Ολυμπιακός

Το στοιχημα για τον φετινο Ολυμπιακο ειναι ο Μπαρτζωκας .Ναι η περσυνη ομαδα εμεινε ,εφυγε ομως αυτος που τους συσπειρωσε και τους εκανε να ξεπερνουν κατα ενα κλικ σε καθε ματς τους εαυτους τους .

Φυσικα δν αμφισβητω τις προπονητικες ικανοτητες του Μπαρτζωκα,τον εκτιμω πολυ,αλλα ειμαι συγκρατημενος ως προς το πως θα διαχειριστει καποια πιθανη αγωνιστικη κριση - κοιλια ή καποιες ηττες απο αυτες που πονανε και αλλαζουν την ψυχολογια.

Θα πρεπει επισης να δουλεψει ιδιαιτερα με παιχτες οπως ο Πριντ και ο Παπανικολαου ,αν θελει να συνεχισουν απο κει που σταματησαν .Ο Ντουντα περσυ πηρε το 100% απο αυτους τους δυο, επειδη εκμεταλλευτηκε μεχρι και το τελευταιο πλεονεκτημα τους,ενω παραλληλα τους προστατευσε απο τις χτυπητες τους αδυναμιες .Συν σε ολα αυτα πως τους ενεπνεε και γουσταρανε να δουλευουν ολο και σκληροτερα.Δν ειναι παιχτες τυπου Σπανουλη ,που του λες “μπες και παιξε” .Θα πρεπει ο Μπαρτζωκας να τους μεταχειριστει ακριβως το ιδιο,να δουλευει συνεχως μαζι τους και να μν τους θεωρησει “φτασμενους” και ετοιμους ηγετες .

Και τελος καταλυτης θα ειναι το πως θα αντιμετωπισει ο κοσμος την φετινη ομαδα.Το θεωρω τεραστιο λαθος να κυριαρχησει στην ψυχολογια του κοσμου πως ειμαστε πρωταθλητες Ευρωπης και να αρχισει η γκρινια και τα παρελκομενα ,αν η ομαδα δεν ρολλαρει μεχρι το Φλεβαρη ή ακομα και μετα απο αυτον .Ειναι αυτο που λεει ο Κρισπ βασικα.Ο κοσμος δν θα πρεπει να ξεχασει πως αυτο που εκανε η ομαδα περσυ ηταν ενα αγωνιστικο θαυμα και να την στηριξει μεχρι το τελος της χρονιας ,γι αυτο που προσπαθει και οχι σε συναρτηση με τα αποτελεσματα .

Η περσινή σεζόν ήταν χαλαρά η πιο ιδιαίτερη σε ομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Αυτό πιστεύω που έκανε ο Ντούντα είναι πως “ενέπνευσε” αυτην την ομαδα,έβγαλε από τα πιτσιρίκια αυτό που είχαν μέσα τους και έδεσε τους Αμερικάνους και τους μεγαλύτερους γύρω από την ομάδα.
Εννοώ πως αναμφισβήτητα η ομάδα είχε ταλέντο απλώς μιλάμε για παίκτες όπως Σλουκας,Μάντζαρης,Παπανικολάου που πρώτη φορά είχαν τόσες ευθύνες,για έναν Πρίντεζη που ούτε λίγο ούτε πολύ είχε την φήμη ενός “μετριου” που απέτυχε έξω,εναν Άντιτς ξυλοκόπο και εναν Σπανούλη που έτρεχε και δε έφτανε.

Ε το να κοινωνικοποιήσει το ταλέντο αυτής της ομάδας και να το βγάλει μέσα στο γήπεδο ήταν η μεγαλύτερη μαγκια του.Και αυτό είναι κάτι που λίγοι,μετρημένοι στα δάχτυλα,μπορουν να το καταφέρουν.Για μένα,στην κριτικη του Ντούντα,το τεχνικο μέρος μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.Απλώς είναι απίστευτο το τι έβγαλε από αυτα τα παιδιά,πως έδεσε μία ομάδα.Μετα σιγα σιγά ολα έγιναν μονα τους,υπήρχαν απίστευτες δυνατότητες,εφερε τους σωστους Αμερικάνους και βουαλα.

Επομένως ο Μπαρτζώκας αυτο που πρέπει να κάνει είναι να επενδύσει στον υπάρχων προσανατολισμό της ομάδας,ένα μπάσκετ ωραίο,απλό,που βασίζεται στα ριμπάουντ και στην αντίληψη μεσα στο γήπεδο.Το κυριοτερο ομως έχει ήδη γίνει.Ο Παπανικολάου,ο Σλουκας,ο Μάντζαρης κτλ έχουν γίνει ήδη παίκτες επιπέδου.Η ομαδα έχει δέσει.Έχει ταυτότητα.

Ο Μπαρτζώκας απλως πρέπει να την δέσει ακόμα περισσότερο τεχνικα στο γήπεδο,δίχως να χαλάσει ισορροπίες(αυτο ναι,ειναι σημαντικό)και-κακα τα ψέμματα-να αντέξει και αυτός στην πρωτόγνωρη πίεση που θα έχει.

Αν το δούμε από μία οπτικη,δεν είναι ο Παναθηναϊκος το “πειραμα” φετος αλλά ο Ολυμπιακος.Παίκτες που πρώτη φορά καλούνται να δείξουν οτι ειναι υψηλού επιπέδου και ένας προπονητής που πρέπει να κοουτσάρει αυτους τους παίκτες,στην πρωτη του μεγάλη,πραγματικά μεγάλη,σεζόν.
Το ιστορικό μας έχει δείξει οτι αυτο μπορεί να γίνει επιτυχημένα,ο Μπαρτζώκας άλλωστε εχει δεδομένη αξία,και ας σπάει τον καρπο,και δεν απεχει απο την μπασκετικη φιλοσοφια του Σοφου.

Επομένως πρέπει και οι ίδιοι οι παίκτες να δείξουν τι είναι,πλέον έχουν ευθύνες και οι ίδιοι,να δικαιώσουν τους εαυτούς τους και τον προπονητή τους.

Εγώ πιστεύω οτι θα βγει κάτι ωραίο,κατι μοναδικο στο Ευρωπαικο μπάσκετ την δεδομένη στιγμη,κάτι που θα αποπνέει υγεία σε έναν σάπιο ελληνικό αθλητισμό,σε μία σαπια ελληνικη κοινωνία.

Το αν θα καταφέρουν τα ίδια,λιγότερα ή ακόμα και περισσότερα ας το αφήσουμε.
Αυτο που θέλω να δω είναι να ειναι το ιδιο μαχητικοι,ομόψυχοι και έτοιμοι να πεθάνουν σε καθε ματς,οπως έλεγαν και οι ίδιοι.Και πάντα προσγειωμένοι.Δίχως να πατάνε κεφάλια αντιπάλων που βρίσκονται στο έδαφος…

Μακαρι να τα καταφερει γιατι σταματησε αρκετα νεος και ηταν σε πολυ καλη κατασταση!

Ωραία τα λες. Άργησες να βγάλεις τη γαυρίλα από μέσα σου, αλλά ήταν για καλό. :slight_smile:

Προσωπικά πιστεύω στο Μπαρτζώκα και το σύγχρονο μπάσκετ που πρεσβεύει. Το κλειδί θα είναι η άμυνα και το transition που από τα φιλικά φάνηκε να δουλεύει πολύ. Ο Dorsey θα παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Θυμηθείτε να τσεκάρουμε τα στατιστικά του Σπανούλη στο τέλος της χρονιάς. Αποδεδειγμένα πλέον είναι ο ικανότερος ηγέτης του ευρωπαϊκού μπάσκετ αυτή τη στιγμή.

12Παρα κάτι:p

[SPOILER]

[/SPOILER]

…όπως και να πάει το παιχνίδι, θά’ναι τεράστια χαζομάρα να γίνει κάτι τέτοιο:):!:

Η απόλυτη γελοιότητα είναι η παραφιλολογία περί Ζαρντίμ γενικά .

Θέλω πολύ να πάει καλά η ομάδα σήμερα, γιατί τα ματς του Τσ.Λ θα είναι και τα μοναδικά που αξίζει να δεις φέτος .

Βλέποντας την ομάδα, θεωρώ πως είμαστε για πολλά γκολ σήμερα και αυτό είναι το λογικό .

Υπάρχει ένα στοιχείο καινούργιο όμως στο σημερινό ματς ,σε σχέση με ότι έχουμε δει ως τώρα και αυτό είναι ,πως για πρώτη φόρα φέτος ο στόχος θα είναι απλά να μην χάσουμε .Δεν ξέρω αλλά αυτό ίσως στρώσει κάπως και την αστεία άμυνα μας .

[SPOILER]Γι’αυτό και ένα αρρωστημένο ένστικτο μου λέει πως θα πάρουμε τουλάχιστον το Χ .:|[/SPOILER]

…το χ δεν είναι καθόλου κακό σαν αποτέλεσμα:):!:

Μανωλάς βασικός.:-k

πλάκα θα χει :smiley:

Τραγικος Σωτηρακοπουλος.
Edit: Και τραγικος διαιτητης.

Παράγκα και στην Ευρώπη ρεεεεεε!

Πάρτους όλους παραμάζωμα ρε Βαγγέλα :!:

Θεια δικη…

ΝΕΤ ή nova το δείχνει; Να δω το 2ο ημίχρονο να αλλάξει το γούρι.

Κολλανε ολα τα streams αλλα φταιει ο παροχος μου μιας και πηρα τηλ.
Νομιζα οτι ειναι στην ΝΕΤ το ματς το κερατο μου μεσα.
Διαβαζω το real time στο σπορ φμ και εχω φριξει !

Τι ονειρο ηταν αυτο με τον Μανωλα γαμω την αγια πατατα!

(πετάγεται ο άσχετος). μπας και εχεις forthnet? γιατι εδώ εχει κολλήσει το σύμπαν. και οχι μόνο τα στριμ :?

Wind εχω.Και μου ειπανε οτι ειναι γενικο το προβλημα.
Σαν να εστρωσε λιγο,αλλα μπαλα δεν ειδα ποτε.

Για πειτε οσοι το ειδατε.Οπως και περισυ αρχισαμε.

Δεν πάμε πουθενά ρε πούστη μου χωρίς άμυνα… Τοροσίδης ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟΣ γιατί δεν τον αφήνουν να φύγει και μας τα κάνει τσουρέκια? Μασάδο άφαντος και γενικά χάλια μαύρα… Τι να πω όχι ότι δεν τα βλέπαμε ότι η ομάδα πάει κατά διαόλου να δούμε τώρα αν θα τα δούνε και οι υπεύθυνοι…

Oι υπευθυνοι κοιτανε τα ηδη μεγαλα εσοδα τους :wink: