετοιες περιπτωσεις λεει οτι δεν μπορει ν ανταποκριθει και στα 2

Σωστό και αυτό, οι “όπου κι αν βρίσκεσαι θ’ ακολουθήσω” θα θυμηθούν ότι υπάρχει και μπάσκετ και θάρθουν να χαλάσουν το παιχνίδι.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε. Το ερώτημα είναι γιατί ο “μάγος” δεν εφάρμοσε τα εν ελλάδι μαγικά του και στα ευρωπαικά παιχνίδια (κυρίως τα εκτός έδρας); Η όλη υπόθεση μου θυμίζει ιθαγενείς και καθρεφτάκια…

Να μην ξεχνάμε ότι ο Ζιοβάνι ήρθε στον Ολυμπιακό στα 27 του, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Προσπαθώ να φανταστώ τι θα έκανε εδώ αν ερχόταν ο 27χρονος Ριβάλντο (1999-2000). Το που έπαιζε ο καθένας τους στην αντίστοιχη ηλικία, λέει πάρα πολλά.

Ναι, αλλά εσύ επιμένεις να λες ποιος ήταν συνολικά καλύτερος ποδοσφαιριστής, κάτι που δεν χωράει αμφιβολία πως ήταν ο Ριβάλντο, ενώ εγώ αναφέρομαι στο ποιος χάρισε κάποιες μεμονωμένες στιγμές ξεχωριστής ποδοσφαιρικής τελειότητας.

Για εμένα που αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο και λίγο ως μορφή τέχνης, το σήκωμα της μπάλας πάνω από τον αμυντικό της Μόλντε και το βολέ στην κίνηση που πέρασε λίγο άουτ έχει εντυπωθεί δέκα φορές παραπάνω από καμιά εκατοστή γκολ που μπορεί να έδωσαν κρίσιμες νίκες στην ομάδα.

Παρολαυτά, ούτε και ο Ριβάλντο έκανε τίποτα ιδιαίτερο στα εκτός έδρας την τριετία που αγωνίστηκε.
Αν πάρουμε κριτήριο αυτά, Γκάλέτι και Ντάρκο-γκολ του 2007/08 και γεια σας.

o ζιοβάνι απλά ήταν τεμπέλης. ήξερα καντάρια μπάλα αλλά επέλεξε να μην κάνε την τεράστια καριέρα ,που μπορούσε να κάνει, που έκανε ο ριβάλντο επειδή βαριόταν να δουλεύει.

Καθόλου τεμπέλης δεν ήταν.
Απλά γεννήθηκε 15-20 χρόνια μετά από τότε που έπρεπε.

Έτσι όπως το θέτεις θα συμφωνήσω. Τονίζω όμως ότι ήταν εφικτό για τον Ζιοβάνι να κάνει αυτά που έκανε γιατί ήταν 27,28,29…Αν ερχόταν στα 32, πιθανόν να λέγαμε άλλα…

Με Ριβάλντο παραλίγο 2 φορές να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη (Λίβερπουλ, Ρόζενμποργκ). Όχι κάτι σημαντικό…

Με Γκαλέτι/Ντάρκο είχαμε καλύτερη ομαδική λειτουργία γι’αυτό και τα αποτελέσματα. Μια ομαδική λειτουργία που ήταν αδύνατο να επιτευχθεί με “μάγους” τύπου Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς, Ίβιτς και λοιπούς ατομιστές.

Άν ψάχνεις για την καλύτερη ομάδα του Ολυμπιακού ακόμα και στηνΕυρώπη, κοίτα το 1998/99. Ομάδα που έδινε θέαμα και έπαιρνε αποτελέσματα… Κανένας από τους παραπάνω δεν θα είχει θέση σε μια τέτοια ομάδα.

Συμφωνώ στα περισσότερα, ίσως αργότερα γράψω εκτενέστερα τη γνώμη για κάποια από αυτά.

Απόλυτη συμφωνία με Κρισπ. Θυμάμαι κι εγώ τη φάση με τη Μόλντε σαν να την βλέπω τώρα. Κορυφαία στιγμή τέχνης. Ένα σχεδόν ίδιο με δύο παίκτες της άεκ είχε κάνει και ο Καραπιάλης πριν καμιά εικοσαριά χρόνια, σε ένα από τα τελευταία ματς του Μπλαχίν στον πάγκο και κόντεωε να σπάσει το δοκάρι στο τέρμα της 14.
Και όσο για το Ζιο, όντως δεν ήταν Ρίμπο με τίποτα, αλλά τεχνικά παίζει να είναι μέσα στους 10-20-30 καλύτερους που έχει βγάλει ο πλανήτης μπάλα…

να αλλάξω το τεμπέλης με το καλοπερασάκιας??? θα πλησιάσει πιο πολύ τη πραγματικότητα?? το λέω γιατί ,κατα τη γνώμη μου, ο ζιοβάνι βρήκε το παραδεισό του στην ελλάδα. μια ομάδα-ένα κοινό που ήθελαν να βλέπουν ζογκλερικά/μαγείες κι ας μη συνοδεύτοταν πολλές φορές από την ουσία. απλά για μένα γούσταρε εδώ και βολεύτηκε στην ελλάδα. μπορούσε να παίξει και σε υψηλότερο επίπεδο, το είχε ήδη κάνει. απλά επέλεξε μια ,ίσως πιο “ανώδυνη” καριέρα. εν κατακλείδι έχω την εντύπωση ότι προτίμησε να είναι πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στη πόλη. γιαυτό και ο χαρακτηρισμός τεμπέλης/καλοπερασάκιας. όχι ότι μας χάλασε :stuck_out_tongue: εγώ δεν είμαι γάυρος αλλά τον ζιοβάνι τον θεωρώ μακράν τον μεγαλύτερο παίχτη που έχει πατήσει το πόδι του εδώ.

Πέρασα απλά να πω μπράβο για την ομαδάρα μου ειδικά για το 2ο γκολ που είδαμε χτες. Η ΑΕΚ σίγουρα το περίμενε το αποτέλεσμα πάντως. :stuck_out_tongue:

Λοιπόν, προφανώς και ο Ριβάλντο θα έκανε τα ίδια και πιθανώς καλύτερα αν ερχόταν στα 27 του.
Εδώ τα έκανε στην Μπαρτσελόνα, στην Ελλάδα θα κώλωνε?

Επίσης εννοείται ότι η ομάδα του 98/99 παραμένει η ανώτερη που έχουμε δει. Αλλά και το ποδόσφαιρο τότε ήταν διαφορετικό, δεν είχαν πέσει ακόμα τα άπειρα φράγκα στην Ευρώπη ενώ και η παρουσία το πολύ 2 ομάδων από κάθε χώρα έδινε περισσότερες ευκαιρίες σε έναν σύλλογο να ξεχωρίσει. Η ομάδα εκείνη του Μπάγεβιτς έπιασε μια αδιανόητη χημεία και βρήκε την ευκαιρία για μεγάλα πράγματα. Και ισχύει ασφαλώς ότι με “μάγους” που θα χαλούσαν εκείνη τη χημεία δε θα είχε κάνει ούτε τα μισά.

Όσο για τον Ζιοβάνι, ισχύει ότι στην Ελλάδα βρήκε τον παράδεισό του και αυτό συνέβη γιατί το ποδόσφαιρό μας (όπως και όλα μας σχεδόν) είναι πίσω σε σχέση με το τι συμβαίνει στον κόσμο. Εδώ υπήρχε ακόμα χώρος για αρτίστες σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου οι τακτικές, τα τρεξίματα, οι διπλές άμυνες ζώνης και το ατέλειωτο passing game άρχισαν να κυριαρχούν. Μπορεί κάποιος να το δει ως βόλεμα, μπορεί και όχι ανάλογα του πώς αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Πάντως ήταν πάντα από τους πιο καλά προπονημένους και γυμνασμένους παίκτες της ομάδας, για να του πάρει κάποιος την μπάλα έπρεπε να φτύσει αίμα.

Με κάλυψε ο Chrisp με όσα απάντησε για τον Ζιο στον CJ.
Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο, νιώθω τυχερός για όλα όσα είδα από αυτόν τον μάγο τόσα χρόνια!

Αντε με τη νικη σημερα στο μπασκετ,φωναξτε και για μενα οσοι θα πατε γιατι δεν μπορω να περπατησω καλα καλα οποτε θα το δω απ’τον καναπε μου:p