Κι εγω γουσταρω Νερι. Ειναι λιγο κωλοπαιδακι αλλα ειναι παιχτουρα και οπως ειπε ο Κρις ξερει την ομαδα και θα μπει σα συφουνας.
Οχι οτι με χαλαγε Λουα Λουα.
Για το υγρο μπαταριας στο αμαξι του Μητρογλου γιατι δεν εβγαλε πρωτοσελιδο η Πρασσινη, και γιατι κανενας Τζορβας δε βγηκε να πει οτι αυτα γινονται ΜΟΝΟ σε αυτο το συλλογο?
Οταν τρωμε το αγγουρι απο τον Ολυμπιακο ειναι καλο να δειχνιυμε δαχτυλα αλλα μετα μας κοβεται, μαζι με τη μαγκια ε?
Και Νερι και Λουα Λουα και Γιοβανοβιτς αν γινεται. Αλλα αν εξαιρουσα εναν ισως να ηταν ο Νερι λογω χαρακτηρα. Αν και ειναι οντως παικταρας, δεν ξερω, ισως να εξαιρουσα Λουα Λουα λογω χαβαλεδων κτλ…
Εγώ πάντως τον Καστίγιο ως κωλοπαιδάκι μέχρι και τη τελευταία μέρα που έφυγε από τον Ολυμπιακό τον θυμάμαι. Σε εμάς έβγαινε και έλεγε “θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό και δε με θέλει ο Πέτρος” και στους Ουκρανούς έλεγε “έκανα ό,τι μπορούσα για να έρθω εδώ”. Επίσης, το καλοκαίρι έλεγε ο ίδιος δεξιά κι αριστερά πως έχει κλείσει στον ΠΑΟ. Υπόδειγμα χαρακτήρα δε το λες. Πολύ καλό ποδοσφαιριστή τον λες μόνο. Κατά τα άλλα, αν ο Καστίγιο δεν είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, τότε δεν είναι και ο Λούα Λούα που παίζει στη Σαουδική Αραβία και δεν αποκλείεται να έχει κάνει μια μπάκα σα τη δικιά μου, με τους εκεί άμπαλους.
Όποιος από τους 2 κι αν έρθει, καλός θα είναι και τον θέλω, αλλά νομίζω πως και κανένας από τους δύο δεν είναι αυτό ακριβώς που μας λείπει.
Ναι αυτο σιγουρα. Αποδειξη το γκολ με ΑΕΚ στον τελικο κυπελλου το 05 - 06, και εκεινο το γκολ με τον ΠΑΟΚ το 04’ ( Βεβαια αυτο ηταν ομαδικη προσπαθεια με ριμπο και τζιοβανι ). . Α, και αυτο με την Γαλατα.
Παιδια ο Καστιγιο δεν νομιζω να ειναι υπευθυνος για τα περι Παναθηναικου, αυτα ειναι παιχνιδια των manager… Αλλα οτι εχει δυστροπο χαρακτηρα ειναι γνωστο σε ολους και για αυτο δεν επιασε στην Σαχταρ.
Σε γνωστούς μου, που πήγαν να δουν τα φιλικά του ΠΑΟ το καλοκαίρι και ήταν και η ομάδα του Καστίγιο εκεί, ο ίδιος ο Καστίγιο τους έλεγε πως έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟ. Όχι ο μάνατζερ του.
Πέρα από αυτό, αν πάρουμε Καστίγιο, μην περιμένετε να δείτε φέτος τον παλιό καλό Καστίγιο. Έχει να παίξει ποδόσφαιρο 3 χρόνια και δεν παίζει ούτε στην ομάδα που τον έχει δανείσει η Σαχτάρ. Γκολ σε επίσημο ματς έχει να βάλει 3,5 χρόνια…
Γιατι να το πει αυτο? Μηπως ηθελε να πιεσει την διοικηση του Ολυμπιακου να κανει καποια κινηση για την αποκτηση του? Αυτο θεωρω ως το πιο πιθανο σεναριο… Απο εκει και περα αν εκανε τετοιες δηλωσεις, να μην σωσει και ερθει, ο Ολυμπιακος ειναι υπερανω ονοματων. Και οντως το ξαναζεσταμενο φαγητο, σπανια εχει την ιδια γευση…
ΟΚ, πάντως ελπίζω να είχατε παρόμοια στάση και με Γεωργάτο όταν επέστρεψε για 2η φορά και αφού είχε παραδεχτεί ότι είχε πάει στο γραφείο του Φιλιππίδη για να συζητήσουν.
To προβλημα δηλαδη ειναι οτι ειχε επαφες με τον παναθηναικο και αυτος και ο Γεωργατος? Γιατι αμα ειναι ετσι να αρχισουμε να κραζουμε κι εμεις το Νικοπολιδη που ηρθε σε μας.
Επαγγελματιες ειναι. Αμα τους γινει μια σοβαρη προταση απο αλλη ομαδα γιατι να μη το συζητησουν?
Τωρα αν το προβλημα ειναι το οτι ο Νερι εβγαινε και ελεγε βλακειες οτι εκλεισε με τον ΠΑΟ, συμφωνω οτι ειναι μαλακια. Αλλα ο Γεωργατος δεν εκανε το ιδιο απ’οσο ξερω. Απλα ειπε οτι ειχε μιλησει με Φιλιππιδη. Οχι οτι εκλεισε συμβολαιο
Ρε συ, ο Νέρι ας έρθει, αλλά αν τον πάρουμε τώρα, θα αρχίσει να παίζει σοβαρά το Μάρτη (και να γκρινιάζει που δεν παίζει από το Φλεβάρη). Και εννοείται πως αν τον πάρουμε τον παίρνουμε για αριστερό εξτρέμ-επιθετικό κι όχι για επιτελικό ή αριστερό χαφ γιατί δεν κάνει για αυτές τις θέσεις. Και για μένα περισσότερο ανάγκη έχουμε αριστερό χαφ και αντι-Μπελούτσι, παρά έναν περιφερειακό κυνηγό σε θέσεις που παίζουν οι τραυματίες μας που περιμένουμε να γυρίσουν (εννοείται θα καταχαρώ αν δω Λούα^2 και Νέρι ξανά στο λιμάνι γιατί τους καραγουστάρω σαν παίκτες).
Τον θέλω τον Νέρι, αλλά αν είναι να κάνουμε μόλις μία μεταγραφή προτιμώ Γιοβάνοβιτς ή αριστερό χαφ που παίζει και Ch.L. και είναι φορμαρισμένο φέτος και κοιτάμε Νέρι το καλοκαίρι. Να κάνει και προετοιμασία κανονικά μαζί μας, κλπ. Στο τζάμπα έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να μας τον δώσουν οι Ρώσσοι. Τα λεφτά αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα είναι σπατάλη αν πάνε όλα μόνο στο Νέρι και για να τον πάρουμε πρέπει να δώσουμε αρκετά
Aυτό με το αριστερό χαφ κ αριστερό εξτρέμ δεν το πιασα ομολογώ.
Εγώ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ως αριστερό χαφ εννοώ το κεντρικό χαφ, το οποίο σε διάταξη 4-3-3 παίζει αριστερά στο κέντρο. Όπως πχ έπαιζε ο Στολτίδης στο 4-3-3 του Λεμονή.
Αριστερό εξτρεμ είναι αυτός που στο 4-2-3-1 παίζει αριστερά στην τριάδα των μεσοεπιθετικών, στο 4-3-3, αριστερά στην τριάδα των φορ και στο 4-4-2 αριστερά στην τετράδα των χαφ. Ο Νέρι μπορεί να παίξει σε αυτές τις θέσεις μια χαρά. Και βέβαια μπορεί να παίξει και πίσω από τον επιθετικό. Και σε ότι κατάσταση και αν είναι, στ’ αριστερά θα κάνει καλύτερη δουλειά από Λεονάρντο, Ζαϊρί και Όσκαρ. Δε λέω ότι είναι η καλύτερη δυνατή λύση προφανώς και φυσικά αξίζει μόνο στην περίπτωση που μείνει ελεύθερος τελικά. Αν βρουν καλύτερο, με γεια τους με χαρά τους. Αρκεί να μην είναι άλλο ένα ακόμα “λαβράκι” απ τη Β’ κατηγορία Βραζιλίας.
Επίσης, για τις μεταγραφικές περιόδους του χειμώνα, πάντα πρέπει να κοιτάνε παίκτες και από Ελλάδα. Για μένα Ονουάτσι, Λεάλ, Κουμορτζί, Τσέζαρεκ, Ριέρα και άλλοι ξεχωρίζουν και άνετα θα είχαν θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.
καταχρηστικά σε λίγα ματς μπορεί να παίξει ο Καστίγιο αριστερό χαφ στο 4-4-2 (στο κλασικό 4-4-2 είναι χαφ κι όχι εξτρέμ, δες π.χ. Σολάρι κάποτε ή Μπέκαμ στη Μάντσεστερ από τα δεξιά). Όχι μια χρονιά ολόκληρη. Αριστερό χαφ ήταν π.χ. ο Τζόλε. Μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι, να βοηθήσει στον άξονα, να συμβάλλει στο passing game, να βγάλει καλές σέντρες, να τρέξει τη γραμμή ώστε να ανοίξει το παίχνίδι και να είναι και επικίνδυνος όποτε πατούσε περιοχή, δίχως να ξεχνάει όμως να καλύψει και να μην αφήνει το μπακ μόνο του.
Από όλα αυτά, ο καλός Καστίγιο όπως τον θυμάμαι, μόνο το τρέξιμο στη γραμμή είχε και ήταν επικίνδυνος εντός περιοχής. Τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση δυσκολευόταν να τη μεταφέρει με σωστές πάσες. Βεβαια τη χρονιά που έφυγε από τον Ολυμπιακό (και ήταν η καλύτερη του) δε τον είδαμε και ποτέ αριστερό χαφ, αλλά μόνο στην επίθεση μιας και ο Σόλιντ σε 4-3-1-2 το είχε γυρίσει το 4-3-3 της πρώτης του χρονιάς και παρόμοιο έμεινε το σύστημα και επί Λεμονή εκείνη τη χρονιά.
Συμφωνώ για αυτό που λες για Ελλάδα. Αν και δεν είχα την ευκαιρία να δω πολλούς από αυτούς που προτείνεις (από Πανιώνιο παίκτη φτηνά δεν παίρνουμε πάντως, οπότε ας το ξεχάσουμε). Για μένα, το ότι ο Τοροσίδης έπιασε με τη μία στον Ολυμπιακό ήταν πως ήρθε φορμαρισμένος σε εμάς στην μεταγραφική περίοδο χειμώνα. Αν είχε έρθει καλοκαίρι (όπως ο Γκαλίτσιος π.χ.) θα λέγαμε όλοι “έλα μωρέ τώρα! Ποιος Τοροσίδης;”. Η καλή του φόρμα κάλυψε τα προβλήματα που υπήρχαν απο το ότι δεν ήταν καιρό στον Ολυμπιακό και έδωσε τεράστια πνοή στην ομάδα εκείνη τη χρονιά μιας και για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ήδη σούπερ. Τέτοιοες μεταγραφές πρέπει να κάνουμε και τώρα.
Καλός και άγιος ο Μπελούτσι που τον πήραμε τόσα λεφτά εκείνο το Δεκέμβρη, την επόμενη σεζόν όμως τον είδαμε να παίζει μπάλα.
Εμενα μου αρκει να παρουν 2-3 παιχτες παντως.
Εννοειται οτι θα ηθελα καποιον ετοιμο να παιξει.
Συμφωνω με οποιον ειπε οτι πρεπει να κοιταξουμε την ελληνικη αγορα σε αυτη
την μεταγραφικη περιοδο.
Σε αλλα νεα,ειχε δεν ειχε ο Τορο,κολλησε και τη νεα γριπη…