Ολυμπιακός

Παίξαμε καλά και σε άμυνα και σε επίθεση και πετύχαμε τα τρία γκολ.

συνδυάζω τέτοιες δηλώσεις με το απαράμιλλα στιλάτο ντύσιμο και το σολάριουμ μαύρισμα του μίτσελ και μάλλον αρχίζω να τον αγαπάω :’)

Και ο Εντινγκά χάλια ήταν. Αλλά η ομάδα σήμερα έπαιζε σχεδόν 4-2-4 όπως επί Σόλιντ που τα μαζεύαμε. Το περίεργο θα ήταν ο Σάμαρης-Εντινγκά να ελέγξουν το κέντρο και να μην υπάρχει τρύπα στα αριστερά. Ο Μίτσελ κατάφερε κάτι τρομερό. Πριν το ματς όλοι έλεγαν πως χρειάζεται μια εμφατική νίκη για να διασφαλίσει τη θέση του και κατάφερε να νικήσει 0-3 με τρόπο που όλοι γκρινιάζουμε.

Ο Μήτρογλου είναι παράνοια. Ο παραλογισμός με μούσι.

elric σε παρακαλω, το απαράμιλλα στιλάτο ντύσιμο το αφηνεις για τον σχολιαστη του παιχνιδιου και μονο!!!

bonus η καλτσουλα…

[SPOILER][/SPOILER]

διαβαζω σε κατι σαητ ο μαχητης Ν’ντιγνκα… αυτοι οι ανθρωποι πληρωνονται… το παιδι ειναι 2 ταχυτητες πιο κατω απο τον μενδρινο, προσευχες να μη μονιμοποιηθει

Τι περιμένετε να κάνει ο Εντινγκά, να μοιράζει παιχνίδι αλά Τουρέ ή να έχει την ταχύτητα του Ντάβιντς? Το παιδί ένα τίμιο, άμπαλο εξάρι είναι, που όμως δεν σταματάει να κόβει (ή έστω να κάνει φάουλ) και να τρέχει ακόμα κι αν δεν πρόκειται για ταχύ παίκτη. Αυτό έκανε και σήμερα και τον χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο στο κέντρο. Απλά πρέπει μπροστά του να είναι άλλα δύο χαφ και όχι ένα.

Τέτοιο πράμα σαν τον Μίτσελ δεν έχω ματαδεί σε πάγκο, ακόμα και οι χειρότεροι προπονητές είχαν κάποιο πλάνο στο μυαλό τους το οποίο απλώς αποδεικνυόταν ανεπαρκές. Αυτός μοιάζει να νομίζει πως είναι σε κάποιο εργαστήριο και έχει το ελεύθερο να κάνει ό,τι πείραμα θέλει σε κάθε ματς.

Παρολαυτά, όπως την προηγούμενη φορά κράτησα το 1-4 και στα παπάρια μου το δήθεν διαστημικό πρώτο ημίχρονο, έτσι και τώρα κρατάω το 0-3 και χαίρομαι την ευρωπαϊκή πούτσα που έριξε ο θρύλος, ακόμα κι αν οι τελικές ήταν 48-3 υπέρ της Άντερλεχτ. Ας κρατήσουν οι οπαδοί της Άντερλεχτ αυτή τη φορά το δικό τους διαστημικό πρώτο ημίχρονο. Το σημαντικό είναι ότι σχεδόν διασφαλίσαμε για 5η συνεχόμενη χρονιά την παρουσία στα νοκάουτ παιχνίδια ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σορρυ Κρις, αλλα αυτα δεν τα κανει ουτε στο μυαλο του. Απαιτησεις αλα Τουρε δεν εχω απο εναν παιχτη που ηρθε απο τα ααζητητα της Μονακο και ουτε φανηκα να ζηταω κατι τετοιο. Αν τουλαχιστον επαιζε ξυλο θα μπορουσα να το δεχτω το υπολοιπο συνολο.Αλλα απο τα 3 ματς που εχει παιξει 1) μπαλα δεν ξερει. στο ελαχιστο ομως ετσι? ποσες και ποσες φορες ενω ηταν ανοιχτος δε του εδωσαν τη μπαλα γιατι οσες φορες του την εχουν δωσει το κοντρολ ξεκιναει απο το καλαμι του και τελειωνει στα 20 μετρα μακρια. Για πασες περα απο τα 5 μετρα δε ασε, ουτε καν εχω τετοια απαιτηση. Αλλα ειπαμε, οκ κοφτης χωρις τεχνικη τρωγεται. Αλλα 2) δεν μαρκαρει. επισης ουτε στο ελαχιστο. Πανω στη μπαλα δεν πεφτει. Κοντρες να κερδισει ουτε 1 στο εκατομμυριο, μεχρι και ο Φεισα επεφτε πιο δυνατα πανω στις φασεις και αυτο λεει ΠΟΛΛΑ. 3) Δεν τρεχει. Εκνευριστικα αργος στις αντιδρασεις και σε γενικη ταχυτητα, δηλαδη ο Σαμαρης διπλα του ηταν Μπολτ.

Για μενα ειναι μια μαυρη τρυπα στο κεντρο αυτος ο παιχτης, απλα liability. Δεν μπορεις να στηριχθεις πανω του, δε μπορει να τρομαξει τους αντιπαλους,παιζεις με 10. Φυσικα για να του δωσω και λιγο δικιο, στο κεντρο και την αμυνα εχει σκουπιδια συμπαικτες οποτε δε μπορουν να ανεβασουν την δικη του αποδοση ουτε στο ελαχιστο ( βλεπε περιπτωση Μακουν που στα πρωτα ματς μας τα μασαγε και μετα με Ορμπαιθ Ιμπαγασα και Αβρααμ Μελμπεργκ διπλα του μεσα στο γηπεδο εγινε σκυλι του πολεμου). Ειναι ενας κακιστος παιχτης σε μια κακιστη ομαδα (μεσοαμυντικα. γιατι επιθετικα τα ειδαμε σημερα). Αν παιζοντας μπορεσει να δειξει το μινιμουμ απο τα 3 προαναφερθεντα ποιντς, οκ, θα χαρω πολυ να χω βγει ψευτης.

Εγώ δεν ξέρω ποια είναι τα άλλα 2 ματς που λες, αλλά στο χτεσινό μόνος του πάλευε στο κέντρο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, μιας και ο Σάμαρης ήταν κακός. Ξαναλέω, τέτοιοι παίκτες πρέπει να έχουν άλλα δυο κεντρικά χαφ μπροστά τους για να κάνουν τη δουλειά που είναι να κάνουν. Και ο Λεντέσμα ήταν πιο αργός από ριπλέι αλλά με Ιέρο, Πάτσα μπροστά του έκανε μια χαρά σεζόν (όταν δεν ήταν τραυματίας). Όταν ο Ζίκο τον έβαλε να παίξει κέντρο μαζί με Μαρέσκα μονάχα γέλασε το σύμπαν.

Κάπου εδώ (και ορμώμενος από το μπλογκ του πεσετέρο) οφείλω και εγώ μια συγγνώμη στην ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ με πόδια που λέγεται Φουστέρ. Στο 0-3 το μάζεμα της μπάλας που κάνει ώστε να φύγει στην κόντρα είναι καταπληκτικό.

Αέρα πατέρα χθες, πρώτη φορά όμως με τύχη. Γαμώ την αγανάκτηση, ματσάρες με Ρεάλ και Άρσεναλ εκτός και τα αρπάζαμε πέντε πέντε, μία φορά μας έκατσε. Όχι βέβαια οτι και η Άντερλεχτ ήταν κάτι διαφορετικό, απλά εμείς είχαμε Ρομπέρτο και ποιότητα στη επίθεση. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει αν πάμε έτσι στο Παρίσι.

Ρομπέρτο. Έρανος τώρα, αλλά δεν μένει ούτε με αλυσίδες αυτός εδώ.

Μήτρογλου. ΤΙ ΦΡΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ? :stuck_out_tongue:

Ο Λεντέσμα όμως ήξερε μπάλα ρε συ. Δεν είναι το ίδιο. Αυτός ο Εντινγκά για την ώρα μου θυμίζει τον Σιμάο. Γνωρίζει πως δεν ξέρει μπάλα και για αυτό δεν κάνει καν κίνηση για να πάρει την μπάλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Κι αυτόν πάντως θα τον δούμε. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε. Κι αυτόν και τον Σάμαρη θα πρέπει να τους δουλέψουν πολύ πάντως.

Εμένα ο Μίτσελ χθες (για πρώτη φορά) με τρόμαξε πάρα πολύ. Δεν έχω δει ξανά προπονητή να πηγαίνει τέτοιο “all in” σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα χαρτιά του δεν ήταν καν άσσοι. Πλάνο έχει;

Δε χρειαζεται πλανο, εχει γαμω τα στυλ.

Εννοείται ότι ήξερε μπάλα ο Λεντέσμα, μόνο στο ζήτημα της έλλειψης ταχύτητας και εκρηκτικότητας σύγκρινα και γι’ αυτό λέω ότι χρειάζονταν άλλα 2 χαφ στο κέντρο. Σωστή και η παρομοίωση με Σιμάο, πάντα ήθελα ένα τέτοιο παίκτη στον Ολυμπιακό. Γενικά είμαι της παράδοσης, θέλω ο παίκτης που παίζει σε κάποια θέση πάνω απ’ όλα να έχει τα βασικά προσόντα που η θέση απαιτεί και για τα υπόλοιπα βέπουμε. Πχ ο σέντερ φορ για μένα πρέπει να σκοράρει, ο ακραίος κυνηγός να ντριμπλάρει και να είναι ταχύς και το εξάρι κυρίως να τρέχει ασταμάτητα (άσχετα με το πόσο γρήγορος είναι τελικά) και να κόβει. Ωραίος ο Ορμπάιθ, συμπαθής και ο Φέισα με τις μακρινές μπαλιές τους και το εγκεφαλικό παιχνίδι αλλα το τι γκολ και ευκαιρίες τρώγαμε επειδή το να κόβουν δεν ήταν το φόρτε τους, δε λέγεται.

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Είναι πολύ σημαντικό το να αμύνεται και να έχει αντοχές το αμυντικό χαφ (η θέση δεν απαιτεί ταχύτητα - τα έχουμε γράψει/συμφωνήσει αυτά κι άλλες φορές). Το μόνο που διαφωνώ είναι στο ότι και το να παίρνουν την πρώτη πάσα από τους αμυντικούς είναι στα βασικά της θέσης. Αυτό ο Εντινγκά δεν το έχει καθόλου. Χθες, που θέλαμε να χτυπήσουμε στο transition την Άντερλεχτ δε μας πείραζε. Αλλά σε ματς στην Ελλάδα ή π.χ. με την Μπενφίκα και την Παρί δε θα πρέπει η μπάλα να γυρνάει τόσο γρήγορα στον τερματοφύλακα μας και να χάνεται η κατοχή (σημ: ο Ρομπέρτο δε το έχει στις εξόδους με γροθιές αλλά ούτε και στα πόδια). Το αμυντικό χαφ θα πρέπει να κάνει κίνηση για να πάρει την μπάλα και να γίνει λίγο παίχνίδι.

Για το ρόστερ μας φαίνεται χρήσιμη προσθήκη. Βασικά, οποιοσδήποτε είναι πάνω από 1.80, αμυντικό χαφ, με πνευμόνια και δε τον πήραμε για να γίνει “ο νέος Ιμπαγάσα ή Ορμπάιθ” είναι χρήσιμος. Δεν είναι καθόλου κακό το να έχεις παίκτες για “ειδικές αποστολές”. Αλλά αν δε δουλέψει λίγο και την τεχνική του (και ο Σάμαρης το πώς να μαρκάρει στα κόρνερ - αν είναι δυνατόν!!!) φανέλα βασικού στο σπίτι τους δε θα πάρουν.

Επίσης, εκεί που ήλπιζα πως ο Μανιάτης θα μάσαγε σίδερα στα χαφ και φέτος, τον στείλαμε στα δεξιά της άμυνας. Πώς το καταφέραμε να μην έχουμε δεξί μπακ; Εκείνος ο Ισπανός που τον παρουσίαζαν ως “εργαλείο σαν τον Μαρκάνο” υπάρχει ακόμη;

ο ισπανος που λες δεν δηλωθηκε καν στη λιστα με τους παιχτες για το τσαμπιονς λιγκ… :lol:

Όχι Μανιάτης στα χαφ ρε συ, του βγήκε για μισή χρονιά επί Βαλβέρδε η θέση, αλλά πέρσι βγήκε σε μας η πίστη. Είναι πολύ άτεχνος στις μεταβιβάσεις του και χαλάει σχεδόν όποια επίθεση περνάει απ’ τα πόδια του. Αντίθετα στα πλάγια και πίσω είναι πολύ πιο χρήσιμος γιατί και γρήγορος είναι και αντοχές έχει ώστε να υποστηρίζει επιθετικά τον μπροστινό του ακραίο και να έχει σχετικά έγκαιρες επιστροφές. Ντάξει, τη σέντρα του Τοροσίδη δεν θα την αποκτήσει ποτέ μάλλον αλλά ας έχει.

Στα χαφ, ο Σάμαρης έχει ένα βασικό προσόν, παίζει όρθιος και με το κεφάλι ψηλά. Απλώς πρέπει να αποβάλλει ορισμένες νοοτροπίες που φυτεύονται στους έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι μεγαλώνουν σε μικρομεσαίες ομάδες όπως ο Πανιώνιος.

Τέλος, επειδή είμαι εμπαθής και δεν θέλω να πέσει τίποτα κάτω, ο Βάις και χτες είδε τζάμπα ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Τέτοια κόπωση ο 23χρονος σταρ ρε παιδί μου?

Για τον Αγιο Φουστερακο ειδικα, εγω με το που βλεπω το τριπλιδι στο κεντρο εχω ηδη σηκωθει και φωναζω γκολ σα ψυχοπαθης και οι φιλοι μου με κοιτανε σα χανοι. Εγω τους λεω απλα “κοιτατε” και μετα απο 10 δευτερολεπτα μπαινει η φωτοβολιδα του Μητρογλινιο και ακουγονται μονο κατι αναρθρες κραυγες στο σαλονι.
Ειναι απο αυτες τις φασεις του, που εχουμε δει χιλιαδες φορες, που κανει μια ενεργεια ΤΟΣΟ ΤΙΜΙΑ και ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο τις δυνατοτητες του που μετα 100% το συμπαν τον αποζημιωνει με γκολ. Παντα ομως, ειναι φαινομενο μεταφυσικο και ανεξηγητο! Τοσο καλο στρατιωτη εχουμε να δουμε απο Ιερο (αν και δεν παιζουν τα ιδια λεπτα, καταλαβαινετε την παρομοιωση. Του Ιερο πρεπει εξω απο το Καραισκακη να ανεγερθει ενα χρυσο πνευμονι στο ονομα του)

Συμφωνα με πολλα σχολια που εγιναν.

Ο Μιτσελ κατεβασε 4-4-1-1 σε ματς εκτος και το κεντρο μας απλα δεν υπηρχε.
Δεν εχουμε την ποιοτητα σαν ομαδα να παιζουμε με 2 μεσους.Δεν γινεται ρε παιδι μου.
Οι αλληλοκαλυψεις χτες δεν υπηρχαν,πλανο στην επιθεση ουτε καν.Σε σχεση με Παρι εφτιαξε
το θεμα με τα στημενα αλλα οχι την συμπεριφορα του Σαμαρη.Στο πρωτο ημιχρονο δεν υπηρξε
σωστο μαρκαρισμα απο κανεναν.Επεφτε η μπαλα στην περιοχη και εβλεπες πανικοβλητους παιχτες
να πηγαινουν οπου να’ναι.Για ολα αυτα φταιει ο Μιτσελ.Τα στοπερ γενικα καλα πηγανε αλλα στο πρωτο ημιχρονο το τριγωνο στοπερ-μπακ-χαφ και αντιστοιχως μπακ-χαφ-εξτρεμ δεν δουλεψε ποτε καλα στην αμυνα.Και ενω γινοντουσαν ολα αυτα ο Μιτσελ δεν εκανε τιποτα.

Οσο και καλοι να ηταν Σαμαρης-Νντιγκα(που δεν ηταν) δεν θα μπορουσαν να καλυψουν ολο το κεντρο οι 2 τους μιας και Ολαιταν,Βαις και Σαβιολα ουτε που ασχολιοντουσαν με πρεσαρισμα.Ο Βαις στο δευτερο περπαταγε κατι που το λεει και η στατιστικη αλλα το εβλεπες κιολας.Οι αμυντικοι μας δεν ηταν κακοι χτες.Ακομα και ο Μπονγκ τον ειχαν συνεχεια 2 με 1.Ο Σαμαρης ενω εχει αρκετα θετικα στοιχεια κανει κατι (οπως το κεφαλοκλειδωμα στο πεναλτυ) και σε χαντακωνει.

Μητρογλου φοβερος,Ρομπερτο αγαλμα,Μανιατης πολυ καλος και Φουστερ δεν σχολιαζω πλεον γιατι ο
τυπος ειναι λατρεια.

Σε τοσα ματς στο παρελθον ειδικα σε εκτος εδρας ματς παιζαμε καλα και τρωγαμε 3 γκολ και λεγαμε κριμα. Χτες ολο αυτο ηρθε τουμπα και εγινε το αναποδο, ημασταν κακιστοι στο 1ο ημιχρονο και πηγαμε στα αποδυτηρια με 0-1 και ριξαμε και αλλα 2 στο 2ο που ημασταν καλυτεροι. Ο Ρομπερτο ειναι φοβερος τερματοφυλακας, μακαρι να βρεθει καποια φορμουλα να τον κρατησουμε. Και ο Μητρογλου χθες ηταν απολαυση, εκανε χατ-τρικ σε εκτος εδρας ματς στο Champions League και το 3ο ηταν απιστευτη γκολαρα απο αυτα που βαζουν μονο οι πραγματικα μεγαλοι επιθετικοι. Μητρογκολ… Επισης εξαιρετικος ο Μανιατης και ψυχαρα ο Φουστερ που ειναι παικτης-εργαλειο και το αποδεικνυει καθε φορα. Ο Μιτσελ δεν εστησε σωστα την ομαδα και ειχαμε τεραστια κενα στο κεντρο με την αμυνα και την επιθεση να ειναι εντελως αποκομμενες μεταξυ τους. Επισης δεν μου αρεσε ο Εντινγκα που παρα το οτι ειναι φιλοτιμος μου φαινεται πολυ αμπαλος, ο Μπονγκ που ηταν μαυρη τρυπα σε πολλες φασεις και ο Σαμαρης που ηταν σε κακη μερα με πολλα λαθη.

Κραταμε την νικη με εμφατικο σκορ 0-3 και τους 3 βαθμους και μαθαινουμε απο τα λαθη γιατι με την Μπενφικα θα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα και εκει θα πληρωσουμε τα κενα στην αμυνα.

Μαύρη τρύπα ο Μπονγκ λέει.

Με τον Βάις να μη γυρνάει ούτε με αίτηση, τους δύο κεντρικούς χαφ να πελαγοδρομούν προσπαθώντας να προλάβουν όποιον μπορούν και την άντερλεχτ να επιτίθεται από δεξιά με 2 και 3 παίκτες, τι να κάνει ο Μπονγκ, καλάσνικοφ να βγάλει για να τους κόψει?

χαζολεπτομεριες με βαση την δικη μου οπτικη ματια
ο ξερξης(μητρογλου:lol:) φτιαχνετε με την συνυπαρξη του με σαβιολο και αυτο φαινετε και στους πανυγηρισμους και του κανει απιστευτο καλο παικτικα
ο σαβιολα παιζει πολυ με μυαλο τιμια σωστα εξυπνα γιατι δεν ειναι ο παικτης που ηταν και δεν βαζει το ονομα πανω απο την λειτουργια του παιχνιδιου + οτι φαινετε οτι δουλευει και στο μελλον θα τα χωσει τα γκολακια και θα ανεβει και η εκρηκτικοτητα του με αλλα λογια ειναι χρησιμη πολυτελεια ps στην συνεντευξη μου φανηκε οτι καβλαντιζε την μεταφραστια:lol:
ο βας βας βαης ειναι παικταρας αλλα εγωιστης θυμιζει μιραλας στην αρχη αν στρωσει σαν χαρακτηρας θα βοηθησει…λεπτομερια στο 3ο γκολ ενω οι συμπαικτες του εχουν χυσει με την γκολαρα αυτος ειναι απαθης και λεει πολλα αυτο (ισως περιμενε πασουλα απο μητρογλου στην φαση:lol:)
σαμαρης κλασσικα εχει το συνδρομο ολως των ελληνων ποδοσφαιριστων μολις ακουστουν τα πρωτα καλα λογια μαζι με υπερβολες των φυλλαδων + να ριξουν κανα πουτσο σε καμια δευτεροκλασσατη τραγουδοβιζιτα μαλακιζονται χεζονται και νομιζουν διαφορα παγκο για λιγο και να δουλεψει γιατι εχει προοπτικες
φουστερ σταθερη αγαπη τιμιοτητας και ποδοσφαιρικου μυαλου και δουλευταρας

ο κλαρινογαμπρος που ειναι στον παγκο εχει ενα κακο μαζι με αλλα πολλα :lol: προσπαθει να εχει ολους τους παικτες ικανοποιημενους και δεν κοιταει τις αναγκες του καθε αγωνα ξεχωριστα πχ επαιξες καλα ολαιταν? παρε θεση στην βασικη ενδεκαδα οπως εκανε εχτες

αυτα τα αλλα ειναι εμφανη, στην μπενφικα πρεπει να ειναι συμπαγης και οχι χημειο τριμπουρδελο αυτο που εγινε εχτες δεν μπορει να γινετε συνεχεια

ο χοντρος θα τσεπωσει τρελα λεφτα απο μητρο:p:lol:

…κάποτε ο Μήτρογλου θα ευχαριστεί τον Βαλβέρδε, που με τα καψόνια που του έκανε, τού’βαλε μυαλό
…μεγάλη νίκη, και με τριάρα, με τέτοια σκατά απόδοση, δεν το κόβω να ξαναβλέπουμε
…Φουστέρ για σημαία?
:):!: