Aν αφήσουμε κατά μέρος τα χέρια που είναι πιο περίεργες φάσεις και δεν υπάρχει δόλος, και να πάμε στη φάση του Νέμεθ με τον Αβραάμ, που έχουμε να κάνουμε με μαρκάρισμα.
Στη απευθείας μετάδοση, που σου δίνει την αίσθηση της ζωντάνιας, σκέφτηκα πως είναι καταφανέστατο πέναλτυ. Στο πρώτο ριπλέι που δίχνει η Νόβα, ο τρόπος που το πόδι του Νέμεθ πέφτει πάνω στου Αβραάμ, μου δείχνει πως μπορεί και να κάνει θέατρο. Είδα 2 φορές το ριπλέι από το γιουτιούμπ, για να προσέξω τη δεύτερη φορά, πως το πόδι του Αβραάμ, αφού έχει κάνει καθαρά τάκλιν πρώτα με τα 2 πόδια, μετά με το αριστερό, στο 3ο τάκλιν μαζεύει στα μουλωχτά το πόδι του προς τα πίσω. Αν έχεις χάσει 2 τάκλιν εκεί, στο τρίτο κάνεις την πάπια και καρφώνεις το πόδι κάτω, δεν το μαζεύεις προς τα σένα. Όποιος έχει παίξει άμυνα το ξέρει.
Επίσης ο νέμεθ δεν κάνει θέατρο γιατί αν δείτε προσεκτικά τη φάση, δεν υπολογίζει ότι η μπάλα θα βρεθεί πιο πάνω, αφού μετά από την παρέμβαση του Αβραάμ χτυπάει στο μπούτι του ενώ ετοιμάζεται να κλωτσήσει την μπάλα χαμηλά. Άρα αυτό αποκλείει την πιθανότητα να έριξε το πόδι του στο πόδι του Αβραάμ για να πάρει πέναλτυ.
Ας μου θυμήσει κάποιος το σκορ εκείνη τη στιγμή.
Κι επειδή ο Δαλούκας είχε τη φάση, από την πρώτη εντύπωση έπρεπε να δώσει το πέναλτυ.
Μιας και είδα πάλι τις φάσεις επιμένω ότι δεν υπάρχει πουθενά πέναλτυ και διευκρινίζω ότι το γκολ της ΑΕΚ είναι κανονικό (ο Μπλάνκο βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον Μαντούκα που κάνει τη σέντρα).
Τουλάχιστον εσύ παραδέχεσαι γιατί μπαίνεις σε όλη αυτή τη διαδικασία αντίθετα με διάφορα “αντικειμενικά” ΜΜΕ που ψάχνουν να βρουν εύνοια του Ολυμπιακού απόψε για να κρατήσουν ισορροπίες, να που πως και οι δύο μεγάλοι παίρνουν “κουκούτσια” κλπ.
Οι γαύροι ευνοούνται τόσο τακτικά από τη διαιτησία που δεν τους κάνει πλέον αίσθηση γι’αυτό δεν λένε τίποτα. Αντίθετα αν δεν ευνοηθούν, νομίζουν ότι αδικήθηκαν (π.χ. Καβάλα). Πάνω στη φούρια τους μήπως χάσουν το πραγματικό δωδέκατο παίχτη τους, τα βάλαν και με το Ντάκο.Ενστικτώδη πράγματα. Πάντως το συγκεκριμμένο με την Αεκ δεν είναι πέναλτυ.
είδα τη φάση του γκολ της αεκ μόνο απ τις “αμφισβητούμενες”… όποιος έχει την παραμικρή υποψία ότι δεν είναι 100% καθαρή η φάση, ας βάλει κάνα θερμόμετρο. έλεος δλδ, ο μαντούκα που βγάζει την πάσα είναι πιο μπροστά απ τον μπλάνκο, τι να πεις από κει και πέρα… :?
Κοίταξε, επειδή τα ποστ μου στα αθλητικά τα παρατηρείς, νομίζω έχεις καταλάβει ότι δεν έχω ιδιαίτερη πρεμούρα να κρύβω πράγματα. Δεν είμαι τόσο εμπαθής με το γάβρο, και πρώτα κοιτάω τα στραβά της δικιάς μου ομάδας.
Προφανώς όταν λέω ότι “μας πρήξατε τα @@ με το Ντάκο” δεν αναφέρομαι στο σύνολο των γάβρων, αλλά σε αυτούς που κρέμονται από τη μία φάση για να βγάλουν την εύνοια του Παναθηναϊκού. Σαν αυτό που γράφει ο Πανούτσος (χτες ή σήμερα, από το σάιτ το διάβασα): από 3 παιχνίδια δε βγάζεις συμπέρασμα για το αν άλλαξαν τα κόζια για τη διαιτησία. Από 3 χρόνια, ναι.
Το σίγουρο είναι αυτό που λες, πως και οι δύο παίρνουν σφυρίγματα.
@ χαλισέκο. Το πότε και πως πέφτει το είχα δει από πριν (γιατί όπως είπα στο πρώτο ριπλέι είπα ότι κάνει θέατρο) δεν άλλαξε κάτι όμως στην αντίληψή μου. Ο επιτιθέμενος πάει να σουτάρει και ο αμυνόμενος του μαζεύει το πόδι όμως. Και ξαναλέω, αν ήθελα να βρώ πέναλτυ θα έψαχνα στις φάσεις με τα χέρια.
Και στη φάση με το χέρι του Μέλμπεργκ,χωρίς να γνωρίζω άριστα τον κανονισμό,έχω την εντύπωση ότι είναι πέναλτι.Ναι μεν είναι κοντά,αλλά όταν φτάνει στον αέρα κι αρχίζει να πέφτει,τεντώνει το χέρι.Δεν είναι σε φυσική στάση σώματος λόγω της προσπαθείας.
για μενα οι φασεις των χεριων ειναι στο χερι του διαιτητη να τις δωσει
γενικα οι κανονισμοι με τα χερια ,οπου μπαινει το ακουσιο-εκουσιο μεσα ειναι πολυ φλου και ειδικα σε φασεις οπως του μελμπεργκ που πηδαει για κεφαλια και τον βρισκει εκει η μπαλα, ειναι ακομα πιο φλου, αφενος γιατι μονο ο σουπερμαν πηδαει με τα χερια κολλημενα στο σωμα και αφετερου το χερι δεν του δινει καποιο πλεονεκτημα σε σχεση με τον επιτθεμενο, η φαση ηταν ασφαλης ουτως η αλλως και ειναι και πολυ κοντα με τη μπαλα να αλλαζει αποτομα πορεια
τωρα αν το ηθελε η οχι μονο αυτος το ξερει
Ασχολήθηκε κανείς με το φάουλ που έκανε ο Γιάχιτς στον Ντιόγο στο 2ο λεπτό, όταν ο Ντιόγο έτρεχε μόνος με 2 αμυντικούς από πίσω; Ή μόνο εγώ είμαι που είδα τον Γιάχιτς να παίρνει τα πόδια του Ντιόγο κι όχι τη μπάλα; Η διαιτησία μια χαρά ήταν. Δεν ήθελε να ευνοήσει ούτε να αδικήσει κάποιον από τους 2. Για την ακρίβεια δεν ήθελε να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Σε παιχνίδι πάνω κάτω και με τη μία ομάδα να επιτήθεται με 5-6 παίκτες και την άλλη να αμύνεται με 8-9, φάσεις αμφισβητούμενες θα γίνονταν σίγουρα.
Το αν θα δωθει πεναλτυ σε χερι, δεν παιζει ρολο το αν η μπαλα παει προς την εστια ή οχι?
Δηλαδη νομιζω αν καποιος κανει σουτ ον ταργκετ και χτυπισει σε χερι και ‘καθαρο’ ακουσιο να ειναι νομιζω δινεται πεναλτυ, ενω αν ειναι απλα μεσα στην φαση το παιχνιδι συνεχιζεται
Οχι μωρε.Δηλαδη αν καποιος κανει παραλληλη σεντρα προς το τερμα και σηκωθει ενας αμυντικος και τη διωξει αουτ με μπουνια,να μη το δωσει πεναλτι επειδη η μπαλια δεν ηταν ον ταργκετ?:lol: Δεν εχει σχεση αυτο,το “επηρεαζε η οχι τη φαση” δε παιζει στις φασεις με τα χερια.Αυτο που παιζει ειναι αν ειναι ακουσια η εκουσια…
Ρε μπουμπουνα(δημοτικο:p), εννοω πως οταν ειναι ακουσιο γενικα δεν δινεται πεναλτυ, αλλα οταν ειναι ακουσιο + προς την εστια ειναι εξαιρεση και δινεται.
~ ο Νέμεθ είναι παικταράς. Το Manager δεν πέφτει έξω!
~ το πέναλτι είναι καθαρό, με ή χωρίς πρόθεση. όλα τα υπόλοιπα είναι τσιχλόφουσκες και η χαρά του άμπαλου
~ μεγάλη νίκη και μέσα σε μια βδομάδα η ψυχολογία έχει ανέβει και οδηγεί την ομάδα σε απανωτές νίκες ηθικού
~ όταν παίξει πλήρης ο θρύλος, θα πέσει γέλιο!
~ το βιντεοκλίπ των rammstein είναι soft μπροστά στο γκολ του Τοροσίδη!
~ :bye::bye::bye::bye::bye::bye: