Ολυμπιακός

Γιατί?

Εδώ ο περσινός τρίτος και καταϊδρωμένος ΠΑΟ κόντεψε να φτάσει στα προημιτελικά.

Άλλο αυτό και άλλο να μιλάς για τελικούς, ενώ οι ομάδες έχουν ακόμη πολλά προβλήματα (και για τους δύο λέω τώρα), τέτοια που δεν δικαιολογούν ανάλογες πορείες. Η μπάλα βέβαια δεν είναι μαθηματικά και μπορεί να σου “κάτσει” κάποια στιγμή εκεί που δεν το περιμένεις, άλλο αυτό όμως κι άλλο να λες πάω για τους 8 του cl ή για τελικό γιουρόπα. Λέγοντας το έτσι, ουσιαστικά το θέτεις σαν στόχο, κάτι που πιστεύω ότι είναι εκτός δυνατοτήτων αυτή τη στιγμή. Άλλο αν τελικά γίνει (κι ο ρεχάγκελ πήρε γιούρο, αν το έθετε όμως σαν στόχο πριν το τουρνουά, θα γελούσαν όλοι με την πάρτη του). Και εντάξει, εγώ κι εσύ μπορούμε να λέμε ότι θέμε, είμαστε οπαδοί, μπορεί να πουμε και μια κουβέντα παραπάνω. Οι προπονητές όμως, νομίζω ότι πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Καμιά φορά βέβαια τα λένε και για να ανεβάσουν το ηθικό της ομάδας, αλλά για μένα είναι υπερβολές…
Και εν πάση περιπτώσει, φτιάχτε πρώτα ΟΜΑΔΕΣ και μετά ναι, θέσετε και υψηλούς στόχους

Βασικά, δεδομένου του ομίλου, του προγράμματος και της εικόνας της ομάδας το τελευταίο διάστημα, νομίζω ότι ο στόχος πρόκρισης στους 16 είναι αρκετά εφικτός. Από κει και πέρα ο Ζίκο, και με την προσθήκη κάποιων παικτών, λέει ότι ίσως και να φτάναμε ένα γύρο παραπάνω. Δε νομίζω ότι κάνει και τόσο τραγική εκτίμηση.

Ο συγκεκριμένος όμιλος είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί για μια ομάδα, θα είναι αυτοκτονία να μην περάσει ο Ολυμπιακός. Λογικά όμως θα περάσει 2ος και θα διασταυρωθεί με μια ομάδα που τερμάτισε 1η στον όμιλο της. Δες τι γίνεται στους ομίλους και ξανασκέψου το. Αλλά εγώ σου λέω ότι περνάει, είπαμε μπάλα είναι. Το πιο φρόνιμο όμως θα ήταν να θέσει σαν στόχο την πρόκριση στους 16 και μετά, αναλόγως αντιπάλου και αναλόγως δικής τους ενίσχυσης, ας έθετε και έναν στόχο παραπάνω. Η φροντίδα του ολυμπιακού τώρα είναι να περάσει αυτόν τον όμιλο-λουκούμι που του έτυχε, γιατί αλλιώς θα είναι ανέκδοτο, να αποκλειστεί από 2 νεοφώτιστες οι οποίες σαν ομάδες είναι β κατηγορίας (αν έπαιζαν σουπερλιγκ, θα δυσκολευόταν να σωθούν, το λέω σοβαρά δεν κάνω πλάκα. Ευκολότερος όμιλος δεν μπορούσε να υπάρξει). Με βάση όμως την κακή παράδοση του οσφπ στους ομίλους, θα πρέπει να συγκεντρωθεί σ’ αυτόν το στόχο και μόνο, μην την πατήσει πάλι και μετά έχει καιρό να σκεφτεί τα προημιτελικά (θα έρθει καμιά μπάρτσα, τσέλσι, ρεάλ, μάντσεστερ, μπάγερν, τέτοιες ομάδες θα έχουν την πρωτιά στον όμιλο τους και τότε να δούμε πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος. Εδώ ο μουρίνιο την πάτησε πέρσι απ’ τον παο, με το να βγει 2ος έπεσε πάνω στην μάντσεστερ και άντε γεια. Όποια ομάδα βγει 2η σε όμιλο είναι πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον ο οσφπ.
Η δήλωση λοιπόν του Ζίκο ακούγεται στα αυτιά μου ως εξής: “είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας μου, να αποκλείσει μια εκ των μπάρτσα, ρεαλ, τσέλσι, μπαγερν, μάντσεστερ κτλ”. Ε όχι ρε φίλε, δεν είναι! Εκεί ήταν και η αντιδραση μου. Κάτσε κύριε ζίκο να μάθεις τα ονόματα των παιχτών σου πρώτα και να περάσεις τον όμιλο (κάτι που είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κάνεις στο συγκεκριμένο όμιλο) και μετά κουβεντιάζουμε για τα υπόλοιπα.
ΥΓ τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον Τεν Κάτε, που όποια ομάδα κόντραρε στην ευρώπη του έριξε 3 και που παραλίγο να μην κερδίσει ούτε τη Δυναμό Βουκουρεστίου (ομάδα β κλάσης επίσης) και μιλάει για τελικούς… (δεν λέω, μπορεί ο μεθυσμένος θεός της μπάλας να σε οδηγήσει μέχρι εκεί, εδώ πήγε η βέρντερ πέρσι που παο και οσφπ τις έριχναν 3αρες, αλλά συμμάζεψε πρώτα την ομάδα σου και μετά μίλα)

E το ξεφτιλισες το θεμα…:p. Ειναι ομαδες πιο δουλεμενες απο τον φετινο Ολυμπιακο αλλα με μικρη (Στανταρ) και μηδαμινη (Αλκμααρ) ευρωπαικη εμπειρια…

Εντάξει ρε φίλε, το παράδειγμα είναι λίγο υπερβολικό, απλά και μόνο για να δείξω ότι τέτοιες ομάδες σε όμιλο του cl και οι δυο μαζί είναι λουκούμι, πως να το κάνουμε. Αλλίμονο τώρα μην κάνουμε υπερομάδες αυτές τις 2. Έλεος. Και αλλίμονο ο οσφπ με τέτοια πείρα στο cl και σαφώς ανώτερη ομάδα (για μένα είναι μια κλάση πάνω) αποκλειστεί απ’ αυτούς. Ε τότε ας μην ξαναπαίξει cl. Tέτοιο δώρο που θα ξανάβρει. Να κρίνεις με βάση τον θεσμό. Όταν στο cl σου τυχαίνουν αυτές (και οι 2 μαζί σε όμιλο!) είναι δώρο, πως να το κάνουμε. Δλδ αν έπεφτε στο Μπάρτσα, ίντερ;;
Τελοσπάντων, αυτή ήταν απλά μια έκφραση. Στο γενικό νόημα του ποστ, διαφωνείς;

Οχι, δικιο εχεις στο υπολοιπο, λουκουμι οι ομαδες, αλλα προς Θεου οχι αμελητεα ποσοτητα… οσο για το αν ειναι καλυτερες απο τον Ολυμπιακο, θα σου πω πως απο εναν αποδεκατισμενο Ολυμπιακο ειναι καλυτερες ως προς την δημιουργια παιχνιδιου τουλαχιστον (φορ σαν τον Ελ Χαμνταουι δεν εχει ο Ολυμπιακος πχ). Αλλα ναι ειναι ομαδες στα μετρα του Ολυμπιακου (ειτε οριακα καλυτερες, ειτε οριακα χειροτερες) που θα ειναι αποτυχια να μην περασουμε

Σκέψου ότι αποδεκατισμένος ο οσφπ και σε κακή κατάσταση γενικά και όμως την κάρφωσε την Αλκμααρ, η οποία δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει τη στανταρ. Δεν είναι αυτές ομάδες για να κτυπήσουν τον οσφπ, εκτός αν αυτοκτονήσει. Τώρα ο Χαμνταουι είναι πολύ καλός παίχτης, αλλά είναι ένας παίχτης. Επίσης η ΑΖ κυκλοφορεί πολύ καλά την μπάλα, το έδειξε στο καραισκάκη αυτό, αλλά μια κάλα στημένη ομάδα όπως ήταν ο οσφπ δεν της επετρεψε να κάνει ουσιαστικά ούτε κλασική ευκαιρία. Κυκλοφορεί καλά, αλλά από κει και πέρα δεν έχει την ποιότητα να δημιουργήσει και να τελειώσει φάσεις, απέναντι σε μια καλά οργανωμένη και με περισσότερη εμπειρία ομάδα. Και εγώ, αν και παναθηναικός, επιμένω. Ο Ολυμπιακός είναι μια κλάση πάνω και από τις 2.

Βασικά, η Άλκμααρ του Φαν Γκάαλ έπαιξε απίστευτο ποδόσφαιρο πέρσι.
Φέτος όμως έκανε ατυχέστατη επιλογή προπονητή (σαν τον Ολυμπιακό με τον Κετσπάγια ένα πράγμα! :lol: ).

H Σταντάρ είναι εξίσου σοβαρή ομάδα, νομίζω είναι κομματάκι άκυρο να τις απαξιώνουμε μέσα στη νεοελληνική μιζέρια μας.

Απλά αυτές οι ομάδες (και οι χώρες γενικότερα) είναι μιας πιο επιθετικής νοοτροπίας γι αυτό και η Άλκμααρ σκάλωσε τόσο με την καλοστημένη άμυνα του Ολυμπιακού.

Όλα δεν αναιρούν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και πρέπει να προκριθεί.

Δεν είναι θέμα απαξίωσης, αλλά αν είσαι 12 χρόνια στο cl δεν πρέπει να φοβάσε καμιά απ’ τις δύο (μόνο καλύτερες υπάρχουν στο cl όχι χειρότερες). Εντάξει, δεν λέω να τις υποτιμάς ή να θεωρείς ότι θα είναι προπόνηση για σένα, αλλά δεν πρέπει και να συζητάς καν το ότι θα πρέπει να περάσεις.

ΥΓ Σε πιο πάνω ποστ εξήγησα γιατί θεωρώ άκυρες τις δηλώσεις ζίκο και τεν κάτε, αναλυτικά πιστεύω. Δεν ξέρω αν το είδες και αν συμφωνείς

Κι εγώ σου εξήγησα ότι του Ζίκο δεν την θεωρώ άκυρη γιατί πιο πολύ είναι δήλωση του στυλ “θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο και μετά αν μας κάτσει λίγο παραπέρα, πιο ψηλά δεν έχει”. Ούτε του Τεν Κάτε είναι άκυρη γιατί ο άνθρωπος έκανε εμφανή χαβαλέ.

Συμφωνω με αυτα που λες
Απλα θα ειναι αποτυχια αν δεν προκριθουμε.
Αλλα ομως ειναι αληθεια οτι ειμαστε πολυ ατυχοι στο CL γιατι υπηρχαν χρονιες που πηραμε 10 βαθμους(!!!) μειναμε εκτος 16
Ενω πχ περσι ο ΠΑΟ παλι με 10 περασε 1ος…

Και γω σου λέω ότι αν θεωρεί ότι μπορεί να πάει στους 8 (να αποκλείσει δλδ στους 16 μια εκ των μάνστεστερ, ρεαλ, μπάρτσα, μπάγερν, τσέλσι κτλ γιατί κάποια τέτοια θα του τύχει ως 2ος στον όμιλο) τότε γιατί να μην υπάρχει και παραπάνω; αν δλδ βγάλει έξω την τσέλσι στους 16(κάτι που μάλλον αυτός θεωρεί εφικτό για να δηλώνει τέτοια) γιατί να μην βγάλει και την μάντσεστερ στους 8 και την ρεάλ στους 4; ε, με τέτοια λογική γιατί να μην το πάρει στο τέλος;;;
Εγώ σηκώνω ψηλά τα χέρια…
Μάλλον αγνοείτε και οι 2 ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι σας στους 16 και τα λέτε αυτά, λογαριάζοντας εντελώς θεωρητικά, ότι να μωρε μέχρι τους 8 γίνεται, μετά είναι που δεν πάει. Αν αναλογιστείς τους αντιπάλους θα δεις ότι είναι άκυρη δήλωση. Εδώ ο παο πέρισυ ως πρώτος έπεσε με τη βιγιαρεάλ,καλή περίπτωση για 16, μπορεί να είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τον παο, αλλά στους 16 τι περιμένεις να σου τύχει;; και μάλιστα ο παο έπεσε πάνω της ως 1ος αυτός και 2η αυτή στον όμιλο και πάλι δεν τα κατάφερε. Σκέψου ότι αν έβγαινε 2ος θα έπεφτε πάνω στη μαντσεστερ…
Δεν έχω να πω τίποτα άλλο…

Ρε jm πριν 10 χρόνια ο Ολυμπιακός ήταν 5’ από το να πάει στους 4, αυτό σήμαινε ότι θάπαιρνε και το τρόπαιο? Περνάς τον όμιλο κι αν σου κάτσει καμιά κλήρωση (δεν θα είναι όλες οι ομάδες της ίδιας δυναμικότητας), αν σου κάτσει η δική σου εκπληκτική μέρα, αν σου κάτσει η κακή μέρα του αντιπάλου…

Θα είχε μεγάλη διαφορά αν έλεγε δηλαδή μπορούμε να περάσουμε τον όμιλο και βλέπουμε?

Στα διπλά ματς η μεγάλη ομάδα έχει πάντα τον τρόπο να διορθώσει και τα λάθη της. Θυμήσου μεγάλη πρόκριση ελληνικής ομάδας σε διπλό νοκ άουτ. Πρέπει να πάμε πολύ πίσω. και ο αγιαξ διορθωσε το 0-1 και η πόρτο του μουρινιο διόρθωσε το 0-1, έστω και στην παράταση και η μπάρτσα που έχασε εδώ 1-0 και προηγήθηκε ο παο 0-1 στο καμπ νου το γύρισε και η γιουβέντους έστω και στο παρα 5 όπως λες, πήρε την πρόκριση. Και εκείνος ήταν πραγματικά ένας πολύ καλός ολυμπιακός.
Η αντιρρηση μου για να το τελειώνουμε είναι ότι ακόμα καλά καλά δεν ξέρει τα ονόματα των παιχτών του και καλό θα ήταν να συγκεντρωθεί να περάσει τον όμιλο γιατι θα είναι γκέλα να μην τον περάσει. Για την ώρα ας αφήσει τα υπόλοιπα. όταν με το καλό περάσει τον ομιλο και του κάτσει η μπάρτσα θα χει όλο το χρόνο να μας κάνει δήλωση για το πόσο εφικτό είναι να περάσει στους 8.

Βλεπωντας αυτο http://www.youtube.com/watch?v=J0PryN6xOlw&feature
στους διπλα , πατησα ενα λινκ και ειδα και αυτο http://www.youtube.com/watch?v=3fLRBUuGv_M&feature=related .Φαινεται εχουν μπει και οι της Σπαρτακ στην ομαδα.
Ρε μαλακισμενα γαυρακια,τι δουλεια εχει ο Ολυμπιακος με τις ‘φιλελευθερες’ αποψεις σας ?

delije μωρε, απιστευτο βιντεο

οι της spartak ηταν ανεκαθεν αδελφοποιημενοι, οχι βεβαια σε βαθμο crvena zvezda ε!

τωρα για το αλλο, δεν ειναι και τοσο σπανιο να υπαρχουν ακροδεξια στοιχεια σε οργανωμενους…μονο οι st pauli δεν πρεπει να εχει ακροδεξιους οργανωμενους…ειναι ολοι στο HSV :lol:

Στο gavros.gr υποστήριζαν τις υποψηφιότητες 2 τυπάδων από το ΛΑΟΣ. Ο ένας ήταν ο Αναταλάκης . Ο δεύτερος ένας Δαλαμάνης … Βρε ουστ!!! Λοιπόν φέρτε μας τον Αντριάνο τον Δεκέμβρη να παροξυστούμε. :stuck_out_tongue:

Nα φυγουνε να πανε αλλου ! Το βιντεακι ειναι οντως απιστευτο.

Σκατα στα μουτρα τους.
Ο Αντριανο αν τον παρουμε θα μετραει ως 2 σεντερ φορ τοσος που ειναι ? :-s

Τραυματιας ο Ντιογο και χανει μαλλον το ματς με τον Αστερα…

…και για τρεις μη σου πώ…πέρα αυτού για εδώ μια χαρά είναι, απλά νά’χει διάθεση να παίξει:!: